14. OKTOBER 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

SIPKARSKA LIGA

V piatok 9. oktobra o 18.30 hodine v priestoroch Dart clubu v Brezne prebehlo 33. kolo ligy muzov a 22. kolo ligy zien. Medzi zenami sa najviac darilo Miriam Fararikovej, ktora vo finale porazila Martinu Troligovu. Tretia skoncila Iveta Mozerova. V celkovom poradi vedie Marika Medvedova pred Katarinou Medvedovou, avsak tesne za nou je uz Miriam Fararikova. U muzov sa znovu do dobrej formy dostal Jozef Siman , ktory v dramatickom finale zdolal Ivana Tschampu. Treti skoncil Rasim Cupar, 4. Dusan Striez, 5. - 6. Zdeno Pampurik ml. a Robo Mozer. V celkovom poradi vedie Jozef Siman, pred Rasimom Cuparom, treti je Jozef Tschampa. V priebehu tyzdna sa odohrali i sutaze v CRICKETE, kde zvitazil Jozef Tschampa pred Robom Mozerom. Vo stvrtok po clenskej schodzi 1. Dart clubu Brezno, prebehla sutaz dvojic, kde palmu vitazstva si odniesli surodenci Ivan a Jozef Tschampovci. V nedelu uz tradicne prebehla stredoskolska liga. Zvitazil Andrej Jursa, druhy skoncil Michal Brozman a tretia Eva Skorvanekova. Pred stredoskolskou ligou prebehlo kolo juniorov. Najviac sa darilo Marcelovi Dolinskemu, menej uspesnym bol Robert Belak a na tretom mieste skoncil Miroslav Stulajter.Pri siedmich detoch v prvom kole, ich bolo tuto nedelu uz devatnast a verime, ze zaujem o sipkarsky sport sa medzi juniormi este zvysi.

Tento tyzden prebehnu turnaje utorok - CRICKET o 18.30 hodine, stvrtok - dvojice tiez o 18.30 hodine. Piatok az nedela sa kona TOP 128 v Polane, kde vsetkych priaznivcov nasho sportu pozyvame.

Volejbal - rodicia - skola

V predchadzajucom cisle Horehronia som informoval o zriadeni volejbalovej pripravky ziaci - ziacky, ktora zacala trenovat v telocvicni Sokolovna. Aka je momentalna skutocnost s vyberom mladych adeptov tohto sportu? Spokojny som so zaujmom dievcat o tento sport, co je pochopitelne, pretoze dievcata v Brezne v moznostiach sportoveho vyzitia a rastu su rozhodne na periferii, co je skoda. Trenovat chodi postupne uz strnast dievcat v prevaznej miere piaty rocnik a vacsinou zo ZS Pionierska 4. Osobne som presiel vsetky styri zakladne skoly, ucast v druzstve je stale otvorena. Privitame stvrtacky a piatacky, pretoze ciel je v pripravke vytvorit zakladnu aspon 24 hracov a hracok.

V pripade druzstva ziakov je situacia horsia, ale dufam, ze chlapci - ucitelia - rodicia pochopia, ze sport nie je len futbal a volejbal rozvija osobnost vo fyzickej, ale aj psychickej rovine. Tento stav, alebo pristup je urcite sposobeny rezom v sporte, ktory zapricinila "nezna" revolucia a smutna skutocnost, ze tento stat nema financie na rozvoj mladeznickeho sportu, co sa v buducich rokoch urcite prejavi, kriplovatenim naroda. Moj prispevok koncim vyzvou rodicom, aby sa otriasli a ak sme vytvorili priestor na sportovanie, treba ho vyuzit. Pridte aj s detmi do telocvicne. Dalsi stupen v rozvoji deti je skola takze, pani ucitelia, ucitelky, poslite ziakov - ziacky do telocvicne, malo by to vyplyvat uz z vasej zodpovednosti za harmonicky rast dietata. Trenujeme - dievcata utorok - stvrtok o 15.00 - 16.00 hod., chlapci utorok - stvrtok o 16.00 - 17.00 hod. v telocvicni Sokolovna. Akekolvek informacie poda Ladislav Siman, tel.: 6128379, 6113094.

Ladislav Siman

Spod vysokej siete

Petrochema Dubova VTJ este v minulom tyzdni "odskocila" na pripravne stretnutia do Polska, kde sa stretla s druzstvom Bialsko Biela. V prvom oficialnom stretnuti vyhrala Petrochema 3:1, ked najlepsi vykon podali Prochazka, Valentik, Jonak a Skladany. V druhom treningovom stretnuti zvitazili domaci 3:0, ked z Petrochemy az styria hraci mali zvysenu teplotu, a preto nenastupili.

Pod vysokou sietou sa v tomto tyzdni zacina extraligovy kolotoc. Hned na uvod v prvom kole sa Petrochema stretne v piatok o 18. hodine s Matadorom Puchov na domacej palubovke. Zaiste mate este v pamati zapasy z play-off v minulej sezone, ktore boli velmi dramaticke po kazdej stranke. Obidve muzstva v jarnej priprave absolvovali mnozstvo zapasov. V porovnani s vlanajsou sezonou sa kader v Puchove zmenil hlavne na nahravacskom poste, kde po piatich rokoch odisiel Chudik do Donaukraftu Vieden a nahradil ho Zapletal z Ceska. Dalsou posilou je Melnicuk z Ukrajiny, Cajan zo Ziliny, Marcek z Detvy a Spacek z Myjavy.

Dalsi super, ktory sa predstavi v sobotu o 16. hodine je Spartak Myjava, ktora sa v minulej sezone prestahovala do extraligy. Z kadra odisiel Spacek na ZVS do Puchova, Popik sa vratil do Polska a rysuju sa posily z Ceska.

V kadri Petrochemy nastali taktiez zmeny, ktore uz boli avizovane. Nahravac Zukov sa po dvojrocnom angazman vratil na Ukrajinu a nahradil ho Pavlik z Ceska. Uderna sila by sa mala ziskat prichodom reprezentanta SR Vlada Prochazku z VKP. V sirsom kadri su este Toth, Vyskoc a Sedliak. Pre buducu sezonu sa nepocita so Strbom.

V Petrocheme chcu finale extraligy, bude to vsak velmi narocna sutaz, lebo sa aj dalsie druzstva posilnili, hlavne Zilina, Detva a VKP ma vskutku nove druzstvo so styrmi legionarmi.

Druzstvo juniorov Petrochemy odohralo dalsie ligove zapasy v Presove a oba prehralo zhodne po 0:3.

Vladimir Urban

III. liga muzi - volejbal

Po letnej prestavke zacinaju naplno rozbiehat svoje sutaze volejbalisti. Pred novou sezonou doslo k zluceniu VK Hronstav Brezno a VK Petrochema Dubova. Novy nazov klubu od sezony 1998/99 znie: SK Petrochema Dubova VTJ "B". Touto fuziou sa skvalitnil kader, posilneny o hracov prveho muzstva Dubovej, ktori dostavaju malo prilezitosti. Cielom nasich volejbalistov je postup do druhej ligy, ktory im v predoslej sezone nevysiel. Vsetci, ktori okolo breznianskeho volejbalu robia, dufaju, ze po skvalitneni kadra sa ciel podari dosiahnut. Domace zapasy budu volejbalisti hravat v telocvicni na NDH (Sokolovna) v sobotu so zaciatkom o 10. hodine.

V sobotu odohralo nase muzstvo dvojzapas prveho kola so superom VK Sklotatran Poltar s tymito vysledkami: 3:0 (3,4,7) a 3:0 (0,0,1). Nasi chlapci podali v oboch zapasoch dobry vykon a s chutou si zahrali. Super kladol odpor len v niektorych fazach prveho zapasu. Druhy zapas bol jasnou zalezitostou domacich, o com svedci aj pocet bodov, ked tretieho kanara odvratili hostia so stastim. Dobre vykony podali Crepp, Stubna, Migala, Murgas, Kupec a Baver, pricom hlavne Murgas zapadol do kolektivu a javi sa, ze bude vyraznou posilou. V druhom zapase dal trener Sarvas prilezitost aj hracom z lavicky Pohorelskemu, Lopusnemu Sabakovi, ktorym dobre sekundoval mlady Vyskoc. V sobotu cestuju hraci za superom do Zvolena, kde sa stretnu s tamojsou VTJ.

L. Hugec

Pozvanka pre bezcov

Jedenasty rocnik Behu Rudnou magistralou sa uskutocni 18. oktobra so startom o 10.30 hodine pri pomniku padlych partizanov na Tlstom Javore. Organizatori SFK Sihla v spolupraci s Okresnym uradom Lom nad Rimavicou, Sihla, Drabsko, vypisali vsetky vekove kategorie od najmladsich deti az po veteranov. Pre vsetkych ucastnikov je pripravena hodnotna tombola.

Cernak

 

1. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE


FC DYNAMIC NITRA - TJ SPORT ZELEZIARNE PODBREZOVA a.s. 4:2 (2:1), goly hosti: Cibula, Makusa.

Muzstvo Zeleziarni cestovalo odohrat zapas do byvaleho LUMASU, do Nitry, s umyslom uhrat s favorizovanymi domacimi aspon bod, a tak sa viac zameralo na obranu, z ktorej vyrazalo do rychlych protiutokov. Darilo sa mu to az do 14. minuty, kedy inkasovalo prvy gol. Hned po rozohrati v strede ihriska sa vsak dostali hostia po peknej kombinacii do sance, ktoru Cibula premenil a bolo vyrovnane. V tychto chvilach zapasu bola hra vyrovnana a obidve muzstva sa snazili strhnut vedenie na svoju stranu. Podarilo sa to domacim, ked vyuzili chvilkove zavahanie v obrane a v 20. minute sa ujali vedenia 2:1. Do konca polcasu sa uz skore nezmenilo, vdaka obidvom brankarom, ale viac "roboty" mal hostujuci brankar Skoumal. V druhom polcase sa obraz hry nezmenil. Hostia sa snazili vyrovnat, no skuseni domaci im to nedovolili a v 33. a 37. minute zvysili vedenie na 4:1. Podbrezovcania sa samozrejme nevzdavali a v 56. minute Makusa znizil na 4:2, ked mu pekne nahral Caban. Po tomto gole hostia domacich zatlacili na svoju polovicu a nebyt vyborneho brañkara Nitry a nepresnosti v zakonceni zeleziarov, mohlo sa skore este zmenit. V kvalitnom zapase, v ktorom podali dobry vykon aj rozhodcovia, vsak nakoniec ostali vsetky tri body pod Zoborom. Zostava, ktoru nominoval trener Michalik, podala zodpovedny a vyborny vykon a hra, ktoru predviedli, si zasluzi pochvalu. Zostava: Skoumal, Müller, Vaclavik - kapitan, Caban, Botos, Smola, Klesken, Cibula, Makusa.

Ivan Zajak


Kam za futbalom


II. liga 12. kolo
11. oktobra o 14.30
Trebisov - Podbrezova

III. liga 12. kolo
18. oktobra o 14.00

Ziar n.Hr. - Dubova (Hnilica - Badura, Minarcik - Musak)

 

IV. liga sk. Juh 12. kolo
18. oktobra o 14.00
Tisovec - Brezno (Zdechovan - Potocsni, M. Kucera - Truben)


V. liga sk. C 12. kolo
18. oktobra o 14.00
Predajna - Dudince (17.10., Rucka ml. - R. Laucek, Kmosko - Paulak), C. Balog - Valaska (Dobos - Hives, Igor Rostar - Hudec)

I. trieda 12. kolo
18. oktobra o 14.00
Vlkanova - Helpa (17.10. Direr - Vais, Kastiel - Kolenicka), Myto - Bravacovo (Kvoriak - Ridzon, Krupa - Mojzis), Poniky - Osrblie (Sitarcik st. - Zeman, Sedliak - Behan), Kraliky - P. C. Balog (Weiss - Suchy, Milan Mojzis - Krahulec)

II. trieda 10. kolo
18. oktobra o 14.00
Nemecka - Hiadel (Chriastel - Soucek), Hronec - D. Lehota (17.10. Milan Mojzis - Suchy), Jasenie - Lucatin (Sico - Caban)

III. trieda sk. B - dohravka 6. kola
18. oktobra o 14.00
H. Lehota - P. Polhora (Drazdik - Citara)

III. liga dorast 12. kolo
18. oktobra o 11.30
Ziar n. Hr. - Brezno (Minarcik - Badura, ObFZ ZH - Musak)

IV. liga dorast sk. Juh 12. kolo
18. oktobra o 11.30
Kremnica - Podbrezova (Libiak - Gajdos - Macak), Hlinik n. Hr. - Dubova (M. Filkus - Havran - Svetlik)

V. liga dorast sk. C 12. kolo
18. oktobra o 11.30
C. Balog - Zv. Slatina (Hives - Igor Rostar -Hudec)

II. liga SZ a MD 12. kolo
17. oktobra o 10.00 a 12.00
Brezno - Tornala (Magerciak - Segul, Soucek)

III. liga SZ a MD sk. Stred 10. kolo
17. oktobra o 10.00 a 12.00

Sl. Lupca - Podbrezova (Parso - Kralka), C. Balog - Dubova (M. Krahulec - Medved)

IV. liga ziaci sk. C 10. kolo
17. oktobra o 12.15

B. Bela - Zavadka (Kosarnik)

I. trieda dorast sk. B 10. kolo
18. oktobra o 11.30
Hronec - Helpa (17.10. Suchy - Milan Mojzis), Zavadka - Brusno (Sitarcik ml. - Balaz)

I. trieda ziaci sk. B 12. kolo
18. oktobra o 10.00
Benus - P. Polhora (Ridzon), Bravacovo - Polomka (Soucek), Helpa - Myto (Krupa), Osrblie - Pohorela (Citara)

MZ 10. kolo
17. oktobra o 10.00

P. C. Balog - Radvan A (Sitarcik ml.), Brezno A - Sl. Lupca 18.10. Vrbovsky), Podbrezova - Brezno B (Citara), Dubova - Podlavice (Sedliak)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT