9. FEBRUAR 1999 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sipkarska liga

V utorok sa zacala v Dart clube bodovana liga dvojic. Na prvom turnaji zvitazila dvojica Mario Boros - Peter Turon pred Mirom Dolinskym a Dusanom Dordikom. Vo stvrtok sa presadili Jaro Jergel a Igor Vajcik, ktori vo finale porazili bratov Ivana a Jozefa Tschampovcov.

V piatok sa medzi zenami najviac darilo Lucii Podobovej, ktora vo finale porazila Ivetu Mozerovu, tretia bola Miriam Fararikova. Medzi muzmi sa vo finale stretli Dusan Stries a Peter Martin, ktory sa tesil z vitazstva. Treti bol Zdeno Pampurik st., 4. Ivan Svantner, 5. - 6. Peter Turon, Mario Boros. V nedelu mladez sutazila o body nasledovne: ml. juniori: 1. Jaroslav Pancik, 2. Katka Lenhardtova, 3. Denis Cupar, st. juniori: 1. Riso Grlicky, 2. Michal Zvoncek, 3. Milan Majer, stredoskolska liga: 1. Jakub Warsavsky, 2. Riso Molitoris, 3. Jan Lenhardt. V sutazi druzstiev prislo k zmene vo vedeni, ked sa na 1. miesto prepracoval 1. Dart club Brezno. HaPeBe A prehralo s Barbotom a zostupilo na druhu priecku. O tretie miesto sa tuho bojuje a tak Alianz ako Barbot sa dotahuju na druhe HaPeBe A. Na chvoste tabulky ostal M.T.K. Metal.

Upozornenie: v utorok sa zacina Qatro liga, dvojice budu iba vo stvrtok. V piatok sa liga nehra, pretoze v Kosiciach je TOP 128 Slovakia. Mladez v nedelu hra.

Velic uspesny

Predziak Ervin Velic z LO ZP SPORT, a.s. Podbrezova, zvitazil v sobotu 6. februara v obrovskom slalome v pretekoch Ruzombersky medvedik. V nedelu 7. februara obsadil 3. miesto na pretekoch na Strbskom Plese. V Pohari I. Tatranskej a.s., za celkove druhe miesto ziskal pohar.

Turnaj o Pohar primatora Brezna

Tradicny hokejovy turnaj muzov pri prilezitosti 54. vyrocia oslobodenia mesta sa konal v nedelu 7. februara na zimnom stadione v Brezne. Po neukoncenom majstrovskom zapase v sobotu s Levicami aspon ciastocne zasytil hlad breznianskych hokejovych priaznivcov. Organizatori pozvali muzstva zo Ziaru nad Hronom, Rimavskej Soboty, Revucej a domace muzstvo. Optimizmus vzbudzoval nielen prvy vitazny vysledok domaceho muzstva s timom Ziaru nad Hronom, ale aj slnecne luce zalievajuce bielu prikryvku cerstvo napadnuteho snehu. Po tomto stretnuti nasledovalo slavnostne otvorenie turnaja primatorom mesta Brezna Ing. Vladimirom Faskom, ktory bol i zaujatym divakom casti zapasov. Nasledujuce stretnutie mali odohrat muzstva Rimavskej Soboty a Revucej. Kedze vsak aj napriek potvrdeniu ucasti este den pred turnajom nakoniec hraci R. Soboty bez ospravedlnenia neprisli, vdaka pochopeniu hracov Revucej a operativnemu zostaveniu B muzstva Brezna turnaj pokracoval stretnutim tychto dvoch celkov. Treti zapas turnaja poskytol este jednu prilezitost breznianskemu B muzstvu, v zostave ktoreho bol od nadejneho hraca starsich ziakov az po prislusnika Old Boys vyber, ktory len tak lahko pohromade neuvidime. Zaver tohto zapasu bol vsak, podobne ako vecer predtym, opat poznamenany hustym snezenim, ktore rychlo vytvorilo na lade vrstvu, v ktorej sa doslova stracal puk. Finale sa v dosledku toho zredukovalo na skrateny, no vzrusujuci zaver v podobe trestnych strielani. I tu sa puk pohyboval ako v piesku, ale lepsie ho ovladli breznianski hokejisti a tak sa po dvoch rokoch tesili zo zasnezeneho a zasluzeneho vitazstva.

Vysledky zapasov: HK MSK VTJ Brezno A - SK ZSNP Ziar nad Hronom 5:2 (0:1, 1:0, 4:1), goly domacich: Paucik 2, P. Krupcik, Gaspar, M. Krupcik, MHK Magnezit Revuca - HK MSK VTJ Brezno B 8:6 (3:0, 2:2, 3:4), goly Brezna: Barto 3, Schober, Makovy, Servej, HK MSK VTJ Brezno B - SK ZSNP Ziar nad Hronom 7:8 (5:2, 0:3, 2:3), goly domacich: Sajgalik 2, Schober, Jozefko, Bohacik, Rusnak, Servej, HK MSK VTJ Brezno A - MHK Magnezit Revuca 6:2, goly z trestnych strielani dosiahli postupne: Antos, Gaspar, P. Krupcik, P. Schwarzbacher, Henes, Simkovic. Poradie: 1. HK MSK VTJ Brezno A, 2. MHK Magnezit Revuca, 3. SK ZSNP Ziar nad Hronom, 4. HK MSK VTJ Brezno B, najlepsi brankar: Michaleje - Ziar nad Hronom, najlepsi obranca: Hutka - Revuca, najlepsi utocnik: Antos - Brezno.

Vybor HK MSK VTJ Brezno aj touto cestou dakuje vsetkym, ktori akoukolvek formou prispeli k uskutocneniu tohto turnaja a divakom za priazen a podporu.

Sobota v Bacuchu patrila lyziarom

Organizatorom VI. rocnika lyziarskych pretekov v zjazde na lyziach na trase Certovica - Bacuch pocasie ako tak prialo. Novonapadnuty sneh ubral zo starosti usporiadatelov. S hmlou a silnym vetrom si uz poradili samotni pretekari, ktorych sa na preteky prihlasilo styridsat. Sutazilo sa vo dvojiciach, vysledny cas sa meral druhemu z dvojice.

Najlepsie sa umiestnili a putovny pohar starostu obce ziskali: 1. Jozef Haraburda - Vlastimil Nikel, druhe miesto patri Antonovi Niklovi, Jozefovi Orovcikovi a tretia skoncila dvojica Milan Zingor - Martin Horsky. Cenu utechy obdrzal Pavol Cesnak.

Ceny sponzorov: Obecny urad v Bacuchu, Imprest - Sabela, Stanislav Horacek, Agrospol a.s. Polomka, miestny odbor Slovenskeho zvazu protifasistickych bojovnikov odovzdali starosta obce Jan Turosik a Lubomir Luhovy za Imprest - Sabela.

Volejbalova sutaz ziakov

Centrum volneho casu Lucinka v spolupraci s odborom skolstva a kultury a OR SASS usporiadalo okresne kolo vo volejbale zakladnych skol.
Obvodove kolo Horehronia sa konalo 26. januara a do finale postupilo druzstvo ZS Helpa - chlapci aj dievcata.
Obvodove kolo Brezna sa konalo 3. februara v ZS Pionierska 2 - chlapci a 4. februara v ZS Pionierska 4 - dievcata. Do finale postupilo druzstvo chlapcov aj dievcat zo ZS Pionierska 2.
Finale sa konalo 5. februara. Zucastnili sa ho druzstva z obvodovych kol. Dievcata: ZS Pionierska 2 a ZS Helpa 2:0 (25:10, 25:18), chlapci: ZS Pionierska 2 a ZS Helpa 0:2 (18:25, 13:35). Vitazi okresneho kola postupuju do regionalneho kola.

Martina Latinakova

I. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

ZP SPORT a.s. - FC Masomax Rumsan Nitra 2:3 (1:0), goly domacich: Botos, Vaclavik, ZK: Lehotsky.

Po dvojmesacnej prestavke odstartovala v sobotu sutaz I. ligy v malom futbale. Podbrezovcania cestovali odohrat svoj domaci zapas s Nitranmi do Banskej Bystrice z dovodu uzatvorenia ihriska na jeden zapas. V prvom polcase sa hral opatrny futbal, so sancami na obidvoch stranach. Domaci mali viacej z hry, ale gol sa im podarilo strelit az v 26. minute Botosom, ked mu pekne patou pritukol Smola. Do polcasu domaci zahodili este par cistych sanci, takze skore sa uz nemenilo. Uz tri minuty po zacati druheho polcasu strelili Podbrezovcania svoj druhy gol, ked Cibulovu strelu dorazil Vaclavik do brany. V tychto chvilach sa zdalo, ze to bude jasna zalezitost domacich, no opak bol pravdou. V 38. minute hostia znizili a domaci sa zacali bat o vysledok. Po tomto gole mali hraci Podbrezovej este jednu velku sancu na ziskanie dvojgoloveho vedenia, ked Makusu zrazili obrancovia v sestke, no pokutovy kop Lehotsky nepremenil. To hosti povzbudilo a v 43. a 50. minute strelili dva goly, cim strhli vitazstvo na svoju stranu. Styri minuty pred koncom zapasu hrali domaci bez brankara Skoumala, ktoreho vymenil hrac Makusa, zatlacili hosti pred svoju branu, no vyrovnat sa im uz nepodarilo. Ludova mudrost: "Chudobnemu aj z hrnca vykypi," sa v tomto zapase prejavila v plnej svojej krase. Trener Michalik nominoval muzstvo v zlozeni: Skoumal, Vaclavik - kapitan, Lehotsky, Botos, Smola, Vais, Cibula, Makusa, Vrtal, Kovacik. Po dvojrocnej prestavke sa vratil do muzstva Stanislav Vais a novym hracom je Michal Vrtal.

Ivan Zajak

1. Dynamik Nitra
2. Selce
3. Program Dubnica n/V
4. Trencin
5. Vesel B. Bystrica
6. TTR Kosice
7. Levice
8. Vagner B. Bystrica
9. Masomax Nitra
10. Podbrezova
11. Nove Mesto n/V

12. KMF Rajec
12 8 2 2 58:35 26
12 8 1 3 68:42 25
12 8 0 4 56:37 24
12 6 3 3 66:41 21
12 6 3 3 59:52 21
12 6 2 4 77:48 20
12 6 1 5 46:53 19
12 4 4 4 48:50 16
12 4 1 7 41:58 13
12 3 2 7 41:53 11
12 3 0 9 45:78 9
12 0 1 11 46:104 1

 

Spod vysokej siete

Extraliga muzov - skupina A 1.1

Vo volejbalovej extralige si upevnili prve miesto volejbalisti VKP Bratislava, ktori zvitazili nad Petrochemou Dubova VTJ na jej palubovke 1:3 (-25, 22, -24, -25). Stretnutie bolo velmi vyrovnane a dramaticke od zaciatku az do samotneho konca. Zvitazilo druzstvo, ktore zvladlo lepsie zavery vitaznych setov. Oproti tomu domace muzstvo vyprodukovalo viac chyb, ci uz pri podani servisu, alebo na prijme, kde sa malo vyuzival libero Dianiska. Naviac nespravnym striedanim dostala Petrochema i technicky bod, ked spomenuty libero striedal hraca prednej linie Nebotova, ktory nevedel spracovat podanie supera. Situaciu chceli zachranit treneri oddychovym casom, ale rozhodcovia boli na prehresok pozorni. Volejbal, ktory sa teraz hra podla novych pravidiel, je pri vyrovnanych druzstvach velmi dramaticky, coho dokazom bol aj stvrty set, ked za stavu 13:17 pre VKP prisiel na palubovku nahravac Pavlik a hra domaceho druzstva dostavala iny spad, dokonca sa rysovalo aj vitazstvo. Skoda, ze zmena nahravaca neprisla skor, kde bolo treba zmenit rytmus hry. Zostava: Jonak, Moiseenko, Prochazka, Nebotov, Vanik, Valentik (libero Dianiska, Skladany, Murgas, Pavlik). Najlepsi vykon podali Prochazka a Moiseenko. Touto prehrou Dubova definitivne postupuje do play off zo 4. miesta, kde na supera si este musi pockat do serie A 1.2.

Najblizsie stretnutie odohra Petrochema v sobotu v Ziline so Stavbarom.

Vladimir Urban

1. VKP A
2. Zilina
3. Puchov
4. Dubova
18 16 2 51:11 34
18 12 6 41:28 30
18 11 7 42:24 29
18 9 9 33:34 27

 

HK Brezno informuje

Sportove stastie sa nevyznacuje dlhodobejsou vernostou. Po dvojtyzdnovom pobyte v blizkosti hokejistov Brezna sa asi zacalo obzerat po inych napadnikoch...

II. liga muzov

HK MSK VTJ Brezno - HK VTJ Levice 0:0 (0:0, nedohrate).

Hokejisti z Levic su muzstvom, ktore po svojom postaveni v tabulke mozno povazovat ako supera Brezna za favorita. Napriek tomu sa domaci hraci pustili do boja bez respektu. Vcelku dobre rozohraty zapas bol vsak po necelych osmich minutach za bezgoloveho stavu najskor preruseny a potom celkom ukonceny pre huste snezenie. Uz zaciatok zapasu bol z rovnakeho dovodu oneskoreny o takmer dvadsat minut. O termine opakovaneho zapasu, kedze k dohode medzi oboma muzstvami po ukonceni zapasu nedoslo, rozhodne Slovensky zvaz ladoveho hokeja.

Najblizsi domaci zapas s Trstenou sa uskutocni v sobotu 13. februara o 17 hodine.

1. Pov.Bystrica
2. Levice
3. D. Kubin
4. Rim. Sobota
5. Liesek
7. Bardejov
8. Detva
9. Brezno
10. Slazany
11. Partizanske
11 10 0 1 71:25 20
13 9 2 2 86:42 20
13 9 0 4 67:50 18
12 8 1 3 80:37 17
12 7 0 5 59:53 14
13 6 1 6 56:57 13
12 3 2 7 43:71 8
12 3 1 8 53:60 7
11 3 0 8 34:69 6
9 2 1 6 35:49 5
14 2 0 12 28:99 4

Stredoslovenska divizia seniorov

V tejto kategorii skoncila zakladna cast sutaze. HK MSK VTJ Brezno B obsadil v nej druhe miesto a cakaju ho dva zapasy nadstavbovej casti sutaze s prvym v tabulke HK Transexpress Rimavska Sobota B (prvy v R. Sobote, druhy 19. februara na domacom lade), ktore definitivne potvrdia poradie na prvych dvoch miestach.

II. liga mladsich a starsich ziakov

Mladsi ziaci

Aj tu bola ukoncena zakladna cast sutazi. Vzhladom na to, ze sa potvrdili ocakavane obavy po zapase mladsich ziakov v Turcianskych Tepliciach, o ktorych sme informovali v minulom cisle, piate miesto mladsich ziakov a koniec majstrovskej sutaze v tejto sezone sa stal pre nich definitivny.

Konecna tabulka

1. Rim. Sobota
2. Truc. Teplice
3. Lucenec
4. Ziar n/Hr.
5. Brezno
8 7 1 0 46:12 15
8 4 1 3 26:25 9
8 2 2 4 30:46 6
8 2 1 5 40:43 5
8 2 1 5 32:48 5

Starsi ziaci

Starsi ziaci so svojim tretim miestom v zakladnej casti vybojovali moznost ucasti v nadstavbe dvomi zapasmi s druhou Rimavskou Sobotou a podla vysledkov tychto zapasov a dvojzapasu prveho so stvrtym este dalsie dva zapasy. Zial, chripkova epidemia i kolizia terminu zapasu s turnajom znemoznila hracom i trenerovi nastupit uz na prvy zapas v Rimavskej Sobote.

Nadstavba: 11. kolo: nedela 7. februara, R. Sobota - Brezno, 12. kolo: nedela 14. februara Brezno - R. Sobota.

1. Lucenec
2. R. Sobota
3. Brezno
4. Revuca
5. Ziar n/Hr.
8 8 0 0 53:20 16
8 5 0 3 41:25 10
8 4 0 4 38:43 8
8 2 0 6 25:46 4
8 1 0 7 26:49 2

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT