7. JUL 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 

Z kancelarie restauracie Omega klub na Svermovej ulici v Brezne, ktoru 24. juna v case od 22. do 22.30 hodiny "navstivil" neznamy kmin, zmizla prenosna pokladnicka s financnou hotovostou, stravovacie listky Central, Vasa stravovacia a Omega. Pachatel firme Sadeko, s. r. o., Kosice aj s poskodenim zariadenia sposobil skodu priblizne za 23 772 korun.
...

V dobe od 17. hodiny 6. juna do 20.30 hodiny 25. juna sa neznamy zlodej vlamal do rekreacnej chaty v katastralnom uzemi Dolnej Lehoty -Tale na mieste zvanom Breziny. Odniesol z nej prietokovy ohrievac vody, radiomagnetofon, pivo, vino, plechove konzervy, cim majitela J. K. z Lucenca pripravil o 8400 korun.

...

V presne nezistenom case od 16. juna do 6.30 hodiny 26. juna v Bacuchu vo dvore Horehronskeho spotrebneho druzstva sa ktosi "poriadne nabalil". Z objektu skladu a predajne bielej techniky firmy Diana ukradol mraziarenske boxy, kombinovanu chladnicku, zavesne pece, plynove pece, televizor, zehlicku a podobne. Skoda sposobena majitelke D. B. z Banskej Bystrice kradezou a poskodenim zariadenia prestavuje sumu 256 300 korun.

...


Lup za 32 tisic korun si od 8.30 do 9.50 hodiny 29. juna odniesol neznamy pachatel z bytu E. P. z Brezna. Ukradol bankovu kartu, pansku obrucku, damsky prsten so zelenym ockom, naramok, retiazku s priveskom Vahy a Skorpion (vsetko zo zlteho kovu).

Rozny dreveny nabytok a keramiku si v case od 18. hodiny 13. juna do 11. hodiny 26. juna zobral so sebou neznamy pachatel z rekreacnej chaty v rekreacnej oblasti Tale. Spolu s poskodenim zariadenia majitelovi L. D. z Banskej Bystrice vycislili skodu priblizne za 44 350 korun.

...

Dve hodiny rano od siestej do osmej 27. juna stacili neznamemu pachatelovi na to, aby z odstavnej plochy pred rekreacnou chatou v rekreacnej oblasti Krpacovo v katastralnom uzemi Hornej Lehoty ukradol osobne motorove vozidlo zn. Lada 2107 bielej farby za 80 tisic korun, ktore patrilo K. K. z Bratislavy.

...

 

V Osobitnej skole v Ciernom Balogu chyba hasiaci pristroj, pretoze v case od 20.30 hodiny 25. juna do 6.15 hodiny 28. juna sa ktosi vlamal do tejto skoly a odniesol ho. Skoda predstavuje sumu 2000 korun.

...

Policajti Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne preverovanim zistili, ze P. I. z Valaskej, CH. J. a P. R. z Piesku v nocnej dobe z 27. na 28. juna vo Valaskej na Ulici TDH spred rodinneho domu ukradli osobne auto zn. VAZ 2101 za 30 tisic korun. Majitelovi J. G. z Valaskej auto vralili v neposkodenom stave.

Co sa udialo v tyzdni od 25. juna do 2. jula

Poziarnici 25. juna otvarali specialnym naradim dvere bytu na Ulici B. Nemcovej v Brezne, ktore zabuchol prievan. Piatok niektori vyuzili na palenie Janskych ohnov. Kedze nebolo ohlasene, obcania z Lucok a Dubovej ho hlasili ako poziar. Prasknute vodovodne potrubie v rodinnom dome v Ciernom Balogu - Krame 27. juna zatopilo pivnicu. Poziarnici uzavreli ventil a odcerpali vodu. Na Hradbach v Brezne otvarali dalsie zabuchnute dvere bytu. Do Valaskej na Oktobrovu ulicu ich 28. juna volali otvorit byt s poskodenym zamkom. V Pohronskej Polhore v utorok spadol na elektricke vedenie a kolajnice strom. V spolupraci so Stredoslovenskymi elektrarnami ho odstranili. Aj v posledny junovy den otvarali prievanom zabuchnute dvere bytu na Cernakovej ulici v Brezne. Prveho jula specialnym naradim za asistencie policie otvorili a odovzdali majitelovi byt s poskodenym zamkom v SLN v Brezne.

h155.jpg (2913 bytes)Letne pocasie vylakalo na cesty aj motorkarov. Nie vzdy ich jazdy skoncia prave najstastnejsie. Plati to i vo dvoch pripadoch, pri ktorych zasahovala sanitka RZP. V sobotu 26. juna popoludni na Krpacove havaroval 28-rocny muz a utrpel poranenia hlavy, na druhy den v nedelu 25-rocny motocyklista v Rohoznej dopadol podobne a tiez lezi v oddeleni urazovej chirurgie v breznianskej nemocnici. V tento den pred obedom sanitka vystartovala na breznianske namestie, kde zo strechy spadol 22-rocny muz a poranil si chrbat. Po osetreni v urazovej ambulancii ho prepustili domov. V statistike vyjazdov zaznamenali sedem nahlych prihod srdca a obehu, pat mozgovych, jednu dychaciu, styri urazy, pat inych pripadov a jedno umrtie pred prichodom sanitky. Dovedna je to dvadsattri vyjazdov.

 

Opustili nas

Zorica Sitarova (78) z Podbrezovej, Alojz Veverka (72) z Pohronskej Polhory, Gustav Mravik (89) z Lopeja, Jozef Kovacik (74) z Brezna, Michal Licha (88) z Dubovej, Maria Medvedova (73) z Brezna, Emilia Rybarova (83) z Nemeckej, Anna Cabanova (84) z Bacucha, Elena Bukovinova (50) z Brezna, Jozef Kurek (55) z Michalovej, Melania Lepkova (75) z Brezna, Jozef Strelec (60) z Cierneho Balogu - Kramu, Jan Nemcok (72) z Cervenej Skaly, Frantisek Svidran (88) z Polomky, Emilia Mikloskova (76) z Polomky, Maria Stulrajterova (77) z Cierneho Balogu - Fajtova, Maria Giertlova (75) z Cierneho Balogu.

Uzreli svetlo sveta

Livia Baxova z Brezna, Martina Pobisova z Podbrezovej, Daniel Kresak z Brezna, Mario Martinec zo Zavadky nad Hronom, Jan Musuka z Cierneho Balogu, Kristian Kona z Telgartu, David Medved z Hornej Lehoty, Martin Kan z Bacucha, Martina Sabovcikova z Helpy, Tobias Dekret z Michalovej, Andrej Kamensky z Podbrezovej, Matej Fabry z Valaskej

Spomienky

Dna 3. jula uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas otec, stary a prastary otec

Peter Podoba
z Brezna.

S hlbokym zialom spominaju manzelka Marta, synovia, nevesty, vnucata, pravnucata, cela rodina a znami.

...

Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a na tvoju dobrotu srdca a obetovanie pre druhych spominat.
Dna 5. jula sme si pripomenuli nedozite osemdesiate tretie narodeniny nasho otca, stareho a prastareho otca

Antona Giertliho
z Brezna.

Spominaju dcery Olga a Maria, syn Ladislav a vnucata.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 6. jula uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, stary otec a svokor

Imrich Kocmel
z Hronca.

Spomina smutiaca rodina.

...

Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, dame ti kyticku a povieme: Otec zbohom!
Dna 8. jula si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca


Gregora Vetraka
z Jasenia.

Za jeho velku lasku a obetavost, daruj mu pane Jezisu vecnu radost.
S uctou a laskou pri svatych omsiach a modlitbach spominaju manzelka Melania, dcera Alena s rodinou, syn Vladimir, vnucatka Matko, Monika a svatka Gitka.

BARAN
Az privela uloh ste zobrali na seba a mate z nich velke fyzicke i psychicke zataze. Snazte sa ich co najskor zbavit. Poberte sa s rodinou na vylet. Vasa dobrosrdecnost nebude pochopena. Je vsak pravda, ze u vas nevladne uprimnost, ale herecky vykon?

BYK
Je sice zname, ze ucel svati prostriedky, ale je pravda, ze s poctivostou zajdes najdalej. Pri rokovani s obchodnymi partnermi to majte na pamati. Ziskate si ich. Vikend si nedajte pokazit neprijemnou navstevou, ktorej sa zrejme nevyhnete.

BLIZENCI
Aj ked sa priatelove navrhy na prvy pohlad zdaju byt nezaujimave, neodmietajte ich. Taktne ich vypocujte este raz a potom pridajte k nim vlastne predstavy. Nepresadzujte nasilu svoje neoverene tvrdenia. Pokuste sa niekedy hladat kompromis.

RAK
Priebojni prislusnici tohto znamenia maju pred sebou vynikajuce moznosti na vsetkych usekoch zivota. Ak sa povazujete za pasivny typ, radsej neriskujte. Vo vasej blizkosti je zaujimava osoba, ktora sa chce s vami zblizit. Sledujte svoje okolie.

LEV
Za dosiahnute vysledky vam budu gratulovat aj neprajnici. Prave kvoli nim budte elegantni, ale nechovajte sa naskrobene, uplatnite radsej naklonnost k bohemstvu. Budete mat duchaplne navrhy na vikendovy program. Sledujte vsak aj ich ohlas u ostatnych.

PANNA
Svojou roztrzitostou pripominate zalubeneho stredoskolaka. Laska vsak omladzuje dusu i telo, nemusite sa za nu hanbit. Na pracovisku nepodlahnite momentalnej nalade ani ocakavanej polarizacii. Po vikende bude celkom ina atmosfera.

VAHY
Vasi najmilsi odisli kazdy inym smerom. Az teraz si uvedomujete, co je to samota, opustenost. Ide vsak iba o letnu zalezitost. Hladajte si aj vy rozptylenie. Spoznate zaujimavu osobu. Budte velmi opatrni na cestach, mozne su chyby a urazy.

SKORPION
Na vasom pracovisku sa objavia tazkosti. Sposobia ich ludia, ktori sustavne zanedbavaju svoje povinnosti. Budte opatrni, aby vas nezlakali do svojho kruhu. Ste sice pesimisticky naladeni, ale nova znamost otvori pred vami slubne nadeje.

STRELEC
Drzte sa prislovia: Dvakrat meraj a raz strihaj! V opacnom pripade by sa mohlo stat, ze zle odhadnete konkretnu situaciu a z toho by mohli vyplynut komplikacie. Vikend bude prekrasny, letna priroda a milovana osoba vyvolaju usmev na vasej tvari.

KOZOROZEC
Asi vas ukolise pohoda, ktora vas obklopuje. Je dovolenkova sezona, aj vy by ste si mali urobit primerany program. Prijemne posedenie v kruhu priatelov a znamych pri vinnom striku zodpoveda tomuto obdobiu. A navyse, ked aj financne ste v poriadku.

VODNAR
Ako nepolepsitelni optimisti sa dostanete cez akekolvek psychicke i fyzicke prekazky. Mozete byt vdacni osudu za tuto vlastnost, ktoru vam kazdy zavidi. Bol by hriech aspon cez vikend nevyuzit to, co ponuka letne pocasie. Pozor na slnenie.

RYBY
Caka vas zaujimavy tyzden, vasa nalada sa bude zlepsovat. Mozete si dovolit aj riskovat. V oblasti obchodovania i lasky pre vas plati, ze risk je zisk. Ale nepojde vsetko automaticky. Pokial nie ste na dovolenke, urobte aspon vikendovy vylet s celou rodinou.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT