11. MAREC 2008 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uzreli svetlo sveta image


  

 

   Annamaria Teliarová z Dolnej Mičinej, Gregor Kubej z Valaskej, Nataša Pušková z Čierneho Balogu, Klaudia Pušková z Brezna, Marek Harvan z Telgártu, Tobias Bučko z Nemeckej, Tobias Bartoš z Čierneho Balogu, Matúš Šucháň z Polomky.

   

             Opustili nas_image

     

 

    Milan Gergeľ (66) z Brezna, Estera Flaškárová (29) z Valaskej, Viera Kováčiková (53) z Polomky, Mária Kvietková (60) z Brezna, Anna Vavreková (78) z Brezna, Pavel Dančo (55) z Čierneho Balogu, Jolana Brečková (90) z Brezna, Pavel Švantner (78) z Čierneho Balogu, Jozef Krupa (68) z Pohronskej Polhory, Peter Lepieš (55) z Valaskej, Antónia Slimáková (85) z Mýta pod Ďumbierom, Ida Fillová (79) zo Slizkého, Pavol Fiľo (59) z Heľpy.

 

 

Zachranne zlozky zasahovali

150

   Hasiči v prvých marcových dňoch zaznamenali štyri výjazdy k dopravným nehodám – na Rázusovej ulici v Brezne osobné vozidlo zrazilo chodca, vo Vaľkovni vyprostili z havarovaného Forda dve zranené osoby, na Táľoch vytiahli z priekopy auto,  uniknutý olej zasypali vapexom a vyštartovali do Nemeckej, kde mladý muž havaroval na odcudzenom motocykli. V sobotu po silnom daždi odčerpali vodu zo zatopených priestorov zubnej ambulancie v rodinnom dome v Závadke nad Hronom.

 

155

   Breznianski lekári absolvovali 46 výjazdov, z toho 16 k náhlym príhodám srdca a obehu, 9 k úrazom (zranenia pri dopravných nehodách a po požití alkoholu), po 5 k úmrtiam pred príchodom sanitky, gynekologickým príhodám, neurologickým a psychiatrickým príhodám, iným prípadom, k asmatickému záchvatu. V Bystrej zaevidovali po 5 neurologických príhod a úrazov, 10 príhod srdca a obehu, po 2 poruchy dýchania, brušné príhody, iné prípady, prevozy a dopravnú nehodu. Záchranári v Lome nad Rimavicou štyroch pacientov prepravili a jedného resuscitovali. V Heľpe poskytli pomoc pri poruche dýchania, 2 brušných bolestiach a v hrudníku, cievnej príhode, 3 kolapsových stavoch, pri pôrode, po havárii vo Vaľkovni mužovi so zlomenou chrbticou a vážnymi zraneniami a zapísali úmrtie pred príchodom RZP.

     

Cestná záchranná služba
0903 745988
16 154  

   Dopravné nehody sa neobišli bez zranení, zamestnanci Cestnej záchrannej služby po haváriách odtiahli dve Octavie, Ford a nakladač. Z Krpačova ich o pomoc požiadal majiteľ Škody 120 s prerazenou benzínovou nádržou a z Vrchdolinky do Brezna prepravili škodovku so zlomenou polosou.

 

Horská záchranná služba
6195326

   Členovia Horskej záchrannej služby zaevidovali bežné úrazy na zjazdovkách.  Noví dobrovoľníci sa zúčastnili na školení základnej záchrannej činnosti v Sliezskom dome vo Vysokých Tatrách.

 

   

Blahozelanie

   K tvojej ďalšej žitia púti jedným tónom srdcia vravia. Jedným hlasom želajú ti veľa sily, šťastia, zdravia!
   Dňa 13. marca oslávi krásnych osemdesiatpäť rokov náš manžel, otec, starý a prastarý otec

Jozef Danko z Valaskej.

   Všetko najlepšie želá manželka a štyri dcéry s rodinami.

    

Podakovanie

  Ďakujeme príbuzným, priateľom, kolegom a známym za odprevadenie na poslednej ceste dňa 26. februára našej drahej dcéry, manželky, maminky, sestry a vnučky

Márie Kopeckej z Brezna.

   Zároveň ďakujeme za kvetinové dary a za prejavy sústrasti.
Smútiaca rodina

Spomienky

    Tá rana v srdci stále bolí a na ten deň zabudnúť nedovolí.
   Dňa 5. marca uplynulo desať rokov odvtedy, čo nás po tragickej autohavárii navždy opustil náš syn

Milan Schreiner.

   S láskou spomínajú rodičia, brat a ostatná rodina.

 . . .

   S tichou spomienkou k ich hrobom chodíme, pri plameňoch sviečok sa za nich modlíme. Osud im nedoprial s nami dlhšie byť, ale v našich srdciach budú stále žiť.
   Dňa 6. marca sme si pripomenuli šesť rokov odvtedy, čo nás navždy opustil vo veku tridsaťsedem rokov syn

Juraj Šipula zo Šumiaca.

   Dňa 21. marca si pripomenieme dva roky odvtedy, čo nás opustil vo veku sedemdesiat rokov otec

Juraj Šipula.

   S úctou a láskou na nich spomínajú mama, deti, Peťo, Lenka, bratia Ján, Pavol, Peter, sestry Alenka a Martinka s rodinami.

 . . .

   Čas plynie, bolesť stále trápi, ale teba nám už nikto nenavráti.
   Dňa 8. marca uplynuli dva roky odvtedy, čo nás navždy opustila naša drahá manželka, mama a dcéra

Adriana Markusová z Brezna.

   S láskou spomína manžel Peter, synovia Paťko a Peťko a mama.

 . . .

   Čas plynie a život sa skončí, zostanú len slzy, smútok a spomienky. Stíchlo srdce i tvoj hlas, ale ty navždy zostaneš žiť v našich spomienkach.
   Dňa 12. marca uplynie rok odvtedy, čo nás opustila naša drahá mama, stará a prastará mama

Helena Babušáková, rodená Hanesová.

   S láskou a úctou spomínajú synovia Rastislav, Ľudovít, dcéra Margaréta s rodinami, sestry Anna, Emília, Marta, brat Ľudovít s rodinami a ostatná rodina.

 . . .

   Čas plynie, ale rana bolí. Niet takého lieku, čo ju zahojí.
   Dňa 12. marca uplynie rok odvtedy, čo nás navždy opustil môj manžel, otec našich synov a starý otec troch vnúčat

Ján Kormanský z Valaskej.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichú spomienku.
Smútiaca rodina

 . . .

   Navždy prestali pre teba hviezdy svietiť, už navždy prestalo pre teba slnko hriať, ale tí, čo ťa milovali, nikdy neprestanú na teba spomínať.
   Dňa 13. marca si pripomenieme ôsme výročie úmrtia mamy, starej a prastarej mamy

Kataríny Marekovej.

   S úctou spomína syn Daniel s rodinou.

 . . .

   Kto ju poznal, spomenie si, kto ju mal rád, nikdy nezabudne.
   Dňa 14. marca uplynie rok odvtedy, čo nás opustila naša mama, stará a prastará mama

Emília Roľková z Polomky.

   S láskou na ňu spomínajú dcéry a syn s rodinami.

   . . .

   Telo v zemi zhasne jak slza na tvári, spomienka na teba jak hviezda zažiari.
   Dňa 16. marca uplynú dva roky odvtedy, čo nás opustil manžel a otec

Slavomír Hrnčiarik z Brezna.

   S láskou spomína celá rodina.

 . . .

   Dotĺklo srdce, zhasli oči, stíchol tvoj hlas. Odišla si náhle bez rozlúčky a tvoja smrť stále bolí nás.
   Dňa 16. marca si pripomenieme piate výročie úmrtia milovanej manželky, mamičky, starej a prastarej mamy

Emmy Trepáčovej.

   S láskou a úctou spomína manžel, dcéra, syn a ostatná rodina.



Vazeni citatelia!

      Dosial sme v rubrike Podakovania neuverejnovali fotografie vasich blizkych. V buducnosti sa to zmeni. Podakovania chceme rozsirit podobne ako Spomienky a vytvorit priestor nielen pre text, ale aj pre fotografie nedavno zosnulych, ktore dorucite inzertnemu oddeleniu nasho tyzdennika najneskor vo svrtok.

Redakcia

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Veľmi radi riskujete, neskúšajte to však vo finančných transakciách. Hoci hviezdy neukazujú nepriaznivé vplyvy, čo sa týka peňazí, mali by ste sa držať vzadu.

 Býk
  
V mnohých domácnostiach v tomto týždni nebude vládnuť  veľmi príjemná atmosféra. Najhoršia bude tam, kde obidvaja partneri majú vedúce postavenia. Pokúste sa zmierniť nebezpečenstvo hádok.

 Blíženci
   Vaša nefalšovaná úprimnosť a otvorenosť vám pomôže nájsť nových priateľov, u ktorých budete môcť rátať s plným porozumením pre vaše plány.

 Rak
  
V zamestnaní si tento týždeň počínate dosť dobre na to, aby existovala reálna možnosť vášho povýšenia alebo slávy. Nemôžete však rátať s tým, že každý úspech bude ocenený aj finančne.

 Lev
  
Láska vo všetkých podobách – to je obrázok tohto týždňa. Venujte sa nielen partnerovi, ale aj deťom, rodičom alebo priateľom či štvornohým maznáčikom.

 Panna
  
Budete mať sklony oddávať sa až zbytočnému sneniu. Máte nádej byť v týchto dňoch úspešný v mnohých oblastiach a nadmerným snívaním by ste mohli príležitosť na uskutočnenie niektorých zo svojich snov premárniť.

 Váhy
  
Cesta, ktorú tento týždeň podniknete, nezostane pre váš citový život bez následkov. Pokúste sa všestranne posúdiť, do akej miery ste viazaný.

 Škorpión
   Pravdepodobne vám zlepší náladu správa, ktorá sa bude týkať možnosti začať s vlastnou podnikateľskou aktivitou, prípadne ponuka výhodnejšieho zamestnania.

 Strelec
 
Týždeň začína príjemne. Hocikto by vám mohol závidieť. Čakajú vás dni plné duševnej i fyzickej pohody. Pracovné problémy budete zvládať s nadhľadom.

 Kozorožec
  Bude to taký nijaký týždeň a chvíľami ste mrzutý. Proti prípadnej zlej nálade nebojujte alkoholom a prejedaním, ale hrou s deťmi, kontaktom so zvieratami alebo prácou na skrášlení domova.

 Vodnár
  
Vyzerá to tak, že svojou pracovitosťou ste si na seba uplietli bič. Bez vás sa nič nezaobíde, všetci si zvykli, že v pravú chvíľu prídete a prinesiete najprijateľnejšie a spásonosné riešenie.

 Ryby
   Šťastie vám praje. Nájde sa dosť ochotných pomocníkov, a tak všetky pracovné úlohy hravo stihnete. Vaši nadriadení i spolupracovníci to náležite ocenia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT