4. FEBRUAR  2003 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Slovensky cykloklub Dumbier

pozyva vo februari na vylet:
sobota 15. februara

vylet na preteky psich zaprahov na Donovaloch pre clenov a rodinnych prislusnikov – Psie zaprahy a lyzovanie
Zraz o 6.45 pred Strednou priemyselnou skolou v Brezne.

Trasa: Brezno – Donovaly a spat.
Preprava autobusom s odchodom: z Brezna o 7.00, z Chvatimechu (autobusova zastavka) o 7.15, z Podbrezovej (autobusova zastavka) o 7.20.
Moznosti: Divacka ucast na pretekoch psich zaprahov, vyuzitie bezeckych, zjazdovych a skialpinistickych trati v okoli Donoval.
Informacia: Pocas prepravy autobusom bude vyberany poplatok za autobus vo vyske 120 korun za osobu.
Svoju ucast potvrdte najneskor do 11. februara osobne v A-sporte alebo telefonicky na c. 0905601130, 0907229719.

 Memorial doc. Laca Horskeho

Komisia sportu a rekreacie pri Mestskom zastupitelstve v Brezne a Hokejovy klub MSK Brezno zorganizovali v stredu 29. januara 5. rocnik hokejoveho turnaja ziakov zakladnych skol mesta Brezna Memorial doc. Laca Horskeho. Napriek neochote a ospravedlneniu sa dvoch skol, ziaci z Pionierskej 2 a Pionierskej 4 predviedli velky kus hokejoveho majstrovstva a bojovnosti. Potesili nielen organizatorov, hrstku divakov, ale predovsetkym sami seba.
Zvitazila Pionierska 2, ktora porazila Pioniersku 4 8:5, po tretinach 2:0, 4:2, 2:3. Putovnu cenu D. Faska, venovanu najlepsiemu hracovi turnaja, ziskal Marek Stubniak z Pionierskej 2.

(br)

Pozvanka na potulky

Klub slovenskych turistov pri SK Helpa usporiada v sobotu 22. februara uz 23. rocnik lyziarsko – turistickych Potuliek helpianskym chotarom. Pre zdatnejsich turistov je pripravena trasa do oblasti Nizkych Tatier, pre menej zdatnych do oblasti Muranskej planiny. V pripade zlych snehovych podmienok sa podujatie uskutocni na nahradnych trasach peso. Zaciatok je o 8. hodine na namesti v Helpe. Pre vopred prihlasenych zaujemcov je zabezpecene ubytovanie vo vlastnych spacich vakoch v miestnej telocvicni. Podrobnejsie informacie ziskate na adrese predsedu SK Helpa: Jozef Filo, Caneckeho 794, 976 68 Helpa, c. t.: 6186388. Organizatori pozyvaju vsetkych milovnikov zimnej prirody na Horehroni.

Mgr. Jozef Pupis

HK Brezno informuje

Vysledok najblizsieho zapasu muzov Brezna s hostujucim Bardejovom vo stvrtok 6. februara o 17. hodine moze sucasny trojbodoby naskok Brezna pred Bardejovom v pripade vitazstva domaceho muzstva zmenit na patbodovy, ktory by bez ohladu na dalsi vyvoj vo vychodnej skupine II. ligy urcil Brezno ako jej vitaza. Su samozrejme aj dalsie mozne varianty, ale aj tento fakt dokumentuje, ze stvrtkovy zapas ma osobitny vyznam. Statistiky su naklonene tak Bardejovu, ktory z troch zapasov v tejto sezone vyhral dva domace, ako aj Breznu, ktore doma neprehralo uz druhu sezonu.
V neposlednom rade uz pat pukov, ktore v poslednom zapase vstrelil vyzrebovany divak do branky, bude vo stvrtkovom zapase stacit na vyhru hifi veze. Pridte sa vo stvrtok pozriet, kto vyhra zapas. Mozno vy budete vyhercom dlhodobej sutaze divakov.
II. hokejova liga seniorov
HK Brezno – HKm Humenne 7:4 (2:1, 3:1, 2:2), goly Brezna: Krajco 2, Sasik 2, Fabry, Pilat, Bendik. Keby neslo o stvrty vzajomny zapas tychto superov v sezone, javil by sa vhodnym pre prvu tretinu vyraz – otukavanie. Paucik raz v spolupraci s Hanuskom, potom sam prihral Krajcovi, ktory dvakrat prekonal zemplinskeho brankara. Druha tretina priniesla aj opticku prevahu Brezna, co pocitili a ocenili aj divaci. Najprv po samostatnej akcii zvysil vedenie Brezna Fabry. O minutku nim vytvoreny naskok este zmiernil najefektivnejsi Humencan Fabula. Potom dvakrat zaziaril Sasik a jeho goly maju aj umelecku hodnotu. Raz mu prihral Bendik, druhy raz asistoval staronovy Mihalik. V druhej tretine udrzali domaci hraci nepretrzite vylucenie pocas styroch minut, z toho viac nez dve minuty traja proti piatim. V tretej tretine utocna trojica Fabry, Belusiak, Pilat v uvedenom poradi zvysila na 6:2. Super na tento i dalsi gol Bendika po nahravke Gera kontroloval svojim prispevkom, ale ani to nezmenilo nic na fakte, ze prehral aj stvrty vzajomny zapas.
L. Mikulas si aj druhy raz v tejto sezone usetril cestu do Bardejova, a tak daroval dalsi kontumacny vysledok 5:0. Gelnica mala volno. Tabulka zohladnuje skutocne vysledky aj predosleho kola, ktore boli v minulom cisle uvedene vychadzajuc z nespravnych udajov, za co sa vazenym citatelom ospravedlnujeme.

1. Brezno
2. Bardejov
3. Humenne
4. L. Mikulas
5. Gelnica
13110 277: 4222
13 91 367: 3319
13 61 664: 5713
13 40 952:100 8
12 101134: 89 2

V sobotu 8. februara po stvrtkovom domacom zapase s Bardejovom hra Brezno v Gelnici.

II. liga dorastencov
Brezno malo volno, v piatok 17. februara hraju dorastenci v T. Tepliciach.

II. liga starsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HKM 98 Roznava 1:8 (0:2, 1:0, 0:6), gol Brezna: Fazik. Oba celky nastupili v minimalnych zostavach. Svetla chvilka nastala najprv u hosti v 14. minute, kedy v kratkom intervale strelili dva goly. V 4. minute druhej tretiny bol uspesny domaci Fazik. V dalsom vyvoji sa zapas podobal stretnutiu v Revucej pred tyzdnom. Malo dorazne utoky domacich nahradzala aspon prve dve tretiny prijatelna obranna faza. V tretej tretine nedostatky v utoku zostali a obranna cinnost sa stala este menej odolnou ako v spominanom gemerskom zapase.

II. liga mladsich ziakov
HK MSK VTJ Brezno – HKM 98 Roznava 7:2 (2:0, 1:1, 4:1), goly Brezna: Giertl 3, Harvan, Potkany, Milec, Rohac. Z pohladu hosti, ktori v jedinom zapase doteraz inkasovali sestnast golov, v ostatnych dvadsat a viac, je vysledok v istom zmysle naznakom zlepsenia. Breznianski mladsi ziaci dosiahli vitazstvo a viac nez uvahy o tom, ci mohlo byt aj vyraznejsie, je teraz dolezite sustredit sa na zostavajuce dva zapasy majstrovskej sutaze so supermi z cela tabulky. Prvym z nich budu hokejsti v Rimavskej Sobote, potom doma hraju s Lucencom.
Takych istych protihracov budu mat aj starsi ziaci, ktorych navyse caka este stretnutie v Roznave.

(jk)

Zo stolneho tenisu

STK Predajna B – Cobra Car Security B. Bystrica 5:13 (body: L. Kuna 3, Kalicky 1, Vanik 1 – J. Klus ml. 4,5, Snirc 3,5, D. Jarina 2,5, J. Klus st. 2,5).
SK Stavbar B. Bystrica C – STK Predajna A 14:4 (body: P. Kovacik 4,5, I. Sokac ml. 4,5, Kovac 3,5, J. Kovacik 1,5 – Belko 2, Chromek 1, Spalek 1).
Po nepresvedcivych vykonoch prehrali v 15. kole zapasy obidve muzstva Predajnej. Po skonceni prvej casti je Predajna A na 8. mieste s osmimi vyhrami, dvoma remizami a piatimi prehrami (33 bodov), Predajna B na 15. mieste s dvoma vyhrami a trinastimi prehrami (19 bodov).

(mb)

Turisti do Slovenskeho raja

Breznianski turisti pozyvaju priaznivcov zimnej turistiky na zimny prechod roklinami Slovenskeho raja (Sucha Bela - Klastorisko - prielom Hornadu), na ktory sa vydaju v sobotu 8. februara. Informacie pripadnym zaujemcom poskytne Eva Benackova na c. t. 611 6213.

Sportovy vikend v H.Lehote

Pekne slnecne pocasie v prvu februarovu sobotu sprevadzalo detske preteky na lyziach a sankach na lyziarskom vleku v Hornej Lehote. Spolu s obecnym uradom ich zorganizovala komisia skolstva a zucastnili sa na nich deti z roznych kutov Slovenska. Na nedelu pripravili hokejovy zapas medzi domacimi zenami a dievcatami, ktory skoncil pomerom 7:6.

Starosta H. Lehoty Vladimir Busniak vyzyva zeny a dievcata z okolitych obci, ktore maju zaujem o ladovy hokej, aby sa prihlasili v obecnom urade. Chcu totiz vyuzit priaznive pocasie a usporiadat maly turnaj O pohar obce Horna Lehota.

(vb)

Z kolkarskej drahy

V sobotu 25. januara sa v kolkarni ZP Sport, a.s., Podbrezova uskutocnili Majstrovstva kraja dorasteniek, dorastencov, junioriek a juniorov.
Vysledky: dorastenky: vitazkou s poctom 492 zvalenych kolov sa stala podbrezovska kolkarka Janka Laukova, dorastenci: 1. Tomas Dilsky (563), 2. Erik Bauza (543), 3. Michal Stieranka (539, vsetci ZP Sport Podbrezova), juniorky: 1. Katarina Valigurova, ZP Sport (578), 2. Lucia Marcokova, SKK Divin (529), 3. Veronika Laukova, ZP Sport (502), juniori: 1. Juraj Krivan, ZP Sport (584), 2. Tomas Pasiak, MKK Jelsava (542), 3. Pavol Vybostok, ZP Sport (526).

Jan Daucik

Zapas o druhe miesto

Sport team Brezno - SK Sokol Telgart 5:6 (1:0, 2:2, 2:4), goly: Jurina 2, Gaspar, Jablonsky, Stulajter - Macusek 3, Milan Cernak, Jasenka, Polovka, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, vyluceni: 8:10 (tri vyssie tresty, do konca zapasu Marian Bauer - Jasenka), rozh. Mikuska, 150 div.
Po vzajomnej taktickej hre oboch muzstiev sa domacim uz v 19. minute prvej tretiny podarilo skorovat, gol padol dost nestastne. Do druhej tretiny nastupovali vsetci hraci s vacsim nasadenim, hostia vyrovnali na 2:2. V 36. minute padli tri goly (dva strelili hostia a jeden domaci). V tretej tretine domaci sa snazili udrzat vysledok, hostia po preskupeni hracov zvysili snahu po vitazstve a vyrovnali na 3:3. Domaci sa este ujali vedenia v 59. minute - 5:4, hostia do konca zapasu odvolali brankara, vyrovnali na 5:5 a styridsatpat sekund pred koncom stanovili vysledok na 6:5. Brankara odvolali aj domaci, ale vyrovnat sa im uz nepodarilo. V tomto zapase bojovali hokejisti o druhe miesto v tabulke, co sa podarilo hracom Telgartu.
V sobotu 2. februara Telgart odohra zapas s Lucencom v Revucej.

Mikulas Lunter


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT