12. AUGUST 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

Pohorelski policajti vypatrali pachatelov, ktori sa v januari vlamali do rodinneho domu A. L. v Telgarte. 41-rocny J. S. a 15-rocny J. P. si vtedy odniesli radioprijimac a obrazy v hodnote 8500 korun.

...

Z Opelu, ktory bol zaparkovany na Nalepkovej ulici v Brezne, o tristvrte na styri rano 31. jula ktosi ukradol cigarety Marx, Delta, Dalila, West, Fenix, Inka a Zora, dovedna asi za 70 000 korun. Poskodenim auta vznikla bratislavskej firme SIT, a. s., skoda asi za 5000 korun.

...

Posledny julovy den o pol osmej rano pri Banisku vodic nakladneho auta, J. H. z Brusna, zo zadu narazil do osobneho auta znacky Daewoo, ktore viedol P. B. z Banskej Bystrice. K zraneniu osob nastastie nedoslo. Odniesli si to len auta, prve so skodou asi za 5000 korun a druhe asi za 150 000 korun.

...

Na Ulici CSA v Brezne 31. jula tesne po 16. hodine M. K. z Nizneho Nemeckeho nedodrzal bezpecnu vzdialenost a s autobusom narazil do pred nim iduceho osobneho auta, ktore viedol M. T. z Nemeckej a ten nasledne narazil do pred nim stojaceho vozidla V. V. z Brezna. Retazovy naraz sa obisiel bez zraneni. Na autobuse je skoda za 5000 korun a na autach asi za 100 000 a za 25 000 korun.

...

Prveho augusta o pol siedmej podvecer sa na odbocke na Ulicu CSA v Brezne stala dopravna nehoda. Pri vychadzani z vedlajsej cesty na hlavnu J. B. z Brezna nedal prednost v jazde po hlavnej ceste iducemu osobnemu autu, ktore viedol M. K. z Brezna. Ucastnici nehody vyviazli bez zraneni. Na aute J. B. je skoda asi za 10 000 korun a na druhom aute asi za 20 000 korun.

...

Ked M. P. z Banskej Bystrice 2. augusta viedol auto smerom z Certovice, v Jarabej pol hodinu pred polnocou v pravotocivej zakrute narazil do svahu a na ceste sa prevratil na strechu. Zraneny vodic po osetreni v breznianskej nemocnici odmietol odobratie krvi a usiel. Vozidlo, na ktorom je skoda asi za 10 000 korun, zabezpecili slovakisti.

Niekedy medzi 1. a 3. augustom sa neznamy pachatel vlamal do zamocnickej dielne Horehronskeho spotrebneho druzstva na Chalupkovej ulici v Brezne. Ukradol tu zvaraci agregat, elektricku vrtacku Narex, elektricku rozbrusovacku, cim HSD Brezno sposobil skodu za 35 700 korun.

...

Nezamestnany 49-rocny J. R. z Brezna ma na svedomi niekolko kradezi vlamanim, z ktorych ho usvedcili breznianski policajti. Vlani v maji sa na Priehybe v katastri Cierneho Balogu vlamal do chaty J. B. z Brezna, odkial si odniesol alkohol a potraviny asi za 900 korun. V oktobri sa sem vratil a ukradol potraviny za sto korun. V maji tohto roka sa vlamal do chaty L. D. na Taloch, kde opat ukradol potraviny za 4300 korun. V juli sarapatil v chalupe M. S. z Nemiec na Javorine v Lome nad Rimavicou, kde sa ulakomil na potraviny a odevy za 4200 korun. Okrem toho mu dodatocne preukazali aj dalsiu trestnu cinnost kradezi vlamanim do piatoch chat v roku 1997.

...

Nezelanu navstevu mali 4. augusta nadranom v predajni potravin a v pohostinstve Pod Repiskom v Dobroci. Zo skladu potravin zlodeji ukradli vacsie mnozstvo alkoholu, cigariet, cukroviniek a hotovost z pokladne. Skodu sposobenu HSD Brezno predbezne odhadli na 71 000 korun. V pohostinstve sa ulakomili na cigarety a alkohol, hifivezu Philips, satelitny prijimac, videorekorder a drobne mince. Skoda sposobena majitelovi J. K. z Cierneho Balogu dovedna cini 58 000 korun.

...

Nezamestnany 38-rocny L. L. na rozhrani jula a augusta ukradol na Smrekovej v Katastri Podbrezovej 9,2 metrov kubickych drevnej hmoty, cim Stredoslovenskym lesom, Odstepny zavod Slovenska Lupca, sposobil skodu za vyse 14 000 korun. Pachatela zistili podbrezovski policajti, drevo stihol predat a peniaze minul.

...

Policajti Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne zistili, ze 22-rocny M. J. a 19-rocny R. D. z Brezna v nocnej dobe z 19. na 20. juna ukradli z garaze na Podkorenovej dva bicykle. Majitelke M. K. bicykle za 13 000 korun vratili.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od 30. do 6. augusta

 

Vo stvrtok 30. jula ostalo na ceste na Chalupkovej ulici v Brezne opustene vozidlo. Poziarnici ho na poziadanie policie odtiahli. A potom nasledovali opat same dopravne nehody: v Bujakove, pod Baniskom, na Ulici CSA, v Nemeckej a Jarabej, pri ktorych boli styri osoby zranene. Pri nehodach poskytovali prvu pomoc a odstranovali nasledky, najma cistili vozovky od skla a olejovych skvrn. Tyzden zakoncili hasenim lesneho poziaru v Hroncianskej doline. Ohen vznikol v blizkosti Ciernohronskej zeleznicky. Poziarnici ho hasili vodou, ktorej spotrebovali jednu cisternu s obsahom 8 000 litrov.

Aj tento tyzden bol poznaceny mnozstvo dopravnych nehod. Slovakisti so svojim zachrannym vozidlom vystartovali sedemkrat. Napriklad vo stvrtok 30. jula pri Filipove, cast Lieskova vodic Skody 120 pri rychlej jazde nezvladol lavotocivu zatacku, presiel do protismeru a narazil do svahu pri ceste. Vodic a spolujazdec utrpeli zranenie. Technicku pomoc v stredisku zachranneho systemu poskytli 25-krat, Zlty anjel zasahoval 4-krat, z ciest odtiahli strnast vozidiel.

V piatok v nocnych hodinach sa v Nemeckej stala nehoda, pri ktorej osobne auto zachytilo 22-rocneho chodca a sofer auta z miesta cinu utiekol. S otvorenou zlomeninou nohy zraneneho muza po osetreni v breznianskej nemocnici previezli na traumatologiu do Banskej Bystrice. Vysoke teploty vzduchu sposobuju problemy hlavne "srdciarom". Lekari odporucaju chranit sa pred slnkom, v zahradkach a na poli pracovat v podvecer, pretoze hrozia kolapsove stavy, infarkty a ludom s vysokym krvnym tlakom mozgove prihody. To, ze netreba brat na lahku vahu varovania lekarov, potvrdzuje aj statistika vyjazdov sanitky RZP. Z dvadsiatich troch bolo az devat k nahlym prihodam srdca a obehu, styri k mozgovym, po jednej k brusnej a plucnej, po dva k urazom, otravam a inym pripadom a dvakrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice.

 

Dominika Pisojova z Podbrezovej, Dusan Vegh z Brezna, Marek Eremias z Valaskej, Martin Rapcan z Predajnej, Martin Omasta z Pohronskej Polhory, Beata Fararikova z Hornej Lehoty, Darina Pustajova z Telgartu, Michal Floch z Podbrezovej, Ivana Kleinova z Cierneho Balogu, Nikola Puskova z Valaskej, Stela Buvalova z Polomky, Tomas Smida z Brezna, Ema Hudecova z Brezna, Jan Puskar z Brezna, Zuzana Jagercikova z Polomky, Kristina Hanzenova z Podbrezovej, Miroslava Temniakova z Brezna.

 

Michal Ocel (86) z Polomky, Dusan Flaska (70) z Podbrezovej, Jan Turcin (68) z Helpy, Mikulas Duraj (83) zo Sumiaca, Gustav Musuka (65) z Cierneho Balogu, Rudolf Zilinka (75) z Brezna.

Spomienky

Teba som na svet priviedla a vychovala, vsetku lasku do teba vkladala, no tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nam nestihol povedat "Zbohom rodina moja". Dna 11. augusta uplynu tri roky od nahleho odchodu mojho syna a nasho brata, svagra Stevka Potkanyho z Janosovky, ktory nas opustil v 28. roku zivota.

Kto v srdci zije neumiera.

Spomina matka, sestra, bratia s rodinami.

Trinasteho augusta si pripominame 13. vyrocie tragickej smrti nasho milovaneho syna, brata, svagra Mariana Tazkeho z Brezna - Vrchdolinky.

S laskou a uctou spominaju rodicia, sestra, bratia s rodinami a cela smutiaca rodina.

Kolektiv Materskej skoly 9. maja 53 Brezno s uctou spomina na svoju vzacnu kolegynu Marienku Garajovu. Prve vyrocie jej umrtia si pripomenieme 14. augusta.

Na svoju dobru priatelku a znamu si spominaju aj Jana, Iveta a Lubica.

BARAN

Nova znamost vam slubuje nove formy a sposoby vyjadrenia vzajomnych citovych vztahov. Voci doterajsiemu partnerovi vsak nebudte netolerantni. Nie ste este v sedle! Mali by ste dokazat, ze viete rozmyslat rozumom, ale sucasne aj srdcom.

BYK

Letne horucavy vas vycerpavaju, ani pri svojej huzevnatosti nestacite na ulohy. Mali by ste castejsie navstevovat plavaren. Nedajte sa ovplyvnovat od pochybnych rytierov stastia, ktori sa na vas lepia ako smola na topanky. Ich zamery su zname z bulvarnej tlace.

BLIZENCI

Nikto vam nediktuje tempo, nemusite pracovat na plne obratky. Nechajte si cas na vypocutie nazorov a poznamok ludi okolo vas. Potesite ich a oni potesia vas. Stastie vas sprevadza aj v praci, aj v osobnom zivote.

RAK

Zmocnila sa vas pesimisticka nalada, a to iba preto, lebo sa vas lubostny zivot nevyvija podla vasich predstav. Opierajte sa o porozumenie dobrych priatelov. Vyskusajte viac foriem aktivneho odpocinku, urcite sa vam podari najst najucinnejsi sposob relaxu.

LEV

Ste sustredeni len na seba, o svoje najtajnejsie myslienky sa nedelite s kolegami, ba ani s partnerom. Svoje pracovne povinnosti plnite vzorne, niekedy ich dokonca prekrocite. Vsetko svedci o vasej maximalnej zodpovednosti. Dajte si vsak pozor na jazyk.

PANNA

Mali by ste sa definitivne rozhodnut, ci sa budete nadalej prisposobovat diktovanym podmienkam, alebo si razite vlastnu cestu. Nelamte si dlho hlavu, spolahnite sa na instinkt. Nenahovarajte si, ze vas zly sen vam prinesie nestastie. Sposobilo ho neskore jedlo.

VAHY

Hladinu vasho pokoja rozvirili necakane udalosti. Nevzpierajte sa bezhlavo, nechajte sa unasat prudom, pritom vsak sustavne sledujte svoje osobne zaujmy a predstavy. Dostanete dovernu informaciu. Ide o znacnu financnu sumu, ktora je spojena s milovanou osobou.

SKORPION

Mate sice vela prace, ale trochu to prehanate. Ste schopni cely den prezit medzi styrmi stenami. Stravujete sa nepravidelne a jednostranne. Musite zmenit kurz. Najtazsie uz mate za sebou. Pomaly sa mozete pripravovat na dovolenku.

STRELEC

Dostali ste nove poverenie, mate vacsiu pravomoc, ale aj zodpovednost. Na jednej strane mate radost z toho, ze ste v centre pozornosti, ste vsak trochu vycerpani. Ani v tomto letnom obdobi by ste nemali zanedbavat svoje zdravie.

KOZOROZEC

Na jednom stretnuti vzbudite pozornost, dokazete, ze mate vynikajuce informacie i retoriku. Sustavne sa zvysuje zaujem o vas, konkretne o vase iniciativy v odbornych otazkach. Majte vsak na mysli, ze vas sleduju aj neprajnici. Budte skromni a strucni.

VODNAR

Je iste, ze dokazete urobit vela, ale nemyslite si, ze ste fenomen. Dostanete moznost usmernovat iste udalosti, na ktorych vam zalezi aj hmotne, aj moralne. Snazte sa zostat v pozadi, prezradte sa az po dosiahnuti vitazstva.

RYBY

Vasa vynaliezavost pride velmi vhod priatelom, ktori stali bezradne v tazivej situacii. Dostane sa vam chvaly a uznania, zvysi sa vasa spolocenska oblubenost. Budete totiz predvadzat svoje schopnosti. Ostatni vas budu chciet napodobnovat.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT