29. APRIL 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Nepokusajte sa splhat hore po chrbtoch svojich znamych. Aj bez tejto pochybnej cesty upevnite svoju moc. Posilnena sebaistota sa stane zakladom vasho nadsenia pre nadejnu obchodnu zalezitost. Na zaklade novych poznatkov prejavite doveru doteraz nedocenenej osobe.

BYK

Cely proces privatizacie sa vam nepaci a mate k nej svoje vyhrady. Najviac vas hneva bezmocnost, v ktorej sa pod tlakom okolnosti nachadzate. Nezmeskajte stretnutie. Cez vikend sa budete ponahlat na prechadzku do jarnej prirody.

BLIZENCI

Heslo je nemiesat sa do cudzich zalezitosti. Mohli by ste si narobit zbytocne starosti. V citovej oblasti zistite, ze rychlo dokazete ocarit noveho partnera - oslahol vas plamen jarnej lasky. Myslite iba na spolocne zazitky a na radosti, ktore len pridu.

RAK

Lubostny partner vas prekvapi svojimi otazkami. Rozhodol sa totiz splnit vsetky vase aj skryte zelania. Po uspesnej praci vikend vyuzite na doplnenie zasob potravin. Zaplavajte si, absolvujte pesiu turu, potom si zajedzte a zabudnite na problemy.

LEV

Znovu sa zamyslite nad novou ulohou, ktora vam doteraz nebola celkom po chuti. Najdete take momenty, ktore by vam mohli pomoct pri hladani vhodneho spolupracovnika. Sobota bude dokazom toho, ze aj v dobe odpocinku mozno dosahovat uspechy.

PANNA

Vsetky udalosti pripominaju sprisahanie proti vam. Na pracovisku vladne nervozita, v rodinnych vztahoch zasa neistota. Urobte nieco, co prinesie uspech. Vyrazte cim skor do zahrady alebo do prirody - vasu psychiku ovladne optimizmus.

VAHY

Dostanete nepresnu informaciu, ktoru podate dalej svojmu predstavenemu. On sa na zaklade nepresnej spravy dostane do trapnej situacie. Vysvetlite mu cele pozadie. Mate spolahliveho partnera, ktory je ochotny splnit vsetky vase zelania. Nesmiete to vsak vyuzivat.

SKORPION

Ciel, ktory ste si vytycili na tento tyzden, ste uz dosiahli. Citite, ze aj telo, aj dusa tuzi po zasluzenom odpocinku. Napriek tomu, ze mate vikendovy program, ratajte s nahlou zmenou. Mozete dostat neohlasenu, ale milu navstevu.

STRELEC

Naklonene planety vam zahadnym sposobom odporucaju, aby ste sa vyhybali konfliktnym situaciam. Sustredte sa, sledujte zaujem rodiny. V nedelu sa elegantne oblecte a pri prechadzke sa tvarte optimisticky. Sledujte tvare ludi a vsugerujte im pocit radosti.

KOZOROZEC

Za skromnost a vytrvalu pracu, ale aj za hlboku ludskost si zasluzite obdiv a uznanie. Budete svedkom toho, ze to ludia vo vasom blizkom okoli zaregistrovali. Mali by ste sa dohodnut so svojim buducim sefom na pracovnych a platovych podmienkach.

VODNAR

Vase zalezitosti su v poriadku, dobre sa vybavuju, nemate sklzy, skratka vsetko funguje u vas ako dobre mazane ozubene kolesa. Niekto vsak chce medzi ne nasypat piesok. V zasade ste clovek zvedavy, no tentoraz nebudete mat radost. Dostanete nemilu spravu.

RYBY

Ste netrpezlivi, vycerpani a cas kraca akoby na hlinenych nohach. Aj ked je to logicky sebaklam, prezivate vsetko ako osobny trest. Ste nestastni, lebo partner vas nechce pochopit. Vase argumenty, vysvetlenia i ospravedlnenia povazuje za prefikane vyhovorky.

Co sa udialo v tyzdni od 16. od 23. aprila

150

Vo stvrtok 16. aprila poziarnici otvarali byt na Razusovej ulici v Brezne, pretoze majitel stratil kluce. Nasledujuci den ich pomoc niekto zneuzil, ked im nahlasili neexistujuce meno a adresu. V sobotu 18. aprila zasahovali dvakrat. V Podbrezovej pomahali odstranit nasledky dopravnej nehody a na Skolskej ulici v Brezne poskytli technicku pomoc - vycerpali vodu zo zatopenej pivnice.

154

Cestni zachranari trikrat vystartovali k dopravnym nehodam. V nocnych hodinach 17. aprila Audi 5000 narazilo do poulicneho osvetlenia v Podbrezovej, cast Skalica. Dve osoby boli tazko a jedna lahko zranena. V uprsanu nedelu sa stali dve nehody v Rohoznej. Rano vodic Lady 1300 kombi nezvladol vedenie vozidla a zbehol do priekopy. Odniesla si to zlomena naprava. Pat minut po poludni si vodic dodavky Peugeot nevsimol, za na autobusovej zastavke zastava autobus. Narazil do neho, odtial sa odrazil do priekopy a do stromu. Nastastie sa mu nestalo nic. Slovakisti poskytli 14-krat technicku pomoc vo svojom stredisku, jedenkrat Zlty anjel na cestach a odtiahli sest automobilov.

155

Z tridsiatich vyjazdov sanitky breznianskej RZP bolo az jedenast k nahlym prihodam srdca a obehu. Islo o vyjazdy k vysokemu tlaku, kolapsovym stavom, krvacaniu z nosa. Najma stavy sposobene vysokym tlakom su velmi nebezpecne a byvaju casto samotnymi pacientami podcenovane. Svoju ulohu zohrava aj pocasie. Lekari RZP dalej pomahali po 3-krat pri mozgovych prihodach a urazoch, po 2-krat pri brusnych a dychacich, 5-krat pri inych, jedenkrat uspesne resuscitovali a troch pacientov previezli do Banskej Bystrice. Na chirurgickom oddeleni breznianskej nemocnice sa liecia aj pacienti z piatkovej dopravnej nehody v Podbrezovej.

Uzreli svetlo sveta:

Dominik Balog z Brezna, Slavka Krnacova z Dolnej Lehoty, Radoslav Puska z Cierneho Balogu, Pavol Chudic z Hronca, Marek Solava z Brezna, Frederik Durco z Valaskej, Dominika Olerinyova z Myta pod Dumbierom, Erik Veverka z Michalovej, Jana Medvedova z Brezna, Dominik Bucko z Polomky, Margita Buckova z Podbrezovej, Natalia Zatkova z Brezna, Lenka Kellerova z Brezna, Rastislav Cellar z Myta pod Dumbierom, Barbora Bauerova z Brezna, Andrej Vican z Brezna.

Opustili nas:

Jozef Auxt (72) z Brezna, Pavlina Duriskova (92) z Podbrezovej, Eduard Licko (83) z Benusa, Julia Pauculova (82) zo Sumiaca, Alzbeta Durajova (76) zo Sumiaca, Maria Sramkova (86) z Telgartu.

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym, ktori . na poslednej ceste v piatok 17. aprila odprevadili

Frantiska Stulajtera

z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Manzelka, dcery a vnuk

...

Dakujeme vsetkym tym, ktori prisli odprevadit na poslednej

ceste nasho manzela, otca, krstneho otca

Vladimira Leschnitzkeho

z Brezna a Valaskej.

Zvlast dakujeme byvalym kolegom a priatelom z Mostarne Brezno a vsetkym za kvetinove dary. Zaroven chceme podakovat firme LK company, Chalupkova 8, Brezno za dostojne zabezpecenie sluzieb na poslednej ceste nasho draheho zosnuleho.

Manzelka a dcera

Policajny servis

Dvaja neznami pachatelia sa 16. aprila o 20. hodine vlamali do predajne Tatraflora INT na breznianskom namesti. Ukradli hracie skrinky, penaznu hotovost a fikus. Skoda sposobena majitelovi cini 6000 korun.

...

Medzi tristvrte na tri a piatou hodinou popoludni 16. aprila sa ktosi vlamal do opravovne hodin na druhom poschodi obchodneho domu v Brezne. Uchmatol tu 500 korun a hodinky roznych znaciek. Majitelovi V. B. z

Pohorelskej Mase tym sposobil skodu za 12 400 korun.

...

V nezistenej dobe od marca do 17. aprila sarapatili zlodeji na Petrikove v katastri Polomky. V chate majitelky M. H. z Brezna chyba magnetofon, spaci vak a rozne zavaraniny, dovedna to cini 9700 korun.

...

Pri predchadzani pravotocivou zakrutou na ceste v Podbrezovej 17. aprila sposobil R. P., vodic Skody Favorit, dopravnu nehodu. Neprisposobil rychlost jazdy stavu a povahe vozovky, presiel do protismeru a skoncil mimo vozovky, kde sa prevratil na strechu. K zraneniu nedoslo, len k hmotnej skode 100 000 korun pre Emocar Brezno.

...

Niekedy medzi 2. novembrom a 19. aprilom vykradli rekreacnu chalupu vo Valkovni, cast Zlatno. Majitela F. K. z Bratislavy zlodej obral o tranzistor, dva pary danielich parohov, dva pary srncich parohov a ine drobne veci. Skodu odhadli na 7000 korun.

...

Na benzinovom cerpadle v Brezne na Banisku po jedenastej hodine vecer 19. aprila J. M. z Helpy nevenoval dostatocnu pozornost vedeniu vozidla a zachytil hadicu stojana na benzin, ktory poskodil (skoda 1000 korun). Vodica podrobili dychovej orientacnej skuske na alkohol a elektricky merac ukazal 2,27 promile alkoholu v dychu. Zadrzali mu vodicsky preukaz.

...

Breznianski policajti zistili pachatelov trestneho cinu kradeze, ktorej sa dopustili mladistvi M. S., J. K. a T. K. z Brezna. Tito 13. februara predpoludnim vnikli do bytu R. B. na Ulici SLN v Brezne, odkial ukradli hifivezu, elektricky budik a 2000 korun (dovedna skoda za 7000 korun). Hifivezu u zlodejov nasli.

...

V noci na 21. aprila ktosi sarapatil v restauracii U Draka na Ulici B. Nìmcovej v Brezne. Zlodej si odniesol vezu zn. Philips, reproduktory, CD platne, MG kazety a cigarety. Majitelke M. O. z Brezna sposobil skodu za 36 500 korun.

...

Cas medzi 14.00 a 16.25 21. aprila stacil akemusi odvazlivcovi na to, aby z kuchyne rodinneho domu v Jaseni ukradol 43 000 korun v hotovosti. Peniaze patrili M. B. z Jasenia.

...

Dvadsiateho prveho aprila neznamy pachatel od 11.00 do 18.15 na Ulici MPCL v Brezne vykradol dva byty. O styri tisicky obral J. M., majitela jedneho z nich. V druhom byte ukradol mobilny telefon, kozenu bundu a ine veci, cim majitelovi M. Z. sposobil skodu za 29 450 korun.

...

Na Ulici Frana Krala v Brezne J. G. neopravnene vnikol do bytu A. P., kde na najomnikov bytu a ich styri male deti nastriekal slzotvorny plyn. Stalo sa to 21. aprila o osmej vecer.

...

Vlamanie do rekreacnej chalupy v Myte pod Dumbierom hlasili 24. aprila. Majitelka E. S. z Bratislavy tu nebola od 14. aprila a zistila, ze jej chyba elektricka kosacka zn. Indy za 9300 korun.

(ba)


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT