14. DECEMBER 1999 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Tretie kolo Svetoveho pohara ´99 v biatlone prelozene

Pre velmi nepriaznive poveternostne podmienky v biatlonovom areali v Osrbli sa organizacny vybor v sobotu 11. decembra rozhodol tretie kolo Svetoveho pohara ´99 prelozit, samozrejme po dohode s predstavitelmi IBU a organizatormi druheho kola v slovinskej Pokljuke. Tato skutocnost nas velmi mrzi a v prvych minutach mi nenapada nic ine, len skonstatovat, ze usilie, ktore bolo vynalozene, je prezentovane 1800 autami navozeneho snehu, ked este chybalo 250 metrov na uzatvorenie trojkilometrovej trasy. Pocasie pocas vikendu nenasvedcovalo zlepsenie, cize rozhodnutie organizacneho vyboru bolo spravne.

Neda mi vsak nespomenut usilie nielen samotneho organizacneho vyboru, ale aj snahu viac ako tisicky ludi zapojenych do organizacneho diania. Urcite sa niekomu bude zdat, ze tisic ludi je vela. Musime si ale uvedomit, ze sme ubytovavali viac ako 350 ucastnikov, ktorych bolo treba stravovat, prevazat z miesta ubytovania do miesta konania pretekov, vyplnit im celotyzdenny program mimo pretekov. Cize pri organizovani takehoto velkeho svetoveho podujatia sa toci vela ludi. Osobitne chcem podakovat vedeniu a personalu hotelovej akademie, hotelom Stavbar a Dumbier, firme Franek, ktora s nasadenim sobot a predlzenych zmien dokoncovala priestory pre akreditaciu. Tito ludia robili okolo biatlonoveho sportu a tretieho kola Svetoveho pohara viacmenej bez naroku na odmenu. To je vlastnost nasho horehronskeho ludu, ktory treba za toto pochvalit a podakovat sa mu.

Verime, vazeni citatelia, ze Svetovy pohar v biatlone, ktory sa uskutocni v rokoch 2000 a 2001, bude co sa tyka pocasia uspesnejsi a pevne verim, ze bude uspesny aj v samotnej organizacii.

Ing. Vladimir Fasko,
predseda organizacneho vyboru

Ulicami Michalovej a Pohronskej Polhory

V piatok 31. decembra sa na ihrisku za Ulickou v Michalovej uskutocni v poradi uz treti rocnik Silvestrovskeho behu. Muzi pobezia na osemkilometrovej trati ( v kategoriach do 40, od 40 do 50 rokov, od 50 do 60 rokov a nad 60 rokov), zeny na patkilometrovej ( v kategorii do 30 a nad 30 rokov) a ziakov caka kilomtrova trat (v kategoriach ziaci, ziacky a juniori od 16 do 18 rokov). Prihlasky posielajte na adresu Stanislav Bobak, Hrable c. 47, 976 57 Michalova alebo telefonicky na c. 6199189, kde ziskate aj podrobnejsie informacie.

Mestsky sportovy klub v Brezne v spolupraci s komisiou sportu a mladeze pri Mestskom zastupitelstve v Brezne a podnikatelskymi subjektami organizuje Rozlucku s mileniom

Stvrtok 30. decembra

Dvanasthodinovka na korculiach na zimnom stadione

- obcania mesta Brezna chcu utvorit zakladny rekord v kilometroch, ktore stafetovym sposobom nakorculuju za dvanast hodin

Piatok 31. decembra

Sutaze a atrakcie na snehu pri nemocnici

- sutaz o najrychlejsiu jazdu na sankach a boboch, "lavoroch" a dusiach z "Viselnice", do ciela pri autobusovej zastavke
- sutaz o najkrajsi doma zhotoveny snehovy dopravny prostriedok
- rozne atrakcie (balon, helikoptera, motoskjarink, psie zaprahy, horske bickyle

Sutaze na lade na zimnom stadione

- sutaz v strelbe na branku
- prvy hokejovy zapas zien
- hokejovy zapas najmensich deti
- sutaz o najlepsiu volnu jazdu
- sutaz o najkrajsiu sochu zo snehu
- sutaz o najrychlejsie kolo
- modna prehliadka deti na korculiach

Vitazi disciplin ziskaju vecne ceny a diplomy. Pridte sa rozlucit s mileniom. O dobru hudbu a obcerstvenie je postarane, pozvani su aj rodicia!

 

CK ZP Sport, a.s., Podbrezova informuje

Cyklisticky klub ZP Sport, a. s., Podbrezova ma dvoch majstrov Slovenska v cyklokrose na rok 1999 - dorastenca M. Prachara a juniora D. Orgonika.

CK ZP Sport, a.s., Podbrezova sa cez vikend zucastnil v Zeleneci na 13. - 14. kole Slovenskeho pohara Zeleziarni Podbrezova v cyklokrose, ktory bol v sobotu zaroven majstrovstvami Slovenska v kategoriach dorast, kedeti, juniori.

Sobota 11. decembra: dorast: 1. M. Prachar, 4. L. Hricak, kadeti: 12. M. Molcan, juniori: 1. D. Orgonik, 4. L. Sidlo, muzi: 3. Palo Medved, 5. J. Spak, 7. Peter Medved, 10. M. Kovacik.

Nedela 12. decembra: dorast: 1. M. Prachar, 4. L. Hricak, kadeti: 8. M. Molcan, juniori: 2. D. Orgonik, 3. L. Sidlo, muzi: 4. Palo Medved, 6. J. Spak, 7. M. Kovacik, 10. Peter Medved.

Miroslav Strmen

Lucia Skrovinova zlata

V Humennom sa 11. - 12. decembra konali zimne Majstrovstva Slovenska v plavani kategorie B (11 - 12-rocnych). Vyse 190 pretekarov superilo o tituly majstrov Slovenska v 25-metrovom krytom bazene. Na pretekoch sa uspesne zucastnili aj plavci ZP Sport, a.s., Podbrezova PK Flipper.

Lucia Skrovinova vybojovala na 200 m prsia prekvapujuce prve miesto, a tym si rozsirila svoju medailovu zbierku o dalsiu zlatu medailu z majstrovstiev Slovenska. Siesto miesto obsadila na 100 m prsia, co naznacuje dobru uroven plavkyn v prsiarskych disciplinach. Michaela Vincurova obsadila na 200 m prsia 13. miesto. Tymto uspechom sa bilancia nasich plavcov rozsirila o siedmu medailu. Kym v roku 1998 sme ziskali jednu zlatu a jednu bronzovu medailu, v tomto roku jednu zlatu, tri strieborne a jednu bronzovu na letnych a zimnych majstrovstvach Slovenska, co je dobra vizitka prace vsetkych zainteresovanych clenov PK Flipper.

Michal Miklovic

Z hokejovych stadionov

Za gemersku hokejovu pohromu pre vsetky vekove kategorie Brezna by bolo mozne oznacit koniec uplynuleho tyzdna.

II. slovenska hokejova liga

HK MSK VTJ Brezno - HC Transexpress Rimavska Sobota 2:6 (2:2, 0:2, 0:2), goly domacich: Paucik, Michal.

Zapas sa zacal v rychlom tempe, ktore nastolilo poziadavku pohotovych reakcii u oboch muzstiev. Lepsie sa tejto ulohe prisposobili hostia, ktori otvorili skore golom v polovici prvej tretiny. Nariadene trestne strielanie proti muzstvu hosti pripomenulo podobnu situaciu z predosleho stretnutia s Trebisovom. Toto vsak bol iny hokej. Paucik najazd nepremenil, no do konca tretiny chybu odcinil a spolu s Michalom udrzali vyrovnany stav zapasu. V priebehu druhej tretiny zosilnel tlak hosti a akosi polavilo usilie domacich. Chybalo odusevnene nasadenie v subojoch, ktore prejavovali v predoslych zapasoch. Vyrazne sa v tejto faze hry prejavila sila "internacionalov" v dresoch Rimavskej Soboty. Skore narastalo uz len v prospech hosti. Ani pocas dvojminutovej presilovky pat Breznanov na troch hracov supera, ktoru rozdelila prestavka medzi druhou a tretou tretinou na dve polovice, neohrozili domaci hraci superovu branku. V zavere zapasu sa zvysenym dorazom pokusili hraci Brezna o zvrat. Prva tretina a zaver zapasu sa tak stali aspon ciastocnou utechou pre fanusikov Brezna, ktori aj pri televiznej konkurencii reprezentantov s vyberom Ceska prisli radsej podporit domacich hokejistov. Ti, ktori ich videli hrat aj ine, lepsie stretnutia, odchadzali s nadejou, ze uz to najblizsie v sobotu 18. decembra o 17. hodine s muzstvom Kezmarku sa im vydari viac.

1. Trebisov
2. Bardejov
3. Detva
4. R. Sobota
5. Kezmarok
9 6 2 1 43:25 14
5 3 0 2 20:23 6
6 2 1 3 27:22 5
4 2 0 2 19:15 4
6 2 0 4 29:38 4

 

6. Brezno 6 1 1 4 18:33 3
II. liga starsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - HC Ormet Rimavska Sobota 0:7 (0:2, 0:3, 0:2).

I ked vysledok je z hladiska poctu inkasovanych golov priaznivejsi nez na lade supera, je tazke najst nejaku okolnost, ktora by zmiernovala dojem z neho. V sutazi koncepcie domacich zdrojov v pripade Brezna a pristupu tvorcov superovho muzsva, v ktorom hra hlavnu ulohu desatnasobne zastupenie Rimavskej Soboty hostujucimi ziakmi z Detvy, predstavuje vitazstvo takto ucelovo postaveneho druzstva. Ci je toto cesta uz v ziackych kategoriach je sporne. Vysledok tohto zapasu je potom odrazom toho, co je mozne dosiahnut v sucasnych podmienkach z domacich zdrojov Brezna.

II. liga mladsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - HC Ormet Relax Rimavska Sobota 0:11 (0:3, 0:3, 0:5).

Podobny priebeh malo aj stretnutie mladsich ziakov. A tak cakanie na ich prve vitazstvo sa mozno skonci aj pri najblizsom stretnuti so superom v Ziari nad Hronom.

Stredoslovenska divizia seniorov

HK Magnezit Revuca - HK MSK VTJ Brezno B 4:0 (2:0, 1:0, 1:0).

Pod vysledkom zapasu sa podpisali mensie hracske skusenosti, hokejove myslenie a takticka nevyzretost hracov Brezna. Nevyuzite prilezitosti na skorovanie v priebehu stretnutia stali hracov Brezna lepsi konecny rezultat. Rozdiel medzi muzskou a juniorskou kategoriou je citelny. Ostava zvysit bojovnost a snahou prekonavat nedostatky. Ziskane skusenosti sa pretavia do lepsich vysledkov aj v kategorii dospelych a pomozu k osobnemu rastu "benjaminkov" Brezna.

HC ZSNP Ziar nad Hronom - SK Sokol Telgart 2:6 (2:3, 0:0, 0:3), goly hosti: Bodnarik 3, Demcik 1, Valigura 1, Miro Lunter 1, vyluceni 3:10, presilovky 0:0, oslabenie 0:0, rozh. Melisko, Cagan, 80 div.

Zapas sa pre hosti hned po uvodnom vhadzovani vyvijal dost neprijemne. Domaci hraci chceli ukazat, kto je na lade panom a uz prvy vzajomny dotyk hracov bol velmi nesetrny, rozhodcovia to vsak netolerovali. Po dalsom zakroku zacala rozhodcovska "posila" pre domacich. Jednostranne vylucovanie trvalo az do tretej tretiny. Hostia odsedeli dvadsatdva minut na trestnej lavici. Po tvrdych zakrokoch museli pre zranenia opustit ihrisko dvaja hraci hosti, a to Stano Lunter a Ivan Kuchar, ktori museli byt osetreni v nemocnici. Zapas mal rychly spad s mnohymi peknymi zakrokmi brankarov, ako na jednej, tak na druhej strane. Hostia si za nasadenie pocas celeho zapasu zasluzia pochvalu. Sponzorom bola Autopozicovna Knizka B. Bystrica.

Mikulas Lunter


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT