13. MAJ 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

V zivych rozhovoroch s kolegami si vysvetlite navzajom iste problemy a dostanete sa blizsie k sebe. Vas rozhodny postoj zastavi nepriaznivy vyvoj jednej veci. Ale pozor na tazkosti v rodinnom zivote. Budete musiet vyriesit velmi citlivu a zlozitu situaciu.

BYK

Pri volbe postupov ste opatrni, nerad opustate vychodene, spolahlive chodniky. Nemajte tazku hlavu z poznamok a namietok svojich kolegov, vysledky potvrdia vasu pravdu. Vdaka vplyvnym znamostiam uzavriete vyhodnu dohodu, ktora bude dobre vynasat aj v buducnosti.

BLIZENCI

Caka vas vyznamna rodinna udalost. Nedivte sa ani treme, ani nedockavosti. Mohli by sa totiz vyskytnut drobne problemy. Pripravte sa na vsetko. Neprijemny bude pocit, ze sa vam niekto do oci usmieva, za chrbtom vsak nespravodlivo ublizuje.

RAK

Mate pred sebou pomerne pokojny tyzden, ale nie su vylucene drobne konflikty. Vas blizky pribuzny alebo znamy ma pred sebou okruhle vyrocie narodenin. Pozvanku ste sice este nedostali, ale iste zavola. Kupte uz teraz nejaky pekny darcek.

LEV

Fungujete ako spolahlivy pristroj, ktory ma vsak tiez svoje muchy. Nepredbiehajte udalosti, nevynasajte predcasne usudky. Novy kolega, ktory by sa rad dostal do vasej priazne, sa vam nepozdava. Neskor sa presvedcite o svojom omyle.

PANNA

Prilis vela casu a energie venujete osobnym zalezitostiam a zanedbavate svoje pracovne povinnosti. Teraz, ked je mesiac lasky, vzblkol vo vas plamen tuzby po jednej osobe. Vase city su o to silnejsie, ze viete, citite, ze budu primerane opatovane.

VAHY

Pripravte sa aj psychicky, ale aj spolocensky na vyznamne stretnutie, ktore moze pre vas vela priniest.Aby ste nemali tremu, vypite poharik konaku. Ale len jeden! Dostanete vyhodnu ponuku, ale mate uz prislub na postup aj od svojho sefa. Rozhodnite sa sami.

SKORPION

Este stale trva idealne obdobie na presadenie neobycajnych myslienok. Mozete ratat s financnym uspechom, ale aj sympatiou ludi, ktori vam doteraz nedoverovali. Mali by ste absolvovat jeden dolezity telefonat. Dajte si zalezat na urovni dohody.

STRELEC

Davajte pozor na vsetko, co je gulate, co sa toci alebo sa rychlo pohybuje. V takomto zmysle sledujte aj bezpecnost ludi vo svojom okoli. Aj ked potrebujete vela penazi na dovolenku, nemusite pracovat neprestajne. Aj telo, aj dusa potrebuje odpocinok a relax.

KOZOROZEC

Mate dobry tyzden, vasa privetivost a vtipnost sa prenesie aj na spolupracovnikov. Je to isty sposob nainfikovania svojho prostredia zdravym optimizmom. Zaujima vas vsetko, co suvisi s krasou, kulturou a hygienou ludskeho tela a zivotneho prostredia.

VODNAR

Svojou cipernostou a pruznostou mohli by ste prijemne prekvapit kolegov. Ale zial, vo svojom prostredi ste zistili divny pokoj, cudne ticho, pricom sa vlastne nic nedeje. Neuvazujte vela o pricine, vyuzite cas na vybavenie surnych prilezitosti.

RYBY

Vela vam pomaha zmena v kolegialnych vztahoch. Osoba, ktora vas doteraz odmietala a iba kritizovala, zacne nahle menit svoje nazory a chce s vami spolupracovat. Je mesiac lasky a uvedomujete si, ze ste si uzili malo neznosti. Teraz vas zaujimaju iba lubostne radovanky.

Co sa udialo v tyzdni od 29. aprila do 6. maja

150

V posledny aprilovy den poziarnici vodou a jednoduchymi hasiacimi prostriedkami hasili poziar travy v blizkosti lesa v Hroncianskej doline. V Pohorelej si vodic pomylil cestu so zahradou, ktoru poskodil spolu so skrinkou na plyn. Jedno dieta bolo zranene, plynari odpojili privod plynu. V sobotu 2. maja pomocou plosiny cez otvorene okno otvorili zabuchnute dvere bytu na Malinovskeho ulici. Nasledujuci den trikrat pomahali v Brezne pri prasknutych vodovodnych potrubiach, ktore vytapali pivnice a to na Ulici CSA, Malinovskeho a Fucikovej. Samovznietenie sadzi v komine im ohlasili 5. maja z Drabska. Po prichode zistili, ze majitel si ohen uhasil sam a tak miesto skontrolovali, aby nehrozilo sirenie poziaru.

154

Cestni zachranari mali vyjazd 30. aprila do Lubietovej, kde v smere na Brezno malo koliziu osobne auto Peugeot. Dve osoby boli zranene. Spolu s poziarnikmi sa 2. maja zucastnili ukazok zachranarskych prac pri prilezitosti oslav sv. Floriana. Z ciest pocas tyzdna odtiahli sest vozidiel. Vo svojom stredisku poskytli technicku pomoc sedemnastkrat a Zlty anjel na cestach dvakrat.

155

Statistika vyjazdov sanitky RZP za uplynule dni vyzera takto: 6 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k dychacej, 3 k brusnym, 5 k mozgovym nahlym prihodam, 2 k urazom , 2 k inym pripadom, 3-krat prevazali pacientov do B. Bystrice, 3-krat doslo k umrtiu pred prichodm sanitky a zaznamenali jednu neuspesnu resuscitaciu. Stvrteho maja o 14. h vytocili cislo 155 s prosbou o pomoc, ze na Bastovej ulici v Brezne odpadol muz a modrie, aby rychlo prisla sanitka. Ked vsak sanitka dorazila na miesto urcenia, nenasla nijakeho pacienta s opisanymi priznakmi. Opat niekto hazarduje s pomocou zdravotnikov. Co keby v tom istom okamihu skutocne bol niekto v ohrozeni zivota?

Uzreli svetlo sveta

Erika Hroncova z Brezna, Silvia Zanakova z Brezna, Jozef Reizinger z Podbrezovej, Lucia Harvanova z Telgartu, Simona Karvaiova z Valkovne, Marianna Foltinova zo Zavadky nad Hronom, Adriana Skladana z Helpy, Klaudia Piliarova z Brezna.

Opustili nas

Ing. Milan Petko (69) z Brezna, Maria Strmenova (81) z Brezna, Peter Stancik (61) z Brezna, Ludovit Zajac (73) z Brezna, Samuel Cipciar (62) z Brezna, Tomas Chladek (52) z Podbrezovej, Mikulas Chromek (64) z Podbrezovej, Arpad Kassay (87) z Valaskej, Jozef Pepich (75) z Cierneho Balogu, Teodor Nahalka (71) z Podbrezovej.

Policajny servis

Na evidencne cisla osobnych aut sa zamerali zlodeji v noci 29. aprila. Spred domu B. B. na Hronskej ulici vo Valaskej ukradli cisla ZV-694AA z VAZu 2101 a z parkoviska hotela Partizan na Taloch evidencne cisla SO-884AA zo Skody Forman Stavebneho bytoveho druzstva Sobrance.

...

Medzi pol deviatou a pol tretou 30. aprila sarapatil zlodej v byte D. K. na Ulici CSA v Brezne. Odniesol si modry horsky bicykel zn. Author Denver, v. c. HFO 204758 a kufrikovy sijaci stroj zn. Zinger. Skodu vycislili na 14 890 korun.

...

Na miestnej komunikacii v Pohorelej 30. aprila desat minut po osmej hodine rano doslo k dopravnej nehode. Zapricinil ju vodic M. H. z Pohorelej, ktory nie je drzitelom vodicskeho preukazu. Dostal smyk, presiel do praveho jazdneho pruhu, kde narazil do zelezneho mostika a potom do zelezneho plota pri rodinnom dome. Po nehode vodica podrobili dychovej skuske, pri ktorej elektronicky merac ukazal 1,24 promile alkoholu. Jeho spolujazdec P. H. vyviazol s udretou hlavou a zlomenym predkolenim, s cim si polezi asi pat tyzdnov. Na aute je skoda asi 30 000 korun, na zabradli a plynovom potrubi asi 10 000 korun.

...

Z objektu zimneho stadiona v Brezne v prvomajovu noc ktosi ukradol prirucnu pokladnicku, v ktorej bolo 18 000 korun. Poskodenym je Mestsky sportovy klub Brezno.

...

Patnast minut po poludni 1. maja za Valaskou vodic J. M. s autom bratislavskej poznavacej znacky narazil do zadnej casti pred nim iduceho auta, ktore viedol J. V. z Banskej Bystrice. K zraneniu osob nedoslo, na autach je skoda asi po 10 000 korun.

...

Nezelanu navstevu mali v noci z 1. na 2. maja v potravinach Horehronskeho spotrebneho druzstva na Ulici Osloboditelov vo Valaskej. Chyba alkohol, cigarety, cukrovinky a mrazene vyrobky dovedna za 8000 korun.

...

Kradez bielej Skody 105 SPZ BBC 02 -29, ktora bola zaparkovana na Hruskove v Hronci, hlasili 2. maja. Kradezou auta vznikla majitelovi D. L. z Banskej Bystrice skoda asi 35 000 korun. Po vozidle a pachatelovi kradeze vyhlasili patranie.

...

Do dvora a potom do drevarne rodinneho domu B. K. v Telgarte sa vlamali 25-rocny M. H. a 16-rocny M. S. Stalo sa to 23. aprila pol hodinu pred polnocou, kedy tito zlodeji z Telgartu ukradli z drevarne sekeru a z verandy drevenu lavicu a dva koberce (skoda asi 900 korun). Vypatrali ich pohorelski policajti, ale kmini uz lup stihli predat.

...

O osmej hodine rano 2. maja otvorili v Myte pod Dumbierom dom 62-rocnej L. C., ktora uz dlhsiu dobu nevychadzala. Zenu nasli na posteli mrtvu. Ohliadkou mrtvoly lekar nezistil znamky nasilia a bola nariadena zdravotno-bezpecnostna pitva.

...

Do kancelarie firmy Larix v Zavadke nad Hronom sa ktosi vlamal v noci z 2. na 3. maja. Majitela I. CH. obral o fax a peniaze v hotovosti. Skoda cini 21 600 korun.

...

Pod ruskom noci 4. maja vycinali zlodeji v budove Zakladnej skoly na Skolskej ulici v Brezne. Ukradli tu elektricku a vreckovu kalkulacku, magnetofon, kavovar, dva televizory, videorekorder, dve reprobedne, telefonny aparat, detsky elektricky keybord, cim odboru skolstva a kultury okresneho uradu sposobili skodu 55 000 korun a na zariadeni 7000 korun.

...

Nalez neznamej vybusniny nahlasil 5. maja o 14. hodine S. M. z Cierneho Balogu. Vykopal ju pri rylovani zahrady za svojim domom. Na miesto nalezu prisiel pyrotechnik Krajskeho expertizneho ustavu PZ v Banskej Bystrici, ktory zistil, ze ide o vybusninu Danubit a zobral ju na expertizu.

(mv)

Spomienky

Dotlklo srdce,
stichol hlas,

mal rad zivot
aj nas.

Dvanasteho maja si pripominame prve vyrocie, ked nas bez slova rozlucky nahle opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Robert Spisiak.

Kto ste ho poznali, venujte mi tichu spomienku.

Smutiaca manzelka, dcera, syn s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 14. maja si v tichej modlitbe pripominame 1. vyrocie smrti nasej drahej matky, starej matky a prastarej matky

Eleny Pancikovej, rod.Piliarovej z Brezna.

Ti, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Tak velmi si sa chcel tesit,
tak velmi si chcel zit,
no nebolo lieku pre Teba
a srdce prestalo Ti bit.

Dna l6. maja uplynie pat rokov od smrti nasho draheho otca a manzela

Jozefa Zemka z Brezna.

Spominame - manzelka Margita a deti Renata, Jozef a Martina s rodinami.

...

Podakovanie

Dakujeme vsetkym priatelom, znamym a byvalym kolegom, ktori na poslednej ceste odprevadili nasho draheho zosnuleho

Ing. Milana Petku

v sobotu 2. maja l998. Zaroven dakujeme firme IRIS za dostojne zabezpecenie sluzieb pri rozlucke.

Manzelka, dcera a syn s rodinami


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT