13. MAJ 1998 Strana 11

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Vikendove futbalove zrkadlo

III. liga
24. kolo 6. maja

.B. Stiavnica - Dubova 2:1 (1:1) , gol za hosti: Strba, rozh. Bacsa, 100 div.

Ked sa druzstvo Petrochemy v 8. minute ujalo vedenia golom Strbu, zdalo sa, ze stretnutie bude jednoznacnou zalezitostou hosti. Opak vsak bol pravdou. Hraci Petrochemy nepochopitelne polavili v usili a ponukli superom prilezitost nielen na vyrovnanie, ale aj strelenie vitazneho gola dve minuty pred koncom stretnutia.

Jan Chamko

Podbrezova- Tornala 1:0 (0:0), gol: Nemec, rozh. Gonda, 480 div.

Postavenie Podbrezovej v tretoligovej tabulke veli doma vyhravat. Zeleziari 6. maja zatlacili Tornalu do defenzivy. V 14. minute dobre umiestnenu strelu Pisoju brankar Betik bravurne vyrazil na rohovy kop. Tych kopali domaci v prvom polcase neurekom. Po jednom z nich, v 31. minute tecoval Nikitin loptu a brankar hosti ani nevedel, ako zabranil istemu golu. V 40. minute to bol opat Nikitin, ktory z tazkej pozicie nam pred brankarom Betikom prestrelil jeho branu. Hostia az deviatimi hracmi branili, ale ked sa im naskytla prilezitost, vedeli prejst do rychleho protiutoku. V koncovke vsak neboli uspesni. V druhom polcase chceli domaci rozhodnut o vysledku stretnutia uz v jeho zaciatku. Slubne akcie skoncili bez efektu. S pribudajucimi minutami nervozita a obava o vysledok zo strany zeleziarov rastli. Tornala ozivala. V 70. minute zahraval hostujuci Muzik trestny kop z hranice sestnastky. Jeho prudka strela tesne minula lavu zrd Stefikovej brany. V 77. minute sa dobre uvolnil v sestnastke hosti Nemec.Jeho strelu brankar Betik chytil.O minutu nato, sa v trme-vrme v sestnastke Tornale najlepsie zorientoval Nemec a svojou strelou zabezpecil Zeleziaru vitazstvo a tri cenne body.

Marian Hutka

 

IV.liga Juh
20.kolo 10. maja

Brezno - Revuca 1:0 (0:0), gol: Caban, ZK dom.: Caban, Kalnicky, rozh. Ziaran, 250 div.

Domaci nastupili s silne pozmenenom zlozeni s dorastencom Krsacokom, bez hracov, ktorych prenasleduju choroby a zranenia. Cele muzstvo malo snahu po vitazstve, o ktore museli proti kvalitnej stvrtej Revucej tuho bojovat. Akciam chybala presnost, viazla suhra a pri zakoncovani aj presnejsia muska. Uvod zapasu patril domacim a uz v 3. minute sa pokusal Skantar, ale lopta isla tesne vedla. V 46. minute Skantar nedokazal prekonat na zemileziaceho brankara meter pred branou, ktory mu loptu rukou vypichol na roh. Potom sa hra vyrovnala, prebiehala medzi sestnastkami, ale vaznejsia akcia sa nevyskytla. V 89. minute si divaci konecne zakricali gol, ked Uzik bol proti Cabanovej strele bezmocny. V zavere sa vyznamenal este Jurina, ktory zneskodnil nebezpecnu strelu Vaclavika. Hostia sa predstavili v dobrom svetle, tvorili kompaktnejsi celok a mali aj svojich priaznivcov, ktori ich vytrvalo povzbudzovali. Domaci si zasluzia pochvalu za bojovnost a nasadenie, ale im chyba schopny hrac, ktory by vedel pripravene akcie zuzitkovat na goly. Napokon si zasluzili v zapase aj viac futbaloveho stastia. Ich vydrete vitazstvo bolo zasluzene.

Tibor Gilla

V.liga sk. C
24. kolo 10. maja

Predajna - Dudince 3:3 (2:1), goly za domacich: Gondas 2, Sukal, rozh. Nemec, 200 div.

Toto stretnutie ukazalo, aky vie byt futbal nevyspytatelny. Domaci boli lepsi a mali dostatok golovych prilezitosti na to, aby zapas doviedli do vitazneho konca. Viedli 3:1, dalsie goly vsak nepridali, naopak hostia po chybach domacej obrany a brankara pridali dalsie dva lacne goly a Predajna tak stratila vyhraty zapas.

Ing. Jan Bulla

Brusno- Valaska 1:0 (1:0), rozh. Kocur, 120 div.

Slovan Vakaska mal hned v uvodnych minutach dve golove prilezitosti, ktore nevyuzil a naopak z rychleho protiutoku v 5. minute sa domaci ujali vedenia 1:0. Hra Slovana aj v dalsom priebehu bola kultivovanejsia, hraci vytvorili viacere golove prilezitosti, ale zakoncenia akcii uspesnou strelbou bolo najvacsou slatinou muzstva hosti. Priemerne vcelku slusne hrane stretnutie svojou tichou az na niekolko vynimiek ozivenou atmosferou nepripominalo, ze ide o prestizne susedske duely.

Juraj Cibula

Priechod - C. Balog 3:0 (3:0), rozh. Bubniak, 150 div.

Chyby v obrane hosti na zaciatku stretnutia dostali domacich do vedenia ked uz v 16.minute viedli 2:0. Hra v prvom polcase bola vyrovnana, v druhom polcase hostia zlepsili pohyb, vytvorili si uzemnu prevahu, no vytvorene prilezitosti, okrem nastrelenej zrde Melicherom z trestneho kopu, nedokazali premenit. To je jeden z hlavnych dovodov, preco zapas hladko prehrali.

(mj)

I. trieda
20. kolo 10. maja

Myto - Badin 4:0 (2:0), goly : Kurek (z 11-tky), Stancik, Budinsky, Malus, rozh. Kotran, ZK: Miro Knazik, 100 div.

Domaci na zapas s poslednym celkom tabulky nastupili s odhodlanim odcelit posledne neuspechy z domaceho ihriska. Od prvej minuty zacali utocne, coho vysledkom boli dva goly do skoncenia polcasu. V druhom polcase existovali na ihrisku len domaci a hostia sa len sporadicky dostavali na ich polovicu. Vysledkom peknych futbalovych akcii boli dalsie dva goly a viacero dalsich nevyuzitych prilezitosti. Hostia sa sice snazili, ale na domacich v tomto zapase jednoducho nemali

(id)

Bravacovo- Slov. Lupca 1:3, (1:1), goly: M. Vrbovsky, resp. Prostredny 2, Urbancok, rozh. Turna, asistenti- Stulrajter, Benko, 200 div.

Snaha a bojovnost domacim nechybala, no na vyborne hrajuceho supera to tentoraz nestacilo. Hostia predcili domacich najma v osobnych subojoch a rychlejsom starte na loptu. Ujali sa vedenia najlepsim hracom na ihrisku Prostrednym, no do kabin odchadzali muzstva za nerozhodneho stavu 1:1. Aj v druhom polcase sa hral zaujimavy futbal na obidve strany, no i ked chceli domaci strhnut vitazstvo na svoju stranu prisiel " kiks" v strede obrany, a bolo rozhodnute.Vitazstvo hosti poistil tretim golom uz spominany hrac. Kedze z domacich sa mu vykonom priblizil len J. Gasperan, odniesli si hostia vsetky body a to veru v minulosti nebyvalo zvykom.

Jozef Sajgalik

Osrblie - Podkonice 3:3 (2:1), goly: Leitner, Trnik, Ridzon, rozh. Soucek.

Do 80. minuty sa hral tvrdy ale slusny futbal, ale v 80. minute za faul v pokutovom uzemi rozhodca odpiskal proti hostom jedenastku. Po odpiskani pokutoveho kopu hraci hosti rozhodcu inzultovali a ten predcasne ukoncil zapas.

Emil Trnik

P. C. Balog - Kraliky 1:6 (0:3), gol: Kovalcik, rozh. Gudza, 220 div.

Za pekneho pocasia sa slager jarnej casti domacim nevydaril po ziadnej stranke. Odhodlanie a nasadenie zostalo v satni a preto na konci stretnutia sa zasluzene radovali hostia. Super sa predstavil ako vyspely kolektiv, ktory zasluzene bojuje o postup do vyssej sutaze a domacich predcil po vsetkych strankach a preto zasluzene zvitazil. Domacim to v poslednych zapasoch akosi nejde a uz buduci tyzden by sa znova mali najst, najst svoju tvar, riesenie a ukazat, ze futbal hrat vedia.

Ivan Belko

Vlkanova - Helpa 4:0 (1:0), rozh. Hikker, 100 div.

V priemernom stretnuti hostia drzali krok s domacimi pocas celeho prveho polcasu. Domaci zvysili skore golom zo sporneho pokutoveho kopu. Boli lepsi v premienani prilezitosti, ale vysledok stretnutia nezodpoveda prevahe domacich.

Jozef Klimko

Lubomir Singer

II. trieda
16.kolo 10. maja

Balaze-Hronec 2:0 (2:0), ZK: 0- Danko, rozh. Polacek, 50 div.

Aj tento duel ukazal, ak je pevna vola, disciplina a dodrziavaju sa pokyny trenera, vedia hraci Hronca na travniku podat maximalny vykon aj s muzstvom ako su Balaze. Domaci sa pustili do supera hned od zaciatku s velkym nasadenim, kedze brankar hosti nemal svoj den, uz v 12. minute sa ujali vedenia a v 17. minute zvysili svoj naskok na 2:0. A to bolo zo strany domacich vsetko, lebo hostia vymenili brankara a dvoch hracov v poli a svojou dohrou organizovanou obrannou hrou nedali domacim svoj naskok zvysit. Ba dokonca mali prilezitosti aspon na vyrovnanie.

Jozef Zahurak

Jasenie- Michalova 3:2 ( 1:1), goly: Kochan, Cizmar, Kovacik - Podmanicky, Trnavsky, ZK:0- Kupec, Trnavsky, rozh. Kadlec st., 100 div.

Po rychlom uv odnom gole domacich sa zdalo, ze budu v Jaseni strelecke hody. Opak bol vsak pravdou a hostia, ktorym sa podarilo vyrovnat boli do konca prveho polcasu lepsim muzstvom. Zmeny v zostave boli prospesne a v druhom polcase prisli aj goly. V zavere, ked uz bolo o zapase rozhodnute, sa podarilo snazivym hostom znizit. Divaci boli spokojni s hrou len v druhom polcase.

Milan Strecok

Malachov- Dolna Lehota 2:0 (2:0) , rozh. Melcer, 120 div.

Stretnutie svojou hrou dosiahlo lepsi priemer. V poli mai viac z hry hostia, ktori na vypracovane prilezitosti nedokazali ani raz prekonat dobre chytajuceho brankara domacich. Domaci hrali jednoducho a dokazali dat dva goly v priebehu troch minut, co na chuti hosti nepridali. Pochvalu si zasluzia obidvaja brankari, ktori boli oporou oboch muzstiev.

Milan Tazky, Lubomir Singer

III. trieda sk. B
14. kolo 10. maja

Zavadka- Horna Lehota 3:0 (1:0), goly: Kovac, Bohus, Michalisko, rozh. Kvackaj, 90 div.

Stretnutie prebiehalo pred najvyssou navstevou v jarnej sezone, kde aj domaci podali najlepsi vykon, za co si zasluzia pochvalu. Hostia nepresvedcili svojim vykonom a nepripominali muzstvo z cela tabulky.

Jozef Bartosik

P. Polhora - Nemecka 2:1 ( 1:1), goly: M. Krupa, Parasin- Vanek, rozh. Sitarcik, ZK: Medved, M. Krupa, M. Nepsinsky, Vanek, CK: O-Vanco, Kobzos, L. Srot, 200 div.

Za pekneho slnecneho pocasia domaci nezopakovali dobry vykon z minuleho kola. V zavere odolali naporu vyluceniam oslabeneho supera. Rozhodca zvladol dobre zapas.

Lubomir Singer

Sihla - Benus 3:4 (3:0), goly: Tazky 2, Duris - Slabej 2, Sajgalik, Kochan, rozh. Kvoriak, 50 div.

Domaci s presvedcenim o vyhratom zapase v druhom polcase po hrubych chybach v obrane nakoniec prehrali. O vitazstvo hosti sa zasluzila ich dravost v subojoch a hernom nasadeni v druhom polcase. Z domacich mozno pochvalit Tazkeho, ktory mal chut skorigovat zapas, ale rozhodca mu to prekazil.

Marian Ilcik

Polomka - Pohorela 1:1 (1:0), gol hosti: Tlucak, 70 div.

Po priemernej hre v prvom polcase hostia vyrovnali v druhom polcase pri stalej natlakovej hre.

Jan Lakanda

Lubomir Singer


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT