19. FEBRUAR  2002 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Niekedy od 6. do 7. februara v Predajnej na Kramlisti ktosi bez zjavnych znamok nasilia vnikol do priestorov chaty, kde ukradol mobilny telefon Siemens, dva ruksaky, slnecne okuliare, rozne oblecenie a potraviny. Majitelovi chaty z Bratislavy sposobil skodu bezmala za 24 000 korun. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Tisic kusov samotovych tehal, styri kombi a dva obycajne WC, styri umyvadla, rozny vodoinstalacny material, 100 m pozinkovanej vodovodnej rury, medena vyhrievacia spirala do bojlera - takyto lup si odniesol neznamy pachatel z hospodarskej budovy, ktora je sucastou rodinneho domu v Jaseni. Kradez so skodou dovedna asi za 95 200 korun oznamili 11. februara. Preveruje OO PZ Podbrezova.

...

Policia ziada obcanov, ktori by vedeli podat akekolvek informacie o uvedenych pripadoch, aby tak urobili v ktoromkolvek utvare PZ alebo na zname t. c. 158.

...

Od 8. do 9. februara z vykladu predajne Mix shop Jana na namesti v Brezne neznamy pachatel ukradol styri hrackarske auta, sedem penazeniek, gumennu loptu a pat detskych zimnych ciapok. Kradezou vznikla majitelke skoda za 3000 korun a poskodenim zariadenia za 4000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

 

Prislusnici Policajnej stanice v Ciernom Balogu zistili pachatelov trestneho cinu kradeze v lesnickej chate v lokalite Stara dolina. Popoludni 20. januara sa sem vlamali K. L. a W. M., ukradli kuchynsky noz a poskodili zariadenie, cim Lesom SR, s. p., B. Bystrica sposobili skodu za 4100 korun. Spolu s M. M. 6. januara kradli v doline Brotovo, kde majitelovi chaty sposobili skodu za 3270 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

K. P. z Brezna 5. februara o deviatej rano z bytu K. J. na Ulici CSA v Brezne ukradol rozne sperky zo zlteho kovu, cim mu sposobil skodu vo vyske 26 500 korun. Zlodeja 11. februara usvedcili prislusnici OO PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo na O. V. zo Zavadky nad Hronom predpoludnim 14. februara po prichode do jeho pivnice nachadzajucej sa v spolocnych pivnicnych priestoroch. Navstivil ho totiz "hlados", ktory ukradol pat poharov s kecupom a asi tridsat poharov roznych zavaranin, cim mu sposobil skodu asi za 1700 korun. Preveruje OO PZ Pohorela.

...

V objekte sportoveho klubu Petrochemy Dubova mali od popoludnia 8. februara do nocnych hodin 11. februara nevolanu navstevu. Zmizla im motorova pila Stihl, elektricka nabijacka a krovinorez, vsetko dovedna za 20 000 korun. Na zariadeni nechal zlodej 1000-korunovu skodu. Preveruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 8. do 15. februara

 

V tychto dnoch zaznamenali len dva vyjazdy, a to v stredu trinasteho. Rano po deviatej breznianskej jednotke nahlasili, ze v priestoroch zubnej ambulancie v Obecnom urade v Hronci maju obalku s podozrivym obsahom. Poziarnici vystrojeni ochrannymi oblekmi a dychacimi pristrojmi vnikli do objektu ohranicneho paskou a strazeneho policiou. Obalku v igelitovom vrecusku a previazanej taske vlozili do dvoch plastovych vriec, uzatvorili a dekontaminovali vodnym roztokom. Vysledok skusky bol nastastie negativny. Poziar opustenej budovy na Chvatimechu, ktory pravdepodobne zalozili bezdomovci, zlikvidovali clenovia Zavodneho poziarneho utvaru Podbrezova.

 

155.jpg (4763 bytes) V druhy februarovy piatok previezli do breznianskej nemocnice 52-rocneho muza, ktory spadol z 5-metrovej vysky a poranil si chrbticu a krizovu kost. Dovedna absolvovali 33 vyjazdov, z toho 13 k nahlym prihodam srdca a obehu, po raze k urazu a k nahlej prihode dychacieho systemu, 8 k mozgovym prihodam, 6 k inym pripadom a po 2 k brusnym prihodam a k umrtiam este pred prichodom sanitky.

 

154.jpg (4764 bytes) Na cestach treba nadalej riadeniu vozidla venovat zvysenu pozornost, pretoze zima este neskoncila a v skorych rannych hodinach zladovatela vozovka ohrozuje bezpecnost premavky. Zamestnanci NAMK odtiahli pat vozidiel a trikrat poskytli technicku pomoc. V Krpacove otvorili Hondu Civic, v ktorej si majitel zabuchol kluce, vymenili brzdy v Skode 120 a opravili vyfuk vo Volkswagene Golf.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Zaciatok uplynuleho tyzdna bol dazdivy, ale v druhej polovici sa pocasie zlepsilo a vykuklo slniecko. Stale sa lyzuje na svahoch s umelym zasnezovanim, na Kosodrevine i Srdiecku. Clenovia Horskej sluzby upozornuju lyziarov na tvrdy a zladovately povrch lyziarskych svahov.

    
Uzreli svetlo sveta image

 

Martina Mucova zo Zavadky nad Hronom, Kristrina Skodova z Brezna, Stela Medvedova z Cierneho Balogu, Viliam Lukovsky z Brezna, Dominik Rusnak z Brezna, Ivan Stefancik z Hornej Lehoty.


Opustili nas_image

 

Aurel Kellner (91) z Brezna, Jozef Bari (41) z Brezna, Jan Kristek (83) z Jasenia, Magdalena Furova (77) z Bacucha, Sidonia Oravcova (76) z Dubovej, Alexander Dubeci (78) z Brezna, Jolana Auxtova, r. Snekova (85) z Cierneho Balogu, Agnesa Spenikova (90) z Banskej Bystrice, Jan Babic (82) z Brezna, Anna Sojkova, r. Simanova (82) z Brezna, Elena Kulhankova (70) z Brezna.

 

Blahozelanie_image

 

Pri tvojom krasnom vyroci, slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim: Zi dlho, mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.

Dna 19. februara oslavuje sestdesiate narodeniny nasa mila mama a stara mama

Helena Dvorska z Brezna.

Vsetko najlepsie, hlavne vela zdravia, stastia a lasky do dalsich rokov zivota zela syn Jan a dcery Lubica a Darina s rodinami.

...

Nadisiel cas vekoveho prelomu. Zdravie, roky triedia nas, urcuju zmenu. To plati pre kazdeho, nemusi pochadzat z Lomu. Umenie je spravne prijat premenu, by dalej zit naplno ta bavilo, by vo vsetkom a dlho sa ti darilo.

V sobotu 23. februara sa dozije krasneho zivotneho jubilea – sestdesiatich rokov

Daniel Rakyta, rodak z Lomu nad Rimavicou, dlhorocny obyvatel mesta Brezna.

Jeho najblizsi – brat Vojtech s manzelkou Rozaliou z Rimavskej Bane, netere Iveta z R. Bane a Marta s manzelom Petrom, dcerami Katarinou a Petrou z Banskej Bystrice jubilantovi do dalsich rokov zelaju pevne zdravie, vela stastia a zivotneho optimizmu.

 

 

SPOMIENKY

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nenavrati.

Dna 2. februara uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Alojz Pavlovsky z Predajnej.

Spomina manzelka, deti s rodinami, vnucata a brat Ivan s rodinou.

...

Dna 10. februara uplynul rok od umrtia nasho otca a stareho otca

Petra Meresa z Brezna.

Spomina manzelka Emilia, syn Pavol s rodinou a dcery Zuzana a Marika s rodinami.

...

Uz pat rokov pre teba hviezdy nesvietia, aj slnko ta prestalo hriat, ale my, ktori sme ta milovali, neprestaneme na teba spominat.

Dna 11. februara sme si s hlbokym zialom pripomenuli den umrtia nasej maminky

Albinky Urbanovej z Valaskej.

S laskou a uctou spominame. Dcery Eva a Marika s manzelmi, pat vnuciek s manzelmi a sedem pravnucat

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba mi uz nikto nenavrati. Len slzy v ociach, v srdci zial, co drahe som mala, to mi osud vzal.

Dna 17. februara uplynulo druhe vyrocie odvtedy, co nas nahle, bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Ladislav Vlcek z Pohronskej Polhory.

S laskou a bolestou v srdciach spominaju manzelka, syn, dcery a vnucata Lacko, Lenka a Matko. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla dusa tvoja, ze si mi nestihol povedat: Zbohom mama a rodina moja

Dna 20. februara uplynie stvrte smutne vyrocie odvtedy, co vo veku devatnast rokov tragicky zahynul moj syn a brat

Martin Hlasnik z Dolnej Lehoty.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Mama, sestra a ostatna rodina.

...

Dna 22. februara uplynie pat rokov od umrtia manzela, otca, stareho otca

Jozefa Horneho z Hronca.

Spomina manzelka s rodinou.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 24. februara uplynu tri roky odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Stefan Kubica z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 30. januara odprevadit na poslednej ceste nasho draheho ocka, starkeho a prastarkeho

Jozefa Giertliho z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

...

Dakujeme pribuznym, susedom, znamym a vsetkym, ktori sa prisli 9. februara rozlucit s nasim drahym

Ondrejom Dalakom z Brezna.

Dakujeme za prevajy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi ste zmiernili nas zial. Smutiaca rodina

BARAN

Nemozete mat stale take uspesne dni, ako v minulom tyzdni. To vsak nie je dovod, aby ste mali dlhy nos. Sustredte svoju vzacnu povinnost na naroky rodiny.

BYK

Zo skusenosti viete, ze precizna praca prinasa pravidelne urodu. A zistili ste tiez, ze clovek sa bez prace moze nudit a byt otraveny, ale ked je niecim zamestnany, citi sa fajn.

BLIZENCI

Zda sa vam, ze ste omladli aspon o desat rokov. Dobre na vas vplyva, ze ste s partnerom uzavreli kompromis. A mate radost aj z pochvaly za pracovny uspech.

RAK

Toto je tyzden akoby urceny len a len vam. Po dlhom, zdanlivo nezmyselnom usili konecne dozrelo ovocie vasej prace. Je tiez mozne, ze postar vam prinesie peniaze.

LEV

Odpocivate pohodlne na vavrinoch, ktore predstavuju vitazstvo. Prijemny pocit unavy, ktory prichadza po citovom vzplanuti, vam dobre padne.

PANNA

Mierne zmrazene domace ovzdusie moze naplnit navsteva priatelov, pribuznych ci necakanych hosti. Snazte sa nasadit taky ton, ktory bude vyhovovat aj partnerovi.

VAHY

Urobite spravne, ak sa budete venovat odpocinku. Nielen preto, ze vas takto nebude trapit necinnost, ale aj z toho dovodu, ze vas cakaju velke ulohy.

SKORPION

Az velmi sa vam zapacilo relaxovanie a pomaly zabudate na terminovane ulohy. Dokonca zvazujete o dlhsej dovolenke. Uvazovat mozete, ale spravu treba odovzdat.

STRELEC

Zabudli ste na rodicovske povinosti, zradili ste aj partnera a venujete sa iba svojim odbornym zalezitostiam. Nastastie najblizsi respektuju, ze mate surne objednavky.

KOZOROZEC

Oplati sa vam ukazovat vo vyznamnejsich kruhoch. Ziskate cenne informacie od obchodnych a mozno aj inych partnerov. Toto vsetko je zakladom uspesnosti.

VODNAR

Mate pred sebou stretnutie s prijemnou spolocnostou. Nebude vsak iba rec o spolocnych zazitkoch a spomienkach, ale ziskate aj nieco dolezite pre buducnost.

RYBY

Aj trikrat vas treba oslovit, kym sa ozvete. Ba aj potom mate problem s pochopenim toho, o co ide. Bolo by lepsie, keby ste sa cim skor uvolnili zo zamestnania.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT