7. OKTOBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Kompletny osobny pocitac 586, deku, tasku zo sijacieho stroja, satelitny prijimac, videoprehravac a nausnice, dovedna za 36 400 korun, ukradol ktosi z rodinneho domu L. R. Stalo sa to 24. septembra medzi 6.30 a 14.30 hodinou v Brezne na

Zahradnej ulici. Rodinny dom M. D. v Brezne na Ulici SNP si vyhliadli zlodeji 29. septembra medzi 7.30 a 14.40 hodinou. Odniesli si fotoaparat MJVZ, videokameru Panasonic a kompletny pocitac, vsetko bezmala za 45 000 korun.

...

Z parkoviska na Nalepkovej ulici v Brezne ukradol autickar tmavocerveny VAZ 2107 ev. c. BR-310AC. Majitelovi M. K. sposobil skodu za 90 000 korun. V aute sa nachadzala taska M. S. z Brezna, v ktorej boli opeciatkovane bloky Prvej cesko-slovenskej poistovne evidencnych cisel 008065 - 008080, ktore sa daju zneuzit aj ako preukaz obchodneho zastupcu poistovne. Po ukradnutom aute a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Niekedy medzi 20. a 25. septembrom mali nezelanu navstevu v rekreacnom dome v Jarabej. Majitelovi J. R. z Brezna zlodej ukradol kompletny porcelanovy servis s cibulovym vzorom. Skodu odhadli na 30 000 korun.

...

O jednej popoludni 25. septembra medzi Breznom a Valaskou vodic Fiatu Regata, K. J. z Brezna, dostal smyk, presiel do protismeru, kde havaroval mimo vozovky. Pri nehode utrpel zranenie s dobou liecenia sedem az desat dni a jeho spolujazdec J. K. skoncil s pomliazdenim hlavy v breznianskej nemocnici, odkial usiel. Na aute je skoda asi za 60 000 korun, vodicovi zadrzali vodicsky preukaz.

...

O jedenastej v noci 25. septembra na Ulici Frana Krala v Brezne vodicka Renaultu presla mimo vozovky, kde narazila do betonoveho stlpa a nasledne sa prevratila na bok. Vodicku E. P. z Brezna podrobili dychovej skuske, pri ktorej merac ukazal 2,66 promile alkoholu, za co jej zadrzali vodicsky preukaz. Vyviazla bez zranenia, na aute je skoda asi za 20 000 korun.

...

Pohorelski policajti zistili pachatelov trestnych cinov kradezi z jula a augusta v Sumiaci. Sperky za 14 550 korun z rodinneho domu M. P. ukradol B. P. zo Sumiaca. Do chalupy D. D. sa vlamal V. P. zo Sumiaca, ktory si odniesol veci za styri tisicky.

. V Krpacove 26. septembra o druhej v noci havaroval T. A. z Filakova za volantom Favoritu. V pravotocivej zakrute vybehol mimo vozovky, narazil do svahu a prevratil sa na strechu. Stalo ho to zlomenie stehennej kosti s polrocnym liecenim a zadrzanie vodicskeho preukazu za jazdu pod vplyvom alkoholu (0,63 promile). Skodu na aute odhadli asi na 60 000 korun.

...

Pod ruskom noci 27. septembra vykradli potraviny HSD Brezno v Rohoznej. Chybaju liehoviny, olej, cigarety a kava asi za 40 000 korun, na zariadeni je skoda asi za dve tisicky.

HSD Brezno utrpelo skodu aj niekedy medzi 26. a 29. septembrom, kedy v predajni masa na namesti v Hronci sarapatil zlodej. Odniesol si masove vyrobky za dve tisicky a ohnovzdornu skrinu s hotovostou bezmala 8000 korun.

...

V noci z 27. na 28. septembra sa neznamy pachatel vlamal do cerpacej stanice vo Valaskej. Osobny pocitac Daewoo, mazacie oleje, cigarety, alkoholicke napoje, cukrovinky, mrazeny tovar, akumulatorove baterie a filmy do fotoaparatu, to je lup so skodou asi za 100 000 korun, ktoru zlodej sposobil firme Lub oil, spol. s r. o. Brezno. Skoda na zariadeni cini asi 5000 korun.

...

Z breznianskeho namestia v noci 29. septembra zmizol biely Peugeot Boxer SPZ BCA 21-09 asi za 700 000 korun. Auto ma na prednej strane a po bokoch reklamu fialovej farby s napisom Ama Electronik Brezno. Po aute a po pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Na Partizanskej ulici v Pohorelej 29. septembra vecer z neznamych pricin horeli hospodarske budovy pri rodinnom dome J. M. Na lokalizacii poziaru sa podielali styri poziarne utvary. Predbezna skoda, ktoru ohen sposobil, je asi 300 000 korun. K zraneniu osob nastastie nedoslo

...

Niekedy medzi 14. a 30. septembrom z oploteneho staveniska pri vystavbe Baldovskeho mosta v Brezne na Nabrezi dukelskych hrdinov ktosi ukradol 800 bedniacich dosiek zn. Doka 200x50x2 cm a 15 metrov kubickych hranolov 10x10 cm, ktore boli ulozene na podpornej konstrukcii pod mostom. Skoda sposobena Inzinierskym stavbam Kosice, zavod Presov, cini asi 315 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od  17. septembra do 24. septembra

V piatok 25.septembra za asistencie mestskej policie otvorili poziarnici dvere bytu na Clementisovej ulici. Neskor pod Baniskom poskytovali pomoc po dopravnej nehode. Sobota bola rusna. V Krpacove bol prevrateny Favorit. Tazko zranenej osobe po vyprosteni specialnym naradim poskytli prvu pomoc a ocistili vozovku. Slovakistom pomohli z priekopy v Benusi pomocou Tatry 815 vytiahnut havarovane auto. Nehoda skoncila bez zranenia, auto bolo spojazdnene. Na Nalepkovej ulici otvorili byt, kde bola starsia pani a nevladala otvorit. V tento den mali aj poziarno-previerkove cvicenie, ktore podla hodnotenia nadriadenych dopadlo velmi dobre. Dalsi byt, v ktorom bolo malolete dieta otvorili pomocou specialneho naradia na Krculovej ulici. Dopravna nehoda troch osobnych aut v Piesku skoncila nastastie bez zranenia. Vyjazdy ukoncili hasenim poziaru v Pohorelej, kde od udiarne zacala horiet hospodarska budova a seno. Poziarne jednotky z Pohorelej, Brezna a dobrovolni poziarnici z Pohorelej a Polomky zabranili vacsiemu rozsireniu poziaru.

Zhorsene pocasie prinieslo aj viac dopravnych nehod. V piatok havaroval v Dubovej Volkswagen Candy, nik sa nezranil, v Brezne nedaleko hlavnej zeleznicnej stanice vodic Renaultu Fuego narazil do stlpa a skoncil s lahsimi zraneniami. V noci na mokrej vozovke nezvladol riadenie a dostal smyk vodic v Piesku. Tri hodiny po polnoci 26. septembra sa prevratil a ostal skrizeny cez cestu Favorit v Krpacove. Tazko zranenu osobu museli z auta vyprostit prestrihnutim plechov. A opat Piesok. Kym na auto, ktore skoncilo v priekope sa isiel pozriet okoloiduci vodic, do jeho odstaveneho auta narazil dalsi automobil. Zraneny nebol nik, skoda je len na autach. Slovakisti vyzyvaju vodicov, aby si na usek Piesok - Bystra davali pozor a jazdili opatrne, lebo najma ked poprsi je tento usek velmi nehodovy. Vozidla odtahovali 16-krat, technicku pomoc poskytli 13-krat a Zlty anjel mal dva vyjazdy.

 Dvadsatsedem vyjazdov sanitky RZP - to je statistika za sledovany tyzden. Po sest smerovalo k nahlym prihodam srdca a obehu a mozgovym, pat k urazom, jeden k brusnej a devat k inym pripadom. V piatok 25. septembra rano v Benusi spadol 44-rocny muz zo sedem metrov vysokeho lesenia. Nastastie, az na zlomenu stehennu kost pad mu nesposobil vaznejsie zranenia. V oddeleni ARO s vaznymi zraneniami viacerych casti tela lezi starsia pani, ktoru posledny septembrovy den zrazilo pri Skalke na Svermovej ulici v Brezne auto.

Bibiana Sajgalikova z Brezna, Lenka Svantnerova z Brezna, Zuzana Puskova z Brezna, Livia Jariabkova z Dolnej Lehoty, Diana Berakova z Helpy, Adam Knazik z Benusa, Maria Sperkova z Benusa, Jakub Kubasko z Brezna, Jakub Tekel z Valaskej, Diana Hyriakova z Helpy, Mario Morvay z Hronca, Stefan Harvan zo Sumiaca, David Belko z Brezna, Peter Bartos z Brezna, Jaroslav Körmendy z Brezna, Jan Gabris z Brezna, Tomas Macko z Brezna.

Elena Kruzliakova (98) z Brezna, Maria Vetrakova (81) z Hornej Lehoty, Elena Strigacova (67) z Brezna, Jan Husman (70) z Valaskej, Teodor Polak (80) z Brezna, Jan Miklosko (74) z Dolnej Lehoty, Stefan Kostelny (72) z Brezna, Emil Suhajda (75) z Jasenia.

Spomieny

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Siesteho oktobra uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, brat a svagor

h9840i.jpg (1755 bytes)Igor Belko

z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Manzelka a deti.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali,
klesli ruky co pre nas pracovali,

zhasli oci stichol hlas,
vdaka ti, otec, za vsetkych nas.

Dvanasteho oktobra uplynu dva roky od smrti starostliveho manzela a starkeho

h9840j.jpg (1708 bytes)Milana Zdanskeho

z Valaskej.

S uctou spominaju manzelka Bozenka a deti s rodinami.

 

 

BARAN

Nebudete pristupni radam inych a z toho sa dostanete do konfliktov. Spoliehajte sa na svoje skusenosti. Caka vas dlhsia cesta a asi prave ona vam umozni ziskat ci vytvorit si novy pohlad na vase citove problemy. Zlepsi sa vasa financna situacia.

BYK

Aj ked mate dovod pre zvysenu sebadoveru za dosiahnute vysledky, mali by ste byt pozornejsi voci kolegom. Vase prehnane nadsenie nad svojimi uspechmi inych uraza. Vymyslite co najlepsi vikendovy program, ziskate si svojich najmilsich.

BLIZENCI

Praca vam ide ako po masle, ani mnohostranne naroky, ani zvysene tempo vam nesposobuju starosti. Vdaka usilovnosti budete napredovat bez tazkosti. Ked odzneju pochvalne slova na vasu adresu, zachovajte skromnost. Nezabudajte vsak ani na relax.

RAK

Spatny pohlad na uplynuly tyzden vas nemoze zarmutit. Dosiahli ste svoje vytycene ciele, s pocitom dobre vykonanej prace mozete uvazovat o vikendovom programe. Zabudnite na starosti, venujte sa svojim najblizsim, neodmietnite pozvanie na veceru so znamymi.

LEV

Vasa fantazia, vdaka dosiahnutym uspechom, dostala nove svieze kridla. Mate taky pocit, ze by ste dokazali zostrojit aj perpetum mobile. A ked sa u vas vyskytnu rodinne nedorozumenia, neberte ich ako vojnovy konflikt. Patria k zivotu.

PANNA

Budete sa moct tesit z uspechov - vase kalkulacie dopadli na jednotku. Mate dobre vyhliadky na zvysenie platu, v osobnom a citovom zivote vas caka naplnenie lasky. Snazte sa ale chapat svojich najblizsich a prenechajte im viac priestoru na realizaciu ich zalub.

VAHY

Smutne jesenne pocasie vyvolava vo vas melancholicku naladu. Izba sa stava pre vas vazenim. Ale coskoro sa vynajdete a zacnete lamat rekordy v milovani. Okruh vasich ctitelov sa rapidne rozsiri. Mate zdrave ambicie, vyuzite tuto situaciu.

SKORPION

Aj ked mate radost z nedavneho uspechu a dobru naladu, nerozhadzujte peniaze na nezmysly. Dostanete sa do prijemnej spolocnosti a coskoro sa prejavi o vas zaujem. Zvedave otazky a horuce pohlady budete usilovne opatovat.

STRELEC

Vdaka nahodnemu stretnutiu s vplyvnymi osobnostami vzniknu pre vas realne vyhliadky na lepsie platene miesto. Berte vsak do uvahy aj vacsie naroky, hlavne odborne. Vikend venujte svojej rodine, snazte sa upevnit jej vnutornu harmoniu.

KOZOROZEC

Caka vas prijemne posedenie. Stretnete sa s byvalymi spolupracovnikmi a popri temach o minulych spolocnych zazitkoch budete spolocne uvazovat o buducich akciach. Chyba vam pohyb, lenze neviete si vybrat vhodny sport. Nebudte pohodlni.

VODNAR

Pri jesennych pracach v zahrade, pripadne na turistickej trase zmocni sa vas ista nostalgia po odchadzajucom lete. Zaroven ale pocitite priliv novej energie a tvorivej schopnosti. Nemusite sa oddavat necinnosti. Pracujte a tvorte!

RYBY

Mate tyzden, po akom ste tolko tuzili. Netlaci vas k stene vopred vypracovany a dohodnuty program, mozete lubovolne improvizovat a relaxovat. Prichadza obdobie prudkych ochladeni a chladnych ran. Obliekajte sa predvidavo.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT