25. FEBRUAR  2003 Strana 4

wpe1.jpg (1347 bytes)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Uz sa fasiang krati, uz sa nenavrati ...

h0308h.jpg (13821 bytes)... pod tymto nazvom sa 13. februara v priestoroch klubu dochodcov v Brezne konalo fasiangove popoludnie, na ktorom sa zucastnilo osemdesiat dochodcov spolocne so ZO Jednoty dochodcov. Od nepamati sa hovori, ze fasiangy su casom zabavy, plesov, karnevalov, tanca, radosti, veselosti, casom stretnuti s priatelmi a znamymi. Je to cas, kedy je vsetko dovolene. Relaxovat pri prijemnej, trochu roztopasnej zabave je vraj dobrym liekom proti ustavicnemu nahananiu sa a kazdodennemu stresu.
Dochodcov privitala veduca klubu Bozena Pobisova, pozvanie prijal aj primator mesta Ing. Jaroslav Demian, prednosta mestskeho uradu Ing. Jan Medved a veduca socialneho oddelenia Elena Kovacova. Primator si s nimi pohovoril, zabavil sa a uprimne poprial prijemnu zabavu. Pri vybornych fasiangovych pampusikoch a caji nechybali masky, ani tombola a cena primatora a prednostu. Seniori spievali, tancovali, potesil ich kulturny program, o ktory sa postarali klubovi clenovia a im uz dobre znamy Jozko Ambroz zo skupiny ZBM.

Anna Stanislavova

 FruFru Serious v Bombura klube

Priaznivci ceskej alternativnej hudby si mozu prist na svoje aj v breznianskom Bombura klube, kde sa v prvu marcovu sobotu predstavi skupina FruFru Serious.

Jej rokovo-dzezovo-tanecny styl obdivovali na serii koncertov v Cechach i v zahranici. Devatnasteho februara v prazskom Vagone pokrstila svoje prve oficialne CD Hmotny svet. V Bratislave vystupuje 26. februara, na druhy den v petrzalskom Klube za zrkadlom, no a 1. marca navstivi Brezno.

Skupina vznikla v roku 2000 z iniciativy Vaclava Bartosa (exhudobnik skupiny Pluto). Ostatni piati clenovia taktiez hrali v roznych rokovych, dzezovych a bluesovych zoskupeniach. FruFru Serious hra povodnu tvorbu, zalozenu na kombinacii rytmov a prepracovanych harmonii, v dokonalej suhre so zvukom, ktore z velkej casti vyrabaju a miesaju zvukovy ,,mag" Jan Coufal (keyboards) a Vaclav Bartos (spev, keyboard, steel drum). Zaujimavu rytmiku bicieho komanda maju na starosti Tom - Tom Kulhanek a Pospec. Skupinu sprevadza jej dvorny textar, znamy prazsky basnickar a vytvarnik Honza Volf.

(r)

 Dakujeme ...

Za prikladnu starostlivost a odborne osetrovanie v chorobe nasho otca a manzela Michala Janosika si zasluzia podakovanie: riaditel Nemocnice s poliklinikou v Brezne MUDr. Anton Bucko, primar chirurgickeho oddelenia MUDr. Pavol Mraz, MUDr. Ludovit Horvath, MUDr. Zdeno Gresko a najma MUDr. Roman Necpal, primar fyzikalno-rehabilitacneho oddelenia Jan Venglarcik, primarka dialyzacneho oddelenia MUDr. Zuzana Visnovska, MUDr. Monika Marcokova, MUDr. Dusan Maruskin, MUDr. Eva Mrazova. Taktiez chceme podakovat celemu kolektivu chirurgie – prizemie, kolektivu chirurgie – muzi a kolektivu dialyzacneho strediska. Dakujeme aj soferom sanitiek, ktori mu pomahali pri prevozoch na dialyzu.
Pri vasej zodpovednej a narocnej praci vam vsetkym zelame vela zdravia, stastia.

Manzelka a dcery s rodinami

...

Dakujeme Pavlovi Medvedovi, Martinovi Krizanovi, Frantiskovi Svetlakovi a Slovenskemu zvazu telesne postihnutych v Brezne za poskytnuty financny dar na operaciu nasho syna v Prahe.

(jd)

...

Touto formou by som chcela vyslovit uprimne DAKUJEM Ing. Janovi Straskovi za jeho nezistnu pomoc dna 11. februara.

Mgr. Renata Vrlakova

...

Dakujeme kolektivu liecebne dlhodobo chorych v Brezne za opateru a zmiernenie tazkej choroby mojho manzela Jaroslava Pitu z Predajnej.

Manzelka 

Valentin s MMP

h0308a.jpg (22629 bytes)Slavnostne vecere pri rozziarenych svieckach pripravene pre dvoch. Pokoj, stastie, duchaplne vyznania a vsade vokol nas laska. V podobnom duchu sa niesol sviatok sv. Valentina istotne u kazdeho zamilovaneho na svete.
Pre mlade zalubene dvojice, ktore chceli oslavit sviatok zamilovanych v spolocnosti svojich rovesnikov sme i my – Mestsky mladeznicky parlament (MMP) pripravili prekvapenie.
Dna 14. februara o 18. hodine sa otvorili dvere Magic Clubu pre vsetkych mladych. Slavnostny galavecer Valentin s MMP organizovala mladez mesta Brezna. O velkolepy start vecera sa postarala hudobna skupina studentov Sovietska krasa, ktora v dvoch svojich vstupoch predstavila vlastne hudobne kreacie. Kedze neslo o typicku diskoteku, MMP prichystala i prekvapenie v podobe kratkeho programu, ktory pozostaval z niekolkych scenok, tak napriklad srdieckovy tanec, vhodny na zoznamenie sa alebo hra so sikovnym jablkom a dalsie. Do programu sa zapajali vsetci odvazlivci alebo ti, ktorych lakala financna odmena pre vitaza vo financnej i vecnej forme. Moderator Boris Hudec s pomocou Martiny Tothovej zvladol vsetko na vybornu.
Po zabavnom programe sa opat slova chopila hudobna kreacia spominanych studentov, ktori navodili perfektnu atmosferu pre disco – show. Presne tridsat minut po 21. hodine sa v mikrofone ozval hlas Andreja Barancoka, podpredsedu MMP, ktory s pomocou Miroslavy Bursovej otvoril zrebovanie tomboly. Spokojne mozno povedat, ze take ceny, ake mali zucastneni moznost vyhrat, by uspokojili i tych najnarocnejsich. Tombola bola zlozena z piatich cien, pricom v kazdej cene bolo zahrnutych i mnozstvo pozornosti v nemalej financnej hodnote.
Cela, mozno povedat prva oficialna akcia mladeze mesta Brezna dopadla velmi dobre, ucastou i obsahom.
Vsetkym nasim sponzorom dakujeme za financne i vecne dary, za spolupracu a tesime sa na dalsiu. MMP nezabuda na tych najdolezitejsich, na vsetkych mladych, ktori nas prisli verejne podporit a zabavit sa v takom hojnom pocte – dakujeme.

Dufam, ze sa coskoro opat stretneme.

Ivana Kokovcova,predsednicka MMP 

Fasiangy, fasiangy, fasiangove casy...

h0308g.jpg (16555 bytes)

... v nasej Materskej skole na Ulici M. Benku 1 v Brezne zneli tieto slova na veselom karnevale. Dobra nalada, vona pampusikov a tepleho caju sa sirila celym dopoludnim.
Fantazia a tvorivost nechybali ani pri jednej maske, co bolo vidiet v rozziarenych detskych ockach. Nasiel sa cas na posedenie rodicov a starych rodicov pri obcerstveni, o ktore sa aj sami postarali. Vsetkym dakujeme za dobru naladu.

(ak) I


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT