20. JANUAR  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spod vysokej siete

Prvy tohtorocny majstrovsky volejbalovy zapas sa Petrocheme nevydaril, pretoze prehrala s novacikom sutaze Starou Lubovnou 2:3. Druzstvo Dubovej nastupilo uz pod vedenim trenera Igora Andela v pozmenenej zostave, ked sa predstavilo s posilami byvalymi hracmi Petrochemy nahravacom Lubomirom Mukom a univerzalom Milanom Stubnom. Tito sa osem rokov venovali rekreacnemu volejbalu a medzi tym v roku 2001 ziskali titul majstrov Slovenska neregistrovanych hracov.

Po prvom prehratom sete hraci Dubovej zlepsili celkovy pohyb a ziskom dvoch setov sa ujali vedenia 2:1. Skoda, ze nedokazali v tom pokracovat, mohli zakmenovat druhe vitazstvo. Pri vacsom tlaku hosti, ktori sa po vyjadreni trenera obavali o vitazstvo, zacali domaci robit viac chyb, a to rozhodlo. Trener chvali domacich, ze podali doposial najlepsi vykon vo vzajomnych stretnutiach, ale co z toho, ked body si odniesli hostia. Mozno nabuduce sa karta obrati. Zostava: Muka, Vanik, Michalec, Stubna, P. Sanitra (libero Sotak, Stulajter, Kubs, J. Sanitra).

Dalsi zapas odohra Dubova v sobotu 24. januara v Ziline.

Juniori Petrochemy si taktiez zmerali sily so Starou Lubovnou, nad veducim druzstvom sutaze v prvom zapase zvitazili 3:0 a v druhom uz oslabeni o hracov, ktori hrali za muzov, prehrali 0:3.

Po dva dni v piatok a v sobotu sa Brusno stalo hlavnym miestom volejbalu, ked prvy den sa niesol v znameni oslav 85. vyrocia zalozenia volejbalu na Slovensku. V prvom stretnuti zien zvitazil vyber zapadu nad vychodom 3:1 a v muzskom merani vychod nad zapadom 3:1. Po stretnuti vyznamenali tychto cinovnikov rozvoja volejbalu: Golian, Labuda, Schönk, Pipa, Halanda, Siron, Igor Prilozny, Kovalik, Belaj, Kolarik, Krajc, V. Dubovec, Hamcik, Sanko, Urban, Mazurova, Malisova, Kohutova (Steffkova) a dalsi. Vyhlasili aj najlepsich volejbalistov za rok 2003, ked u zien vyhrala Alica Szekelyova, u muzov Nemec a najlepsich trenerov, u muzov zvitazil Vladimir Pridal a u zien Miroslav Cada. V sobotu sa uskutocnila volebna konferencia SFV, kde za prezidenta zvolili Ivana Majercaka a za predsedu dozornej rady Ludovita Holeca.

(vu) 

Kto nepride, bude banovat

V sobotu 17. januara sa v Zadnych Halnoch na Vagnari uz po stvrtykrat uskutocnia krnohove preteky Velka cena Jasienka. Ustrednym mottom podujatia Kto nepride, bude banovat usporiadatelia obcianske zdruzenie Jasienok a Lesy mesta Brezno, s. r. o., uz teraz pozyvaju vsetkych priaznivcov snehovych radovanok. Blizsie o tomto podujati nam porozpraval Peter Bercik, ktory ma na starosti propagaciu podujatia:

- Na podnet nasho obcianskeho zdruzenia Jasienok sme uz vlani zorganizovali Velku cenu Horehronia, do ktorej patrili krnohove preteky v Benusi a v Helpe. Kompetentni nespali a vznikla nova sutaz s nazvom Slovensky pohar v krnohovych pretekoch, kde je zaradenych az desat zapoleni na tychto divnych saniach, ktore uz mozeme zapocitat medzi adrenalinove sporty obsahujuce rychlost, strach, stres, zodpovednost (dve sa uz uskutocnili, dalsie su 17. januara Jasienok - Vagnar, 24. januara Kordiky, 31. januara Benus, 7. februara Turecka, 14. februara Lubietova, 21. februara Stare Hory, 28. februara Pohronska Polhora, 6. marca Kralova hola) a jedna krnohova sou 13. marca na zjazdovke v Polomke, ktora bude vyvrcholenim podujatia.

Prezentacia na preteky vo Vagnari zacina rano o 8. h pred Motorstopom v Zadnych Halnoch, o 9. h sa sutaziaci pripravia na start a o 10.30 h zacne zjazd na horskych bicykloch po trati. Krnohove preteky odstartuju o 11. h a vyhlasenie vysledkov mozeme ocakavat o 15. h. Trat vo Vagnari ma dlzku 1100 m s prevysenim 200 m. Startovne je 100 korun za clena, v com je zahrnuta doprava na start a obcerstvenie. Startujuci mozu byt muzi aj zeny vo veku od 18 rokov. Konstrukcia krnoh musi byt klasicka drevena, sklznica nesmie byt kovana ani umela, alebo laminatova. Kazdy pretekar musi mat oblecene startovne cislo. Samozrejme zabezpecena je kyvadlova doprava z autobusoveho nastupista v Brezne o 8.30, 10.00 a 10.30 h a z Vagnara z parkoviska o 12.30, 13.30 a 15.00 h.

Uz teraz citatelov Horehronia pozyvam na najatraktivnejsie krnohove preteky na Slovensku, ktore budu 6. marca na Kralovej holi, kde stvorkilometrova trat povedie zo sameho vrchu az dolu do dediny. Nase obcianske zdruzenie okrem zimnych podujati pravidelne usporaduva aj vitanie leta, janske oslavy, Den deti a mnoho inych zaujimavych akcii. Takze nevahajte a vsedne dni si sprijemnite v spolocnosti prijemnych a sutazeniachtivych ludi.

(ma)

Najlepsi sportovci MSK Brezno

Mestsky sportovy klub Brezno pozyva priaznivcov sportu na vyhlasenie jeho najlepsich sportovcov. Vo stvrtok 29. januara o 17. hodine v kinosale mestskeho domu kultury vyhlasia desiatich najuspesnejsich sportovcov roka 2003. Ich snahu a vykony spolu s MSK ocenia vyznamne osobnosti spolocenskeho a sportoveho zivota minulosti a pritomnosti. Okrem desiatich aktivnych sportovcov sa rozhodol mestsky sportovy klub odmenit i sest funkcionarov klubu MSK, ktori sa pricinili o propagaciu a vakonnosty rast sportu v meste.

Jednotlive bloky vyhlasovania budu predelene kulturnym programom, preto si organizatori myslia, ze ucastnici tejto sportovo – spolocenskej akcie sa nebudu nudit. Vstup je volny. Pridte svojou ucastou a potleskom povzbudit sportovcov, ktori vo farbach MSK reprezentuju aj vas!

(bb) 

Sipkarska a stolno – futbalova liga

V piatok a v sobotu pokracovali sipkarske a stolno – futbalove sutaze svojimi dalsimi kolami. Sipkari mali na programe v piatok 17. kolo ligy muzov a 4. kolo ligy dvojic. Medzi muzmi sa najviac darilo zatial prvemu hracovi priebezneho poradia Pavlovi Melicherovi, ktoreho dokazal zdolat len Martin Skantar, ale Palo mu to vo finale vratil aj s urokmi. Na druhom mieste sa umiestnil Martin Skantar a tretie miesto zachranoval pre starsiu generaciu Dusan Dordik. V sutazi dvojic dominovali Dusan Dordik s Milanom Majerom, ktorym to naozaj islo, a turnaj vyhrali bez zavahania. Na druhom mieste skoncili Zdenko Pampurik ml. s Michalom Daxnerom a body za tretie miesto si do tabulky pripise Peter Pocklan s Jozefom Lalikom.

Takisto stolni futbalisti pokracovali uz 22. kolom v sutazi jednotlivcov. Spomedzi 20 startujucich sa do finale prebojovali Ivan Zemko s Jozefom Lalikom. Po dvoch predchadzajucich vitazstvach tentokrat uz Jozo nezabodoval naplno a musel sa uspokojit aj s druhym miestom. Vitazom sa tak stal Ivan Zemko, svojim tretim miestom v turnaji prijemne prekvapil Martin Medved, ktory momentalne figuruje na 16. mieste priebezneho poradia.

V sobotu pokracovali stolni futbalisti ligou dvojic a v turnaji chybalo niekolko mien, ktore sa objavuju na poprednych miestach. Do finale sa prebojoval Tomas Ciz, ktory tentokrat hral so stale sa zlepsujucim Marekom Kosiciarom a proti nim sa postavili dvaja Petrovia, a to Marcek a Daxner. Svoje kvality napokon potvrdili Ciz s Kosiciarom, a tak sa tito dvaja mohli tesit z vitazstva. Ako uspesny sa ukazal tento vikend pre Martina Medveda, ktory po piatkovom tretom mieste medzi jednotlivcami pridal dalsie tretie v sobotu medzi dvojicami spolu s Ondrejom Hajduchom. Treba dufat, ze Martin este v tomto rocniku nepovedal posledne slovo. Stolno – futbalove sutaze pokracuju v piatok a v sobotu dalsimi kolami so zaciatkom o 19. hodine.

Rozbehli sa aj sutaze na Horehroni. V piatok sa konal turnaj v stolnom - futbale na Polomke v hostinci Pod smrekom a v Helpe v penzione Majk, v Polomke boli uspesni Dano Cernak s Marekom Majercikom a v Helpe sa z vitazstva tesili Martin Medved s Katarinou Urikovou. V sobotu pokracovali sutazou v Bravacove v hostinci Pod hruskou, kde dominovali opat neudrzatelni Martin Medved s Janom Kovacikom. Uz teraz sa da povedat, ze to bol vikend dvoch Medvedovcov, jeden ziaril v Brezne a druhy na Horehroni.

V nedelu sa v Dart clube stretavaju najmladsi sipkari, aby si vyskusali svoje sipkarske schopnosti v sutazi juniorov a ti starsi v stredoskolskej lige. Medzi juniormi vynikol Michal Stulajter, ktory turnaj vyhral. Prijemne prekvapil Matus Oleriny, ktory skoncil druhy a tretie miesto si z dartu odniesol Patrik Wagner. Medzi stredoskolakmi muziku tvrdia hlavne Palo Melicher s Martinom Skantarom, co potvrdili aj teraz, ked finale bolo zalezitostou prave tychto dvoch chlapcov. Ani v nedelu vsak Martin nepochodil a podobne ako v piatok sa musel sklonit pred sipkarskym umenim Pavla Melichera, ktory si tak v priebehu troch dni zapisal na svoje konto dve vitazstva. Tretie miesto si vybojoval Ivan Pavlovic, pre ktoreho to bol v tejto tvrdej konkurencii tiez uspech. Juniorska a stredoskolska sutaz bude pokracovat dalsim kolom tuto nedelu o 14. hodine.

(pp) 

Turnaj v mariasi

V sobotu 17. januara sa v hostinci Zapad v Brezne zislo 48 hracov, ktori si spolocne zmerali sily na IV. rocniku turnaja v mariasi O putovny pohar predsedu klubu.

Vysledky: 1. Stefan Mestan (Helpa), 2. Jozef Bugar (Stara Kremnica), Haviar (Lucatin).

(ov)

Stredoslovenska divizia seniorov

SK Sokol Telgart – HK Detva 3:5 (0:1, 1:1, 2:3), goly domacich: Jasenka, Macak, Zabrazil, vyluceni: 10:6 (Marek Ocenas na 10 min, Kozuch do konca zapasu), presilovky: 0:3 (2 x 3 na 5), oslabeni: 0:0, rozhodca: Neuzer, 100 divakov.

Sutaz stredoslovenskej divizie seniorov v ladovom hokeji prehupla 6. kolom do odvetnej casti. Obidve muzstva od uvodu prvej tretiny az do konca zapasu produkovali peknu rychlu kombinacnu hru s mnohymi golovymi sancami na jednej i druhej strane. Boli to domaci, ktori v 9. minute nastrelili zrdku. Hostia nato dvakrat za sebou odpovedali. Samostatnymi unikmi ohrozili domacich a na tretikrat sa im podarilo prekonat v 12. minute inak dobre chytajuceho Hlavaca golmana Telgartu. Druha tretina sa niesla v znameni zvyseneho usilia domacich o vyrovnanie. Zatlacili supera do obrannej tretiny a dalsia tyc bola vysledkom tlaku. Brankar hosti Hromoho mal mnoho vybornych zasahov, len vdaka nemu Detva udrzala naskok o 1 gol aj v dalsej casti hry. Je paradoxne a dost nepochopitelne, ze preco prave v tejto faze zapasu zacal rozhodca Neuzer z Brezna kopit hrube chyby, trestal domacich a osobne povzbudzoval hosti. Pri vyluceni traja na piatich hostia zvysili skore najprv na 1:2, potom v tretej tretine pri vyrovnavajucom vysledku pomohol velmi takticky opat pri presilovke (3 na 5). Takto domaci odsedeli na trestnej lavici 49 minut, kym hostia len 12. Rozhodca ovplyvnil vysledok a zapas nezvladol. Hraci boli vzajomne korektni, divaci si urcite prisli na svoje.

Derby zapas Telgart – Brezno odohraju v sobotu 24. januara o 17. hodine v Revucej.

Mikulas Lunter

...

SK Sport Team Brezno – MHK Magnezit Revuca 7:5 (0:2, 1:2, 6:1), goly domacich: Bauer 3, P. Halka 2, Lamac 2, tresty: Gajdos 5 + OK, Hutka 10 min os., hlavny rozhodca: Jozef Mandik, 200 divakov.

Muzstvo domacich hralo od zaciatku okulahodiaci hokej, no vsetky sance koncili u brankara Revucej. Hostia naopak z minima canci vytazili maximum a po dvoch tretinach viedli 4:1. Prisla tredicne silna tretia tretina domaceho muzstva, Brezno zlepsilo pohyb a siestimi golmi do branky supera obratilo stav vo svoj prospech. Podakovanie patri divakom za pocetnu navstevu.

(bu)

SCK Dumbier mesta Brezna pozyva

SCK Dumbier mesta Brezna a MSK Brezno organizuje 2. rocnik pesieho zimneho vystupu na Dumbier na pocest nazvu klubu pre clenov a siroku sportovu verejnost:

sobota 31. januara (v pripade nepriazniveho pocasia sa akcia preklada na 7. februara – zmenu urci organizator podujatia)

Zraz: o 7.30 v Brezne na autobusovej stanici.

Trasa: Brezno – Trangoska (preprava vlastnym autobusom) – Chata M. R. Stefanika – Dumbier – Chata M. R. Stefanika – Trangoska – Brezno (preprava vlastnym autobusom).

Odchody autobusu tam: Brezno - autobusova stanica o 7.45, Brezno - autobusova zastavka pri nemocnici o 7.50, Chvatimech - autobusova zastavka o 8.00, Bystra - autobusova zastavka o 8.20, Tale - hotel Partizan o 8.30.

Odchody autobusu spat: Trangoska - autobusova zastavka o 16.00.

Organizatori odporucaju dobre oblecenie, dobru obuv a lyziarske palice. 

Lyziarske pochody

Mesto Brezno, MSK – turisticky oddiel v spolupraci so ZO SZPB c. 2 a Centrom volneho casu v Brezne pri prilezitosti 59. vyrocia oslobodenia Brezna pozyvaju sportovych priaznivcov, lyziarov na bezkach a pesich turistov na 17. rocnik pochodu oslobodenia mesta Brezna, ktory sa uskutocni v sobotu 24. januara. Zraz ucastnikov je o 9. hodine na Namesti gen. M. R. Stefanika pred obchodnym domom, odkial je zabezpecena doprava autobusom k pomniku SNP v Ciernom Balogu (bude mozne nastupit aj na zastavke Mazornikovo).

Trat pochodu (podobne ako v predchadzajucom roku) je situovana cez Korenovu, Hlboku, s cielom Mazornikovo (pri autoservise). Pre mladsich ziakov, rodicov s detmi a veteranov je pripravena stopa z Vrchdolinky. Ucastnici pri obcerstveni v cieli obdrzia pamatny list. Organizatori vas srdecne pozyvaju.

...

Turisticky oddiel Cierny Balog v spolupraci s obecnym uradom a zakladnou organizaciou SZPB organizuje v nedelu 25. januara za kazdeho pocasia lyziarsky pochod pri prilezitosti 59. vyrocia oslobodenia obce Cierny Balog. Zraz ucastnikov je o 9.30 hodine pri obecnom urade. Trasa pochodu: Tlsty Javor – Palenicna dolina (asi 11 km). Zucastnit sa mozu aj pesi turisti (predpoklada sa asi 6 km trasa). 

R. Durica bodoval

V minulych dnoch prijemne prekvapila sprava, ze nas rodak z Helpy, Rudolf Durica, reprezentant Slovenska v thajskom boxe, ktory je uz vyse pol roka na stazi v Thajsku, konecne prelomil smolu a v katetgorii do 61 kg v Bangkoku dal v tretom kole domacemu borcovi Surplegovi k. o. Momentalne je v Malajzii, kvoli vizam, ako nas informoval.

Mgr. Jozef Pupis


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT