13. NOVEMBER  2001 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Tretieho novembra o tristvrte na styri popoludni v doline Lazna v Brezne nasli mrtvolu 25-rocnej zeny z Brezna. Privolany lekar konstatoval, ze smrt nastala zastrelenim bez zavinenia inej osoby a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Niekedy od 31. oktobra do 5. novembra sa neznamy pachatel vlamal do skladu materialu v internate Nemocnice s poliklinikou v Brezne. Ukradol odtial styri drevene valandy, cim nemocnici sposobil skodu za 6280 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol voci S. T. z Michalovej obvinenie z trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Dopustil sa ho 6. novembra vecer, ked drevenou stolickou rozbil sklenenu vypln okna dveri rodinneho domu, kde v tom case bola jeho manzelka so synom. Nasilnik chytil zenu oboma rukami za sveter, pritlacil ku stene a vyhrazal sa zabitim. Synovi sa podarilo matku odtrhnut od otca a obaja usli na poschodie. Vytrznik vsak vo vyhrazkach pokracoval, pricom do zeny hodil sekeru, nastastie jej nesposobil ziadne zranenie. Vysetruje OUV PZ Brezno.

...

Podvecer 7. novembra v Lome nad Rimavicou zacalo horiet nakladne motorove vozidlo Tatra 815, ktore viedol A. I. z Banskej Bystrice. Poziar lokalizovali breznianski poziarnici. Pravdepodobnou pricinou poziaru, ktoreho skodu odhadli do 500 000 korun, je technicka porucha vozidla. Preveruje OO PZ Brezno.

O osmej rano 8. novembra sa v Ciernom Balogu na Janosovke stala dopravna nehoda. Vodic Peugeotu P. L. z C. Balogu sa pri cuvani zrazil so Skodou 120, za volantom ktorej sedel T. P. z Brezna. T. P. utrpel trznu ranu na lavom kolene s predpokladanou liecbou do siedmich dni. Zranenie jeho spolujazdkyne (pomliazdenie laveho predkolenia) G. O. z C. Balogu si vyziada rovnako dlhe liecenie. U vodica P. L. zistili 0,94 promile alkoholu a zadrzali mu vodicsky preukaz. Na autach vznikla skoda dovedna za 30 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Neprijemne prekvapenie cakalo na G. J. z Banskej Bystrice 8. novembra po prichode do jeho rekreacnej chaty na Brezinkach na Taloch. Zistil totiz, ze od 28. oktobra, kedy tu bol naposledy, ho "navstivil" zlodej. So sebou si odniesol motorovu pilu, dva konvertory, olejovy radiator a deky, vsetko dovedna za 29 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

V popoludnajsich hodinach 9. novembra sarapatil ktosi na parkovisku pred cinziakom na Ulici CSA v Brezne. Neznamy pachatel tu poskodil styri pneumatiky na vozidle Suzuki, cim majitelovi S. M. z Brezna sposobil ujmu za 30 000 korun. Preveruje OO PZ Brezno.

...

Na zeleznicnom priecesti v Bujakove neznamy vodic Fiatu 128 o jedenastej vecer 9. novembra zapricinil dopravnu nehodu. Na nechranene priecestie vosiel vo chvili, ked tadial v smere z Polomky do Brezna prechadzal motorovy vozen, ktory auto zachytil. Ci sa vodic, pripadne jeho spolujazdci zranili, nevedno, pretoze ufujazdil a jeho totoznost doteraz nezistili. Na vozni vznikla skoda za tisic korun. Preveruje SDN ODI OR PZ Brezno.

Co sa udialo v tyzdni od 2. do 9. novembra

V prvy novembrovy utorok v rannych hodinach ich privolali k dopravnej nehode v Gasparove, pri ktorej sa Skoda Felicia zrazila s Tatrou 148. Vodic osobneho vozidla nastastie utrpel len drobne zranenia. V stredu 7. novembra v Ciernom Balogu - Krame odpojili bateriu z havarovaneho Seatu Ibiza, nalozili ho na auto odtahovej sluzby a neskor vo Valaskej vycistili vozovku po mensej dopravnej nehode. V tento den v Lome nad Rimavicou 1 C prudom zlikvidovali poziar nakladneho vozidla Tatra 815, ktory vznikol z doposial nezistenych pricin. O upravu velmi znecistenej vozovky poziadali zamestnancov Okresnej spravy ciest v Brezne. V tomto tyzdni este pomocou lezeckej techniky a poziarnej plosiny otvorili byty na uliciach Malinovskeho a Sladkovicovej v Brezne.

154.jpg (4764 bytes) Zamestnanci NAMK odtiahli vozidla po troch dopravnych nehodach - Skodu Feliciu z Bacucha do Lopeja , Skodu Sedan z Dubovej do Brezna, Skodu Feliciu z Lopeja do Popradu a previezli univerzalny nakladac z Brezna - Halan do Predajnej. Opravili palivovu sustavu v Skode 120, brzdy v Avii, v Myte pod Dumbierom vymenili platnicky v Skode Favorit a v Brezne otvorili Skodu Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce. V druhy novembrovy piatok poskytli pomoc pri riadeni cestnej premavky po dopravnej nehode v Zavadke nad Hronom. Upozornuju na vymenu letnych pneumatik za zimne.

155.jpg (4763 bytes) Zachranari absolvovali dovedna 29 vyjazdov, a to 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k mozgovym prihodam, 3 k brusnym prihodam, po 4 k urazom a k inym pripadom a po raze k plucnej prihode a k umrtiu este pred prichodom sanitky. V utorok 6. novembra poskytli pomoc vodicovi osobneho vozidla, ktory havaroval na zakrute v Bacuchu. Nastastie utrpel len drobne povrchove zranenia, ktore mu lekari osetrili na mieste nehody.

hs.jpg (5636 bytes) Jesenne sychrave pocasie prevladalo nielen v nizkych polohach, ale aj vo vysokohorskych oblastiach. Do piatka rana napadlo na hrebeni desat centimetrov snehu. V tychto smutnych uprsanych dnoch klesla aj navstevnost, podmienky na turistiku su nepriaznive. Clenovia Horskej sluzby pripravuju zvozove a zdravotnicke prostriedky na zimnu sezonu.

 

    
Uzreli svetlo sveta image Veronika Filipiakova z Poltaru, Matej Balik z Banskej Bystrice, Laura Tokarova z Bacucha, Matej Filipca z Ponik, Patricia Pokosova z Brezna, Alzbeta Pokosova z Brezna, Oliver Felcian z Brezna, Veronika Pribylinova z Helpy, Jarmila Hruskova z Lopeja, Gabriela Terekova z Pohorelej, Rene Nagy z Predajnej, Gabriela Cakyova z Popradu, Lucia Maculova z Brezna

 


Opustili nas_image Stefan Murin (75) z Brezna, Jolana Bila (68) z Brezna, Jan Lettrich (62) z Podbrezovej, Jozef Luptak (53) z Bravacova, Karolina Ginicova (77) z Helpy, Valeria Komodova (85) z Brezna, Irma Kanova (81) z Bacucha, Milan Pauliak (68) zo Zavadky nad Hronom, Jolana Gazdikova (60) z Benusa, Anna Kyzekova (72) z Brezna, Milan Tischliar (61) z Brezna, Katarina Ilcikova (59) zo Sihly, Andrea Busanyova (25) z Brezna, Bozena Kupcova (39) z Banskej Bystrice

 

blahoze.gif (5125 bytes)

Dna 17. novembra sa moj ocko Andrej Pavlovsky z Brezna doziva sedemdesiatich rokov.

Pri prilezitosti tohto vzacneho jubilea sa k blahozelaniu pripajaju a vela zdravia, pokoja, lasky zelaju manzelka Emilia, zat Jan, nevesta Maria, vnucky Lucka, Katka, Anicka, Saska, Miska, pravnucata Patrik, Dominika a dcera Stela.

SPOMIENKY

Zaplakali oci, zaplakali bolom, ked sme vam drahi rodicia davali naposledy zbohom.

Uz trinast rokov uplynulo od umrtia nasej starostlivej mamicky

Anny Pancikovej, rod. Kostialovej

a rok od umrtia milovaneho otca

Klementa Pancika
z Cierneho Balogu - Noveho Kramu.

Spominaju deti s rodinami a ostatna rodina.

Dakujeme vsetkym za tichu spomienku.

...

Kyticu kvetov na hrob ti davame a na teba s laskou spominame.

Dna 12. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Jan Petro z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

...

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.

Dna 12. novembra uplynuli tri smutne roky od smrti nasho otca, stareho a prastareho otca, brata

Rudolfa Guzmu z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a blizka rodina.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 15. novembra uplynie pat rokov od smrti

Jana Hanusku zo Zamostia.

S laskou a uctou spominaju manzelka Bozka, Zuzka, Martinka, sestra s rodinou a vsetci znami.

blahoze.gif (5125 bytes)

Na stole patdesiat cervenych ruzi, nech ti to zdravicko nadalej sluzi. Nech stastie a laska sprevadza ta svetom, nech usmev tvoj, podoba sa kvetom.

Dna 16. novembra oslavi svoje patdesiate narodeniny nas

Frantisek Marko

Vsetko najlepsie zo srdca mu praju manzelka Evka s rodinou, Vladko, mama, sestry a brat s rodinami a mala Silvika za vsetkych posiela pusu.

...

Byvaly brezniansky sportovec, cyklista a lyziar Bielej stopy SNP Vojtech Reis sa 4. novembra dozil osemdesiatich siestich rokov.

Ku gratulantom sa pripaja aj redakcia Horehronia.


BARAN

Vase sance su vyborne, ale vam sa bude zdat, ze preslapujete na mieste. Drzte sa logickeho usudku, pripadne sa poradte s priatelmi. Nezlaknite sa pichlavych reci a zotrvajte pri vasom rozhodnuti.

BYK
Zalezitosti, ktore suvisia s budovanim kariery, prestavaju byt pre vas zivotne dolezite. Asi dokazete zharmonizovat vlastny domov a okolie. Obratite sa na priatelov a zapojite sa do spolocenskeho zivota.

BLIZENCI
Na konci tyzdna uz konecne vasim sarmom a dobrou volou zaposobite na okolie. Ziskate nielen vybornu povest a doveru u obchodnych partnerov, ale aj nieco, co bolo urcene niekomu inemu.

RAK
Tazkosti bez dosledkov prekonaju len skromnejsi Raci. Pracovat budete bez chuti, mozne su konflikty. Vase vztahy k okoliu sa vyrazne zhorsia. Hadkam sa vyhnete, ak budete pokojni pri styku s ludmi.

LEV
Vase vystupovanie bude bezchybne a prinesie vam obdiv okolia. Vdaka nahodnej znamosti mozete ziskat vyhody. Nezanedbajte ju a vztah sa snazte co najskor prehlbit. Niekto ziarli na vase uspechy, preto sa utokom vyhnite.

PANNA
Budete pozitivne naladeni, stupne vam sebavedomie. S pomocou znameho posuniete niektore zalezitosti dopredu, ale viac sa spoliehajte na vlastne sily. Cakaju vas zmeny v oblasti citov.

VAHY
S pribudajucimi uspechmi narastie vas optimizmus. Ak sa objavia konflikty, vyriesite ich diplomaticky. Nehanbite sa za nazory, len ich podate opatrne. Zblizite sa s Baranom alebo Blizencom.

SKORPION
V tychto dnoch vas mozu znepokojit nejake spravy. Ukaze sa, ze ide o nepravdive informacie. Zachovate pokoj a vyckate na dalsi vyvoj. Venujte sa viac sebe, aktivne mozete prispiet k zlepseniu fyzickej kondicie.

STRELEC
Najvacsie problemy budete mat s dodrzanim terminov. Asi zmeskate niekolko dolezitych schodzok. Vynahradi vam to vsak pritomnost na spolocenskej udalosti. Najvacsie uspechy sa rysuju od utorka do stvrtka.

KOZOROZEC
Cakaju vas stretnutia s neznamymi ludmi. Zachovajte opatrnost pri vyjadrovani sympatii a dokladne preverte ponuky. Vas sice povazuju za zodpovedneho, ale ludia, ktorych stretnete, nemusia byt spolahlivi.

VODNAR
Nic nenechavajte na nahodu a ani sa pred nicim neskryvajte. Vsetky problemy by ste mali ventilovat. Ostatni sa budu na vas hnevat, ale aj ocenia vasu uprimnost. Najstastnejsie okamihy ocakavajte pocas vikendu.

RYBY
Chodite nevsimavo okolo ludi, ktori ba vam mohli pomoct. Vasa nevsimavost zapricini nedorozumenia a skriepky. Nemali by ste vacsiu pozornost venovat partnerovi? Asi sa dozviete o niecom, co ho uz dlhsie trapi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT