13. NOVEMBER  2001 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sipkarska liga

V piato bolo v Dart clube na programe 9. kolo ligy muzov v elektronickych sipkach. Pri neucasti momentalne veduceho hraca rebricka Milana Majera sa do finale prebojovali Miroslav Mucha a Ivan Svantner. Pre Svantnera to bolo vobec prve finale v tejto sezone a konecne sa uz zacina presadzovat, na co boli jeho priaznivci zvyknuti uz vlani. Napriek dobrej hre Ivana Svantnera si prvenstvo vybojoval Miroslav Mucha a na premiorove vitazstvo si bude musiet Ivan este pockat. Na tretom mieste sa umiestnil dost prekvapujuco Miroslav Dolinsky, ktory si polepsil este o jednu priecku.
V nedelu sa v Dart clube konal uz tradicne turnaj juniorov a stredoskolakov. Medzi juniormi sa z vitazstva tesil Ivan Pavlovic, ktory vo finale porazil Michala Sykoru a tretie miesto sa v nedelu uslo Jaroslavovi Pancikovi. V stredoskolskej sutazi dominoval Palo Melicher, ktory vyhral bez jedineho zavahania, druhy skoncil Martin Skantar a tretie miesto si vybojoval Milan Majer.
V priebehu tyzdna pokracovala dalsimi turnajmi aj liga amaterov. V stredu na turnaji vo Filipove vyhral Jan Luptak z Bravacova. Vo stvrtok boli na programe turnaje v Brezne v hostinci Zapad, kde sa uz tradicnym vitazom stava Frantisek Sivko. Druhy turnaj bol v Gasparove, kde pri peknej ucasti zvitazil Rado Brenkus. V piatok pokracovala sutaz v Jaseni, tu dominoval domaci hrac Marian Kubacky. V sobotu odohrali turnaje v Bravacove a v Pohorelej. V Bravacove si vitazstvo odniesol Rado Brenkus, ktoremu sa darilo nad ocakavanie. V Pohorelej sa pre zmenu z vitazstva tesil Jaro Krupa. V nedelu sa liga amaterov presunula do Michalovej, kde zvitazil Martin Bercik. Nasledujuci tyzden pokracuje sutaz dalsimi kolami podla harmonogramu.
V sobotu sa stal Dart club dejiskom uz 10. kola stolno-futbalovej ligy. Pri hojnej ucasti hracov sa do finale prebojovali dvojice Palo Bodi s Martinom Bajzikom a Miro Fabian s Michalom Koncosom. Lepsie vyznel tento finalovy duel pre skusenejsi par Bajzik - Bodi, ktori sa stali aj absolutnymi vitazmi sobotnajsieho turnaja. Trosku sklamanim bolo tretie miesto vitazov poslednych dvoch kol Roba Baloga a Jozefa Medveda.
Ako muzi tak aj zeny pokracovali druhym kolom sutaze v stolnom futbale. Pri ucasti siedmich dvojic prvenstvo obhajili Erika Milanova a Monika Madajova.
V sobotu sa Brezno stane hostitelom ako najlepsich sipkarov stredoslovenskeho regionu, tak aj stolnych futbalistov. V Dart clube sa (v sobotu) 17. novembra uskutocni druhy Master tejto sezony - turnaj v elektronickych sipkach (prezentacia je o 10.30). Po ukonceni hlavneho turnaja je na programe 1. a 2. kolo Slovenskeho pohara druzstiev. Takisto v sobotu v hostinci Zapad bude tretie kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale (zaciatok je o 10.00), na programe je turnaj jednotlivcov a dvojic. Organizatori sa tesia na vasu ucast a dufaju, ze sa breznianskym sipkarom a stolnym futbalistom bude darit a nejake trofeje zostanu doma.

HK Brezno informuje:

Dalsou castou uzatvarame kratky suhrn zakladnych informacii o jednotlivych celkoch hokejoveho klubu MSK VTJ Brezno. Situacia v ziackych kolektivoch je standardna, v porovnani s minulymi rokmi nebolo potrebne reagovat na nejake mimoriadne zmeny. Od zaciatku bol viac-menej znamy pravdepodobny okruh superov v ziackych kategoriach, novacikom je B-muzstvo Banskej Bystrice. Hraci mladsich aj starsich ziakov zacali v septembri s pripravou na betonovej ploche zimneho stadiona aj v telocvicni pod vedenim Juraja Fabryho. Tato priprava bola doplnena aj niekolkymi treningami na lade v hale v B. Bystrici, kym nebola ladova plocha aj v Brezne. Fabry sa neskor sustredil na muzstvo starsich ziakov. Niektorych z nich nasledoval ako svojich zverencov este z kategorie mladsich ziakov, kde posobil predosle dva roky. Mladsich ziakov sa ujal v trenerskej funkcii dalsi aktivny hrac seniorov, Jan Cpin. Jeho sportovo zamerane vysokoskolske studium je predpokladom odbornosti, mlady vek moze prispiet k priatelskym vztahom medzi nim a jeho zverencami.
Treneri oboch muzstiev by iste privitali aj sirsi hracsky kader, nez aky maju k dispozicii, pretoze ista miera konkurencie lepsie motivuje k chuti pracovat na vlastnom zdokonalovani. Aj sucasny stav vsak dava nadej na sportovy rast. Problemy s nedostatocnym poctom nastastie neciti trener pripravky Marian Bauer, ked spolu s Petrom Simkom maju plnu ladovu plochu hokejovych nadeji. Kiez by sa im podarilo aspon v niektorych z nich nastartovat hokejovy talent na uroven znamych hokejovych rodakov, pokracovatelov hokejovej tradicie na Horehroni.

...

Uz najblizsiu sobotu, 17. novembra o 17. hodine na Zimnom stadione Ladislava Horskeho v Brezne nastupia domaci hraci na prvy zapas II. slovenskej hokejovej ligy muzov proti Kezmarku. Pridte ich na zaciatku sezony povzbudit. Srdecne vas pozyva Vybor HK MSK VTJ Brezno

...

Uvod sezony bez prehry
Hokejovu sezonu hraci Old Boys Brezno zacali zaciatkom septembra na zimnom stadione v B. Bystrici, kde kazdy piatok v neskorych vecernych hodinach odohrali osem priatelskych zapasov s tymito vysledkami: Old Boys Brezno - HK C. Balog 8:7, 6:4, 10:5, Old Boys Brezno - HK Krupina 7:7, 9:8, 7:6, Old Boys Brezno - Lesy Sl. Lupca 8:8, 8:3.
Po uspesnom zaciatku sezona pokracuje od novembra na zimnom stadione v Brezne. Muzstvo ma v plane odohrat dalsie zapasy na domacom lade. Vrcholom cinnosti bude ucast na turnaji neregistrovanych hracov o Pohar MSK Brezno.
Dvadsatdvaclenny kader muzstva tvoria hraci, ktori v roku 1982 po otvoreni zimneho stadionu v Brezne zacali pisat novodobu tradiciu hokeja v Brezne a dalsi byvali aktivni hraci z inych druhov sportu v Brezne. Aj ked niekedy nohy nestacia, ale hokejove srdce a elan drzi tychto panov v ich veku urobit nieco pre svoje zdravie a dobre reprezentovat mesto Brezno v tomto odvetvi sportu, aj ked na ukor vlastnych financnych prostriedkov.

 

Uspesny automobilovy pretekar M. Jezercak z Brezna hovori:

"Chcel by som opat vyhrat"

h0146a.jpg (15498 bytes)"Byvaly automobilovy pretekar Jozko Danis z Helpy ma pred dvoma rokmi oslovil. Trapilo ho totiz, ze motoristicky sport upada a potrebuje nove tvare. Zacinal som na Skode Favorit za Motorsport Jozefa Studenica a vlani a v tomto roku som uz jazdil za Auto Sport Team - Press kam Bratislava v pretekoch automobilov do vrchu Skoda Fabia cup s vydatnou pomocou breznianskych firiem Autotrade a Narva."
Takto na svoje zaciatky spomina tridsatstyrirocny sukromny podnikatel, uspesny automobilovy pretekar Martin Jezercak z Brezna. Vyucil sa za automechanika, cize jeho vztah k autam trva uz davno.Venuje sa im naplno, v podnikani i v sporte. Ako sme uz spomenuli, oblieka dres klubu AST Bratislava, ktory vlastni desat identickych vozidiel. Teda vsetci desiati pretekari maju rovnake podmienky, rozhoduju ich jazdecke schopnosti. Breznan M. Jezercak ich nepochybne ma. Svedcia o tom uspechy, ktore vo Fabia cupe dosiahol: vlanajsie tretie miesto a tohtorocne prvenstvo: "Serial pozostaval z jedenastich pretekov, sedem som vyhral a styrikrat som skoncil na druhom mieste. V tomto roku som sa po prvykrat zucastnil aj na okruhu v Chorvatsku, kde som skoncil druhy, a na zaver sezony na vytrvalostnych sesthodinovych pretekoch v Brne, kde posadku tvoria traja pretekari, ktori sa striedaju po dvoch hodinach", - doplna nas spolubesednik.
Ze je to sport financne narocny, nemusime zdoraznovat. Peniaze treba na benzin, na pneumatiky, na startovne i na oblecenie (kombineza, nehorlava bielizen, obuv, rukavice, prilba): "Su to nemale polozky, ktore treba hladat u sponzorov. Napriklad kombineza, ktoru som si kupil pred tromi rokmi, uz nesplna medzinarodne predpisy FIA."
Na otazku, preco prave automobilizmus, M. Jezercak odpoveda: "Sportu sa clovek venuje zvacsa preto, aby sa zregeneroval. Myslim si, ze motoristicky sport je dost adrenalinovy. Mam to rad, a preto to vlastne robim. Prinasa mi uvolnenie. V tomto sporte je clovek odkazany sam na seba, na svoje schopnosti, na to, ako si zapamata trat, co si s autom dovoli a ako si dokaze ustrazit adrenalin. Auto dosahuje najvacsiu rychlost 190 kilometrov za hodinu, ale priemerne rychlosti sa pohybuju podla typu kopca. To je ten adrenalin!" Trenuje na vlastnom aute pocas premavky, pred pretekmi su dve treningove jazdy na spoznanie trate, samotne preteky pozostavaju z dvoch ostrych jazd.
V maji sa ako clen AST Bratislava podielal na organizovani pretekov automobilov do vrchu v Ciernom Balogu ako prvych v tohtorocnom seriali: "Na buduci rok, konkretne na 15. juna, som tieto preteky opat prihlasil v Slovenskej asociacii motoristickeho sportu. Budem sa snazit najst co najviac sponzorov, aby sme to opat dokazali. Pretekari, ale aj kluby tieto preteky hodnotili ako jedny z najlepsich na Slovensku. Pri ich organizacii popri AST Bratislava a Skoda auto Slovensko pomahali aj Ing. Emil Caban a Ing. Jaroslav Ridzon z Brezna."
Okrem aut sa M. Jezercak vo volnom case venuje golfu, cela jeho rodina - manzelka, devatrocna dcera a jedenastrocny syn - vlastni zelene karty: " Vsetci sa snazime. Vacsinou hravame na simulatore v hoteli Stupka. Na buduci rok by mali dostavat golfove ihrisko. Dufam, ze sa dostaneme aj tam. So synom si rad zahram tenis a okrem toho je to aj plavanie. Velmi rozmysla, ze by sa automobilizmu venoval aj on, ja ho skor tlacim do golfu. Este sa rozhodneme, v com bude pokracovat."h0146h.jpg (13200 bytes)
Motorizmus je sport odvaznych muzov, o ktorych sa vacsinou ich polovicky boja. Ako je to u Jezercakov? "Ale, pravdaze sa boji. V posledny oktobrovy vikend sme v Bratislave ukoncili sezonu. Takze tak ako na konci kazdeho roka som jej musel slubit, ze na buduci rok to uz necham. Ale v Bratislave som verejne slubil, ze na buduci rok to vyhram znova", dodava s usmevom.
Nasa rec sa zvrtla aj na plany do buducnosti: "Ak sa najdu sponzori, ktori pomozu, chcel by som sa automobilovemu pretekaniu venovat aj nadalej, lebo motoristicky sport na Slovensku upada. V roku 2002 by sme uz v AST mali mat strnast vozidiel Fabia, cize mienime sa trosku rozsirit. Chcel by som pretekat a chcel by som opat vyhrat", - hovori tento sympaticky mlady muz a my v tom budeme drzat palce.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT