4. FEBRUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

O deviatej vecer 29. januara zamestnanec Zeleziarni Podbrezova a. s. na srotovom poli nasiel asi 25-centimetrovy delostrelecky granat, ktory pochadza z druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti neopravnenej manipulacii a privolali pyrotechnika. Dokumentuje OO PZ Podbrezova.

...

Na ceste pri Hronci sa 29. januara o siestej vecer stala dopravna nehoda. Vodic Fiatu Ducato z Valaskej pocas jazdy v smere Osrblie - Hronec neprisposobil rychlost jazdy poveternostnym podmienkam a na zasnezenej vozovke dostal smyk. Zisiel mimo cesty, kde narazil do betonoveho stlpa elektrickeho vedenia. Zranenie vodica, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, si vyziada tyzdnove liecenie. Na aute vznikla skoda asi za 50 000 korun a na stlpe asi za 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

...

Uplynuly vikend sa cinili aj vykradaci aut. Styri kompletne hlinikove kolesa asi za 67 400 korun odmontovali pod ruskom prvej februarovej noci zo Seatu Toledo spred chaty na Troch vodach v katastri Osrblia. Zo Skody 120 L, ktora bola v noci z 1. na 2. februara zaparkovana v Podbrezovej na Stiavnicke, chyba autoradio Sanyo strieborno-ciernej farby a z ulozneho priestoru za zadnymi sedadlami dva cierne reproduktory, vsetko dovedna asi za 6000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Mobilny telefon za 6000 korun z ruksaka na chrbte nic netusiacemu obcanovi z Brezna, ktory siel 31. januara v smere od nemocnice k Bille, vybral akysi odvazlivec. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Tri kozuchy, dva kostymy, spodna bielizen, saty, sukne, nohavice, pulovre, rolaky, pricesky - toto vsetko zmizlo z predajne na namesti v Brezne. Zlodeji, ktori za sebou nechali skodu asi za 170 800 korun, tu sarapatili niekedy od podvecera 31. januara do poludnia 2. februara. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

...

Druheho februara od tretej popoludni do pol jedenastej v noci sa neznamy pachatel vlamal do predajne potravin HSD Brezno v Rohoznej. Z pokladnicky ukradol 36 000 korun a z predajne alkoholicke napoje za 10 000 korun a cigarety za 15 000 korun. Skodu vycislili dovedna na 63 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

...

Zlodeji horskych bicyklov znaciek Kelly a Admiral z kocikarne na Ulici MPCL v Brezne su uz znami. Nezamestnanych Breznanov 22-rocneho K. M. a 23-rocneho K. A., ktori tu kradli 26. januara, vypatrali a lup u nich zaistili breznianski policajti. Vysetruje OO PZ Brezno.

 

Co sa udialo v tyzdni od 24. do 31. januara

 

Prvykrat v tomto tyzdni vystartovali do Cierneho Balogu, kde 1C prudom zlikvidovali poziar drevarne. V Telgarte pomocou tazneho lana napravili kamion skrizeny cez cestu, z Polomky im nahlasili dopravnu nehodu, kde po prichode na miesto uz nasli len stopy po havarovanom vozidle a na Krpacove vytiahli z priekopy Renault. V stredu 1C prudom lokalizovali poziar v budove Ski Jasna na Srdiecku, neskor rozobrali dreveny obklad, ktory postupne zalievali vodou, pri hasiacich pracach pouzili izolacne dychacie pristroje. Pri navrate z vyjazdu nasli v Piesku v priekope Skodu Rapid 130 s rozbitymi oknami a vytrhanymi kablami v spinacej skrinke. Privolali policiu, ktora zistila, ze vozidlo bolo odcudzene a pripad prevzala. V Hronci nalozili na auto NAMK Fiat Ducato, ktory narazil do stlpa elektrickeho vedenia.

 

155.jpg (4763 bytes) V stredu vo vecernych hodinach na Sladkovicej ulici v Brezne sa zo strechy bytovky zosypal na patnastrocne dievca zladovately sneh. S poraneniami hlavy a krku ju zachranari previezli do nemocnice, kde ju nechali na pozorovanie. Tento pripad je upozornenim na zvysenu opatrnost, ak je to mozne, treba sa vyhybat chodeniu blizko budov. Dovedna zaznamenali 19 vyjazdov, z toho 5 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 4 k neurologickym a k inym pripadom, 2 k plucnym prihodam, 3 k urazom a raz k umrtiu este pred prichodom sanitky.

 

0903 545988

Mrazy este neskoncili, co nie je velmi vyhodne pre vodicov. Velku pozornost na zladovatelej vozovke treba venovat hlavne v obciach. Zamestnanci NAMK odtiahli Renault a Fiat po dopravnych nehodach, Skodu 120 so zlomenou polosou a na cestu vytiahli Fabiu, Feliciu a Favorit. Technicku pomoc poskytli styrikrat - otvorili Mazdu 626 na Krpacove, do Jarabej doviezli naftu, ktora sa minula v Avii, v servisnom stredisku vymenili magneticky snimac otacok vo Felicii a zadnu polos v Skode 120.

 

hs.jpg (5636 bytes)

 

Pocasie pretrvava podla predpovede, na Chopku je - 12°C a polojasno. V Madarsku a v Polsku su prazdniny, takze o navstevnikov zo susednych statov je dobre postarane v hoteloch Kosodrevina a Trangoska. Na juznej strane Nizkych Tatier je lavinove nebezpecenstvo tretieho stupna, ktore vzniklo napadanim a naviatim prachoveho snehu. V nedelu poskytli prvu pomoc pri komplikovanej zlomenine dvanastrocnej lyziarke.

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Viktoria Belkova z Cierneho Balogu, Milan Ruzinsky z Nemeckej, Michaela Olahova z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Anna Slana (81) z Brusna, Stefan Precuch (76) z Cierneho Balogu, Rozalia Kubaliakova (83) z Brezna, Alexander Lamos (77) z Brezna, Michal Janosik (73) z Brezna, Maria Piliarova (82) z Hronca, Pavel Mihal (80) Poltar, Anna Benusova (81) z Lomu nad Rimavicou, Cyril Sagat (72) z Jasenia, Magdalena Sycova (92) z Ocovej, Barbora Mihalova (93) z Valaskej, Anna Mravikova (69) z Dolnej Lehoty, Ignac Kruppa (89) z Hronca, Anna Stuberova (95) z Helpy.

 

Blahozelanie_image

 

Nech ta Pan Boh dlho zivi pri sile a pri zdravi, nech ti padne k noham stastie zo slnecnej vysavy.

Dna 7. februara oslavi nasa draha milovana manzelka, mama, sestra, dcera a teta patdesiate vyrocie svojich narodenin.

Marta Poliakova z Podkorenovej

Vsetko najlepsie a hlavne vela zdravia praje manzel, syn, mama, sestry a brat s rodinami. Ti najmensi ta vrucne bozkavaju.

...

V pokojnom, tichom zitia prude, dalsi rad rokov nech ti rastie a kazdy den nech sviatkom bude, prinesie radost, lasku, stastie.

Dna 8. februara oslavi krasnych patdesiatpat rokov

Jan Kovacik.

Vsetko najlepsie k sviatku, radosti, stastia mnoho i zdravia okrem toho a rokov zitia vela zo srdca ti zela manzelka Eva, syn Roman, dcery Slavka, Janka s manzelom Igorom a vnucky Magdalenka, Dianka a Janka.

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 21. januara odprevadit na poslednej ceste nasho

Jana Filipiaka.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.Smutiaca rodina

 

Spomienky

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 9. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Stefana Kubicu z Brezna

S bolom v srdci spomina manzelka, syn, dve dcery, zatovia a vnucata. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku

...

Dna 11. januara uplynul rok odvtedy, co nas vo veku devatdesiatdva rokov opustil nas drahy, milovany otec, stary a prastary otec

Rudolf Pobis z Brezna.

S uctou, laskou a stalou spomienkou nikdy nezabudame. Dcera Vlasta s rodinou

...

Dna 12. januara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas vo veku sestdesiat rokov opustila nasa draha mama, stara a prastara mama

Barbora Durtova z Brezna.

Z nasej mysle neodisla. V nasich spomienkach zije. S laskou spomina syn Jan s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 12. januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

 

Milan Kovalcik z Cierneho Balogu.

S laskou a bolestou v srdci spomina manzelka, dcera a syn s rodinami.

...

Osud nevrati, co uz vzal, vracia len spomienky a zial.

Dna 23. januara sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Frantiska Janosku z Pohorelej.

Za tichu spomienku dakuje manzelka a syn Daniel a najblizsi pribuzni.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 5. februara uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec a stary otec

Jan Piliar z Brezna.

So smutkom v srdci spominaju dcery Drahusa a Maria s rodinami, syn Jan srodinou a ostatna smutiaca rodina

...

Siesteho februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, svokor, stary otec

Ondrej Dalak

S laskou spominaju manzelka, dcera, syn, nevesta a vnuk. Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, spominame na lasku tvoju. Odisiel si nahle, necakane a tvoj odchod zabolel nas. No naveky ostanes v srdciach nasich a tych, co ta radi mali.

Dna 7. februara si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho otca

Alexandra Dubeciho.

S laskou a uctou spomina manzelka Marina a synovia s rodinami.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas.

Dna 9. februara uplynie desat rokov plnych spomienok na nasho otca, stareho otca a manzela

 

Jozefa Bariho st.

S laskou spomina manzelka, dcera, synovia a vnucata.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 10. februara uplynie rok spomienok na

Jozefa Bariho ml.

S laskou spomina manzelka, dcery, bratia, mama, sestra.

 

Baran

Trochu dlho ste vahali, necudujte sa teda, ze po tej istej ceste, ktorou ste sa vydali, kracaju uz viaceri. Budte vsak druzny a tolerantny, aj oni budu voci vam.

Byk

Vase niektore reakcie pripominaju vzdorovite dieta, ktore zanovito trva na svojom. Tento postoj vam doslova prekaza pri plneni dolezitych uloh a vlastnych predsavzati.

Blizenci

Po uspesnej, no napatej praci si mozete dovolit pomalsie, pohodlnejsie tempo. Venujte sa volnejsim, rutinnym uloham, pripadne aj zalubam, ale nezaspite.

Rak

Z hladiska buducnosti vase rozhodnutie moze mat dalekosiahly vyznam. Respektujte dolezitost tohto tyzdna, aj ked pocitujete unavu. Myslite na buduce moznosti.

Lev

Uzasne lichoti vasej ctiziadosti, ze vas niektori kolegovia na pracovisku povazuju za nenahraditelneho. Niekto vas magickou silou pritahuje. Vyhladajte ho.

Panna

Budete uspesny na odbornom rokovani, ktore mate pred sebou. Podla moznosti sa ovladajte a nedajte najavo svoju nervozitu.

Vahy

Dosiahnete vyznamny uspech, ktory mozno nazvat aj vitazstvom. V ostrej diskusii prekonate protivnika, co je vsak dolezitejsie, prekonate svoj egoizmus.

Skorpion

Trochu sklamany mozete konstatovat, ze sledujete iba udalosti okolo seba, vlastne JA vsak celkom zanedbavate. Urobte napravy, aby ste nesklamali seba sameho.

Strelec

Mali by ste byt opatrny vo vsetkych cinnostiach spojenych s pracovnymi povinnostami. Objavia sa totiz naznaky moznej komplikacie, ba aj neuspechu alebo vazneho poskodenia.

Kozorozec

Nepustajte sa do zbytocnych a bezperspektivnych diskusii. Povedzte pokojnym tonom svoje argumenty, dalej uz pojde vsetko automaticky. Uplatnujte viac svoj rokovaci styl.

Vodnar

Aj ked vas bude zlostit omyl kolegu, zachovajte sa velkoryso a nedajte najavo svoje pocity. Odmietnite diplomaticky tendencne pozvanie na veceru.

Ryby

Netrapte sa uz zbytocne nad tym, ze sa vam vcera v praci nedarilo tak, ako ste si naplanovali. Vase obavy iba prekazaju pri vytvarani novych citovych vztahov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT