7. OKTOBER 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kolkari Podbrezovej odstartovali novy rocnik I. ligy prehrou

SANDRIK DOLNE HAMRE - ZELEZIARNE PODBREZOVA 14:8.

Uvodnym kolom sa v sobotu 26. septembra zacal novy rocnik kolkarskych sutazi na Slovensku. Zeleziarne Podbrezova startovali v premierovom kole na drahach v Dolnych Hamroch. Uvod nasim kolkarom nevysiel podla predstav a prve body za vyhru v pomere 14:8 (4995:4885) si pripisali domaci. Vykony podbrezovskych hracov boli nasledovne: K. Pulecko 838, Bosko 836, P. Paulecko 810, J. Zabka 793, M. Srsen 817, Srnka 791. Z domaceho kolektivu zaziaril P. Chovanec ml., ktory zhodil 916 kolov.

Zostavajuce vysledky 1. kola prvej kolkarskej ligy: Spartak Myjava - SKK Trstena 15:7 (4903:4850), Tatran Sp. Nova Ves - FTC Filakovo 15:7 (4885:4866), Inter Bratislava "B" - TKK Trencin 16:6 (5320:5122), SKK Srazske - Lokomotiva Kosice 7:15 (4876:4921).

Jozef Cvajniga

Dubova vo Zvolene druha

SK Petrochema Dubova VTJ startovala cez vikend na turnaji vo Zvolene, kde v prvom zapase nastupila domaca Lokomotiva proti PPS Detva. V stretnuti tahali domaci za kratsi koniec a prehrali 1:3. V druhom stetnuti sa stretla Petrochema Dubova s Cervenou hviezdou Belehrad. V prvych troch setoch to bolo vyrovnane a dramaticke stretnutie, kde sa superi striedali vo vedeni. Hraci Petrochemy urobili viac chyb, vo stvrtom sete Dubova nacisto odpadla a prejavili sa aj slabe moralno volove vlastnosti. V druhom zapase zvitazila Petrochema nad Lokomotivou Zvolen 3:0 (0,13,10), ked v prvom sete ustedrila superovi kanara. Najlepsi vykon v tomto stretnuti podali Prochazka a Valentik. Stretnutie Petrochemy a PPS Detva sa skoncilo vitazstvom Dubovej 3:1 (7,13, - 10,7). Turnaj vyhrala CH Belehrad, ktora porazila Detvu 3:1 a Zvolen 3:0. Na druhom mieste skoncila Dubova, na tretom Detva a na stvrtom domaci Zvolen.

Druzstvo juniorov sa stretlo v prvych zapasoch 1. ligy na domacej palubovke s Revucou, ktorej podlahli dvakrat po 3:0. Najlepsi hraci za Petrochemu boli Jozef Sotak a Jan Pfeisser. Tu sa ukazalo, ze mame vekovo mlade druzstvo, kde vacsina je este v ziackom veku.

Vladimir Urban

 

SIPKARSKA LIGA

Sipkarsky sport nabera na intenzite. Dart club bude vyuzity po veceroch cely tyzden. Kazdy utorok budu prebiehat turnaje v CRICKETE, v stredu sutaz druzstiev, vo stvrtok sutaz dvojic. V piatok uz tradicne liga jednotlivcov muzov a zien. Sobota je urcena na vacsie turnaje a to MASTER a TOP-ky, nedela mladezi, kedy o 14. hodine budu prebiehat sutaze juniorov (rocniky 1983 a nizsie) a po nich stredoskolska liga okresu Brezno.

V piatok pokracovala liga jednotlivcov muzov a zien. Medzi zenami zvitazila bez jedinej prehry Katarina Kovalancikova z Revucej pred Lenkou Pikulovou a Marikou Medvedovou. V celkovom poradi nadalej vedie Marika Medvedova pred Katarinou Medvedovou a Miriam Fararikovou. Triumfom hracov z Brezna sa stalo toto kolo ligy jednotlivcov, ked bez jedinej prehry zvitazil Jozef Tschampa. Vo finale sa stretol s Rasimom Cuparom, pricom nepripustil opakovane finale a zvitazil 2:1. Na prekvapenie vsetkych na 3. mieste skoncil Igor Vajcik, ktoremu sa dlhsiu dobu vobec nedarilo. Stvrty skoncil Robo Mozer, na 5. - 6. mieste Jozef Siman a Mario Boros. Celkove poradie ligy muzov sa dramatizuje. Vedie Jozef Siman, druhy je Rasim Cupar. Na tretie miesto sa uz prepracoval Robo Mozer a odsunul na 4. miesto dlho veduceho hraca rebricka Michala Tajbosa, ktoremu uz na paty sliapaju bratia Tschampovci a Miro Dolinsky. Nedela 4. oktobra bola v znameni mladeze, kedy sa 1. kolom zacala liga juniorov. Velmi dobrou hrou zvitazila 12-rocna Lucia Kostialova pred 14-rocnym Matejom Liptakom, treti bol 14-rocny Michal Kochan. Dufam, ze buduce kolo v nedelu 11. oktobra o 14. hodine sa bude Dart club ozyvat detskym smiechom s este vacsim poctom ako tuto nedelu. Stredoskolska liga pokracovala uz 4. kolom a i tu bolo vidiet zvyseny zaujem v pocte sutaziacich. Vo finale sa stretli Andrej Jursa, ktory zvitazil a Igor Jedlicka. Na tretom mieste skoncil Jan Lenhardt.

V piatok 9. oktobra pokracuje liga muzov 32. kolom a 21. kolom ligy zien. V nedelu 11. oktobra o 14. hodine sa odohra liga juniorov a po nej bude nasledovat 5. kolo ligy stredoskolakov.

Horehronie na kosickom maratone

V nedelu 4. oktobra sa uskutocnil 68. rocnik Medzinarodneho maratonu mieru v Kosiciach, zaroven s polmaratonom. Za slnecneho ale veterneho pocasia absolvovalo 1400 pretekarov z osemnastich krajin sveta trate 42 km 195 m a 21 km 97 m. Tohto vyznamneho podujatia sa zucastnili aj bezci z nasho okresu a darilo sa im vyborne, ked si vsetci vytvorili osobne rekordy a umiestnili sa v prvej polovici startoveho pola. V maratone nas reprezentovali: v kategorii do 40 rokov Stanislav Mak z Helpy, kat. 40 - 50 r. Jozef Marnik zo Sumiaca, Cyril Zibor z Dubovej. V polmaratone v kat. 50 - 60 r. Stanislav Bobak a v kat. nad 60 r. Vojtech Ridzon, obaja z bezeckeho spolku Zeleziarne Podbrezova.

Pozvanka pre bezcov

Jedenasty rocnik Behu Rudnou magistralou sa uskutocni 18. oktobra so startom o 10.30 hodine pri pomniku padlych partizanov na Tlstom Javore. Organizatori SFK Sihla v spolupraci s Okresnym uradom Lom nad Rimavicou, Sihla, Drabsko, vypisali vsetky vekove kategorie od najmladsich deti az po veteranov. Pre vsetkych ucastnikov je pripravena hodnotna tombola.

M. Cernak

 

1. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE


TJ SPORT Zeleziarne Podbrezova a.s. - PROGRAM Dubnica nad Vahom 1:5 (1:1), gol domacich: Caban, ZK: Smola, 250 div.

Domaci drzali krok s favorizovanou Dubnicou cely prvy polcas, ale po taktickych chybach v druhom polcase, si nakoniec odviezli vsetky body hostia. Hned v uvode zapasu sa zacalo hrat opatrne a obidve muzstva cakali na chyby supera. Tu prvu urobili domaci uz v 3. minute a hostia sa ujali vedenia. Podbrezovcania po inkasovanom gole zatlacili supera na vlastnu polovicu a snazili sa vyrovnat, co vyhovovalo hostom, ktori zacali hrat na rychle protiutoky a parkrat sa im podarilo ohrozit branu Müllera. Nakoniec sa vsak domaci predsa len dockali, ked po rozohrati priameho kopu Husenica pristrcil loptu Cabanovi a ten v 15. minute strelou pod brvno vyrovnal. Najvacsia sanca pre domacich v druhom polcase prisla v 44. minute, ked hostujuci brankar zahral rukou mimo brankoveho uzemia, za co videl spravne cervenu kartu, co znamenalo oslabenie muzstva na dve minuty o jedneho hraca. Domaci zatlacili hosti pred ich branu a gol visel vo vzduchu. Po viacerych zahodenych sanciach mal k nemu najblizsie Smola, ked po peknej strele trafil len brvno a lopta sa odrazila len par centimetrov od brankovej ciary. Podbrezovcania do tychto chvil predvadzali kvalitny vykon, za co sa im viackrat divaci odmenili potleskom. V snahe strhnut vitazstvo na svoju stranu vsak zabudli na "zadne vratka" a v rozpati deviatich minut inkasovali styri goly a o zapase bolo rozhodnute. Dubnicania boli zatial najkvalitnejsim superom, s akym sa Podbrezovcania stretli. Nebyt viacerych zlomovych momentov, mohol sa zapas otocit v prospech domacich. Trener Michalik urcil tuto zostavu: Müller (od 53. minuty Skoumal), Vaclavik - K, Husenica, Botos, Caban, Lehotsky, Smola, Klesken, Makusa, Cibula. Uz v stredu predohravaju Podbrezovcania zapas s LUMASOM Nitra na ich palubovke.

Ivan Zajak

Cena Aloiza Szokola

Na pocest prveho slovenskeho olympionika, rodaka z Hronca Aloiza Szokola, konali sa v sobotu 3. oktobra uz po tretikrat atleticke preteky, organizatorom ktorych bol Olympijsky klub regionu Banska Bystrica a Stredne odborne uciliste strojarske v Brezne. V kategorii ziakov zakladnych skol z okresov Brezno a Banska Bystrica startovalo devat stafiet a medzi ziakmi strednych skol sest stafiet na 6x1 kolo. V chodeckych disciplinach milo prekvapili adepti tejto atletickej discipliny z Pohorelej.

Vitazi jednotlivych disciplin: stafeta 6x1 kolo - zakladne skoly: 1. ZS Okruzna ul. Ban. Bystrica (6:32,2), 2. ZS P2 Brezno (6:45,8), 3. ZS Mazornikovo Brezno (6:49,2), stafeta 6x1 kolo stredne skoly: 1. Gymnazium Brezno (6:34,5), 2. SPS Brezno (6:45,8), 3. Obchodna akademia Brezno (7:01,2), chodza ziaci 1 km: 1.Dusan Krajcovic ZS Okruzna B. Bystrica, chodza ziacky 1 km: 1. Katarina Harustiakova ZS Okruzna B. Bystrica, chodza dorastenci 1 km: 1. Erik Prekop OSG B. Bystrica, chodza dorastenky 1 km: 1. Lucia Mackanicova OSG B. Bystrica.

M.Cernak

Ziacky stvrte na Slovensku

Po prvykrat sa ziackam atletickeho klubu MSK Brezno podarilo kvalifikovat na majstrovstva SR druzstiev. Vo vyrovnanej sutazi v sobotu 3. oktobra nakoniec zostala len "zemiakova" medaila, co aj tak mozeme povazovat za vyznamny uspech pri ucasti sportovych skol z celej republiky.

Tabulka sutaze:

1. DAC Dunajska Streda
2. UMB Otcina B. Bystrica
3. Elektrosvit Nove Zamky
4. AK Mostaren MsS Brezno
5. OSG Kosice
6. Junior Presov
7. VITAL Bratislava

Vitazstvo v individualnych disciplinach ziskala Eva Vengerova v behu na 200 m cez prekazky casom 32,8 s.

M. Cernak

Pozyvame malych lyziarov

Lyziarske kluby alpskeho lyzovania, ktore posobia v Brezne a v Podbrezovej zacali pripravu na novu lyziarsku sezonu v septembri treningom v prirode, na atletickom stadione a na bicykloch. Takisto ako v poslednych dvoch sezonach aj tento rok budu mladi pretekari z Brezna a okolia sutazit za lyziarske kluby Hronstav Brezno a Zeleziarne Podbrezova. Touto cestou pozyvame deti a rodicov deti, ktori maju zaujem o alpske pretekarske lyzovanie a nie su v lyzovani uplni zaciatocnici, aby posilnili rady mladych lyziarov - pretekarov na Horehroni. Treningy pre vsetkych zaujemcov o alpske lyzovanie, deti narodene v roku 1988 a mladsie, sa konaju kazdy utorok a stvrtok v telocvicni na ZS Pionierska 2 od 16. do 17.30 hodiny.

O tom, ze treneri, ktori pracuju s mladezou v LK Hronstav Brezno a Zeleziarni Podbrezova, svojim "konickom" rozumeju svedci i skutocnost, ze v minulej sezone sa niektori umiestnovali v popredi vysledkovych listin ziackych pretekov, vsetci si vyrazne zlepsili svoje technicke zrucnosti a schopnosti. Po dlhsej dobe ma Brezno zastupenie i v reprezentacii Slovenska v kategorii zien, ked do trojclenneho druzstva sa svojimi vykonmi v minulej sezone dostala sestnastrocna juniorka Lubica Lopusna, clenka lyziarskeho klubu SKI - sport Brezno.

Daniela Jorcikova,
skolske sportove stredisko lyzovania v Brezne

 


Kam za futbalom

II. liga 11. kolo

7. oktobra o 14.30

Podbrezova - Sala

III. liga 11. kolo

11. oktobra o 14.30

Dubova - Namestovo (Krsko - Romanec, Putra - Tlacbaba)

IV. liga sk. Juh 11. kolo

11. oktobra o 14.30

Brezno - Revuca (Balog - Olsiak, T. Kucera - Graus)

V. liga sk. C 11. kolo

11. oktobra o 14.30

Rakytovce - Predajna (Libiak - Ilanovsky, Poliak - Pecnik), Zv. Slatina - C. Balog (Toth - Kollar, Havran - Forgon), Valaska - Dudince (Bartos - Ferko, Ihring - Levcik)

I. trieda 11. kolo

11. oktobra o 14.30

P. C. Balog - Poniky (Kastiel - Balog - Kosec), Osrblie - Podkonice (Direr - Vais - Hric), Jakub - Myto (Soucek - Suchy - Pecnik), Bravacovo - Helpa (Citara - Daxner - Mojzis)

II. trieda 9. kolo

11. oktobra o 14.30

Jasenie - Nemecka (Stulajter - Kvoriak), Salkova - Hronec (Weiss - Melcer), D. Lehota - Hiadel (Sitarcik st. - Kadlec)

III. trieda sk. B 11. kolo

11. oktobra o 14.30

Polomka - Pohorela (10.10. Krupa - Milan Mojzis), P. Polhora - Sihla (Caban - Sitarcik ml.), Zavadka - Michalova (Milan Mojzis - Krupa), H. Lehota - Telgart (Benko - Sico)

III. liga dorast 11. kolo

11. oktobra o 12.00

Brezno - Namestovo (Olsiak - T. Lucera, Balaz - Graus)

IV. liga dorast sk. Juh 11. kolo

11. oktobra o 12.00

Dubova - Divin (Romanec - Putra - Tlacbaba), Podbrezova - Dudince (Valaska, Ferko - Ihring, Levcik)

V. liga dorast sk. C 11. kolo

11. oktobra o 12.00

Hrochot - C. Balog (J. Krahulec - Zdechovan - Balajthy)

II. liga SZ a MD 11. kolo

11. oktobra o 10.00 a 12.00

L. Hradok - Brezno (J. Tomcik - Repa, ObFZ LM)

III. liga SZ a MD sk. Stred 9. kolo

10. oktobra o 10.00 a 12.00

Dubova - Sl. Lupca (Bizon - Medved), Podbrezova - Selce (M. Krahulec - Cunderlik)

IV. liga ziaci sk. C 9. kolo

10. oktobra o 12.45

Zavadka - Dudince (Igor Rostar)

I. trieda sk. B dorast

9. kolo 11. oktobra

Brusno - Polomka (10.10. o 12.00 Soucek - Suchy), Helpa - Zavadka (10.00 Chriastel - Vrbovsky)

I. trieda sk. B ziaci 11. kolo

11. oktobra o 10.00

Myto - Osrblie (Sico), Polomka - Helpa (12.45 Milan Mojzis), P. Polhora - Bravacovo (Benko), Pohorela - Benus (Sitarcik ml.)

MZ 9. kolo

10. oktobra o 10.00

Podlavice - Podbrezova (Trso), Brezno A - Brezno B (11.10. Daxner), Sl. Lupca - P. C. Balog (11.10. Kadlec)

Pripravka sk. C 6. turnaj

11. oktobra o 9.30

v Podbrezovej (Sitarcik st. - Ridzon)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT