29. APRIL 1998 Strana 8

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Sme nablizku

Som dost nesmela, co mi v zivote sposobuje vela problemov. Napriklad aj v tom, ze nemam priatelku. Zopar som ich aj mala, ale vzdy to skoncilo vacsinou mojou vinou ...

Zn. priatelstvo - vzacny dar

Mat dobrych priatelov a byt niekomu priatelom je velkym obohatenim zivota, aj ked si to vzdy neuvedomujeme. Priatelstvo vsak neprichadza samo od seba, treba si ho vytvorit a udrzovat. Ponukame vam niekolko rad, ako vybudovat pekne a zdrave priatelstvo.

Dajte prednost priatelom. Casto hovorime: "Chcel by som mat viac priatelov, no nemam na nich dost casu." Nezabudajme, ze na to, co skutocne chceme robit, si vzdy najdeme cas. A najst si ho pre priatelov niekedy znamena mat v byte trochu neporiadok, travu ci burinu v zahradke o cosi vyssiu, alebo zrieknut sa obcas hoci aj oblubeneho televizneho programu. Nie je to vsak len mala cena, ktoru platime za velku radost z priatelstva?

Vsimajte si drobnosti. Stat pri pratelovi v tazkostiach je dolezite. Ale vsedne malickosti tiez udrzuju priatelstvo: telefonat s gratulaciou k narodeninam, par povzbudivych slov pred navstevou lekara, ci nevtieravy zaujem o jeho pracu dokaze priam zazrak.

Obohacujte sa navzajom. Osvedcenym receptom na priatelstvo je primerana zmes spolocneho a rozdielneho. Musite mat dost spolocneho, aby ste si rozumeli, a cosi rozdielne, aby ste si mali co vymenit.

Nebojte sa byt sama sebou. Niektori maju strach zdoverit sa priatelom so svojimi najhlbsimi pocitmi. V kazdom priatelstve vsak pride cas, ked sa musite otvorit. Bojite sa, ze ked ukazete svoje nedostatky, budu vas mat menej radi. Mylite sa! Najma v zaciatkoch priatelstva je dolezite pripustit vlastne chyby. Priatelia vas podporia a zistite, ze vo svojich ludskych slabostiach nie ste sama.

Nehrajte na skore. Casto sa sustredime len na povinnosti priatelsva: kto posledny telefonoval, kto viac pozyva na navstevu ... V priatelstve sa sluzby nepocitaju! Nekrcte ramenami nad problemami priatelov!

Ukazte priatelom, ze ich potrebujete. Ak chcete, aby sa niekto stal vasim priatelom, poziadajte ho o sluzbu! Tak ako vas potesi, ked pomozete priatelom, nechajte aj im moznost, aby pomohli vam.

Priatelstvo si od vas na prvy pohlad vyzaduje vela. Nakoniec vsak zistite, ze je to dar, ktory davame predovsetkym sami sebe.

(ra)

Policia patra

Kriminalna policia v Brezne sa opatovne obracia na obcanov so ziadostou o pomoc a spolupracu pri patrani po hladanom:

Pavol Multan, narodeny 15. januara 1951, trvale bytom Brezno, Zadne Halny, Tehelna 8.

Hladany je 167 cm vysoky, nizsej postavy, chudy, ma sedive oci, hnede vlasy, oblukovite obocie a stredny nos. Popis oblecenia hladaneho nie je znamy.

Pavol Multan je trestne stihany Okresnym riaditelstvom Policajneho zboru v Brezne pre trestny cin zanedbania povinnej vyzivy podla § 213 Trestneho zakona.

Ziadame obcanov, ktoi by vedeli podat akekolvek informacie o hladanej osobe, nech tak urobia v najblizsom utvare policie alebo na zname telefonne cislo 158.

Za spolupracu dakujeme.

Rozpis pohotovostnych lekarenskych sluzieb v Brezne na maj

Lekaren Slovakia, Nam. gen. M. R. Stefanika 8

Pondelok: 11

Utorok: 5., 12., 26.

Sobota: 2., 16.

Lekaren Vitamin, Nam. gen. M. R. Stefanika 7

Pondelok: 4., 18., 25.

Sobota: 9.

Lekaren Medikament, Kuzmanyho 1

Piatok: 1., 15.

Sobota: 23.

Lekaren Pri nemocnici spol. s r.o., Banisko 1

Utorok: 19.

Streda: 6., 13., 20., 27.

Stvrtok: 7., 14., 21., 28.

Piatok: 8., 22., 29.

Sobota: 30.

Nedela: 3., 10., 17., 24., 31.

Nocne lekarenske pohotovostne sluzby v dobe od 22. do 7. hodiny na vydaj liekov na recepty z LSPP zabezpeci lekaren Pri nemocnici spol s r.o. po vyzvani lekarom z LSPP.

Povinnostou kazdej lekarne je vyvesit rozpis svojich pohotovostnych sluzieb na viditelnom mieste.

JUDr. Katarina Donovalova,

veduca odboru VVS

Najpredavanejsie knizne tituly

v aprili

Knizne centrum, Razusova 8, Brezno

Beletria:

1. K. J. Anderson: Akty X

2. M. Crichton: Drak

3. Gaarder: Mysterium pasiansu

4. McCulloughova: Oblubenci stasteny

5. H. Hesse: Gertruda

Detska literatura:

1. Bajky

2. E. Cepcekova: Slniecko na motuze

3. M. Durickova: Dunajske povesti

4. Leporela: Na dvore

5. V. Ctvrtek: Makulienka

Odborna literatura:

1. Nepravidelne slovesa - anglicke, nemecke

2. Vyvazame po anglicky

3. 101 rad praktickych - masaz

4. Ustava SR

5. Rodinny lekar

6. Hackovanie

Stolove kalendare po pat korun

Knihkupectvo, M. Frgolcova, CSA 7, Brezno

Beletria:

1. H. Harrer: Sedem rokov v Tibete

2. D. Francis: Desat libier navyse

3. J. Krentzova: Navzdy mi doveruj

Detska literatura:

1. Viazeme naramky priatelstva

2. Rozum do vrecka

3. Leporelo: Kamarati z dvora

Odborna literatura:

1. Nove pravidla cestnej premavky

2. Obchodny zakonnik

3. Anglictina - Chystate sa na maturitu?

Text pod snimku:

Nadherny pestrofarebny koberec "utkany" z milionov safranov jarnych rozkvitol na luke Place nad Pohronskou Polhorou. Taku nevidanu fialovu krasu nepamataju ani najstarsi Polhorcania.

Snimka: Frantisek Goceliak

PONUKA INZERCIE !

Organizacny vybor Biatlon Osrblie s Klubom biatlonu Osrblie v biatlonovom areali v Osrbli usporiada v dnoch 16. az 20 septembra 1998

MAJSTROVSTVA SVETA

V LETNOM BIATLONE,

na ktorych sa zucastni asi 200 sportovcov z 24 statov sveta a ktore su organizovane Medzinarodnou biatlonovou federaciou IBU. V suvislosti s konanim tohto podujatia sa vydavaju propozicie, ktore sluzia na informovanie a propagaciu podujatia doma i v zahranici. Preto aj vam ponukame moznost reklamy vasej firmy v tomto materiali, ktory je vysokej kvality. Cennik ponukanej sluzby je nasledovny:

vo velkosti A4 30 000 Sk

vo velkosti 1/2 A4 15 000 Sk

vo velkosti 1/4 A4 7 500 Sk

Ak sa s nami skontaktujete do 31. maja 1998 a dodate nam graficke podklady, moze byt uz jedna plnofarebna stranka propozicii prave vasa.

PODPORTE SPORT NA SLOVENSKU!

Kontakt: Klub biatlonu Osrblie, 976 45 Osrblie, tel: 679110-112


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT