12. AUGUST 1998 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Pred 20. rocnikom Povstaleckej vatry SNP

Podla vydanych propozicii organizatormi TJ Vatra Banska Bystrica 20. rocnik tradicneho sportovo-turistickeho podujatia sa uskutocni 22. augusta. Prezentacia, slavnostne otvorenie a start turistickej a cykloturistickej casti je od 7. do 8. hodiny pri Pamatniku SNP. Turisti si mozu vybrat jednu z piatich tras od 5 do 20 kilometrov. Ich cielom je narodna kulturna pamiatka povstalecka obec Kaliste. Odtial ucastnikov dopravia do ciela pred Pamatnik SNP. V cykloturistickej casti su stanovene tri trasy od 50 do 125 kilometrov. Pre rekreacnych bezcov a rodicov s detmi organizatori pripravuju pri Pamatniku SNP bezecky okruh. Po jeho absolvovani kazdy ucastnik obdrzi vecny dar. Prihlasku s nalepenym dokladom o zaplateni startovneho je potrebne zaslat do 17. augusta na adresu organizatora. Bude mozne prihlasit sa aj v den podujatia od 7. do 8. hodiny, v rekreacnej bezeckej casti od 9. do 14. hodiny na starte pred Pamatnikom SNP. Startovny poplatok je 70 korun. Osoby mladsie ako 18 rokov a dochodcovia 40 korun. V startovnom je zahrnute: doprava autobusmi, pamatny odznak, buletin, upomienkove predmety, obcerstvenie v cieli podujatia.

Turisti z Horehronia nechybali ani na predchadzajucich rocnikoch. Napriklad z turistickeho odddielu z Brezna sa v II. rocniku zucastnilo 82 sportovcov a od organizatorov obdrzali diplom za najpocetnejsi kolektiv. Podobne za ucast v V. rocniku diplomy za najpocetnejsi kolektiv obdrzali turisti Strojarne Piesok - Valaska a pionierska skupina Zakladnej skoly v Polomke. V tomto jubilejnom rocniku sa na tradicnom turisticko-sportovom podujati stretnu sportovci z celeho Slovenska, aby si pripomenuli vyznamu udalost v dejinach slovenskeho naroda SNP a zaroven pobytom v prekrasnom prostredi utuzili svoje zdravie a nadviazali nove priatelstva.

Jan Zemko

Vysledky Majstrovstiev Europy 1998 v zavesnom lietani:

zeny: 1. F. Mocellin (Francuzsko), 2. M. Rufat (Francuzsko), 3. N. Khamlova (Rusko), muzi: 1. M. Ruhmer (Rakusko), 2. G. Gehrmann (Nemecko), 3. Ch. Ciech (Taliansko), druzstva: 1. Rakusko, 2. Taliansko, 3. Nemecko.

Vysledky o Pohar Zeleziarni Podbrezova 1998:

druzstva: 1. Rakusko, 2.Taliansko, 3. Nemecko, jednotlivci: 1. M. Ruhmer (Rakusko), 2. G. Gehrmann (Nemecko), 3. Ciech (Taliansko).

Pozvanky

Medzinarodny volejbalovy turnaj

Dvanast timov sa zucastni 26. rocnika medzinarodneho volejbaloveho turnaja o Pohar Petrochemy, ktory bude zaroven aj 2. rocnikom o majstra SR vo volejbale na antuke. Turnaj sa zacina v piatok 14. augusta o 14.30 hodine na stadione v Dubovej a prebieha do nedele 16. augusta.

...

O Pohar starostu

Dobrovolny poziarny zbor v Ciernom Balogu - Dobroci usporiada 16. augusta o 9. hodine prvy rocnik poziarnickej sutaze o Pohar starostu obce Cierny Balog. Podujatie sa uskutocni na ihrisku v Ciernom Balogu - Dobroci za ucasti osmich poziarnych druzstiev. Sucastou previerky poziarnej pripravenosti bude aj ukazka poziarnej techniky profesionalnych poziarnikov z Brezna.

...

Rally SNP


VIII. rocnik Rally SNP je vrcholnou akciou poriadanou Slovenskym camping a caravaning clubom za spoluprace s Narodnym automotoklubom Slovenskej republiky. Uskutocni sa v dnoch 28. augusta az 1. septembra v ATC Nemecka pri Hrone s tymto programom: 28. augusta - prichod, prezentacia, volny program. 29. augusta - 9.00 -10.00 h - sportove hry mladeze, volejbalovy turnaj dospelych, vychadzky, volny program, 13.00 - 14.00 h - obednajsia prestavka - podavanie gulasu, 19.00 - 23.00 h - kulturny program a diskoteka. 30. augusta - 9.00 - 16.00 h - volejbalovy turnaj dospelych o putovny pohar, 9.00 - 13.00 h - navsteva Muzea SNP v Banskej Bystrici, 16.00 - 17.00 h - polozenie kytice k pamatniku umucenych (ucast doborovolna), pre nesutaziacich volny program podla odporuceneho sportoveho vyzitia. 31. augusta - 9.00 - 14.00 h - pokracovanie vo volejbalovom turnaji, 16. - 18.00 h premietanie filmov, beseda. 1. septembra - 8.00 h - volny program, priprava na odchod.

Podakovanie

Mesto Brezno dakuje sponzorom cyklistickych pretekov SEAT Okolo Slovenska na uzemi mesta Brezno: Slovenske telekomunikacie Banska Bystrica, PKB a.s., Stavoprojekt international a.s. Banska Bystrica, Montex s.r.o. Rovinka 76, Hronstav, Auris Banska Bystrica, Sklo - porcelan Igor Smrecan, Farby - laky, drogeria Kolmannova, Saint Paulia, firma Srnka, Misiak s.r.o.

 

Sipkarska liga

Firma BARBOT SLOVAKIA a 1. Dart club Brezno usporiadali 22. kolo ligy jednotlivcov muzov a 11 kadetiek zien. U zien nic nove pod slnkom. Zvitazila ako uz tradicne Marika Medvedova. Tentoraz ju vo finale potrapila Miriam Fararikova a tak ako minule musela aj tentoraz Marika o prvenstvo bojovat. Vidiet, ze aj u zien sa spicka vyrovnava, co je iba na prospech veci. Tretia skoncila Katarina Medvedova. Za ucasti 40 muzov sa v boji o sampiona 22. kola rozbehli asi o 18.30 hodine. Hned v uvode sa zrodilo prekvapenie, ked Martin Donoval z Valaskej poslal do B pavuka vitaza TOP 128 z Kosic Petra Martina. Toho vsak ako by to povzbudilo a v B pavuku napokon nenasiel supera a prebojoval sa az do finale. Vo finale sa stretol s Ivanom Tschampom, ktory presiel turnaj bez prehry a ani vo finale nedal Martinovi sancu a vyhral 2:1 na legy pricom na posledne tri sipky pri zavahani mu svietilo na display 109. Zahral 19, potom treaple 20 cize 60 a dotble 15 zatvaral. Vykon ozaj hodny sampiona 22. kola. Bratia Tschampovci potvrdili vzostup tretim miestom Jozefa. Stvrty skoncil stale sa lepsiaci Martin Caban z Valaskej, 5. - 6. Miroslav Dolinsky a Ivan Striez z Banskej Bystrice. Aj tentoraz sa turnaja zucastnili hraci z Revucej, Banskej Bystrice a Zvolena. Z vysledkov je vidno, ze brezniansky sipkari su na domacej pode dobry, avsak potesil by uz konecne i uspech na vacsom turnaji.

Dalsie 23. kolo sa odohra v Dart clube Brezno na Namesti gen. M. R. Stefanika 14. augusta o 18. hodine. Dna 15. augusta sa v Kosiciach odohra MASTER vychodne Slovensko. Pozor, posledna sanca kvalifikacie na europsky pohar do Budapesti.

(lh)

Petrochema vo finale

Jubilejny 50. rocnik volejbaloveho turnaja o Pohar SNP vo Vysnych Hagoch sa stal koristou majstra Ukrajiny Toroznik Odesa, ked vo finale zvitazil nad Petrochemou Dubova 2:1 (13,- 13, 11).

Turnaja sa zucastnilo desat muzskych a desat zenskych muzstiev, ktore boli rozdelene do dvoch skupin. Petrochema postupovala do semifinale z druheho miesta, kde si poradila so Zilinou 2:1 a s Puchovom a Odesou 2:0. Po tridsiatich rokoch sa takto otvorila pre Petrochemu cesta k vitazstvu, ked prave v roku 1968 tento uznavany turnaj vyhrala. Vo finale sa stretla s Odesou, ktora podlahla 2:1. Divaci videli pekny suboj, ked superi vyhrali prve sety po 15:13 a tak sa rozhodovalo v tejbrejku, kde Dubova urobila viac chyb. Na tretom mieste skoncilo druzstvo z Ukrajiny Markochin Marinpol. Odveta Dubovej sa moze vydarit uz najblizsi vikend, 14. - 16. augusta, ked Odesa startuje na turnaji o Pohar Petrochemy. Na turnaji sa zaroven bude bojovat o medzinarodneho majstra Slovenska na antuke. Okrem majstra Slovenska VKP Bratislava sa zucastnia spickove druzstva zo Slovenska, majster Rakuska Donaukraft Vieden, SK Zlin a dalsie dve ukrajinske druzstva Marinpol a Luck. V zenskej casti sa vitazom stala Iskra Samara nad Slaviou VK Bratislava. Tretie miesto obsadla MDFSO Moskva.

Vladimir Urban

Zvitazili domaci

V nedelu 9. augusta sa v Michalovej uskutocnil futbalovy turnaj o putovny Pohar starostu obce Michalova. Zucastnili sa ho druzstva z Pohronskej Polhory, Murana, Benusi a Michalovej. Vysledky: Michalova - Benus 3:2, Muran - P. Polhora 2:1, Benus - Muran 2:1, Michalova - P. Polhora 3:2.

Vitazom turnaja sa stali futbalisti z Michalovej, 2. Benus, 3. Muran, 4. P. Polhora.

(ls)

Bravacovcania druhi

Futbalovy klub Sokol Bravacovo sa 9. augusta zucastnil na futbalovom turnaji s medzinarodnou ucastou (NK Slaven Trnjani z Chorvatska) v Ocovej, kde obsadil 2. miesto, ked o vitazstve v nom prisiel len horsim pomerom striel zo znacky pokutoveho kopu. Vysledky jednotlivych stretnuti: Ocova - Bravacovo 1:2, Slaven Trnjani - Pliesovce 1:2, Bravacovo - Pliesovce 2:2, Ocova - Trnjani 3:0. Poradie: 1. Pliesovce, 2. Bravacovo, 3. Ocova, 4. Trnjani.

Miroslav Sperka


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT