14. OKTOBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Pod ruskom noci 2. oktobra sarapatil zlodej v administrativnej budove Hydinarne, spol. s r. o., v Zamosti. Odniesol si 84 452 korun, dve sekove knizky Slovenskej sporitelne, filialka Podbrezova, sekovu knizku Polnobanky Zvolen a fax Canon 100 T11. Okrem toho na zariadeni sposobil skodu za 7390 korun.

...

Pohorelski policajti zistili, ze P. M. zo Zavadky nad Hronom doma prechovaval kratku maloraznu pistol kalibru 22, pistol s predlzenou podomacky upravenou hlavnou, 44 nabojov kalibru 7,62 a pat nabojov kalibru 8x57. Zbrane a naboje zaslali na expertizne skumanie do Banskej Bystrice.

...

Druheho oktobra o patnastej hodine neznamy vodic na nezistenej znacke auta a neznameho evidencneho cisla jazdil po Ulici Frana Krala v Brezne, kde pred Skalkou zrazil chodca S. P. Chodca so zlomenym vnutornym i vonkajsim clenkom pravej nohy hospitalizovali v breznianskej nemocnici, jeho praceneschopnost potrva asi tri mesiace. Po aute a po vodicovi, ktory z miesta nehody usiel, vyhlasili patranie.

...

Z mastale Lesneho zavodu v Ciernom Balogu v noci z 3. na 4. oktobra ktosi ukradol 3,5-rocnu sivu taznu kobylu Micu a 4,5-rocneho hnedeho tazneho kona Gastana. Zlodej sposobil majitelovi koni S. H. zo Starej Halice skodu za 161 200 korun.

...

V obdobi od 28. septembra do 4. oktobra neznamy pachatel vykradol pat vedla seba stojacich chat na Sviniarke v katastri Nemeckej, ktore patria Banskobystricanom. Majitelovi P. M. sposobil skodu za 3150 korun, D. G. za 14 900 korun, M. B. za 25 740 korun, I. S. za 10 600 korun a J. G. za 6500 korun.

...

Smrtelna dopravna nehoda sa stala 4. oktobra desat minut pred desiatou vecer v Michalovej. Vodic motocykla CZ 175, 24-rocny P. A. z Pohronskej Polhory, v smere jazdy do Brezna presiel na pravu stranu krajnice, kde narazil do betonoveho mura. Pri nehode utrpel tazke zranenia, ktorym v breznianskej nemocnici podlahol.

Nezelanu navstevu mali medzi 3. a 5. oktobrom v predajni potravin na Strednej ulici v Osrbli. Alkohol, cigarety, drogeriovy tovar a cukrovinky, to je lup za 11 500 korun so skodou pre Horehronske spotrebne druzstvo v Brezne.

...

Medzi pol osmou vecer 4. oktobra a tristvrte na styri rano 5. oktobra z nezistenych pricin vznikol poziar hospodarskej budovy a mastale v Ciernom Balogu - Medvedove. Ohen znicil mastal pre hospodarske zvierata a 60 metrakov sena, cim majitelovi J. K. vznikla skoda asi za 100 000 korun. Poziar lokalizovali breznianski poziarnici.

...

Kradez vlamanim do skladu v Brezne na Bujakove hlasili 6. oktobra. Zmizla vybava oddielu lekarskej pomoci, cim odboru pre zabezpecenie mimoriadnych situacii Nemocnice F. D. Roosewelta v Banskej Bystrici

sposobil zlodej skodu asi za 150 000 korun.

...

V doline Drotovo v katastri Cierneho Balogu 5. oktobra o jednej popoludni nasli pracovici Lesneho zavodu Cierny Balog upytliaceneho jelena bez hlavy. Zviera hmotnosti asi 170 kilogramov bolo v ciastocnom rozklade. Pytliak sposobil Lesnemu zavodu Cierny Balog skodu asi za 10 000 korun.

...

Vodic K. J. z Banskej Bystrice 7. oktobra desat minut po deviatej rano havaroval na ceste I/72 v smere z Podbrezovej na Certovicu. S Fiatom presiel za spevnenu cast vozovky a skoncil v priekope. K zraneniu nedoslo, na aute je skoda asi za 40 000 korun.

(mv)

Vodicka M. L. z Lopeja za volantom Skody 105 L o tristvrte na desat vecer 3. oktobra jazdila smerom na Krculovu ulicu v Brezne, tu presla na chodnik a na travu, kde prednou castou auta narazila do stlpa verejneho osvetlenia. Z miesta nehody usla, ale coskoro ju nasla policajna hliadka, ktora ju podrobila dychovej skuske. Elektronicky merac ukazal 1,71 promile alkoholu. Stalo ju to zranenie s dvojtyzdnovou praceneschopnostou, zadrzanie vodicskeho preukazu a 10 000-korunovu skodu na aute.

Co sa udialo v tyzdni od  1. do 8. oktobra

Prvy oktobrovy poziar likvidovala vedlajsia poziarna jednotka z Pohorelej na skladke odpadov v Pohorelej 3. oktobra. O dva dni hasili breznianski poziarnici poziar hospodarskej budovy v Ciernom Balogu - Medvedove. Museli strhnut strechu, aby sa dostali k ulozenemu senu. Pricinou poziaru bol skrat elektroistalacie, skodu odhadli asi na 100 000 Sk. Potom ich volali na Ulicu MPCL, kde sa dymilo z kanala. Ostatne vyjazdy boli uz k otvaraniam bytov. Na Ulici 9. maja 6. oktobra pomocou specialneho naradia otvorili dvere na 5. poschodi, za ktorymi sa na sporaku varilo jedlo. Siedmeho oktobra cez okno otvorili byt na Ulici CSA, kde bol pokazeny zamok, podobny problem mal aj obyvatel na Krculovej ulici. S vysokozdviznou plosinou cez okno otvorili byt s uvaznenim maloletym dietatom na Ulici 9. maja. Rano 8. oktobra sa zlomil kluc v zamke vo Valaskej. Majitelku s dietatom poziarnici "vyslobodili" pomocou specialneho naradia.

Aj napriek tomu, ze slovakisti v tomto tyzdni nemuseli s vyslobodzovacou technikou vystartovat k ziadnej dopravnej nehode, upozornuju motoristov na niekolko opatreni. Kedze jesen prichadza s hmlami, mali by pouzivat rozsvietene svetla do hmly. Najma v obdobi dazdov by mali vo zvysenej miere prisposobovat svoju jazdu stavu vozovky a nezabudnut si skontrolovat dezen pneumatik. Zo statistiky vyplyva, ze cestni zachranari 19-krat poskytli vodicom pomoc v stredisku zachranneho systemu, 2-krat startoval na cesty Zlty anjel a 8-krat odtahovali vozidla.

 Nedelny vecer 4. oktobra sa pre dvadsatstyrirocneho cyklistu z Pohronskej Polhory stal osudny. Pred dvadsiatou druhou hodinou vecer pravdepodobne pod vplyvom alkoholu havaroval a sanitka RZP ho s vaznymi zraneniami previezla do breznianskej nemocnice. Napriek snahe lekarov sa mlady zivot nepodarilo zachranit. Z dvadsiatich dvoch vyjazdov sanitka RZP vystartovala k styrom nahlym prihodam srdca a obehu, siedmim mozgovym, jednej dychacej, dvom urazom, siestim inym pripadom, jedneho pacienta prevazali do Banskej Bystrice a zaznamenali jedno umrtie pred prichodm sanitky.

Spomienky

Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a na tvoju dobrotu srdca a obetovanie pre druhych spominat. V nasich srdciach zijes stale.

Dvanasteho oktobra uplynuli dva roky od smrti matky, starej matky a prababky

Veroniky Zilinkovej

z Brezna.

Spominaju dcera a syn s rodinami.

Veronika Veghova z Brezna, Martin Veselovsky z Brezna, Katarina Marcokova z Nemeckej, Andrej Droppan z Jasenia, Dominika Faskova z Brezna, Martina Hancinova z Helpy, Tatiana Krnacova z Osrblia, Dominik Puska z Brezna, Patrik Kona z Telgartu, Patrik Praslicka z Brezna, Patrik Candrak z Brezna, Monika Sucha z Podbrezovej, Richard Harvan z Valkovne, Vanesa Neuzerova zo Zavadky nad Hronom, Tomas Kukol zo Zavadky nad Hronom, Ondrej Baliak z Benusa.

Agnesa Belkova (87) z Cierneho Balogu - Fajtova, Irena Turnova (48) z Brezna, Patrik Adamek (24) z Pohronskej Polhory, Anna Kanova (78) z Benusa, Henrich Knapcok (63) z Benusa, Ladislav Srnka (64) z Bravacova.
...

...

Spomienky

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Patnasteho oktobra si pripomenieme prve vyrocie od smrti nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Otta Pala

z Brezna.

S uctou a vdakou spominaju manzelka, syn, dcera s rodinou, vnucikovia a ostatna rodina.

...

Dvadsiateho piateho oktobra 1997 navzdy dotlklo srdce nasho 31-rocneho syna

Miroslava Oravskeho,

ktory zahynul pri autonehode.

Pri prilezitosti prveho vyrocia jeho smrti si s bolom v srdci a slzami zialu spominaju jeho najblizsi.

Len ten kto strati pochopi, aky je zivot marnivy.

Vsetci, co ste ho poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.

Smutiaci rodicia a brat

 

BARAN

Vsetko, co v tomto tyzdni mienite urobit, prinesie vam dlhodoby prospech. Prehodnotte vytycene ciele, vyhnite sa zbytocnostiam. Nenechajte bokom ani jednu otazku. Vo svojom partnerskom vztahu najdete utociste i radosti.

BYK

Prezierave rozhodnutia vam priniesli siroku skalu necakanych vysledkov. Pojem rodiny nadobuda pre vas celkom novy vyznam. Nove vztahy, ktorych sa stavate sucastou, obohacuju vas zivot, preto by ste sa im nemali vyhybat.

BLIZENCI

Bude sa vam darit na vsetkych usekoch aktivity. Prekvapi vas vsak necakana zmena vztahov spolupracovnikov k vasej osobe. Lahko zistite, ze ide o zavist. Ziskate informacie, ktore sa stanu vasou silnou zbranou. Musite ich v buducnosti mudro vyuzit.

RAK

Zvazte kazdy zamer ci krok, lebo energie asi nebudete mat nazvys. Dostanete ponuku, ktora bude na prvy pohlad fantasticka. Naskytne sa vam prilezitost ziskat cenne informacie. Jednoducho bude to zaujimavy tyzden.

LEV

Najprv sa pustite do viacerych uloh, budete lietat ako vrabec pred jastrabom, ale nic nedokoncite. Radsej sa sustredte na zaujmy rodiny a partnera, budete mat uspech. Po dobrom vikende vas optimizmus bude sprevadzat po cely nasledujuci tyzden.

PANNA

Napatu situaciu zvladnete pomocou humoru a vyhnete sa dalsim neprijemnostiam. Pripravte sa na vikend, caka vas zaujimava akcia, dozviete sa vela veci. O jednej zalezitosti by ste potrebovali hlbsie porozmyslat. Nebolo by od veci, keby sa vyjadril aj partner.

VAHY

Nalozia vam na chrbat viac povinnosti ako obycajne. Pripominate mulicu, ktora vela znesie a je skromna. Potrebujete odpocinok, co vsak neznamena zostat v posteli. Venujte sa svojim zalubam, obetujte trochu casu aj svojim detom.

SKORPION

Vymyslite si taku cinnost, ktora bude uzitocna a sucasne prinesie moznost odreagovat sa od dennych starosti. Priestor pre takyto relax najdete v zahrade ci v lese. Dobre vam padne, ked z nicoho nic dosiahnete prekvapivy financny uspech.

STRELEC

Bohaty a pestry spolocensky zivot sa stane neodmyslitelnou sucastou vasho programu. Vzrusujuce zazitky vas pripravia o pokojne chvile oddychu a odpocinok. Mali by ste byt opatrnejsi. Neraz davate rady v tych oblastiach, v ktorych nemate velku istotu.

KOZOROZEC

Keby ste mali k dispozicii zazracne okuliare, pred svojimi dverami by ste videli stat v dlhom rade svojich nepriatelov. Nic si z toho nerobte, nech cakaju. Vikend venujte relaxu, ale porozmyslajte o upratovani v byte. Cely rad zbytocnosti by ste mali vyhodit.

VODNAR

Stretnutie s niekdajsimi spolupracovnikmi a priatelmi poznaci vasu dobru naladu na cely tyzden. Budete vtipni, tolerantni, usmievavi, ale najma citovo obohateni. Znepokojuju vas vsak znacne financne starosti. Nesmiete sa zadlzit, vydrzte.

RYBY

Vas optimizmus pozitivne ovplyvnuje naladu v rodine i v pracovnom prostredi. Kazdy vo vasom okoli si povsimne, ze sa usmievate viac ako inokedy, a to je dobre. Majte radost z toho, ze ste zdravi, nemyslite na ulohy, praca vam neutecie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT