15. FEBRUAR  2000 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Program kin 16. do 23. februara

Kino Fabova hola Polomka

19.sobota - ROZNASAC VODY (USA,MP/12,19.00) - Bobbyho, spolocensky neprisposobiveho mladeho muza, doma uci a ochranuje jeho nadmieru milujuca matka. Jedinym kontaktom so spolocnostou je pre neho zamestnanie roznasaca vody pre futbalove muzstvo miestnej skoly, ale hraci si z neho strielaju. Vsetko sa meni s prichodom noveho trenera. Komedia.

Kino Panorama Podbrezova

19.sobota - VSICHNI MOJI BLIZCI (CR,MP,19.00) - Pribeh o nestastnej rodine a osudovom stretnuti, ktore znamenalo zivot. Novy cesky film s hviezdnym obsadenim. Tragikomedia.

20.nedela - TRHAK PANA BOWFINGERA (USA,MP/12,19.00) - Budu klamat, podvadzat a kradnut, ale milo. Steve Martin a Eddie Murphy, dve velke hviezdy v hlavnych ulohach blaznivej americkej komedie.

22.utorok - O VTACEJ VILE A STATOCNOM PASTIEROVI (Rusko, MP, 17.00) - Hrana rozpravka. Slovensky dabing.

Kino Mostar Brezno

18.piatok o 19.30 - NEVESTA NA UTEKU (MP/12) - Ike Graham je newyorsky novinar a topi sa v problemoch. Jedneho dna zacuje cosi o mladej zene menom Maggie a napise o nej clanok... Film o tom, ze pred laskou sa neda ujst a nielen protiklady sa pritahuju. Julia Robertsova a Richard Gere v romantickej komedii.

19.sobota, 20. nedela o 19.30 - DVE RUKY (MP/15) - Pribeh 19-rocneho Jimmyho, ktory pracuje ako vyhadzovac v nocnom striptizovom klube. Jeho zivot sa meni, ked dostava vyhodnu ponuku na "lahky" zarobok a stretava Alex, dievca svojich snov. Thriller.

Filmovy klub

22.utorok o 19.30 - LASKA JE LASKA - Film je sucasnym pribehom o bolestivych i komickych strankach dospievania, o tuzbe po laske a starostiach s nou spojenych, o odvahe byt iny...

 

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!,

- do budovy na Namesti gen. M.R. Stefanika 13 na vystavu Janky a Ivana Schvarcbacherovcov Z tvorby, ktora ponuka obrazy drevenic z roznych oblasti Slovenska a vyrobky z ovocnych drevin.

...

Bombura klub vas v sobotu 19. februara o 20. hodine pozyva na novy koncertny program prazskej undergroundovej skupiny Pod cerny vrch, ucastnika Slovenskeho alternativneho leta Reviste ´99.

...

Statna opera v Banskej Bystrici ponuka:

- vo stvrtok 17. februara o 18.30 - P.I.Cajkovskij: Eugen Onegin - Pribeh o mladom vzdelancovi 19. storocia, ktory nechcel zit v zastrcenom kute Ruska, ale v Europe. Neskoro zisti, ze kvoli velkomestskym manierom zavrhol lasku uslachtilej bytosti a spravil nestastnou nielen ju, ale aj seba,

- v utorok 22. februara o 18.30 - G. Verdi: Rigoletto - Opera o tragedii sasa, ktory v snahe pomstit sa slachticovi - zvodcovi zien, zapricini smrt vlastnej milovanej dcery.

...

Miestny odbor Matice slovenskej a Obecny urad vo Valaskej usporiadaju v nedelu 27. februara spomienku na Antona Augustina Banika, radaka z Valaskej, historika, jazykovedca, archivara a knihovnika Matice slovenskej pri prilezitosti 100. vyrocia jeho narodenia.

Obecny urad Podbrezova pozyva na predstavenie divadelneho ochotnickeho suboru z Nemeckej, ktory vystupi s veselohrou v troch dejstvach autora Ing. Jana Turcana Criepky kupelne, alebo Nikdy tak zle nebolo, aby dako nebolo. Uskutocni sa 18. februara o 18.30 h v kino-divadelnej sale ZK OZ Kovo v Podbrezovej. Vstupne 20 Sk, predpredaj v obecnom urade (p. Prochazka), c.t. 6171497.

Mestske kulturne stredisko v Brezne pripravuje na 7.marca 7. reprezentacny tradicny fasiangovy ples. 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT