25. FEBRUAR  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Co sa udialo v tyzdni od 14 do 21. februara

 

V tychto februarovych dnoch breznianski a pohorelski hasici v Brezne a vo viacerych horehronskych obciach - Benusi, Myte, Zavadke nad Hronom, Telgarte, Cervenej Skale vytiahli na cestu mnozstvo osobnych aut, ktore boli mimo vozovky. V dvoch pripadoch pomohli nalozit do sanitky zranene osoby. V nedelu vystartovali do Myta pod Dumbierom, kde vodicovi Skody 120 doviezli rezervnu pneumatiku. Poziar Avie v Podkorenovej, ktory sposobila porucha elektroinstalacie, zlikvidovali 2C prudmi v utorok 18. februara.

 

155.jpg (4763 bytes) Sobota 15. februara bola tragickym dnom pre 71-rocneho muza, ktoreho vecer o pol deviatej v Brezne zrazil sofer autobusu. Lekari po prichode na miesto uz len s polutovanim konstatovali smrt na mieste nehody. Do breznianskej nemocnice prepravili dve lahsie zranene osoby po havarii pri benzinovej pumpe na Banisku. Dovedna absolvovali 30 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k urazom, 6 k mozgovym prihodam, 5 k inym pripadom, 2 ku gynekologickym prihodam, 3 k dychacim prihodam, po raze k brusnej prihode a k umrtiu este pred prichodom sanitky.

0903 545988

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 745988
16154

Zimne obdobie robi mnohym vodicom starosti s vozidlami, preto ich stav treba pred jazdou vzdy skontrolovat. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli az styri vozidla s poruchami elektroinstalacie, Opel po dopravnej nehode z Bacucha do Banskej Bystrice, Hyundai so zamrznutym palivom z Hronca do Brezna a odcudzeny Fiat z Podbrezovej do Valaskej. Na Certovicu doviezli pohonne hmoty do Avie a v Bystrej nastartovali Ford Tranzit.

 

hs.jpg (5636 bytes) 6195326
Lyziarske strediska na Taloch, Certovici, Srdiecku, juznej strane Chopku a v Myte ozili prazdninujucimi zo zapadneho Slovenska. Na horach prevladalo slnecne pocasie, sprevadzane silnym studenym vetrom. Clenovia Horskej zachrannej sluzby konstatuju, ze aj nadalej su dobre podmienky na skialpinizmus. Prvu pomoc poskytli lyziarovi z Bratislavy, ktory si zlomil predkolenie.

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Viktoria Horvathova zo Zamostia, Janka Bartosova z Brezna, Patrik Pustaj z Telgartu, Andrej Kristof z Brezna, David Simkovic z Brezna, Marcel Stefancik z Cierneho Balogu, Adam Döme z Polomky, Viktoria Vranska z Cierneho Balogu, Simon Svantner z Lopeja, Zuzana Hronciakova z Jasenia, Jesicca Vanikova z Podbrezovej, Jan Zifcak z Brezna, Patrik Gabris z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Frantisek Durcenka (83) z Polomky, Helena Kohutova (78) z Dubovej, Jozef Sitarcik (68) z Cierneho Balogu - Dobroce, Magdalena Gregorova (81) z Hornej Lehoty, Juraj Jagercik (62) zo Zavadky nad Hronom, Maria Spisiakova (76) z Osrblia, Alexander Kvackaj (79) z Jarabej, Aurelia Schmidtova (87) z Brezna, Vladimir Zudel (42) z Brezna, Ladislav Hancak (71) z Banskej Bystrice.

Blahozelanie_image

 

Vies, ako chuti tazka praca, vies, ako chuti chlieb, ale zivot niekde tam sa straca, ako sviecky knot.

Dna 26. februara oslavi krasnych sestdesiatpat rokov

Rudolf Dano z Valaskej.

Vsetko najlepsie ku krasnemu sviatku a hlavne vela zdravia a zivotneho elanu do dalsich rokov zelaju manzelka Alica, syn Rudolf s rodinou a dcera Alica s rodinou. Starkeho vrucne bozkavaju vnucata Danka, Patrik, Dianka a Natalka.

...

V den tvojich vzacnych narodenin prisli sme k tebe s pozdravenim. Dvihame oci nad oblohu, vznasame vrucne prosby k Bohu, aby po dalsie dlhe roky s istotou viedol tvoje kroky, nech ta vzdy jeho milost chrani, nech splni kazde z tvojich priani.

Dna 2. marca oslavi svoje sestdesiate narodeniny nas drahy otec a stary otec

Jan Kurcik z Brezna.

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia, lasky a rodinnej pohody zela manzelka Elenka, dcery Monika, Anetka a Katka s rodinami. Starkemu pusu posielaju vnucata Misko, Andrejka, Danielka, Sebastian a maly Petrik.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 31. januara odprevadit na poslednej ceste nasho milovaneho manzela, otca, stareho otca

Michala Janosika z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Manzelka a dcery s rodinami

...

 

Spomienky

 

Dna 20. januara uplynulo dvadsattri rokov odvtedy, co nas navzdy opustil otec, stary otec, svokor

 

Jan Paulecka z Predajnej.

Spomina syn Adolf s manzelkou Mariou, vnucata, pravnucata a ostatna rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 26. januara sme si pripomenuli desiate vyrocie smrti nasej milovanej mamy

Ireny Roncakovej z Brezna.

S uctou a laskou spominaju syn Marcel s manzelkou, dcera Marcela a ostatna rodina.

...

Dna 26. januara uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustila nasa dobra mama

Marta Sluchova z Dolnej Lehoty.

S laskou spominaju synovia Marian, Ivan s manzelkou, vnucata, rodina Pauleckova a Packova.

...

Odisiel, ale v nasich srdciach zostava.

Dna 17. februara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy otec, manzel a stary otec

Stefan Zubak zo Zavadky nad Hronom.

S laskou spominaju manzelka, syn a dcery s rodinami.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, s uctou a laskou na teba spominame..

Dna 24. februara uplynul svrty rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec a starky

Stefan Kubica z Brezna.

S vdakou manzelka a synovia s rodinami.

...

Uz ta slnko neprebudi, ani krasny den, ved sedemnasty rok uz snivas svoj vecny sen. K tvojim nedozitym sedemdesiatinam ti len kyticu na hrob mozem dat, s laskou a uctou na teba otec spominat.

Dna 26. februara si pripominame nedozite sedemdesiate narodeniny a 28. marca si pripomenieme sedemnaste vyrocie umrtia nasho milovaneho otca a stareho otca

Rudolfa Kana

a 31. marca si pripominame sieste vyrocie umrtia nasej mamy

Margity Kanovej, rod. Pancikovej.

S uctou a laskou spomina najmladsia dcera Tatiana s druhom a vnucky Martinka a Karinka.

Dakujem vsetkym, ktori im venuju tichu spomienku.

...

Dna 28. februara uplynie pat rokov od smrti nasho draheho otca, stareho a prastareho otca

Dezidera Babockeho z Brezna.

S laskou a uctou spomina syn Ivan s rodinou.

...

Dna 2. marca si pripominame druhe vyrocie smrti

Jana Auxta z Brezna.

S laskou spomina dcera s manzelom, vnucata, pravnucata.

Spi sladko.

 

 

Podakovania

 

Ak bolo na svete zasluhou blizkeho cloveka trochu viac lasky a dobroty, trochu viac svetla a pravdy, mal jeho zivot zmysel a zostava navzdy zapisany v nasich srdciach.

S hlbokym zialom oznamujeme priatelom a znamym, ze dna 6. februara nas vo veku osemdesiatosem rokov nahle opustila

Zuzana Roncakova z Lomu nad Rimavicou.

S bolestou v srdci a s laskou na nu spominaju a uprimne jej dakuju za to, ze ich so svojim manzelom prichylila po strate rodicov.

Krstne deti Daniel a Vojtech Rakytovci

...

Baran

Marcovi, trochu pribrzdite, vsetci ostatni budte bez obav. Vo stvrtok a v piatok moze nejeden z vas stratit aj rozum pre novu lasku. Cez vikend nieco dobre predate, alebo dobre kupite.

Byk

Na svoje si v tieto dni pridu najma aprilovi Byci. Zvladnite svoje konanie, inac si vybusnostou kazdeho odplasite. Ak budete opatrne investovat, zarobite dost penazi.

Blizenci

Pred nahananim lasok dajte prednost studiu a kariere. Venujte cas najblizsim. Narodeni v juni, nerieste partnerske vztahy!

Rak

Pripravte sa na dynamickejsi stred tyzdna. Cakaju vas podnikatelske uspechy, ozivenie v partnerskych vztahoch aj v laske. Take priaznive dni ste uz davno nemali, vyuzite sance!

Lev

Ak zvolite v tieto dni stredne tempo, budete uspesnejsi. Najma narodeni v prvych dnoch znamenia, neprezente svoju panovacnost! Dvakrat si vsetko premyslite, aby ste potom nebanovali!

Panna

Mali by ste viac zohladnit svoje moznosti a obmedzenia. Nespravajte sa necitlivo k opacnemu pohlaviu, ku kolegom ani k najblizsim. Cez vikend mozete nieco vyhrat, kupte si aspon zreb!

Vahy

Zvladnete pracu s novou technikou, aj chaos okolo vas. Zoznameniam, flirtom aj rafinovanemu zvadzaniu bude priat najma zaciatok tyzdna. Dostanete zasluzenu odmenu alebo prislub povysenia.

Skorpion

Problemy budu kulminovat koncom tyzdna, budte opatrny! Narodeni v druhej polovici znamenia si pridu v laske na svoje, nemali by vsak byt taki radikalni. Vyhnite sa nakupu zbytocnosti!

Strelec

Ak nezvladnete nadbytok energie, vybusnostou si uskodite! Nahodna znamost nemusi pre decembrovych Strelcov zostat bez nasledkov! V utorok budte pri obchodoch a nakupoch ostrazitejsi!

Kozorozec

Najlepsie urobite, ak do chodu veci nebudete zasahovat. Neberte vsetko prilis vazne, nieco do seba maju aj nezavazne flirty!

Vodnar

Miesto snah byt neustale stredobodom pozornosti sa radsej venujte partnerovi a rodine. Zaciatok a zaver tyzdna bude pre obchody najvhodnejsi.

Ryby

Pre tych, ktori maju narodeniny, nebude nic nemozne. Laska viac oslovi Ryby z druhej polovice znamenia. Mierne nepriaznivy je len pondelok. Ziskate aj financie, s ktorymi ste uz prestali ratat.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT