19. FEBRUAR 2002 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Lyziarske preteky na Bucniku

Obecny urad v Polomke v spolupraci s ostatnymi partnermi organizuje v piatok a v sobotu 22. a 23. februara preteky v zjazdovom lyzovani. Na star Horehronskeho Bucnika (v obidva dni o 10. hodine) sa postavia kategorie: CH 1, D 1 - ziaci, ziacky 4. - 6. rocnika, CH 2, D 2 - ziaci, ziacky 7. - 9. rocnika, juniori do 19 rokov, M 1, Z 1 - dospeli do 40 rokov, M 2, Z 2 - od 40 do 50 rokov, M 3, Z 3 - nad 55 rokov. Nemozu startovat ziaci lyziarskych tried a registrovani v lyziarskych oddieloch. Dospeli sa mozu este prihlasit do 21. februara telefonicky v obecnom urade na c. t. 0905 406622.
Pridte si zasutazit, alebo povzbudit pretekarov.

O majstra C. Balogu v mariasi

v Kulturnom dome v Ciernom Balogu (Vlcie diery) sa v nedelu 24. februara uskutocni I. otvoreny rocnik O majstra C. Balogu v mariasi. Ak mate zaujem, prezentacia je od 8. do 9. hodiny a startovne 200 korun. Blizsie informacie poskytnu Lubomir Auxt (0905 316324), Ing. Jozef Svantner (645 4140, 611 2366).

Zaostali za ocakavanim

V druhy februarovy stvrtok odohrali na vynikajucom lade v Revucej priatelsky hokejovy zapas Revuca - Sumiac 17:5 (5:1, 6:1, 6:3), goly hosti strelili: Sevcak 2, Melo 2, Karoly . Domaci posilneni hracmi stredoslovenskej divizie hrali rychly a kombinacny hokej s prehladom, comu zodpoveda aj vysledok. Hostia nastupili v novych dresoch a kompletnej zostave s odhodlanim branit a uhrat co najlepsi vysledok. Brankari dosadeni hostujucim timom zaostali za ocakavanym vykonom. Hokejisti Sumiaca srdecne dakuju sponzorom zo Sumiaca a z Revucej za prispevok na nakup novych dresov.

Jan Sperka

Volejbalovy turnaj v Pohorelej

Uz po dvanastykrat sa stretli volejbalove druzstva obci Horehronia v miestnej telocvicni v Pohorelej, aby si zmerali svoje sily na volejbalovom turnaji, ktory usporiadal v sobotu 9. februara Obecny urad v Pohorelej v spolupraci s Volejbalovym spolkom GAD Pohorela a firmou Gindura pri prilezitosti 57. vyrocia oslobodenia obce. Stupajuca uroven vsetkych zucastnenych druzstiev sa prejavila vo vyrovnanych, kvalitnych a oku divaka lahodiacich zapasoch. Divaci predvedene vykony dokazali ocenit a vytvorili vybornu atmosferu. Napokon po napinavych subojoch v zakladnych skupinach vyslo z finaloveho duelu druzstvo VTJ Brezno, ktore si odnieslo putovny pohar a dalsie ceny, na druhom mieste skoncilo druzstvo KST Helpa. V zapase o tretie miesto zvitazilo B – druzstvo domacich nad OSK Zavadka nad Hronom, na 5. – 6. mieste skoncili druzstva Pohorela “A” a Lopej.

Jan Pompura

HK Brezno informuje

Zo zaverecnych stretnuti v II. dorasteneckej lige a v ziackych kategoriach si superi z Rimavskej Soboty odniesli plny bodovy zisk. V odvetnom zapase muzov s rezervou Liptovskeho Mikulasa zvitazili domaci hokejisti a bodovo sa tak vyrovnali veducemu celku sutaze.

II. hokejova liga seniorov – skupina Vychod
HK MSK VTJ Brezno – HK 32 VA Liptovsky Mikulas B 3:2 (1:0, 1:1, 1:1), goly Brezna: Benko, Sasik, Paucik.
Jediny premozitel Brezna v tejto sezone nasadil od zaciatku vysoke tempo, doraznu hru v osobnych subojoch a v zakoncovani akcii. Domaci hraci vsak vobec neboli tymto hernym prejavom zaskoceni, a tak obe muzstva predvazali dynamicky, rychly a zaujimavy hokej. Vzrusenie pred oboma brankami striedal obdiv nad vynikajucimi zakrokmi domaceho brankara Hadzegu. V 16. minute po peknej spolupraci Paucika a Michala Simka prekonal Benko liptovskeho brankara. V zavere prvej a vacsinu druhej tretiny mali zjavnu prevahu breznianski hokejisti. Strely Paucika, Gera vsak brankar hosti zneskodnil. Ked sa konecne puk ocitol druhy raz v sieti hosti, rozhodca gol neuznal s poukazanim na dorazenie korculou. V 27. minute pri presilovej hre Taragel vyrovnal. Usilie domacich riesil zneisteny brankar hosti preventivnym posuvanim branky, na co potom vzdy iniciativne upozornoval rozhodcu. Pri dalsom utoku pred brankou L. Mikulasa nariadil rozhodca po hodeni hokejky trestne strielanie v prospech Brezna, ktore vsak skoncilo na bocnej zrdke. Nakoniec sa vsak presadila prevaha Brezna aj golovo v 32. minute po strele Sasika. V tretej tretine pribudalo osobnych subojov, ale zapas nestracal na tempe. Naopak v 49. minute korunoval Paucik svoje usilie vsrelenim tretieho golu. Avizovane vylucenie domaceho hraca pat minut pred koncom stretnutia sa nakoniec nekonalo, pretoze super upravil skore na konecnych 3:2. Pocetna a aktivna navsteva priaznivcov hokeja vytvorila vynikajucu atmosferu. Divaci sa tak stali nielen svedkami vynikajuceho sportoveho stretnutia dvoch vyspelych superov a vitazstva Brezna, ale aj jeho spolutvorcami. Ake krasne moze byt sportove superenie, ked spaja ludi na pozitivnych hodnotach!

...

II. liga dorastencov
HK MSK VTJ Brezno – HK Transexpress Rimavska Sobota 1:3 (0:0, 1:2, 0:1), gol Brezna: Lehotsky
Ze je uspech prelietave vtaca, pocitili dorastenci Brezna v dohravanom zapase s Rimavskou Sobotou. Bezgolovy stav zrusil tesne pred polovicou zapasu prvym golom strelec hosti, jeho spoluhrac o pat minut zvysil na 0:2. Minutu pred koncom druhej tretiny prevzal Lehotsky prihravku Krajciho a znizil naskok hosti. Domace muzstvo charakteristicke vekovou roznorodostou, posobenim niektorych hracov aj v hokejovych kluboch mimo Brezna a teda s roznym stupnom zohratosti si vyzaduje zvysene naroky na citlive vedenie pocas zapasov i ochotu hracov taketo vedenie zapasu respektovat. Rezervy v oboch naznacenych cinnostiach viedli k prehre v tomto zapase.

...

II. liga starsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HK Ormet Rimavska Sobota 3:6 (1:4, 1:0, 1:2), goly Brezna: Kradlak, Mancos, Stubniak
Rimavska Sobota je pre ziacke celky Brezna v poslednom case neprekonatelnym muzstvom. Podobne tomu bolo aj teraz, hoci u starsich ziakov vysledok predsa len nie je az taky zdrvujuci.

...

II. liga mladsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HK Ormet Rimavska Sobota 3:18 (0:6, 0:6, 3:6), goly Brezna: Nemcok, Brozman, Rohac
Turnajova nadej mladsich ziakov bude potrebovat este vela usilia, aby takymto vysledkom s hracmi hokejovych tried Rimavskej Soboty dokazala zabranit. Nenechat sa znechutit a zlepsovat sa je jedna z ciest...

Ing. Jozef Kolarovic

Hokejovy Turnaj nadeji

Vela reci o tom, ze sa malo robi pre mladych hokejistov, sa v minulych rokoch povedalo od posledneho ziackeho turnaja, kym sa partia rodicov a funkcionarov okolo druzstva mladsich ziakov odhodlala jeden taky turnaj uplynulu sobotu uskutocnit.

Veduci druzstva mladsich ziakov Rohac a Luptak, ale aj rodicia ziakov. Ing. Schober, Stubniak, Pepich, Luspaj, Kocka a dalsi zorganizovali Turnaj nadeji, ktory svojou pripravenostou, preciznostou a doslednostou nasadil pre buducnost latku narocnosti vysoko aj pre samotnych organizatorov v pripade ich snahy zalozit v tomto zmysle do buducnosti tradiciu. Nielen samotne hokejove stretnutia, ale aj dramaturgia organizacie sutazi zrucnosti v prestavkach zapasov a medzi zapasmi udrzala trvaly zaujem ucastnikov i divakov az do samotneho vyvrcholenia turnaja. Jeho ucastnici – prevazne mladsi ziaci – tak dostali prilezitost predviest sa aj v lepsom svetle, ako sa im stava v majstovskej sutazi. Mimochodom, to svetlo, tentokrat slnecne, vdaka zvladnutej alchymii spravcov ladovej plochy nenarusilo jej kvalitu, a tak len podciarklo premieru vydareneho podujatia.
Vitazom turnaja sa stalo na zaklade vysledkov zapasov druzstvo Lucenca, Brezno skoncilo na druhom mieste pred Turcianskymi Teplicami a Detvou. Najlepsi jednotlivci boli vyhodnoteni hlasovanim zastupcov vsetkych ucastnikov turnaja: najlepsi brankar – Klatik z Lucenca, Sykora z Detvy ako najlepsi utocnik a za najlepsieho obrancu vyhodnotili Milosa Mileca z Brezna. Sutaz strelcov vyhral Barcaj z Lucenca, sutaz zrucnosti Thomka z Turcianskych Teplic, sprint vybraneho patclenneho druzstva patica z Lucenca.
V zaverecnom vyhodnoteni riaditel MSK Mgr. Boros ocenil vysledky ucastnikov, ale predovsetkym nezistnu obetavu pracu organizatorov.

Ing. Jozef Kolarovic

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Cez vikend breznianski sipkari absolvovali Slovensky pohar v elektornickych sipkach, ktory sa uskutocnil v Piestanoch. V piatok bolo na programe tretie kolo v crickete, kde sa z Breznanov najviac darilo Dusanovi Dordikovi, ktory obsadil 5. miesto spomedzi sestdesiat startujucich. V sobotu pokracoval turnaj hlavnymi sutazami muzov, zien a juniorov. Medzi juniormi si vitazstvo vybojoval Matej Putnok z Brezna, v sutazi zien dobre meno breznianskych sipkarok zachranovala tretim miestom Iveta Mozerova. Horsie to bolo v muzskej kategorii, kde sa vyraznejsie nedokazal presadit nikto a Peter Pocklan s Milanom Majerom obsadili zhodne 13. miesto spomedzi devatdesiatsest startujucich.
Aj napriek Slovenskemu poharu pokracovala v Brezne liga dalsim kolom, v piatok v lige muzov zvitazil Palo Urda pred Milanom Majerom a Miroslavom Dolinskym. V nedelu sa v Dart clube uskutocnil turnaj juniorov a stredoskolakov. Medzi juniormi kraloval Michal Sykora, ktory vo finale zdolal Petra Daxnera, na tretom mieste skoncil Tomas Suja. V stredoskolskej sutazi sa z vitazstva tesil Pavol Melicher, druhe miesto obsadil Milan Majer a body za tretie miesto si do tabulky pripise Andrej Skantar.
V sobotu pokracovala v Dart clube aj sutaz v stolnom futbale pri ucastisestnastich dvojic si vitazstvo vybojovali v poslednom case dobre hrajuci Jano Milan a Lubomir Tazky, na druhom mieste skoncili Marek Kolaj s Tomasom Kyzekom a tretiu priecku obsadila dvojica Martin Bajzik s Petrom Darovnikom. Dalsie kolo stolno – futbalovej ligy bude v sobotu o 19. hodine v Dart clube v Brezne. Takisto v sobotu je v Dart clube na programe liga druzstiev regionu Stred v elektronickych sipkach, zaciatok prvych zapasov je o 11. hodine.


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT