9. FEBRUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Vodicka Vartburgu, L. C. z Nemeckej, narazila 28. januara na statnej ceste I/66 medzi Predajnou a Dubovou do Skody Favorit, za volantom ktorej sedel F. S. z Banskej Bystrice. Nasledkom toho doslo k bocnej zrazke vozidiel. Nehoda sa obisla bez zraneni, odniesli si to len auta, na Vartburgu je skoda asi za 1000 korun a na Favorite asi za 20 000 korun.

...

V noci na 28. januara sa neznamy pachatel vlamal do priestorov dielne Zakladnej skoly v Pohorelej. Z kabinetu ukradol modru elektricku vrtacku Narex 410, zavitovu supravu, naradie na opracovanie dreva, kovu, koze a na opravu elektrickeho zariadenia. Skoda sposobena odboru skolstva Okresneho uradu v Brezne cini asi 30 000 korun.

...

Na miestnej komunikacii v Lopeji sa 30. januara stala dopravna nehoda. J. N. z Podbrezovej so Skodou 120 GLS dostal smyk a narazil do oplotenia rodinneho domu, ktore poskodil. Auto ostalo cele, ale na plote majitela D. K. zanechal skodu za dve tisicky.

...

Spotrebnu elektroniku, lyze roznych znaciek, lyziarsku obuv, dva umelecke obrazy, rozne druhy kozusin, 40 litrov znackoveho alkoholu, sklene a mosadzne predmety

- toto vsetko si odnasal zlodej niekedy medzi 24. a 30. januarom z chaty na Taloch. Skodu sposobenu majitelke G. I. z Banskej Bystrice odhadli bezmala na 340 000 korun.

...

O pol tretej popoludni 30. januara v Pohorelej P. S. z Benusa na Skode Felicia pri cuvani narazil do dalsej Skody Felicia, ktoru tam zaparkoval J. P. z Pohorelej. K zraneniu nastastie nedoslo, na prvom aute je skoda asi za 5000 korun, na tom druhom asi za 45 000 korun.

...

Napoludnie 30. januara vodic osobneho auta E. Z. z Madarska jazdil smerom od Brezna do Popradu. V Pustom Poli dostal smyk a narazil do oprotiiduceho motoroveho vozidla s poltarskym evidencnym cislom, za volantom ktoreho sedel A. O. Po sedem dni si polezia zraneni L. R. a G. B. z Madarska. Na aute s madarskym evidencnym cislom je skoda asi za 60 000 korun a na druhom asi za 80 000 korun.

...

V noci na prelome januara a februara sarapatil ktosi v zahradkarskej osade v Brezne na Kulbovej. Zlodej si zo siedmich zahradnych chatiek odniesol rozne druhy alkoholickych napojov, potravin, elektroniku a rozne veci osobnej potreby dovedna za 20 650 korun (z chaty E. N. za 3750, J. M. za 1628, J. V. za 1992, T. S. za 400, S. N. za 1480, B. O. za 3400 a z chaty I. L. za 8000 korun).

...

Pod ruskom noci 2. februara sa "cinil" vykradac aut na parkovisku na Ulici Frana Krala v Brezne. Z W Polo zmizlo autoradio Pioneer, sest audiokaziet, cim Z. K. z Banskej Bystrice vznikla skoda za 19 500 korun. Tej istej noci a na tom istom mieste vykradol aj Mitchubisi Pajero, odkial chyba autoradio Sony a mobilny telefon Erikson GH 388. Skoda za 34 500 korun ide na vrub firmy Adrimex, spol. s r. o. Brezno.

...

Podbrezovski policajti zistili, ze bezdomovec M. H. sa 2.

februara o desiatej vecer vlamal do rekreacnej chaty v Hronci. Mal v umysle prespavat tu. Do svojho zadrzania policajnou hliadkou na druhy den vypil pol litra konaku a tri piva. Majitela C. V z Bratislavy poskodil asi o tisic korun.

...

Nezelanu navstevu vo svojej chate v Krpacove mala M. M. z Brezna niekedy medzi 23. januarom a 3. februarom. Zlodej ju obral o satelitny prijimac, kavovar, crpak a o dve flase alkoholu, dovedna za 26 000 korun.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od 29. januara do 5. februara

Vedlajsia poziarna stanica v Pohorelej 3. februara odtiahla na hlavnu cestu Favorit, ktory zapadol na polnej ceste. V Brezne v tento den vyskovou technikou otvarali byt na Ulici 9. maja na 5. poschodi, v ktorom prievan zabuchol dvere a dnu ostalo dieta. Dve auta z priekopy vytahovali Tatrou 815 5.februara - v Bujakove na zladovatelej vozovke dostal smyk Favorit, druhy Favorit skoncil v priekope v Benusi. Zbor poziarnej ochrany v plnom rozsahu nahradi cinnost zachranneho systemu Slovakia. Tel: 150, 6112222.

.Slovakisti absolvovali tri vyjazdy. V noci 30 januara v Hrinovej sa bocne zrazili Lada 130 a Skoda Felicia. Pri zrazke sa jedna osoba lahko zranila. V nedelu sa stali dve nehody, pri ktorych boli zranene tri osoby lahko a jedna lahko. Odtahovali 10 vozidiel. Technicku pomoc v stredisku poskytli 21-krat a Zlty anjel pomoc na cestach 5-krat. Podla rozhodnutia Ministerstva vnutra bol 2. februara zachranny system Slovakia zruseny.

Vo stvrtok popoludni nedaleko benzinoveho cerpadla Oktan v Brezne osobne auto zrazilo chodca. Sanitka RZP ho previezla do breznianskej nemocnice, kde v urazovom oddeleni ostal lezat so zlomenym predkolenim a urazom hlavy. Z dvadsiatich piatich vyjazdov zachranari zasahovali devatkrat pri nahlych prihodach srdca a obehu, patkrat pri mozgovych, po dvakrat pri brusnych a dychacich prihodach, pri jednom uraze, pri styroch inych pripadoch, jedneho pacienta prevazali do Banskej Bystrice, zaznamenali jedno umrtie pred prichodom sanitky.


Anna Harvanova z Polomky, Martin Kostial z Predajnej, Peter Porteleky z Brezna, Marek Kysucky z Brezna, Bianka Mucova z Brezna, Martin Molnar z Valaskej, Tatiana Marakova z Brezna.

 

Jozef Kupec (65) z Cierneho Balogu, Emil Zatko (62) z Brezna, Helena Piarova (83) z Podbrezovej, Emil Uhlik (71) z Brezna, Margita Trangosova (86) z Myta pod Dumbierom.

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori na poslednej ceste odprevadili nasho manzela, otca, stareho otca a pribuzneho Emila Zatka z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a kvetinove dary, ktorymi pomohli zmiernit nas hlboky zial.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori na poslednej ceste odprevadili  Jozefa Kupca z Cierneho Balogu

a kvetinovymi darmi zmiernili nas hlboky zial.

Manzelka a dcery s rodinami

Spomienky

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 2. februara uplynulo pat dlhych rokov, co nas navzdy opustil manzel, otec, svokor a starky

Stefan Potkany z Janosovky.

V modlitbach a tichej spomienke si spominaju manzelka dcera, synovia, zat, nevesty a vnucata.

...

Ked podvecer slnko zapadlo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, preto dame na tvoj hrob kyticku a povieme ti mamicka: bud zbohom.

Dna 4. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Katariny Slabejovej z Brezna.

Ti, ktori ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku.

S uctou a laskou spomina manzel Tomas, syn a dcera s rodinou, vnukovia Tomas a Palko.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut.Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 6. februara uplynulo devat rokov odvtedy, co nas vo veku 35 rokov navzdy opustil nas milovany syn, brat a svagor

Jan Tazky z Brezna.

Venujte mu, prosim, tichu spomienku.

S laskou spominajuca rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Deviateho februara uplynulo sest rokov plnych spomienok na nasho draheho otca a stareho otca Jozefa Bariho.

S laskou spominaju manzelka, dcera, synovia a vnucata.

...

Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol zit. Nic viac ti uz nemozem dat, len kyticu kvetov a spominat.

Desiateho februara uplynie sedem rokov ovtedy, co nas nahle opustil manzel

Ondrej Halko z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S uctou a laskou spomina manzelka.



BARAN

Chceli by ste sa prestahovat na neobyvany ostrov a venovat sa iba svojim problemom. Nieco vas uz niekolko dni trapi. V myslienkach ste kdesi daleko, ked sa zrazu objavia nedokoncene ulohy. Ci sa vam to paci alebo nie, musite sa znovu pustit do prace.

BYK

Spravanie partnera si jednoducho neviete vysvetlit. Azda nieco skryva pred vami? Ako keby stratil svoju tvar. Pouzite osvedcenu taktiku: brante sa pred nim utokom. Cez vikend pridu ohlaseni hostia, dajte si zalezat na tom, aby ste dobre vyzerali.

BLIZENCI

Reci sa hovoria a karavana kraca... Nestarajte sa o to, kto co hovori. Nemate si co vytykat. Prijmite ponuknutu pracu s usmevom, podakujte sa a spravte ju nacas. V sobotu vas byt ostane prazdny. Davno ste tuzili po takejto tichej samote, ale nie nadlho.

RAK

Zase si myslite, ze cely svet sa spojil proti vam. Hovorite o kolektivnom sprisahani, ale neprestavate nadavat a utocit. Je az neuveritelne, ake malickosti a hluposti vedia zaujat vasu peknu hlavicku. Nie ste vobec schopni pochopit, ze aj vy ste vinni.

LEV

Citite, ze musite niekomu vyrozpravat to, co vam lezi na srdci. Ale nekonajte unahlene, vyberte si suceho partnera. Takeho, ktory vas nevysmeje, pripadne aj poradi. Pochopili ste, ze s kolegami sa neoplati hadat. Rozhodli ste sa obnovit priatelske vztahy.

PANNA

Velmi lahko, az prelahko rozdavate rady a ste schopni sa urazit, ak si niekto neda od vas povedat. Rozhodli ste sa pre narocnu cestu len preto, lebo ste chceli niekoho vidiet. Ste sklamani, nemali ste byt zvedavi. Snazte sa zabudnut, nech vas to netrapi.

VAHY

Tazko znasate nasledky dusevnych otrasov. Vyhybajte sa takymto situaciam, radsej relaxujte a zabudnite na neprijemnosti. Hladajte nove, prijemnejsie a krajsie zazitky. Dajte si pozor, lebo vasu menlivu naladu by mohli viaceri vyuzit vo svoj prospech.

SKORPION

Stretnete sa s clovekom, ktory kedysi pre vas vela znamenal. Z kratkeho rozhovoru nebadane vznikne dlhe spominanie. Zistite, ze aj teraz je pre vas zaujimavy. Urobili ste vela, aby vas chripka obisla, ale zrejme aj to bolo malo. Zostante v posteli, liecte sa.

STRELEC

Coho sa len dotknete, pokazi sa, rozbije sa, praskne alebo trha. Skratka, mate v tomto tyzdni so vsetkym smolu. Dobra kniha vam poskytne potrebny relax. V sobotu vas priatelia cakaju na prijemnom mieste - nezabudnite na tuto schodzku.

KOZOROZEC

Stretnete sa s vyplodmi zlych jazykov, intrigami, proti ktorym nemate metodu a nepoznate recept. Rozne napatia a komplikovane situacie z vas urobili pevneho a opatrneho cloveka. Vas jemnocit sa prestahoval do hlbin vasho citoveho sveta, ale zije!

VODNAR

Pri pohlade dozadu si uvedomujete, ze ste vykonali slusnu a nelahku pracu. Ale nejaka este zostala. Ani pocut vsak nechcete o tom, ze aj cez vikend by ste sa mali zaoberat pracovnymi povinnostami. Svoju zlost neprenasajte na rodinu.

RYBY

Nemusite kazdu malickost dokoncit. Ste uz poriadne vycerpani. Respektujte naroky svojho zdravia. Mate krasne predstavy o pohodlnom a prijemnom vikende. Ale vy mienite a - necakana a nie prilis vitana navsteva zmeni. Zmierte sa s tym.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT