14. DECEMBER 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pod ruskom druhej decembrovej noci ktosi vykradol potraviny Mix v Ciernom Balogu - Komove. So sebou si odniesol rozne druhy alkoholickych napojov, cigariet, damskej a panskej kozmetiky a sampony. Skodu sposobenu Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne vycislili na 31 000 korun.

...

Z trestneho cinu marenia vykonu uradneho rozhodnutia podbrezovski policajti obvinili 34-rocneho K. R. z Predajnej. O pol stvrtej popoludni 2. decembra ho totiz v Podbrezovej kontrolovala policajna hliadka ako vodica osobneho motoroveho vozidla. Ukazalo sa, ze nie je drzitelom vodicskeho opravnenia, a tak dopravny inspektorat mu vyslovil zakaz viest motorove vozidlo.

...

Desat minut pred piatou popoludni 3. decembra z parkoviska na Ulici CSA v Brezne zmizlo terenne vozidlo Suzuki Sidekick JX ev. c. PP-090AD. Auto obcana USA B. P. J. mal v case kradeze prenajate S. M. z Brezna, ktoremu tak vznikla skoda za 450 000 korun. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

O desiatej predpoludnim 4. decembra K. R. z Brezna, clen zavodnej policie v a. s. Zeleziarne Podbrezova, oznamil Obvodnemu oddeleniu PZ v Podbrezovej, ze nadranom o tristvrte na styri vo vagone na srotovom poli nasiel delostrelecky granat ruskej vyroby pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Vagon s nalezom zabezpecili a odstavili az do prichodu pyrotechnika.

...

Pravdepodobne v nocnych hodinach 5. decembra ktosi sarapatil v budove Odstepneho lesneho zavodu v Benusi. Z kancelarie chybaju dve vypracovane koze z medveda, vypracovana koza vlka, medvedia lebka, videorekorder, diktafon, fotoaparat, dve audiokazety a nabijacie svetlo, vsetko dovedna za 205 000 korun.

...

 

Nezelanych navstevnikov vo svojej pivnici na Ulici SKN v Dubovej mala L. Z., ktoru zlodej obral o pohare so zavaranou klobasou, sunkou a marhulami. Kradezou, ktora sa stala od stvrtej popoludni 4. decembra do pol siestej podvecer nasledujuceho dna, vznikla skoda za 2320 korun.

...

Lyziarske viazanie, bezecke lyziarske topanky, fotoaparat, elektricku zubnu kefku, tranzistorove radio, dalekohlad, alkohol a potraviny rozneho druhu a rozne kuchynske naradie a potreby, takyto lup za 35 400 korun povynasal kmin od 29. novembra do 2. decembra z chaty majitela T. F. z Bratislavy v Ciernom Balogu.

 

Cas od pol piatej popoludni do pol jedenastej vecer 6. decembra vyuzil neznamy pachatel na kradez v byte P. S. z Cierneho Balogu. Okradol ho o farebny televizor za 13 400 korun.

...

Osobne auto s breznianskym evidencnym cislom, zaparkovane na parkovisku pri zastavke SAD v areali breznianskej nemocnice, nedalo pokoja akemusi odvazlivcovi. Siedmeho decembra od 15.30 do 17.10 z neho uchmatol lekarsky kufrik, v ktorom bolo 50 ampuliek do injekcii, tabletky, lekarsky tlakomer, opeciatkovane recepty a potvrdenia. Kradezou sposobil majitelke P. M. z Pohorelskej Mase skodu za 30 000 korun.

...

Od vecera 6. decembra do poludnia 8. decembra sa neznamy pachatel vlamal do pivnice D. A. na Ulici 9. maja v Brezne. V lupe za 24 500 korun boli lyze s viazanim, lyziarky, lyziarske palice, dva pary damskych korcul a vrece zemiakov.

...

Desat minut pred osmou rano 6. decembra sa na Ulici Frana Krala v Brezne stala dopravna nehoda. Zapricinila ju vodicka V. G. z Brezna, ked s Opelom Kadet vychadzala z ucelovej komunikacie na hlavnu cestu nedala prednost 62-rocnej chodkyni K. V. z Brezna prechadzajucej po priechode pre chodcov. Zena sa bude zo zraneni liecit 8 az 12 mesiacov. Vodicke, u ktorej nezistili pozitie alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz.

...

Vecer 7. decembra T. T., vodic Skody 120 s rimavskosobotskym evidencnym cislom, v Brezne pri jazde smerom do Michalovej sa plne nevenoval vedeniu vozidla a narazil do Hondy, za volantom ktorej sedel K. J. z Brezna. K zraneniu osob nedoslo, odniesli si to len auta, Honda so skodou 20 000 korun a Skoda s 10 000-korunovou skodou.

...

Patnastrocny B. O. a dvadsatosemrocny B. S. 8. decembra pred pol jedenastou predpoludnim neopravnene vosli do oploteneho dvora rodinneho domu B. M. v Ciernom Balogu a z nezamknutej hospodarskej budovy jej ukradli sedem tkanych kobercov za 3000 korun. Tychto pachatelov trestneho cinu porusovania domovej slobody onedlho vypatrali prislusnici policajnej stanice v Ciernom Balogu.

...

Z neznamych pricin 5. decembra pat minut po 14. hodine v katastri Predajnej na krizovatke ciest Predajna - Nemecka zacalo horiet osobne auto s breznianskym evidencnym cislom, ktoreho majitelom je H. R. z Hronca. Poziar o 14.25 lokalizovali breznianski poziarnici, presnejsiu pricinu stanovi technik. K zraneniu osob nastastie nedoslo, poziar vsak auto uplne znicil (skoda za 30 000 korun).

Co sa udialo v tyzdni od 03. do10. decembra

Poziar osobneho auta Skoda 105 v Predajnej, ktory vznikol poruchou elektroinstalacie, hasili poziarnici vysokym tlakom 5. decembra. V pondelok pomocou Tatry 815 vytiahli uviaznuty kamion v Cervenej Skale. Po zalozeni snehovych retazi pokracoval v ceste. Nasledujuci den otvarali specialnym naradim zabuchnute dvere bytu na Nalepkovej ulici v Brezne. Trikrat startovali 9. decembra. Najprv k dopravnej nehode v Bacuchu, kde sa po smyku zrazili Peugeot a Skoda 120. Dvom zranenym poskytli predlekarsku prvu pomoc a riadili premavku. Pri druhej nehode v Helpe poziarnici z vysunuteho pracoviska v Pohorelej vyprostili z priekopy havarovany VAZ 2105. Do tretice otvarali byt na SLN v Brezne. Pomocou poziarnej plosiny sa dostali do bytu a vytiahli zlomeny kluc zo zamky.

h155.jpg (2913 bytes) Madzi 3. a 9. decembrom zasahovala sanitka RZP 21-krat. 5 vyjazdov si vyziadali mozgove prihody, 2-krat prevazali pacientov do nemocnice v Banskej Bystrici, 1-krat iny pripad. Neprijemne sychrave pocasie v tychto dnoch velmi nepriaznivo posobilo na ludi s ochoreniami srdcovo-cievneho charakteru a vynutilo si 11 vyjazdov. Jeden zo zasahov si vyziadal uraz, ktory utrpel mlady muz pri pade z terasy na Taloch, a jeden zasah bol zbytocny kvoli neopravnenemu zneuzitiu RZP.

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste nasu mamu a staru mamu

 

Katarinu Rapcanovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za kvetinove dary a prejavy sustrasti pri poslednej rozlucke 26. novembra s nasim ockom

Jozefom Gemzickym z Brezna.

Smutiaca rodina

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe sme mali, to nam osud vzal.

Dna 20. decembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

 

Marii Bobakovej z Brezna - Bujakova.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S uctou spominaju dcery a syn s rodinami.

Spomienky

Spi mamicka sladky sen, nech ta hreje cierna zem, nech ti vtaci stale peju, tvoju piesen oblubenu.

Dna 1. decembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustila mama, stara a prastara mama

 

Gizela Donovalova z Brezna.

S laskou spominaju synovia Vojtech a Stefan s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 10. decembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil otec

Jozef Kupec z Cierneho Balogu.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Spominaju synovia a dcery s vnucatami.

...

Spi sladko otec nas milovany, smrt ta nam vzala, ked sme ta najviac potrebovali.

Dna 13. decembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

 

Vladimira Cunderlika

z Predajnej,

ktory nas nahle opustil po tazkej chorobe.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka Anna, dcery Vierka, Janka s manzelom, syn Vladko a vnucik Julko.

...

Dna 18. decembra uplynie devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

 

Ing. Jozef Belko

z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou spominaju manzelka, dcery Marta, Anna a syn Rudolf s rodinami.


BARAN

Do vsetkeho strkate nos, lebo si myslite, ze sa vo vsetkom vyznate, co je mylna predstava. Bolo by lepsie, keby ste sa snazili kulturne vplyvat na ludi okolo seba. Darceky su lakave najma pre deti, ale kdesi hlboko kazdy nosi v sebe dieta. Pred Vianocami na to myslite.

BYK

Ak vobec patrite do sirokej obce pomstitelov, aspon nekonajte krvilacne v prvej chvili hnevu. Pokial to situacia dovoluje, pouzite svoju chladnu hlavu a silu mudrych slov. Mate este more starosti a uloh, ale uz sa tesite na vikendove volne chvile.

BLIZENEC

Je najvyssi cas, aby ste nieco kupili pod vianocny stromcek pre svojich najmilsich. Potajomky mozete dufat, ze aj vy dostanete od nich nejaky darcek. Vo vrave vsednych dni s mnohorakymi starostami zabudate na krasy prirody. Vyjdite si do lesa.

RAK

Snazte sa co najviac vyuzivat svoj zmysel pre humor a nadhlad. Mozu vam dodat odvahu postupovat vpred a nestavat nove projekty na hlinenych nohach. Ked budete zvazovat, co by ste chceli dostat ako vianocny dar, dajte to do suvahy s tym, co ste darovali.

LEV

Konecne budete moct konstatovat, ze vasa snaha a namaha nebola zbytocna. Od sefstva dostanete verejnu pochvalu, akesi vyznamenanie i odmenu. Zostante nadalej skromni, ale ak mate pocit, ze vas vyuzivaju, nezaskodilo by trochu udernosti.

PANNA

Momentalne v zamestnani dosahujete lepsie vysledky, ako ste povodne predpokladali. Teste sa, buducnost slubuje dalsi pozitivny vyvoj. Vasa velkorysost je namieste. Prilisna otvorenost a v istom zmysle naivnost vas vsak z niektorych profesii vylucuje.

VAHY

Ludia narodeni v znameni Vah su najstastnejsi, ked sa mozu venovat rodine alebo svojim zalubam. S posobenim hviezd mozete byt spokojni. Prijemne vas prekvapi sprava o dosiahnutom pracovnom uspechu. V dobrej nalade planujte vikend.

SKORPION

Mate pred sebou prijatelny, priaznivy tyzden. Ak dokazete kracat na zaklade jednoduchej logiky, svojmu milemu budete moct referovat o prekvapujucich vysledkoch. V sobotu zostante dlhsie v posteli. Na pracu nemusite vobec mysliet.

STRELEC

Nemozete o sebe povedat, ze ste oblubencom Stasteny. Este nikdy ste nevyhrali. V citovych zalezitostiach ste niekedy vybusni a neskrotni. Mali by ste brat ohlad na jemnocit ludi vo svojom okoli, najma na precitlivenost zivotneho partnera.

KOZOROZEC

Ktosi vo vasom okoli uz davnejsie sniva o tom, ze vam navrhne, aby ste sa istych navykov kvoli nemu zriekli. Slubte mu aspon tolko, ze sa budete viac obmedzovat. Budte mimoriadne opatrni na cestach ci ako vodic, cestujuci alebo ako chodec.

VODNAR

Konecne si mozete trochu vydychnut. Vsetky sledovane zalezitosti vo vasom zamestnaneckom zivote sa dostanu na spravne kolaje. Riesenie osobnych problemov je uz tiez na dosah ruky, ale ak chcete v sucasnom stadiu uspiet, musite riskovat.

RYBY

Vasa psychicka dispozicia je pod psa. Svoje ulohy vsak musite splnit a v praci obstat. Aj ked alkohol nepropagujete, asi by ste si mali dat poharik vina. Nemate zvlastnu schopnost vytvarat rodinnu atmosferu. Vyuzite prilezitost, ktora sa vam ponuka.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT