23. JANUAR  2007 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Od 13. do 15. januara doposial nezisteny pachatel vykonal kradez vlamanim do predajne potravin v Ciernom Balogu. V jej vnutornych priestoroch vylomil zamurovanu pokladnicku, z ktorej ukradol 30 000 korun, odniesol si aj tabakove vyrobky. Okrem skody, ktoru sposobil majitelovi kradezou, vznikla skoda aj poskodenim vo vyske priblizne 7000 korun. Policia po pachatelovi patra.
 

   Sudca Okresneho sudu v Brezne 16. januara vzal do vazby 22-rocneho Martina P. z Brezna, ktory bol eskortovany do ustavu na vykon vazby. Muz zo Zadnych Halan je vysetrovatelom obvineny za pokracujuce trestne ciny kradeze a porusovania domovej slobody. V case od 29. decembra do 13. januara sa v okrese Brezno vlamal do piatich rekreacnych chat. Kradezou veci a poskodenim zariadenia sposobil skodu odhadnutu na 34 000 korun.
 

   Vysetrovatel v Brezne zo zlocinu lupeze obvinil 15-rocneho Jana a 24-rocneho Petra z Hronca. O tretej hodine nadranom 17. januara pred rodinnym domom na Skolskej ulici v Brezne lupezne prepadli 30-rocneho muza z Bacucha. Udierali ho pastami do hlavy aj tvare a kopali do noh. Peter mu zo zadneho vrecka nohavic zobral penazenku a rozne doklady, cim mu sposobil skodu za 2500 korun. Zo zraneni sa bude liecit asi tri dni. Obvineny Peter je v policajnej cele a bude dany navrh na jeho vzatie do vazby. Mladistvy Jan je stihany na slobode. Petrovi hrozi trest odnatia slobody na dva az osem rokov, Janovi iba polovicny trest.

   V rannych hodinach 18. januara sa neznamy pachatel vlamal do restauracie na Chvatimechu. V jej priestoroch na troch hracich automatoch vylomil spodne dvierka a ukradol 8000 korun. Celkovu skodu, ktoru nechal za sebou, vycislili na 18 000 korun. Policia pripad vysetruje a po pachatelovi patra.
 

   V presne nezistenom case v chatarskej oblasti Sviniarka v katastri Nemeckej sarapatil zlodej. Vlamal sa do prenosnej betonovej garaze, z ktorej ukradol zjazdove lyze s viazanim, bicykel, hlinikove disky na Opel Calibra, drevene dvere, 10-kilogramovu plynovu flasu na propan butan, dve reklamne hlinikove tabule s konstrukciou, dva furiky, basketbalovy plastovy prenosny kos, dreveny 100-litrovy sud a rozne pracovne naradie. Skoda predstavuje vyse 51 000 korun.
 

   Popoludni 20. januara na Hlavnej ulici v Pohronskej Polhore prisiel ku dveram domu 81-rocnej zeny 30-rocny muz z Brezna. Zaklopal na dvere a starenky sa opytal, ci je doma jej vnuk. Po zapornej odpovedi zacal rozbijat sklo na dverach a odisiel az vtedy, kym nerozbil cele vchodove dvere.

 

 

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

 

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. januara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

        

   Kevin Pustaj z Brezna, Samuel Tilkovsky z Podbrezovej, Jan Vlcek z Pohronskej Polhory, Ivana Harvanova z Telgartu, Vanesa Mucova zo Zavadky nad Hronom, Andrej Reken z Nemeckej, Martin Brenkus z Cierneho Balogu, Filip Matusek z Brezna, Rene Pokos zo Sumiaca.

 

  Opustili nas_image

     

 

   Ondrej Kolesar (94) zo Zavadky nad Hronom, Valeria Kellerova (97) z Bystrej, Alzbeta Kurtikova (70) z Michalovej, Anna Pacesova (69) z Brezna, Oto Duris (80) z Brezna, Anna Muchova (80) z Pohronskej Polhory, Petronela Korentova (81) z Hronca, Jan Luptak (63) z Predajnej, Olga Sukenikova (62) z Brezna, Alzbeta Hulikova (77) z Piesku.

 

150

   Uplynuly tyzden sa do statistik hasicov moze zapisat ako dost kuriozny, najma vypalovanim suchej travy. K takymto pripadom ich privolali trikrat: na Zidlovo, do Zadnych Halan a do Bujakova. Vsetky tri poziare uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Ekologicky zasah, pri ktorom odstranovali unik ropnych produktov pred hypermarketom v Brezne, sa nastastie skoncil dobre. Uniknuty olej z nezisteneho dopravneho prostriedku zasypali absorpcnou latkou a pozametali. Poziar hospodarskej budovy v Rohoznej si vyziadal skodu vo vyske 100 000 korun a rodinneho domu v Nemeckej asi 1000 korun. Jednu technicku pomoc si vyziadalo vozidlo regionalnej spravy ciest po tom, ako ho silny vietor v piatok v skorych rannych hodinach zakliesnil medzi dva spadnutne stromy.

 

155

   Dovedna 24 vyjazdov absolvovali minuly tyzden breznianski lekari. Z toho sestkrat k nahlym prihodam srdca a obehu, dvakrat k mozgovym prihodam, dvakrat k urazom, dvanastkrat k inym pripadom a k dvom porodom. Z Bystrej startovali dovedna sestnastkrat. Dvakrat k neurologickym pripadom, styrikrat k prihodam srdca a obehu, trikrat k porucham dychania, raz k inemu pripadu, styrikrat sekundarne prevazali a dvakrat zaevidovali exitus. Z Lomu nad Rimavicou vyrazali len raz, a to do Cierneho Balogu, kde poskytli potrebnu pomoc a zraneneho cloveka previezli do breznianskej nemocnice. Helpianski lekari maju za sebou styri starty k urazom, jeden k neurologickej prihode, styri k nahlym prihodam srdca a obehu, dva k porodom, dva ku kolapsom a jeden ku psychiatrickej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 145

   Dopravne nehody, pri ktorych asistovali clenovia Cestnej zachrannej sluzby, sa obisli bez zraneni. Zato skoda, ktora vznikla na vozidlach, bola pomerne vysoka. Na trase Helpa – Lopej sa automobilu Volkswagen Passat odtrhla zadna naprava, co si vyziadalo privolanie cestnej sluzby.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Napriek tomu, ze podla kalendara by mala byt lyziarska sezona a zima v plnom prude, opak je pravdou. Lyziarske podmienky su obmedzene a lyzovanie je mozne len v urcitych strediskach. V nadmorskej vyske 1600 m  je 15 cm snehu a podmienky su nevhodne, vo vyske 2000 m sneh dosahuje peknych 50 cm, co poskytuje lyziarom aspon malu utechu. V strede tyzdna poskytli pomoc madarskemu turistovi (zviezli ho zo zjazdovky), ktory si zlomil predkolenie.

 

Blahozelanie

 

   Dna 22. decembra si pripomenieme s mojimi milymi rodicmi

Emiliou a Andrejom Pavlovskymi

   v dobrom aj v zlom patdesiate piate vyrocie ich spolocneho zivota.
   Do dalsieho spolocneho zivota vam prajeme vela zdravicka, pokoja a Bozieho pozehnania.
   Dcera Stela, zat Janko, nevesta Majka, vnucky Lucka, Katka, Anicka, Sasenka, Miska a pravnucata.

 

 

Podakovania

   Dakujeme vsetkym susedom, spolupracovnikom, znamym, priatelom a clenom organizacie zdravotne postihnutych v Brezne za odprevadenie na poslednej ceste zivotom dna 11. januara nasej drahej a laskavej manzelky, mamy, starej mamy

Pauliny Belkovej, rodenej Kovacikovej,

   ktora nas opustila po zakernej chorobe v nedozitych sestdesiatich deviatich rokoch.
   Dakujeme za vyjadrenie uprimnej sustrasti, za kvetinove dary a za pomoc v tych najtazsich zivotnych chvilach.
   S hlbokym zarmutkom a uctou manzel Milan, synovia Ivan, Jaro s rodinami

Spomienky

    Navzdy prestali pre vas hviezdy svietit, slnko hriat, ale ti, co vas mali radi, neprestanu spominat.
   Dna 2. januara uplynulo jedenast rokov odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Jan Michno

   a dna 21. januara uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Katarina Michnova, rodena Lukacova z Brezna.

   Spominaju dcery Jana s rodinou a Zdenka s priatelom.

...

   Dotlklo dobre srdce, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas. Spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
   Dna 15. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Ondrej Blahut z Valaskej.

   S laskou a uctou spominaju manzelka, dcera, syn, vnucata a bratia.

...

   Ze cas rany zahoji, je len klamne zdanie, v srdci nam bolest zostala a tiche spominanie.
   Dna 19. januara uplynul rok odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky opustil nas milovany manzel, otec, syn a brat

Ing. Miroslav Novak

   vo veku styridsatjeden rokov.
   Ostanes navzdy s nami v nasej mysli a v nasich srdciach.
   Smutiaca rodina

...

   Zostane navzdy v nasich srdciach.
   Dna 20. januara uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel a otec

Julius Kupec z Hronca.

   S laskou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mamka za vsetkych nas.
   Dna 22. januara sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasej mamky, starej a prastarej mamy

Herminy Tomanciakovej z Brezna.

   S uctou a laskou spomina cela rodina.
   Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy, v nom.
   Dna 25. januara uplynu styri roky odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Stefan Precuch z Janosovky.

   S laskou spomina manzelka, synovia, dcery, vnucata a pravnucata.

...

   Cas plynie, ale rana boli. Niet takeho lieku, co ju zahoji.
   Dna 27. januara uplynie smutny rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha dcerka, vnucka

Barborka Skorvanekova z Brezna.

   S laskou spominaju rodicia a stari rodicia.

...

   Uz len kyticku kvetov na hrob ti mozeme dat a tisko spominat.
   Dna 27. januara uplynie patnast rokov odvtedy, co nas nahle opustil manzel, otec, brat

Stanislav Hadar z Hronca.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   Spominaju manzelka, dcera s rodinou a synovia.

...

   Odisiel si nam. Nahle, necakane. Dusicka tvoja na kridlach vzlietla v nebeske kraje. Odletela ako tvoj holubok s bielym perim. Ked pride nas cas, my stretneme sa, verim!
   Dna 28. januara uplynie rok odvtedy, co nam zahynul v polskych Katoviciach, ked sa pocas vystavy postovych holubov zrutila strecha vystavnej haly, nas drahy ocko, manzel, syn, brat, zat, svagor, krstny otec, kolega, priatel...

Jan Herich z Michalovej.

   Smutiaca rodina

...

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 28. januara si pripomenieme prve vyrocie umrtia manzela, otca, syna, brata a zata

Miroslava Machnica z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, dcera, mama, sestra, svokrovci, ostatna smutiaca rodina, priatelia a znami.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Baran
   Nepotlacajte v sebe pocity a prejavte svoju nespokojnost, pretoze len tak sa bojuje za stastie. Nesmiete mat strach z urcitych ludi, pretoze vas to dost oslabuje.

Byk
   Budte k vsetkym ohladuplny a velmi opatrny na cestach! Kontrolujte viac deti, ci je vsetko v poriadku a viac sa im venujte.

Blizenci
   Tento tyzden bude skor oddychovy, mozete podniknut viac rodinnych akcii. V praci sa snazte vyniknut svojimi napadmi a neponizujte nikoho – radsej drzte jazyk za zubami!

Rak
   Citite sa skvelo a mate energie na rozdavanie. Potrebujete si dat do poriadku vsetky ucty a poplatky. Ak ste osamely, najdite si nejakeho blizkeho cloveka, ktory vam bude pomahat zvladat tazke chvile.

Lev
   Hrozia vam hadky s partnerom, no snazte sa vsetko zahladit sladkymi recami, cas to vyriesi. Snazte sa tiez viac setrit a nerozhadzovat len tak.

Panna
   Netrapte sa pre hluposti a nepustajte sa do problemov kamaratov. Dolezitejsie su predsa vase osobne problemy!

Vahy
   Davajte si pozor na ziarlivych ludi, ktori vam budu zavidiet vas uspech v praci. Nemusite sa obavat financnych problemov, ale davajte si zalezat na tom, aby ste nezanedbavali partnera.

Skorpion
   Mate za sebou velmi narocny tyzden a teraz vas caka konecne trocha volna. Viac sa zabavajte a nemyslite na povinnosti, tie pockaju.

Strelec
   Davajte si velky pozor na zdravie a uz pri najmensich priznakoch choroby sa liecte! Ste na pokraji zrutenia. Potrebujete surne vypnut!
.

Kozorozec
   Viac sa stretavajte s priatelmi a chodievajte do spolocnosti. Mali by ste sa viac zaujimat o to, co sa deje okolo vas. Nezvykajte si na samotu.

Vodnar
   Nevystavujte vase telo prilis velkej namahe, aby ste si nesposobili uraz. Dbajte viac o svoj vzhlad a v praci budte viac komunikativny.

Ryby
   Neuzatvarajte sa do seba! Nie je vsetko take zle, ako si myslite. Prineste si viac humoru do vasho zivota a uvidite, ze vsetko sa zlepsi. Mate velku podporu rodiny. Pozor na prejedanie sa!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT