22. JUL 1998 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Pozvanka na Vystup

KST pri TJ Helpa usporiada v sobotu 8. augusta uz 23. rocnik turistickeho Vystupu na Velky bok (1727 m n.m.) na trase Helpa - Certez - Javorinka - Kolesarova - Oravcova - Zadna hola - sedlo pod Velkym bokom - Velky bok - dolina Hlozkova. Zaciatok podujatia je o 8. hodine na namesti v Helpe, planovany navrat do Helpy okolo 16.30 hodine. Ucastnicky poplatok 30 korun dospeli, 15 korun deti do 15 rokov. V ucastnickom poplatku je zahrnuty ucastnicky diplom, cesta autobusom z doliny Hlozkova do Helpy a tombola. Ubytovanie je zabezpecene pre vopred prihlasenych v miestnej zakladnej skole. Podrobnejsie informacie ziskate na adrese predsedu KST Helpa: Jozef Filo, c. d. 794, 976 68 Helpa, c. t. 686388. Organizatori pozyvaju vsetkych milovnikov nizkotatranskej prirody.

Mgr. Jozef Pupis

Dopravne obmedzenia pocas pretekov Okolo Slovenska

V dnoch 27. jula az 2. augusta sa uskutocni 42. rocnik medzinarodnych cyklistickych pretekov SEAT Okolo Slovenska. V stredu 29. jula cyklisti budu prechadzat trasou Certovica - Podbrezova - Brezno - Vagnar (dovedna tri kola), z toho dovodu bude doprava odklonena v case predpokladaneho prejazdu od 14.30 h na ceste I /72 smer Podbrezova - Certovica, v Brezne bude uplna uzavierka Namestia gen. M. R. Stefanika s odklonom dopravy po uliciach Sturova, Svermova, Skolska a autobusove nastupiste. Vo stvrtok 30. jula sa uskutocni casovka Bystra - Srdiecko v predpokladanom case 11.30 h, preto bude ciastocna uzavierka v smere od Srdiecka na Bystru. V predpokladanom case o 15.00 h je start etapy z Brezna do Zvolena, preto Namestie gen. M. R. Stefanika bude uzavrete s odklonom dopravy po uliciach Sturova, Svermova, Skolska a autobusove nastupiste. V case prejazdu cyklistov bude odstaveny protismerny jazdny pruh smerom z Lomu nad Rimavicou do Brezna.

kpt. Miroslav Valach

Futbalovy turnaj v Ciernom Balogu

V nedelu 19. jula za ucasti stvrtoligoveho futbaloveho klubu Brezna a Tisovca a ucastnika I. triedy SK Partizan C. Balog usporiadal domaci Tatran futbalovy turnaj. Pekne nedelne sportove popoludnie a sportove vykony v podani atletov na ihrisku sledovalo viac ako 300 divakov, ktori pekne akcie hracov, zakoncene peknymi golmi, odmienali potleskom. O regulu a dianie na ihrisku sa starala rozhodcovska trojica Soucek, Turna a Sitarcik. Prve zapasy sa hrali dvakrat 30 minut a skoncili sa tymito vysledkami: Tatran C. Balog - FK Brezno 2:1 (0:0), goly: Stulajter, Svantner - Scur, Partizan C. Balog - Tisovec 0:4 (0:2), goly: Petrok (4). V prestavke sa predstavili ti najmensi chlapci z ciernobalockej pripravky, ktori pod vedenim trenera Petra Kovalcika predviedli svoje zaciatocnicke futbalove kroky a svojimi vykonmi snad najviac roztlieskali divakov a ukazuje sa, ze 65 - rocna tradicia organizovaneho futbalu v C. Balogu, ktoru si tohto roku pripominaju, ma a bude mat svojich pokracovatelov. Finalove zapasy: Tisovec - Brezno 3:1 (0:0), goly: Resutik, Budaj, Krupa - Kadacek. Tatran C. Balog - SK Partizan C. Balog 6:1 (3:0), goly: Strelec, Svantner, Belko, Kvietok, Auxt, Potkany - Necpal. Poradie: Tisovec 6 bodov, skore 7:1, Tatran 6 bodov, skore 8:2, Brezno 0 bodov, skore 2:5, Partizan 0 bodov, skore 1:10. Verime, ze pre zucastnene muzstva bol turnaj dobrou previerkou pred nastavajucimi majstrovskymi sutazami a doladenim formy, pre trenerov odhalenim slabin, ktore v muzstvach treba napravat. Sponzorom tohto sportoveho podujatia bola firma Slavomira Auxta a Ing. Martina Auxta.

Julius Kliment

Cyklisticky vikend

Tento vikend Cyklisticky klub ZP Podbrezova usporiadal cyklisticke preteky. V sobotu 18. jula cyklisticke kriterium o Pohar primatora mesta Brezna, na ktorom sa zucastnilo 140 pretekarov zo Slovenska, Ciech, Egypta. Vitazi jednotlivych kategorii a umiestnenie domacich: muzi: Miroslav Liptak (Dukla Trencin), 12. Palo Medved (Zeleziarne Podbrezova), juniori: Branislav Stejskal (Stejskal team Prievidza), 20. Robert Malcek (ZP), kadet: Marian Hecl (Ioko B. Bystrica), dorast: Stefan Gajdosik (CK Krupina), 7. Daniel Filo (ZP), 29. Martin Molcan (ZP), 30. Jan Rosik (ZP), propag: Patrik Fabian - (Elan Roznava). Vysledky o pohar Zeleziarni Podbrezova, slovensky pohar v cyklistike, casovka do vrchu Bystra - Srdiecko: propag: Patrik Fabian (Elan Roznava), dorast: Andrej Lalinsky (CK Zilina), 10. Daniel Filo (ZP), 18. Martin Molcan (ZP), 25. Jan Rosik (ZP), kadet: Matej Jurco (Tatr. orly L. Hradok), juniori: Michal Laris (Calex Surany), 15. Robo Malcek (ZP), muzi: Miroslav Liptak (Dukla Trencin), 26. Palo Medved (ZP).

Miroslav Strmen

Sipkarska liga

Firma BARBOT SLOVAKIA a 1. Dart club Brezno 17. jula v priestroch Dart clubu uskutocnili dalsie kolo ligy jednotlivcov muzstva zien. Za ucasti 44 muzov a 8 zien sa odvijali zaujimave suboje az po finalove zapasy. U zien ako tradicne zvitazila Marika Medvedova, ktora vo finale zdolala Katarinu Vaisovu. Tretia skoncila Alena Skorvanekova. U muzov znovu i za ucasti hracov z Revucej sa tentoraz presadil Jozef Tschampa. Vo finale si poradil s hracom mesiaca juna Jozefom Simanom, ktory podava momentalne najvyrovnanejsie vykony. Treti skoncil Milos Precuch, 4. Ivan Tschampa, 5. - 6. Jan Barat a Zdeno Pampurik ml. V celkovom poradi i nadalej vedie Michal Tajbos pred Rasimom Cuparom a Jozefom Simanom na tretom mieste. Dna 18. jula sa v Aladin Bare v Revucej uskutocnil regionalny turnaj o Gemersky pohar za ucasti hracov z Kosic, Presova, Brna a domacej Revucej. Muzi hrali 501 DO a zeny 301 DO. Zo zien nam spravila radost Maria Longauerova, ktora vo finale zvitazila za kosickou hrackou Stefaniou Vargovou. Tretia skoncila dalsia hracka Brezna Iveta Mozerova. U muzov dominovali hraci Kosic, ktori obsadili prve tri miesta. Zvitazil majster Slovenska Jan Hircko. Z nasich bol Ladislav Baliak na peknom stvtom mieste a 5. - 6. bol Jozef Siman.

Dalsie kolo ligy jednotlivcov bude 24. jula v priestoroch Dart clubu o 18. hodine.

(lh)

FUTBALOVY KLUB BREZNO

Predstavujeme noveho trenera

Trener II. triedy Alexander Nagy sa narodil 10. 2: 1944 v Hajnacke pri Rimavskej Sobote. S futbalom zacinal v Nitre a aktivne hraval I. ceskoslovensku ligu za Trencin a Lokomotivu Kosice. V tomto case dvakrat reprezentoval CSSR. S aktivnym futbalom skoncil v Spisskej Novej Vsi. Trenerske zaciatky absolvoval v Levoci a v Spisskej Novej Vsi. Postupne trenoval muzstva Rimavskej Soboty (sest rokov), Michalovce, VSZ Kosice, Lubenik, Jelsavu, Tornalu a Lucenec. Naposledy posobil v druholigovom Zvolene.

. Ako ste sa dostali do Brezna?

- Po prvych telefonickych kontaktoch s Petrom Borbisom nasledovalo osobne stretnutie s prezidentom futbaloveho klubu Janom Hanesom a po vzajomnej dohode som ponuku z Brezna prijal.

. Ake su vase plany?

- Spolu s vykonnym vyborom futbaloveho klubu sme sa rozhodli, ze sa pokusime postupit do III. ligy, kde brezniansky futbal podla tradicii patri.

. Aky mate kader?

- V priprave je momentalne 27 futbalistov: brankari -Jurina, Skoumal, Petrovic (Dubova), obrancovia - Gemzicky, Botos, Vaclavik kpt., Beno, Vamos, Kan (Valaska), Macula a Molcan. Zaloznici - Kovacik, Nomilner, Lehotsky, Chovanec (Puchov), Scur (Bardejov), Bukovec (Radvan), Misencik (Presov), utocnici - Makusa, Skantar, Caban, Krsacok, Kadacek (Puchov), Varga (Lipany). S muzstvom trenuju aj dalsi odchovanci Vrtal, Muransky a Sulej.

. Aky je program muzstva?

- V priprave chceme absolvovat osem - devat pripravnych stretnuti, v ktorych vyskusame postupne vsetkych hracov a uz 2. augusta nastupime na prve majstrovske stretnutie proti Filakovu.

JoHAN


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT