7. JUL 1999 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pozvanka

Mimoriadna clenska schodza futbaloveho klubu Brezno sa uskutocni v stredu 7. jula o 17. hodine vo velkej zasadacke Mestskeho uradu v Brezne. Schodza bude verejna.

Vykonny vybor FK Brezno

Julovy kalendar cyklotras Slovenskeho cykloklubu Podbrezova

Bronz pre PK Flipper
ZP Sport, a.s., Podbrezova

Sobota 10. jula Podpolianske slavnosti v Detve - dvojdnovy zajazd.
Zraz o 8. hodine na Chvatimechu (Italy bar). Trasa A: Chvatimech - Osrblie - Tri Vody - sedlo Jasenova - sedlo Prislopy - Kostolne - Detva (45 km/620 m). Trasa B: Chvatimech - Brezno - Cierny Balog - Lom nad Rimavicou - Hrinova - Krivan - Detva (65 km/540 m).

Nedela 11. jula - zraz o 8. hodine pred Zakladnou skolou v Detve. Trasa A: Detva - Dubravy - Ocova - Hrochot - Ponicka Huta - Povraznik - Strelniky - Brusno - Chvatimech (60 km/560 m). Trasa B: Detva - Dubravy - Ocova - Hrochot - Poniky - Salkova - Brusno - Chvatimech (65 km/540 m). Ubytovanie zabezpecuje SCK Polana v priestoroch Zakladnej skoly v Detve vo vlastnych spacakoch. Stravovanie z vlastnych zasob.

Trasa A je pre horske a trekingove bicykle a trasa B pre cestne bickyle

V Kosiciach sa v dnoch 3. a 4. jula konali Majstrovstva Slovenska v plavani kategorie 11 - 12-rocnych plavcov. Za ucasti 35 oddielov a 212 plavcov z celeho Slovenska sa na pretekoch zucastnili plavci PK Flipper ZP Sport, a.s, Podbrezova.

Velku radost nam urobila Lucia Skrovinova, ked na 200 m prsia ziskala casom 3:19,85 minut tretie miesto. Stvrte miesto ziskala na 100 m prsia, ked na medailu jej chybalo 0,13 sekundy. Peter Siman obsadil na 100 m v. sp. 8. miesto a na 200 m v. sp. 10. miesto. Monika Mikloskova ziskala na 100 m 10. miesto a Michaela Vincurova v tej istej discipline 12. miesto. Martina Mikloskova obsadila na 200 m prsia 15. miesto. Su to pekne vysledky, ked si uvedomime, ze uz samotne kvalifikovanie sa na majstrovstva Slovenska je pekny uspech kazdeho plavca v tejto a starsej kategorii.

Michal Miklovic

h9927n.jpg (8325 bytes)

Pohar ziskal domaci pilot


Uz na 13. rocniku medzinarodnej sutaze Pohar Podbrezovej a sucasne konanych majstrovstvach Slovenska privitali organizatori Delta klubu ZP Sport, a.s., v spolupraci so Zvazom zavesneho lietania Leteckej asociacie Slovenska tridsatsedem pilotov zo Slovenska, Madarska a Polska. V dnoch 30. juna az 5. jula priebeh sutazi sprevadzalo pekne slnecne pocasie. K tradiciam vysoko hodnotenej urovne priebehu pretekov po sportovej i spolocenskej stranke sa vdaka tomu mohlo pripisat aj pre predchadzajuce obdobia neobvykle, ze vsetky dni konania pretekov boli sutazne, dvakrat startovali z Ciertaze a tri letove dni absolvovali piloti sutazne discipliny so startom z Kralovej hole. Prve dva dni sa nepodarilo dostat k cielu ani jednemu pilotovi, treti den bol uspesny pre siestich, z toho dvoch Slovakov. Stvrty sutazny den zavrsili uspechom traja Slovaci a piaty den sa darilo uz strnastim, z toho styrom reprezentantom nasho klubu, ktori celkove zaznamenali uspech. Pri hodnoteni Majstrovstiev Slovenska 1999 v zavesnom lietani obsadili vsetky stupne vitazov.

Na ten najvyssi sa postavil Juraj Sladky, druhy patril Bohusovi Kolesarovi a treti Jozefovi Kunikovi (na snimke). Pohar Podbrezovej po Manfredovi Ruhmerovi (uradujuci majster Europy) prevzal Juraj Sladky. Druhe miesto v tejto sutazi obsadil Jozef Kunik a treti skoncil Tamas Medak z Madarska. V sutazi druzstiev zvitazilo druzstvo ZP Sport, a.s., Podbrezova v zlozeni: J. Sladky, J. Kunik, B. Kolesar a F. Nizner. Druhe miesto patrilo druzstvu Madarska a tretie Polsku. Vitazom blahozelal a ceny odovzdaval riaditel pretekov Mgr. Marian Zima, predseda organizacneho vyboru Vladimir Vanik a starosta obce Podbrezova, clen organizacneho vyboru, Ing. Jan Steller. Cenu najmladsiemu ucastnikovi Zoltanovi Pandymu z Madarska venoval riaditel SOU hutnickeho v Podbrezovej Ing. Jozef Lukac.

h9927m.jpg (7892 bytes) Na adresu organizatorov opat odzneli slova chvaly. O uspesny priebeh sa pricinili hlavne Zeleziarne Podbrezova, a.s, garant podujatia od prveho rocnika, Gastro servis, s. r.o., Sunik, s.r.o., Obecny urad v Podbrezovej, OZ KOVO ZP, firma Misiak z Banskej Bystrice, SOU hutnicke v Lopeji a ZP REO, s.r.o., a dalsi. Stvornasobny majster Slovenska Juraj Sladky v mene vsetkych reprezentantov podakoval ZP, a.s., hlavne Mgr. Marianovi Zimovi a tajomnicke pretekov Anne Nociarovej a vyjadril presvedcenie, ze aj im patri vdaka za to, ze sa im podarilo dosiahnut uspech vo svojich vykonoch.

O zhodnotenie priebehu sme poziadali riaditela pretekov a veduceho slovenskej reprezentacie na majstrovstvach sveta 1999, na ktore vitazi majstrovstiev Slovenska postupuju, Mgr. Mariana Zimu:
Z pohladu organizatora mozem konstatovat, ze uroven sportova i spolocenska bola vynikajuca.

- . Kedze vyslo aj pocasie, urcite to boli najvydarenejsie preteky, pretoze sa lietalo kazdy den a vacsina pretekarov si vytvorila osobne rekordy. A ako veduci reprezentacneho druzstva Slovenskej republiky, ktore sa na prelome jula a augusta zucastni na Majstrovstvach sveta ´99 v talianskej Perugii povazujem vykony nasich pilotov za vynikajuce. Do Talianska pojdem s miernym optimizmom a verim, ze budeme dobre reprezentovat, k comu nas zavazuje dobre meno ziskane uspesnou organizaciou vlanajsich majstrovstiev Europy, vysoko hodnotenych pri kazdej prilezitosti.

(kl)

Sipkarska liga
Utorkova sezona sa nevyhla ani sipkarskemu sportu. Na sutaziach sa cez leto zucastnuje omnoho menej hracov ako cez hlavnu sezonu. Aj napriek tejto skutocnosti zivot v Dart clube sa nezastavil.

V utorok sa hrala Quatro liga. Zvitazil Zdeno Pampurik st., ktory vo finale zdolal Laca Hanzlovica. Treti skoncil Ivan Svantner. Vo stvrtok sa hrala sutaz dvojic. Tu sa najviac darilo dvojici Miso Kralik - Vlado Polonsky pred dvojicou Mato Hrasny - Zdeno Pampurik st. a treti boli Marian Botka a Rasim Cupar. V piatok v lige muzov presvedcil o svojich kvalitach Pavol Urda. Druhy bol Zdeno Pampurik st. a treti Andrej Turna.

Tento tyzden prebehne podla harmonogramu. V sobotu 10. jula o 11. hodine sa zacina Master - stredne Slovensko v disciplinach muzi - 501 DO, zeny 301 DO a juniori 301 SO. O doplnkovych disciplinach sa rozhodne v den turnaja. Prezentacia: muzi o 10. az 10.30 hodine a juniori o 12. az 12.30 hodine.

(lh)


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT