15. FEBRUAR 2000 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Co sa udialo v tyzdni od 4.februara do 11. februara

Opat vacsina vyjazdov poziarnikov smerovala k dopravnym nehodam, respektive k autam, ktore skoncili mimo vozovky a z priekopy ich vytahovali pomocou Tatry 815. Bolo tak 4. februara v Polomke, 6. februara v Bystrej, 9. februara na Taloch a v Predajnej a 10. februara v Benusi Favorit prevrateny na streche najprv obratili nakolesa, vytiahli na cestu a ostatne urobila odtahova sluzba. Skrizenemu kamionu na Certovici pomahali 4. februara. Sadze v komine horeli v utorok v Ciernom Balogu - Medvedove.

h155.jpg (2913 bytes) Statistika RZP v uplynulom tyzdni hovori: 5 vyjazdov k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k mozgovym, po 2 k dychacim prihodam a urazom, 11 k inym pripadom, raz ku gynekologickej prihode, jedneho pacienta previezli do B. Bystrice a jedenkrat ich pomoc niekto zneuzil, dovedna 26 vyjazdov. V piatok rano 4. februara ich policajti zavolali do Pohronskej Polhory k muzovi, ktoreho nasli podchladeneho.

 

Uzreli svetlo sveta

Filip Porubiak z Lomu nad Rimavicou, Tomas Pindiak z Pohronskej Polhory, Anabela Harvanova z Telgartu, Jakub Kochan z Brezna, Ladislav Berky z Polomky, Adam Sarvas z Brezna, Daniela Kohutova z Brezna, Adrian Markus zo Zavadky nad Hronom.

 

Opustili nas

Anna Kukulova (69) z Helpy, Frantisek Sloboda (79) z Hornej Lehoty, Elena Pacesova (90) z Bravacova, Miroslav Harvan (54) z Brezna, Stefan Surabik (67) z Podbrezovej, Frantiska Kanosova (75) z Pohorelej, Miroslav Musuka (43) z Podbrezovej, Rudolf Fabry (58) z Brezna, Jolana Buvalova (62) z Polomky, Jan Supala (69) z Brezna, Emilia Puobisova (88) z Brezna, Stanislav Poliak (38) z Brezna, Jan Dekret (60) z Cierneho Balogu - Dobroce, Julia Eremiasova (61) z Valaskej, Maria Redhammerova (91) z Valkovne, Maria Gondova (79) z Brezna, Gabriel Spisiak (88) z Brezna, Pavel Blazecka (67) z Helpy.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori na poslednej ceste 1. februara odprevadili

Jana Kovacika

z Podkorenovej.

Dakujeme aj za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami rozlucit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom. Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.

Dna 17. februara uplynie rok odvtedy, co nas opustil milovany manzel, otec a svagor

Dusan Javorcikz Brezna.

Spomina manzelka, synovia a ostatna rodina.

Spomienky

Aj ked 11. februara uplynuli uz tri roky odvtedy, co si nas bez rozlucky nahle opustila, neodisla si, zostala si, zijes s namiv nasich srdciach, dychas laskou, ktoru si nam dala a my ti ju opatujeme.

S laskou a uctou na svoju maminku, staru a prastaru mamu

Albinku Urbanovu z Valaskej

spominaju dcery Eva a Marika s manzelmi, pat vnuciek s manzelmi a pravnucata Marek, Dominika, Jakubko, Andrejko a Dominik.

...

Zhasli oci, stichol hlas, bez slova i rozlucky, nechal si nas. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Nemozeme ta prebudit ani najkrajsim slovom, dame ti na hrob kyticku a povieme: Zbohom.

Dna 15. februara uplynul rok odvtedy, co nas po zakernej chorobe navzdy opustil milovany manzel, otec a brat

Eduard Muco.

S laskou spominaju manzelka, dcerky Magda a Renka, syn Igor, brat s rodinou, sestry s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu v nas.

Dna 15. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary otec, svokor, brat, svagor a pribuzny

Jan Patras z Polomky.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou spomina manzelka, syn, dcera s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

"Najkrajsia hviezdicka z celeho nebicka je tvoja mamicka co ti Boh dal..." Neplacte za mnou, ze som odisla, ten pokoj mi prajte, len vo svojich srdciach si spomienku na mna zachovajte.

Dna 16. februara si pripomenieme desiate vyrocie urmtia nasej milovanej mamy, starej a prastarej mamy

Marie Svincakovej z Brezna.

S laskou spominaju dcery Hela, Olga, Maria, synovia Frantisek, Milan, Marian, nevesty, zatovia, vnucata a ostatna smutiaca rodina.

...

Len sviecu horiacu a krasnu kyticu ti na hrob mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat.

Dna 16. februara si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Pavla Niznika z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Spomina manzelka, dcera, zat, vnucka Simonka a ostatna rodina.


BARAN

Najdete dovod i priestor, aby ste znovu vyuzili poznatky, ktore ste nadobudli v poslednom obdobi. Dolezitou oporou budu pre vas nove citove vztahy. Mate pred sebou stretnutie, na ktorom ocarite prirodzenostou a mudrostou.

BYK
Zaujimajte sa o problemy partnera a o jeho pracu. Ak ho nechcete stratit, radsej vo svojich aktivitach trochu pribrzdite a venujte mu viac casu a pozornosti. Nedajte sa vyprokovat ku konfliktom.

BLIZENCI
Pocitujete unavu, comu sa nemozno divit. Ani pracovne ulohy, ani domace povinnosti nemozete len tak hodit cez palubu. Cez vikend vas zaskoci rozhodnutie v istych financnych zalezitostiach.

RAK
Aj na slavu a stastie, aj na skleslost a smutok plati zakon pominutelnosti. Zabudnite na svoje tmave okuliare. Budte usmievavi, stastni a uspesni. Uprednostnujte vsetko dobre a potlacajte, co je zle.

LEV
Tento tyzden ponuka prilezitost, aby ste dokazali spravnost svojich skusenosti, ze tazkosti a prekazky su na to, aby clovek dokazal svoju zdatnost a vsetko prekonal. Respektujte delbu prace.

PANNA
Cas je velky pan, ani vy ho nedokazete ovplyvnit. Zacinate mat plne ruky prace a sami na vsetko nestacite. Nemajte obavy poziadat niekoho o pomoc. Ved kazdy vie o vas, ze taketo sluzby velmi rychlo oplacate.

VAHY
Trochu sa vam kruti hlava, trochu sa vam dviha zaludok. Ale nasli ste ucinny liek na stresove stavy a pracujete ako vcelicka. Aj mate co dohanat. Vasmu usiliu sa dostane primeraneho ocenenia.

SKORPION
V pracovnych zalezitostiach sa vopred poradte s clovekom, ktoreho skusenosti vam objasnia situaciu, do ktorej sa bezhlavo vrhate. Hladajte bezpecnost a istotu. V lubostnom vztahu sa zacinate nudit, co je nebezpecne.

STRELEC
Uspesne dokoncite vsetky ulohy a konecne si oddychnete. Racionalne rozpracujte najma vikend a vyuzite ho tak, aby ste sa uvolnili viac ako inokedy. Dobre na vas zaposobi mala prechadzka po obchodoch.

KOZOROZEC
Podari sa vam uspesne podporovat jednu dobrocinnu akciu. Po prvych prejavoch nedovery sa vec postupne stane spolocnou zalezitostou vsetkych a zozne potlesk. Bude to zasluzeny uspech.

VODNAR
Nevytvorite sice nic svetaborne, ale udalosti vas presvedcia o tom, ze ste aj odborne, aj citovo na spravnej ceste. Ziskate opat sebavedomie. Svojho milovaneho partnera zahrniete prehnanou pozornostou.

RYBY
Mate zdravu filozofiu. Optimisticky sledujte vsetko, co sa okolo vas deje. V takejto psychickej pohode sa vam bude chciet vytvorit nieco krasne. Jednoducho - tento tyzden bude lepsi ako boli tie minule.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT