16. FEBRUAR 1999 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sipkarska liga

V utorok sa rozbehla Quatro liga. Z prveho vitazstva sa tesil Ivan Tschampa, druhy skoncil Jan Kukol a treti Jozef Tschampa. Vo stvrtok zvitazili v dvojiciach bratia Tschampovci pred Mariom Borosom a Petrom Turonom.

V nedelu odohrali svoje sutaze mladsi juniori. Vo finale sa stretli Jakub Warsavsky a Denis Cupar, ktory zvitazil. Treti skoncil Jaroslav Pancik. U starsich juniorov znovu zvitazil Riso Grlicky pred Bercom Warsavskym, treti skoncil Palo Melicher. Stredoskolaci: 1. Michal Pancik, 2. Martin Medved, 3. Peter Kvietok. Liga muzov a zien sa nehrala, pretoze v Kosiciach bol turnaj TOP 128 Slovakia. Po strastiplnej ceste, ktora odradila viacerych hracov z Brezna, sa ti, ktori sa zucastnili, riadne popasovali so spickou z Kosic a okolia. Aj vzhladom na kalamitnu situaciu na vychode Slovenska sa TOP-ky zucastnila stovka hracov. V piatok sa odohral WARM UP, kde sa vo finale stretli hraci z Brezna Dusan Stries a Peter Martin, ktory zvitazil.

V sobotu na TOP-ke skoncil Dusan Stries na 2. mieste a Peter Martin na 5. - 6. mieste. Zenam sa vobec nedarilo. V nedelu sa hrali dvojice a Dusan Stries spolu s Lindou Baksayovou z Kosic sa stali vitazmi. Na malo pocetnu vypravu sme skoncili viac ako dobre.

Program na tento tyzden: v utorok Quatro liga, vo stvrtok dvojice, v piatok liga muzov a zien, v nedelu mladez. Upozornenie: v stredu 17. februara sa hra v Bratislave MASTER - zapadne Slovensko. Odchod autobusom je z Namestia gen. M. R. Stefanika o 11. hodine.

Horski cyklisti sa stretnu v Myte

Koncom januara sa horski cyklisti CK HB Brezno zucastnili na volnych medzinarodnych pretekoch MTB v susednych Cechach v mestecku Slavicin. V ramci ceskeho pohara zimnych zjazdov MTB isli 2. kolo. Velmi dobre si pocinali clenovia klubu HB Brezno. Na tazkej, miestami ladom pokrytej trati zvitazil v kategorii muzov - elite Tomas Vrbovsky pred Cechmi Hyncicom a Simcikom, Breznania Peter Bacusan skoncil na 11. mieste a Roman Schvarzbacher na 29. mieste. V kategorii juniorov zvitazil Cech Vagner, z Breznanov bol na 9. mieste Lukas Longauer a Martin Baca skoncil na 13. mieste.

V dalsom zaujimavom stretnuti MTB mozete uvidiet tychto spickovych sportovcov z Madarska, Ruska, Ciech a Rakuska v sobotu 20. februara na zjazdovke v Myte pod Dumbierom, kde vas klub horskych bicyklov z Nalepkovej ulice vsetkych srdecne pozyva. Program medzinarodnych pretekov v zjazde a boardercrosse na horskych bicykloch - snowattack - zacina o 9.30 h kvalifikacnymi jazdami bike boardercross (styria jazdci v jednej drahe). O 11.30 h su vyradovacie jazdy bike boardercross (32 najrychlejsich z kvalifikacie), o 12.00 h finale bike boardercross, o 13.00 h prva jazda zjazdu, o 14.00 h druha jazda zjazdu (najrychlejsich 50 z prvej jazdy), o 15.00 h hromadny start 50 jazdcov v zjazde, o 15.30 h vyhlasenie vysledkov a o 19.00 h vecerna Red Bull party. Sprievodnymi akciami pretekov su exhibicia v MTB triale, MTB rychlostny rekord, sutaz o najkrajsi MTB skok a vecerna after party.

 

Daewoo pre Leitnera

V piatok 12. februara popoludni zastupcovia Daewoo Motor Slovakia v ramci podpory rozvoja sportu na Slovensku a v regione Banska Bystrica odovzdali reprezentantovi SR v skialpinizme Ing. Miroslavovi Leitnerovi z Brezna sponzorsky dar - automobil Daewoo Nubira Wagon 2 CDX. Zelame mu vela sportovych uspechov v reprezentacii Slovenska vo svete a vela stastnych kilometrov.

Nieco pre lyziarov

Turisticko-informacna kancelaria v Polomke oznamuje, ze od soboty 20. februara bude premavat autobusova linka Brezno - Polomka - lyziarske stredisko Bucnik pre lyziarov zadarmo.

Pre kalamitu boli vsetky stretnutia volejbalovej extraligy zrusene. Termin bude dodatocne oznameny.

Krnohy ´99

V sobotu 13. februara sa uskutocnil uz 9. rocnik pretekov Krnohy ´99. Organizatorom, TJ Chopok Tale a Horskej sluzbe Nizke Tatry stazili pripravy na toto podujatie nepriaznive poveternostne podmienky, silny vietor, a preto sa obavali sobotnajsieho pocasia.

V Krupovej, kde sa preteky konali, vsak podmienky v den pretekov boli celkom prijatelne a z 58 zucastnenych startujucich dvojic boli diskvalifikovane len tri. Vitaznou dvojicou sa stali Martin Stolar a Lubo Pohanka zo Zvolena, druhi skoncili Lubo Bires a Lubo Petrik z Dolneho Harmanca a na tretiu priecku sa postavili dve dvojice - Ivan Korman a Edo Melich z Harmanca a Brano Seles a Peter Onderuf zo Zvolena.

V prvej dvadsiatke sa umiestnili tito reprezentanti Breznianskeho okresu: 9. Jan Kupcok a Miro Pobis z Benusa, 11. Igor a Ivan Halka z Brezna, 13. Jozef Fasko a Jozef Slivka z Valaskej, 17. Jan Morozuk a Noro Gubza z Podbrezovej, 18. Vlado Dekret a Pavol Kucerak z Brezna, 20. Vendelin Jurina a Dusan Lakomcik z Brezna.

Biela stopa SNP

V bezeckom areali na Kralikoch prebiehal cez vikend 26. rocnik medzinaronych vytrvalostnych pretekov v behu na lyziach Biela stopa SNP, ktorych sa zucastnilo bezmala tisic pretekarov z osmich krajin. Prvi vystartovali v sobotu na Skalke priami ucastnici SNP, ktorych nasledovali ucastnici Malej Bielej stopy v dorasteneckych a v ziackych kategoriach. V nedelu na Krahuliach spolocny start muzov a zien na 50 a 25 km.

Nechybali tu ani reprezentanti Breznianskeho okresu, z ktorych bol najuspesnejsi Jan Zemko z Brezna - zvitazil v kategorii priamych ucastnikov SNP.

I. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

Stival Santos Trencin - ZP SPORT a.s. Podbrezova 7:4 (2:4 ), goly hosti: Smola, Caban, Cibula, Vaclavik, ZK: Vaclavik, Cibula.

Vyborny vykon hosti v prvom polcase, ked dokazali zo stavu 2:0 pre domacich, otocit skore vo svoj prospech na 2:4. V druhom polcase vsak za 13 minut inkasovali styri goly, cim specatili svoju prehru. Zostava: Skoumal, Vaclavik, Husenica, Caban, Botos, Smola, Cibula, Makusa, Vrtal.

Ivan Zajak

Spod vysokej siete

Pre kalamitu boli vsetky stretnutia volejbalovej extraligy zrusene. Termin bude dodatocne oznameny.

III. liga muzov

Po dvojtyzdennej prestavke odohrali volejbalisti Hronstavu Dubova B majstrovske stretnutia na palubovke Lokomotivy Zvolen B, ktoremu podlahli 0:3 (-19, - 23, -26) a 1:3 (-23, -17, 22, - 20). Tieto vysledky sa zrodili po najslabsom vykone hracov Hronstavu v prebiehajucej sezone. Zacali nervozne, viazla suhra na sieti a chybami v poli prepustili iniciativu domacim. Hre chybal vacsi doraz a bojovnost, takze sme naskok supera iba dotahovali. Ked sme si v niektorych fazach vytvorili mensi naskok, vzapati sme ho vlastnymi chybami stratili. Domaci sa dostali do hernej pohody a chyby hracov hostia nekompromisne trestali. Na strane domacich sa nenasiel nik, kto by svojim vykonom vynikol a vyburcoval muzstvo k zvysenej aktivite. Zlepsenie bolo badat len v tretom sete druheho zapasu, to vsak bolo zo strany Hronstavu vsetko. Vyhrat v dvoch stretnutiach jediny set, to je od muzstva, ktore vedie tabulku, naozaj malo. K nervoznemu priebehu, hlavne druheho zapasu, prispeli aj niektore chybne verdikty rozhodcu. To vsak neospravedlnuje slaby vykon hracov Hronstavu, pretoze tieto boli obojstranne, hraci by mali priciny neuspechu hladat hlavne v sebe. Z prehier sa poucit a spolu s trenermi pracovat na odstraneni nedostatkov. Vykon, akym sa prezentovali vo Zvolene, by im v aprilovej kvalifikacii o postup do II. ligy uspech nepriniesol.

V sobotu o 10. hodine odohra Hronstav domace zapasy proti STJ Banska Stiavnica. Priaznivcov volejbalu srdecne pozyvame.

Lubomir Hugec

HK Brezno informuje

Charakter tejto zimy ciastocne ovplyvnil aj hokejovy zivot v nasom regione. V sutazi muzov vsak zostal zatial nejasny len termin nahradneho zapasu s Levicami, ktory sa nedohral 6. decembra pre huste snezenie. Neuskutocnili sa vsak zapasy v dalsich kategoriach. Minuly tyzden konecne priniesol rozhodnutie o nedohratom domacom zapase so Slazanmi zo 6. januara po incidente hraca hosti s rozhodcom. Disciplinarna komisia SZLH potvrdila vitazstvo a zisk dvoch bodov v prospech Brezna stanovila kontumacny vysledok zapasu 5:0 (zapas bol ukonceny za stavu 10:4). Aj toto rozhodnutie prispelo k tomu, ze hokejisti Brezna postupili v tabulke o dalsiu priecku nahor.

II. liga muzov

HK Partizanske - HK MSK VTJ Brezno 7:5 (1:1, 3:1, 3:3), goly hosti: Duris 2, Krupcik, Hermanek, Henes.

Stredajsi zapas, 10. februara bol stretnutim muzstiev z druhej polovice ucastnikov sutaze, v ktorom domaci oplatili v odvete superovi prehru. Toto strucne hodnotenie by mohlo byt vychodiskom pre podrobnejsiu spravu o stretnuti, keby... Je zname, ze najma na stadionoch nasich superov rozhodcovia maju tendenciu odovzdat istu cast nestranneho pohladu na posudzovanie hry v prospech domacich (nakoniec, preto sa hra na stadionoch oboch superov, aby sa tento jav kompenzoval). V tomto pripade vsak islo o neskryvany umysel rozhodcu ulahcit domacim vitazstvo. Sokujucou bola nielen miera jeho "zasluh", ale aj forma akou postupoval. Ak hrac vyjadruje svoje nazory nemiestnym sposobom, dostane trest za nesportove spravanie. Co vsak s rozhodcom, ktory po faule namiesto primeraneho trestu previnilcovi sa vulgarne vyhraza postihnutemu. Iste, staznost na jeho vykon sa dostala na prislusnu komisiu SZLH, mozno to postihne aj rozhodcu, ale vysledok dosiahnuty za takychto podmienok to uz sotva zmeni.

HK MSK VTJ Brezno - HK Slovan Trstena 5:5 (1:2, 1:1, 3:2), goly domacich: Hermanek 2, Gaspar, Michal, P. Krupcik.

Prva polovica zapasu superov, ktori sa pri sirsom porovnavani prejavili ako vcelku vyrovnane kolektivy, patrila hostom. Namietky voci spornemu golu hosti, ktory rozhodca uznal a podobnemu v sieti supera pred koncom druhej tretiny, ktory uznany nebol, sa nakoniec v celkovom sucte jeho rozhodnuti neprejavili natolko, aby aj pri tomto zapase bolo mozne urobit ho "spolutvorcom " vysledku. Ked sa vyvoj zapasu obratil v prospech Brezna, pokusali sa hostia rozhodcovu vahavost pri posudzovani niektorych faulov vyuzit na obstrukcie, v dosledku ktorych sa niekolko minut nehralo, ale o konecnom vysledku, kedy sa dvojgolovy naskok domacich v poslednych piatich minutach hry zmenil na remizu, rozhodli predsa len hraci oboch muzstiev.

V sobotu 20. februara odohraju muzi zapas v Rimavskej Sobote, doma ich caka zapas s Liesekom poslednu februarovu sobotu.

1. P. Bystrica
2. Levice
3. Rim. Sobota 
4. D. Kubin
5. Liesek
6. Trstena
7. Bardejov
8. Brezno
9. Detva
10. Partizanske 
11. Slazany
14 13 0 1 87:27 26
15 11 2 2 94:43 24
14 10 1 3 93:38 21
13 9 0 4 67:50 18
15 8 0 7 69:65 16
15 6 2 7 62:70 14
14 5 2 7 53:71 12
14 4 1 9 49:81 9
15 3 2 10 58:72 8
18 4 0 14 41:117 8
15 2 2 11 39:78 6

Na zapas nadstavby Stredoslovenskej divizie seniorov do Rimavskej Soboty v piatok 12. februara hraci Brezna neodcestovali a po nedohratom zapase nadstavby II. ligy starsich ziakov (tiez v R. Sobote) sa neuskutocnil ani odvetny zapas doma, kedze hostia oznamili, ze nepricestuju z obavy pred snehovou kalamitou.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT