16. FEBRUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Elektricky sporak, elektricke konvertory, vibracnu brusku, elektricky ziaric, drevenu plastiku, skrinku na topanky, jedalensku supravu, dalekohlad, prutene tacky, kupelnove podlozky. Toto vsetko povynasal neznamy pachatel medzi 2. januarom a 3. februarom z rekreacnej chaty v katastri Hronca. Majitelovi M. C. z Bratislavy sposobil zlodej kradezou tychto veci skodu asi za 96 570 korun.

Vecer 5. februara o tristvrte na desat v Podbrezovej R. L. z Bratislavy na Forde Siera pri jazde v smere od Lopeja do Brezna neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a poveternostnym podmienkam. S vozidlom presiel za pravu krajnicu v smere jazdy, kde havaroval mimo vozovky a skoncil v Hrone. Nehoda sa nastastie obisla bez zraneni, odnieslo si to len auto, na ktorom je skoda asi za 50 000 korun. U vodica nezistili pozitie alkoholu.

V case od tristvrte na jednu do stvrt na dve popoludni 6. februara na Ulici CSA v Brezne ktosi vykradol VW Polo. Majitela T. B. z Brezna neznamy pachatel obral o autoradio Pioneer, cim mu sposobil skodu asi za 13 000 korun.

Siesteho februara desat minut po piatej hodine popoludni na statnej ceste 1/77 medzi Bystrou a Mytom pod Dumbierom vodic Skody Felicie, P. M. z Brezna, nedodrzal bezpecnu vzdialenost od autobusu Karosa, ktory jazdil pred nim, a doslo ku zrazke. Pri nehode bez zraneni a bez uradovania alkoholu vznikla na Felicii skoda asi za 50 000 korun.

Nezelanu navstevu vo svojej chate v katastri Nemeckej mal niekedy medzi 31. decembrom a 6. februarom Z. R. z Banskej Bystrice. Zlodeji si z jeho chaty odniesli lup bezmala za 140 000 korun, ktory pozostaval z elektrickeho sporaka, chladnicky, farebneho televizora, elektrickeho bojlera, elektrickych ohrievacov, sedacej supravy, okien, dveri, pruteneho stolika, koberca, paplonov, vankusov, diek, pracovneho naradia a z rozneho kuchynskeho riadu.

Na ceste 1/66 v Podbrezovej 7. februara o stvrtej popoludni vodici L. I. z Lubietovej a M. J. z Kracunoviec sa vcas a v dostatocnej miere nevyhli vpravo a ich auta sa v strede zrazili. Nastastie sa nikto nezranil, na autach je skoda za 20 000 a za 30 000 korun. Pozitie alkoholu u vodicov nezistili.

V noci zo 7. na 8. februara ktosi sarapatil v benzinovom cerpadle Sajgal v Brezne na Bujakove. Zlodej si odniesol trzbu 233 208 korun, cestovnu tasku s dokladmi suvisiacimi s firmou a valuty: 200 Kc, 1940 AST, 170 FRF, 150 UDS a 1500 DM. Potom vnikol do predajnych priestorov cerpadla a z regalov ukradol rozne znacky alkoholickych napojov a cigariet. Majitelovi I. S. z Brezna sposobil skodu vo vyske 279 155 korun a na zariadeni zanechal skodu za 11 500 korun.

Tridsatpat minut popoludni 8. februara stacilo neznamemu pachatelovi na to, aby z motorestu Certovica v katastri Jarabej ukradol: volne polozene lyze Head s viazanim (skoda pre Vysoku skolu banicku v Ostrave asi za 15 000 korun), lyze Fischer s viazanim (skoda pre J. G. z Valasskeho Mezirici asi za 12 000 korun) a lyze Fischer s viazanim (skoda pre J. T. z Lehotky nad Becvou asi za 13 500 korun).

Na Stanicnej ulici v Brezne 9. februara o siestej podvecer vodic nakladneho auta M. R. z Brezna nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla a pri vchadzani na cestu ohrozil vodica z dodavkoveho vozidla, A. K. z Brezna. Nasledkom toho doslo ku zrazke, ktoru si odniesli nastastie len auta, nakladne so skodou asi za 3000 korun a dodavkove asi za 30 000 korun. Ani u jedneho z vodicov nezistili pozitie alkoholu.

Rozne veci z VW Golfu majitela H. J. Ch. R. z Berlina zmizli medzi druhou hodinou nocnou a poludnim 6. februara. Kradez vlamanim so skodou asi za 15 400 korun sa stala v rekreacnej oblasti Tale. V tej istej dobe a na tom istom mieste okradli aj M. R. z Nemecka, ktory je majitelom BMW. Z auta chybaju dve hmlove svetla, plast z prednej masky vozidla a znak BMW, dovedna asi za 17 298 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 5. februara do 12. februara

Navrat zimy s hustym snezenim priniesol poziarnikom nemalo starosti. Naplno ich zamestnali najma vikendove dni. V sobotu 6. februara zeriavom vytiahli z Hrona v Podbrezovej Ford Siera, v Telgarte Tatrou 815 z priekopy posypove auto, v Cervenej Skale uviazol autobus. Za Bacuchom v prevratenom Fiate Uno boli dve osoby zranene, smerom do Rohoznej z priekopy vytiahli Opel Vectra. Okrem toho pomohli obyvatelom na Ulici Frana Krala v Brezne opravit prasknute vodovodne potrubie s teplou vodou a este im hlasili aj plany poplach - vypalovanie na Razusovej ulici. V nedelu 7. februara pomohli pri odtahovani a regulovali premavku po retazovej dopravnej nehode v Podbrezovej. V pondelok a utorok najprv zabezpecili posypanie vozovky a potom vytahovali skrizene kamiony pred Polomkou a osobne auto v Benusi. Dalsie kamiony tvorili prekazku 10. februara na cestu za Jarabou a vytahovali ich na vrch Certovice. Pri ceste naspat cez Vagnar vytiahli este jeden kamion. Vo stvrtok skoncilo v priekope osobne auto vo Valkovni a v noci 12. februara opat pomahali uviaznutemu kamionu v Jarabej.

 

Z tridsiatich siedmich vyjazdov sanitka RZP zasahovala pri dvoch nahlych dychacich prihodach, desiatich srdca a obehu, siestich mozgovych, jednej brusnej, troch urazoch, desiatich inych pripadoch, troch pacientov prevazali do Banskej Bystrice, zaznamenali jednu neuspesnu resuscitaciu, jedno umrtie pred prichodm sanitky. V sobotu 6. februara rano o 9. hodine sa stala na ceste medzi Polomkou a Bacuchom dopravna nehoda. S poranenim hlavy previezli jedneho z troch ucastnikov havarie do breznianskej nemocnice, kde bol hospitalizovany v urazovom oddeleni. Mlady muz, ktoreho v utorok 9. februara o 18. hodine v Polomke zrazilo auto, ma poranenu oblicku.
Terezia Maria Kotocova zo Zavadky nad Hronom, Zuzana Oravkinova z Helpy, Peter Olah z Brezna, Marek Durcik z Brezna, Zuzana Lamosova - Beņovska, Stefan Chramec z Brezna, Peter Ferko z Telgartu, Tomas Harvan z Brezna, Ester Babnicova zo Zavadky nad Hronom, Terezia Olahova z Cierneho Balogu, Anna Pacajova z Pohorelej, Adam Riapos z Helpy.

 

Stefan Sojak (64) z Nemeckej, Emilia Zajackova (76) z Nemeckej, Jan Stulrajter (91) z Cierneho Balogu - Komova, Jan Gibala (66) z Valaskej, Maria Rusnakova (76) z Helpy, Jan Fillo (69) z Brezna, Margita Kanova (77) z Benusa, Julius Harvan (54) z Helpy, Juraj Turna (57) z Cierneho Balogu, Jozef Kostial (73) z Cierneho Balogu, Elena Bubelinyova (73) z Brezna, Karolina Malikova (86) z Helpy.

Spomienky

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Siesteho februara uplynul rok odvtedy, co nas vo veku 79 rokov opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Maria Jergelova z Valaskej.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

"Najkrajsia hviezdicka z celeho nebicka je tvoja mamicka, co ti Boh dal..."

Dna 10. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila nasa draha mamicka

Maria Stancikova z Cierneho Balogu.

Spomina dcera Maria s rodinou, vnucata a pravnucata.

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otecko drahy v nom.

Dna 12. februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec a stary otec

Milan Kucerak z Hronca.

Spominaju manzelka, dcera s rodinou, synovia s rodinami a vnucata Tomasko, Zuzka, Nikolka a Viktorka.

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 15. februara uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a starky

Jan Vondercik z Brezna.

S laskou spomina smutiaca rodina.

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi ocko nas, chcelo zit.

Dna 20. februara si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Mateja Makucha.

S laskou spominaju manzelka, synovia, nevesta a vnucikovia Danko a Matko.



BARAN
V tomto tyzdni vase ciny, vsetky aktivity bude sprevadzat pocit istoty a optimizmu. Vase okolie bude vidiet vyrovnanu, usmiatu tvar. Kdesi hlboko v podvedomi zije v kazdom z nas dieta. Vo vas sa prebudi a prejavite pochopenie voci svojim detom a ich hram.

BYK
Kazdy si vas vazi a uznava za presnost a spolahlivost. Stava sa vsak, ze toto vzite pravidlo vyvratite a stratite zo svojho lesku. Aspon sa snazte chybu napravit. Cez vikend budete nuteni vzdat sa pohodlia. Cestou na navstevu sa aspon osviezite.

BLIZENCI
Odporucany odborny kurz slubuje pre vas vyssiu triedu a postup. Necakajte dlho s odpovedou, ale nedajte ju bez suhlasu partnera. Kurz je aj pre neho zatazou. Berte ako samozrejmost, ze povahu dospeleho cloveka nemozete zmenit a respektujte to.

RAK
Moze to byt vasa slabost, alebo aj svojsky prejav oddanosti ci lasky: na kazdu malickost robite poznamky. To by vlastne ani nevadilo, len keby boli vtipne. Cakate a cakate - vas milovany slubil, ze pride, ale stale sa nic nedeje. Nebojte sa, pride.

LEV
Po nedavnych nedorozumeniach ste citlivejsi a zranitelnejsi ako inokedy. Instinktivne citite, ze nieco nie je v poriadku, ale neviete kde a v com. Pozorne sledujte, kto vam zavola a co povie. Pozorujte aj svojho partnera, ci nefuka z jeho strany.

PANNA
Kazdy sa tvari vazne, az dostojne, iba vy stvarate detinske vtipy. Doma to este ako-tak ujde, ale v praci kolegovia nevedia pochopit, co sa s vami stalo. Vikend bude pre vas znamenat zaciatok prazdnin, ktore prezijete s detmi v krasnej zimnej prirode.

VAHY
"Krasna vila" moze splnit vase tri zelania, ale musite ju oslovit. Na osloveni si dajte zalezat, od toho zavisi vsetko. Bez nej mozete cakat iba na zazraky. Odovzdajte jej nielen kyticu kvetov, ale aj svoje city. Cim budete uprimnejsi, tym bude lepsi ohlas.

SKORPION
V optimistickej nalade sa pustite do velkej kopy, ktora sa navrsila na vasom pracovnom stole. A vydrzite v plnom nasadeni cely tyzden. Jeden vikendovy den spravidla venujete praci v domacnosti, druhy vyuzite pre seba, svoje konicky a priatelov.

STRELEC
Chodite s pocitom neistoty a citite v sebe vnutorne chvenie. Az ked vas zavola sef a vyslovi pochvalu, ulavi sa vam. Vikend stravite v samote. Urobite poriadok, zjete skromny obed a pojdete na prechadzku. V samote sa vam lepsie rozmysla.

KOZOROZEC
Uz mate dost temnoty. Aj tej, ktora vas obklopuje, aj tej, ktora vladne v hlavach. Urobite smely pokus: premostit tieto problemy duchaplnostou a humorom. V praci mate vela klientov. Mali ste celkom inu predstavu, ale co sa da robit, len dvihate telefon a rokujete.

VODNAR
Ked uz zo svojich nedostatkov neviete vyspekulovat prijatelne hodnoty, snazte sa aspon dobre predat svoje cnosti. Pracu, ktoru ste urobili, polozte smelo na stol. Na zle zabudnite, sviatocnu naladu treba tvorit, ona nepride automaticky.

RYBY
Skupinky vyletnikov s lyzami i bez nich vam pripomenu, ze aj vy by ste mali sportovat. Dlho budete uvazovat, ci mate ist na turistiku alebo si zaplavat. Nezavahajte. Vdaka vasmu dobremu instinktu urobite program pre seba a pre vsetkych.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT