27. APRIL 1999 Strana 10

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pozvanky

Prveho a druheho maja sa v Brezne - Podkorenovej uskutocnia Medzinarodne majstrovstva Slovenska Slovnaft Enduro cup ´99. Usporiadatelia SAJGAL TEAM a AMK Mostaren Brezno pozyvaju priaznivcov motocykloveho sportu na toto podujatie, ktore sa uskutocni v krasnom prostredi Slovenskeho rudohoria s vyhladom na masivny hreben Dumbiera. Organizatori pripravili trate a ostatne sprievodne akcie pre dvesto startujucich i pre divakov.

Program: sobota 1. maja - 8. - 10. h - technicke preberanie, 11. h - start prveho dna, nedela 2. maja - 8. - 9. h - technicke preberanie, 10. h - start druheho dna, 15. - 16. h - vyhlasenie vysledkov.

Vazeni sportovi priatelia, pridte povzbudit svojich rodakov startujucich na majstrovstvach Slovenska: Petra Belka, Igora Sajgala, bratov Stana a Zdena Fasangovcov, Jozefa Parasina, Rasta Kokavca, Mareka Vrbovskeho, atd. Okrem nich budu startovat aj ozajstni majstri tohto sportu Jaro Katrinak, Ivan Jakes, Roman Michalik a dalsi.

Organizacny vybor MSR

Uz po dvadsiaty deviaty raz sa v sobotu 8. maja uskutocni organizovany vystup na Dumbier pri prilezitosti 54. vyrocia ukoncenia 2. svetovej vojny a oslav oslobodenia nasej vlasti. Tymto sportovym podujatim, okrem sportoveho vyzitia, chceme si uctit aj pamiatku vsetkych tych, ktori padli za nasu slobodu. Vystup na Dumbier sa kona za podpory Mestskeho uradu Brezno a Vojenskeho utvaru Brezno. Zraz ucastnikov je o 8. hodine na namesti v Brezne. Prihlasky kolektivov posielajte najneskor do 5. maja na adresu: Eva Benackova, Clementisova 9, 977 01 Brezno.

S prihlaskou je treba zaslat ucastnicky poplatok 30 za dospelych a 20 korun za ucastnikov do 15 rokov. Pre ucastnikov bez naroku na dopravu je ucastnicky poplatok 15 korun za dospeleho a 10 korun za dieta. Ucastnicky poplatok zahrnuje cestu autobusom a cast organizacnych nakladov. Vo vynimocnych pripadoch je mozne ucastnicky poplatok zaplatit v den konania vystupu. Organizator zabezpecuje dopravu len vopred prihlasenym ucastnikom! Kazdy ucastnik po vystupeni na vrchol Dumbiera a predlozeni dokladu o zaplateni ucastnickeho poplatku obdrzi kovovy odznak vystupu na Dumbier.

Program vystupu: 8. h - otvorenie, 8.10 h - slavnostny prihovor primatora mesta Brezna, 8.30 h - odchod autobusov z Namestia gen. M. R. Stefanika v Brezne na Certovicu, 9. h - odchod z Certovice na Lajstroch, Kumstovu, Kralicku, chatu gen. M. R. Stefanika, prichod k chate o 12. h, 12.15 h - polozenie kytice k pamatniku SNP, 12.30 h - vystup na Dumbier - odovzdanie ucastnickych odznakov, 15. h - navrat do chaty a zostup na Trangosku, 16. h - odchod autobusov do Brezna. V pripade nepriazniveho pocasia si organizatori vyhradzuju pravo zmeny trasy vystupu. Tesime sa na vasu ucast!

Ing. Anton Jursa,
predseda KST OT MSK Brezno
 

Kam za futbalom

II. liga 27. kolo, 1. maja o 16.30
Podbrezova - Piestany

III. liga 21. kolo, 2. maja o 16.30
Dubova - Bytca (Bacsa - Dobos, Olsiak - Musak)

IV. liga sk. Juh 19. kolo, 2. maja o 16.30
Brezno - N. Bana (Kocur - J. Tomcik, Istokovic - Melichercik)

V. liga sk. C 19. kolo, 2. maja o 16.30
Priechod - Predajna (Korcok - Siman, Jodas - Hrmo), Detva - Valaska (Martin - Kollar, Strasko - Brdarsky), Rakytovce - C. Balog (Nozdrovicky - Petrinec, Severini - Spisiak)

I. trieda 19. kolo, 2. maja o 16.30
Osrblie - Jakub (Melcer - Weiss, Dolog - Hric), P. C. Balog - Bravacovo (Kotran - Vrbovsky - Krahulec), Sl. Lupca - Helpa (Kastiel - Balog, Segul - Pecnik), Badin - Myto (Sedliak - Kadlec, Zeman - Behan)

Dohravka 5. maja o 17.00,
Helpa - Medzibrod (Ridzon - Suchy, Turna - Krahulec), Osrblie - Badin (Debnar - Direr, Dian - Behan)

II. trieda 15. kolo, 2. maja o 16.30

Strelniky - Nemecka (Vanik - Vajs), Lucatin - D. Lehota (Danko - Sico), Jasenie - Hiadel (Citara - Benko), Podlavice - Hronec (Repisky - Direr)

III. trieda sk. B 13. kolo, 2. maja o 16.30

Polomka - Zavadka (Suchy - Sitarcik ml.), Benus - H. Lehota (Milan Mojzis - Marian Mojzis), Pohorela - Telgart (Krupa - Balaz), Sihla - Michalova (Daxner - Sitarcik st.)

III. liga dorast 19. kolo, 2. maja o 14.00

Brezno - Krasno (J. Tomcik - Istokovic, Milan Mojzis - Melichercik)

IV. liga dorast sk. Juh 19. kolo, 2. maja o 14.00

Dubova - Podbrezova (Dobos - Olsiak - Musak)

V. liga dorast sk. C 19. kolo, 2. maja o 14.00

Rakytovce - C. Balog (Petrinec - Severini - Spisiak)

II. liga SZ a MD 19. kolo, 1. maja o 10.00 a 12.00

Brezno - Dukla BB B (stare ihrisko Turna - Tokar, Turna)

III. liga SZ a MD sk. Stred 15. kolo, 1. maja o 10.00 a 12.00

Podbrezova - Kremnicka (M. Krahulec - Cunderlik), Dubova - Ruzomberok (Kadlec - Kralka), C. Balog - Podlavice (Bizon - Lauer)

IV. liga ziaci sk. C 15. kolo, 1. maja o 14.45

Hlinik - Zavadka (Bollo)

I. trieda sk. B dorast 4. kolo, 2. maja o 14.00

Polomka - Brusno (Sitarcik ml. - Suchy), Zavadka - Helpa (12.00 Balaz)

I. trieda sk. B ziaci 6. kolo, 2. maja o 10.00

Helpa - Pohorela (Sitarcik st.), Bravacovo - Myto (Marian Mojzis), P. Polhora - Polomka (Ridzon)

Mladsi ziaci 19. kolo, 1. maja o 10.00

Brezno B - Radvan B (2.5. o 11.30 stare ihrisko Milan Mojzis), Brusno - Brezno A (Sedliak), Dubova - Podbrezova (2.5. Sico)

ZP Sport, a. s., Podbrezova prikladom svojim pristupom k mladezi

V pondelok 19. aprila poskytli ZP Sport, a. s., Podbrezova a Slovan Valaska svoje ihriska bezplatne mladym futbalistom. V Podbrezovej odohrali v tento den styri zapasy a vo Valaskej jeden zapas okresneho kola strednych skol Breznianskeho okresu.

V Podbrezovej mali chlapci vytvorene tie najlepsie podmienky, pretoze hracia plocha bola bezchybne pripravena, sportovcom pripravili teply caj a dvom druzstvam pozicali dresy. Vyborne podmienky vytvorene ZP Sport, a. s., Podbrezova a Slovanom Valaska prispeli k hladkemu priebehu hodnotneho sportoveho podujatia. Obzvlast treba podakovat Vladimirovi Vanikovi a Dusanovi Batisovi z Podbrezovej a Frantiskovi Niklovi z Valaskej.

Druzstva rozzrebovali do dvoch skupin. Vo Valaskej sa hral zapas medzi Hotelovou akademiou Brezno a Strednou priemyselnou skolou Brezno, ktory skoncil 0:3 a vitaz postupil do finale. V Podbrezovej hrali tri druzstva s tymito vysledkami: Stredne odborne uciliste hutnicke Podbrezova - Stredne odborne uciliste strojarske Brezno 5:1, SOUs Brezno - Gymnazium Brezno 3:1, SOUh Podbrezova - Gymnazium Brezno 5:0, vitaz SOUh Podbrezova postupil do finale.. Vo finale sa stretli SPS Brezno a SOUh Podbrezova (3:1), vitazom sa teda stalo druzstvo SPS Brezno, ktore predviedlo dobru hru, ale tentokrat jeho futbalisti mali velku vyhodu, pretoze hrali len jeden zapas o postup do finale a pred nim mali dostatok casu na regeneraciu sil. Druzstvo SOUh Podbrezova odohralo finale len po patnastminutovom oddychu po druhom zapase v skupine. V buducom rocniku bude potrebne zmenit hraci system v tom zmysle, ze finale sa bude hrat az nasledujuci den po zapasoch v skupinach.

Za zmienku stoja vyborne vykony niektorych hracov v turnaji, su to: Matus Otto, Tomas Kovacik, Rudolf Stulrajter, Jan Frco, Michal Kovacik, Peter Tazky, Henrich Weisenbacher, Juraj Kocur zo SOUh Podbrezova, Jan Kupec, Marek Medved, Martin Bohacik, Otto Kamzik, Pavol Malus, Jozef Bician zo SPS Brezno, Viktor Pecovsky zo SOUs Brezno, Michal Sotak, Radoslav Knazik z Gymnazia Brezno a Matej Bajzik z Hotelovej akademie Brezno.

Verime, ze pod vedenim dobrych futbalovych odbornikov v treningovom procese sa s tymito hracmi stretneme vo vyssich sutaziach dospelych. Prajeme im, aby to boli tie najvyssie sutaze na Slovensku.

J. Muransky,
SOUh Podbrezova

Dunajsky maraton

V sobotu 24. aprila sa clenovia bezeckeho spolku Zeleziarni Podbrezova, a.s., zucastnili 9. rocnika medzinarodneho Dunajskeho maratonu a 5. rocnika Polmaratonu Bratislava - Hainburg. Za ucasti 401 pretekarov dosiahli tieto umiestnenia: Pavol Fasko (H. Lehota) absolvoval Dunajsky maraton (42 km 195 m) a v hlavnej kategorii obsadil vyborne 10. miesto, ked skoncil ako treti najlepsi pretekar Slovenskej republiky. V Polmaratone na trati 21 kilometrov v kategorii do 40 rokov sa umiestnil Ladislav Molnar na 15. mieste, v kategorii 50 - 60 rokov obsadil Stanislav Bobak 12. a Dezider Smitka 13. miesto, v kategorii 60 rokov Vojtech Ridzon 7. miesto.

Strelecke preteky ziakov

Mesto Brezno v spolupraci so streleckym klubom MSK Brezno zorganizovalo v piatok 23. aprila strelecke preteky zakladnych skol mesta Brezno. Z pozvanych piatich skol mesta sa pretekov zucastnili styri. Vitazstvo v pretekoch jednotlivcov si odniesla Dagmar Mondlova (271 bodov) pred Janom Piliarom (257 bodov) a Tomasom Sanitrom (249 bodov). V pretekoch skol zvitazila Zakladna skola Pionierska 2, na 2. mieste skoncila Zakladna skola Pionierska 4 pred Zakladnou skolou D. Raposa na Skolskej ulici.

Podakovanie organizatorov patri firme Belamo, a.s., a panom Svarcovi a Kissovi.

Spod vysokej siete

III. liga muzov

Uplynuly vikend pokracovala kvalifikacia o postup do II. volejbalovej ligy tretim turnajom v Nemeckej. Volejbalisti Hronstavu Dubova B vyuzili domace prostredie naplno, ked znovu zvitazili vo vsetkych stretnutiach a potvrdili ulohu favorita kvalifikacie. K postupu im chyba uz len krocik, ked na definitivu potrebuju uhrat v poslednom turnaji jeden zapas.

Zostava Hronstavu: Vanik, Jonak, Migala, Stubna, Skladany, Murgas (Crepp, Berko, Kupec, Tholt, Vyskoc).

Vysledky turnaja: Hronstav Dubova B - VTJ Zvolen 2:0, Povazska Bystrica - Kysucke Nove Mesto 1:2, VTJ Zvolen - Kysucke Nove Mesto 0:2, Hronstav Dubova B - Povazska Bystrica 2:0, Povazska Bystrica - VTJ Zvolen 2:1, Hronstav Dubova B - Kysucke Nove Mesto 2:1.

1. Hronstav Dubova B
2. VK K. N. Mesto
3. Sparta P. Bystrica
4. VZJ Zvolen
9 9 0 18:4 18
9 6 3 15:7 15
9 3 6 8:14 12
9 0 9 2:18 9

Posledny turnaj bude odohrany v sobotu 1. maja v Povazskej Bystrici. Turnaj financne a materialne podporili tieto firmy a podnikatelia: Hronstav 01, Sadex, potraviny Nova, Sens - elektronik, foto P. Gasperan, potraviny E. Fatunova, pivaren Urpin, Barbot, Belamo, Minimarket M. Bursova, KVK, prednosta Mestskeho radu v Brezne. Volejbalovy klub vsetkym dakuje.

Lubomir Hugec

I. SLOVENSKA LIGA V MALOM FUTBALE

Vagner Devils B. Bystrica - ZP Sport, a.s., Podbrezova 4:3 (4:3), goly hosti: Caban 2, Makusa.

Bo to vyrovnany zapas. O vitazstve domaceho muzstva rozhodol rad nepremenenych sanci hostujuceho muzstva v druhom polcase.

Najblizsi zapas hra Podbrezova 1. maja o 17. hodine v hale na Mazornikove.

Lubomir Lehotsky

1. Diamont Selce
2. Program Dubnica n/V
3. Dynamik Nitra
4. Stival Trencin
5. TTR Kosice
6. Vesel B. Bystrica
7. Vagner Devils B. Bystrica 
8. Salmet-Medic 92 Levice 
9. Masomax Nitra
10. Sport Z. Podbrezova
11.
Javorina N. Mesto n/V 
12. KMF Rajec
20 15 2 3 136:69 47
20 13 1 6 91:63 40
20 12 3 5 96:59 39
20 11 4 5 101: 66 37
20 10 5 5 112:75 35
20 8 5 7 88:83 29
20 7 5 8 68:78 26
20 8 1 11 65:97 25
20 7 1 12 70:99 22
20 5 3 12 69:88 18
20 4 1 15 83:139 123
20 4 1 15 70:133 13

Mestska liga v malom futbale

Miestna unia maleho futbalu komisie futsalu SFZ v Brezne otvorila 23. aprila novy rocnik mestskej ligy v malom futbale. Z dovodu odstupenia druzstva Arzenal sa odohrali iba dve stretnutia. Za Arzenal nastupi Kralova taverna.

Vysledky: Astra - Sens 3:2 (0:5), goly: J. Kan 2, Siman, rozhodca: Stefus, SK ZST - SKP 2:3 (1:1), goly: D. Vrtal 2 - P. Kan 2, Giertli, ZK: D. Vrtal - 0, rozh. Stefus.

Dohravka 1. kola Torpedo - Kralova taverna sa odohra 27. aprila o 16. h. 2. kolo 30. aprila o 16. h hra Kralova taverna - SKP, o 17. h Sens - SK ZST, o 18. h Torpedo - Astra. S vysledkami sa mozete oboznamit prostrednictvom novin Horehronie a na vyvesnej tabuli na zimnom stadione.

Jozef Stefus

Sipkarska liga

Tento tyzden bol opat plny turnajov miestneho vyznamu, a preto Dart club bol plne obsadeny. V dvojiciach sa z vitazstva tesili Ivan Svantner - Laco Hanzlovic pred dvojicou Robo Mozer - Anna Vetrakova. V lige zien sa najviac darilo Marii Medvedovej pred Miriam Fararikovou. Tretia skoncila Iveta Mozerova.

Liga muzov, tentoraz so vsetkymi favoritmi mala svoje prekvapenia, ked Peter Martin skoncil treti a Dusan Stries na 17. - 24. mieste. Zvitazil Milan Kapusta pred Rasimom Cuparom, 4. miesto vybojoval Peter Ottinger, 5. - 6. Dusan Rusnak a Pavol Urda.

V nedelu u mladsich juniorov zvitazil Jakub Warsavsky pred Denisom Cuparom. Treti bol Jaro Pancik. U starsich juniorov znovu zvitazil favorit Riso Grlicky pred Marcelom Dolinskym, treti skoncil Milos Nagy, stvrty Pavol Melicher, 5. - 6. Marek Pastva a Berco Warsavsky. V stredoskolskej lige sa z vitazstva tesil Jozef Lalik pred Risom Grlickym. Treti skoncil Martin Medved.

Tento tyzden opat nie je ziadny vacsi turnaj, a tak sutaze v Dart clube prebehnu podla harmonogramu.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT