27. APRIL 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V rekreacnej oblasti Tale patriacej do katastru Bystrej ktosi vykradol chatu R. K. z Brezna. Od pol piatej 11. aprila do osmej hodiny vecer 15. aprila mu ukradol elektricke konvertory, kuchynsky riad a pohare. Skodu odhadli na 14 000 korun.

Podbrezovski policajti vypatrali pachatelov kradeze vlamanim do ubytovne Zeleziarni Podbrezova. O desiatej vecer 27. februara sa jej dopustili 20-rocny M. G. a rovako stary Z. P. z Podbrezovej. Z jednotlivych bytov ukradli vodovodne baterie, vodomery a ine zariadenie, cim Zeleziarnam Podbrezova sposobili skodu dovedna za bezmala 50 000 korun.

Tri pary lyzi s viazanim a palicami, lyziarske topanky, ruksaky a ine sportove potreby si odnasal zlodej z chaty v katastri Hornej Lehoty niekedy medzi 4. a 15. aprilom. Skoda sposobena L. Z. z Brezna cini dovedna 34 800 korun.

Nezelanu navstevu v zahradnej chatke na Stromovej ulici v Brezne mal jej majitel M. L. z Brezna. Zlodej tu sarapatil niekedy medzi 10. a 14. aprilom a odniesol si radio Panasonic a rozne zavaraniny a udeniny dovedna za 4900 korun.

Osobne auto VW Passat vykradol ktosi pod ruskom noci 17. aprila v katastri Hornej Lehoty. Firmu Delta, a. s., Kosice obral zlodej o autoradio Pioneer, CD menic a CD disky, cim vznikla 40 000-korunova skoda.

Presivana vetrovka, elektricky ohrievac, elektricky hriankovac, kuchynsky pribor, masove konzervy a kompoty chybaju z chaty v rekreacnej oblasti Tale, ktora patri L. B. z Banskej Bystrice. Skodu za 7900 korun mu sposobil neznamy pachatel v rozpati od 5. do 18. aprila.

Pocitace, tlaciarne a kopirovaci stroj ukradli niekedy od 16. do 18. aprila z budovy bytoveho podniku Valbit vo Valaskej. Skodu odhadli na 121 500 korun.

Penzion Racio fit, spol. s r. o., v Myte pod Dumbierom sa stal tercom zaujmu zlodejov niekedy od pol druhej popoludnia 17. aprila do stvrt na osem rano 19. aprila. Kradezou siedmich farebnych televizorov, veze, pracky, CD prehravacov, reprobedne, pruteneho kosa na drevo a penazi v hotovosti sposobili A. B. z Bratislavy skodu asi za 221 000 korun. Nasledne na to z kancelarie spravkyne penzionu M. K. z Podbrezovej ukradli vezu, postelnu supravu, kufor s CD platnami, naparovaciu zehlicku a pruteny kos na bielizen dovedna za 51 000 korun.

Z uzamknuteho skladu firmy MB Stroing, spol. s. r. o., ktory sa nachadza v objekte zavodu Mostaren Brezno zmizli kolesa s pneumatikami Michelin. Kradez so skodou 40 000 korun sa stala medzi 16. a 19. aprilom.

Bohaty lup bezmala za 50 000 korun, v ktorom bol farebny televizor, radiomagnetofon, elektricke vodne cerpadlo s hadicou, rucna elektricka hoblovacka, elektricka vrtacka, motorova pila, presivane kabaty, vojenske maskace, rozne lyziarske oblecenie, konzervy, alkohol a nastenne hodiny, si odniesli kmini z chaty F. R. z Krizovian v dobe od 5. do 19. aprila.

Vlamania do rodinneho domu v Ciernom Balogu vyuzivaneho na rekreacne ucely sa dopustil neznamy pachatel od 20. hodiny 16. aprila do 12. hodiny 17. aprila. Majitelke A. M. z Banskej Bystrice ukradol hifivezu, CD disky, radiator, elektricky konvertor, automaticku pracku, horsky bicykel a elektricku zehlicku. Skoda cini 56 000 korun.

Z parkoviska pred cinziakom v Podbrezovej na Stiavnicke ukradli v noci zo 17. na 18. aprila biely Ford tranzit. Majitelovi M. M. zo Stiavnicky vznikla skoda asi za 200 000 korun.

V presne nezistenej dobe od 6. aprila do rannych hodin 18. aprila ktosi vykradol rekreacnu chatu J. B. z Detvy v katastri Cierneho Balogu. V lupe za 5100 korun boli deky, sekera, maceta a petrolejova lampa.

Co sa udialo v tyzdni od 16. aprila  do 23. aprila

V piatok 16. aprila breznianski poziarnici otvarali dvere bytu na Razusovej ulici v Brezne, ktore zabuchol prievan. Potom poskytli pomoc, zabezpecenie nadstavby proti spadnutiu, pri oprave poruchy Avie. Dvakrat, na Cintorinskej ulici a Ceste Osloboditelov v Brezne, hasili poziar suchej travy. Praskovym hasiacim pristrojom uhasili kable elektrickych zvoncekov v SLN V Brezne, ktorych poziar sposobil skrat. V sobotu po polnoci zahasili poziar travy na Banisku. Do Cervenej Skaly, kde boli na ceste spadnute stromy, startovali poziarnici z vedlajsej poziarnej stanice v Pohorelej. Dalsie prievanom zabuchnute dvere otvorili na Razusovej ulici v Brezne. Vznieteny odpad na skladke na Tisovskej ceste za Breznom hasili 20. aprila 1C prudom. Vo stvrtok ich susedia volali do bytu v SLN, kde si majitel prihrieval veceru a zaspal.

h155.jpg (2913 bytes)Sanitka RZP vystartovala dovedna dvadsatosemkrat. Sedem vyjazdov smerovalo k nahlym prihodam srdca a obehu, sest k mozgovym, dva k dychacim, jeden k oblickovej nahlej prihode, dva k urazom, jeden k otrave, pat k inym pripadom, trikrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice a zaznamenmali jednu resuscitaciu. Za vsetky sa pristavime pri jednom pripade, ktory sa v pondelok 19. aprila popoludni odohral v Ciernom Balogu. V priestoroch Ciernohronskej zeleznicky jedna zena pichla nozom druhu zenu do brucha a sposobila jej aj povrchovu trznu ranu na hlave. Rychla zranenu previezla do breznianskej nemocnice, kde jej brusne poranenie nasledne operovali.

Natalia Cellarova z Brezna, Robert Stulajter z Cierneho Balogu, Martina Sojkova zo Sihly, Radoslav Pokos z Brezna, Slavka Pancikova z Brezna, Simona Cabanova z Brezna, Boris Skorvanek z Brezna, Andrej Adamcak z Brezna, Sarah Lepiesova z Valaskej, Peter Bartos z Brezna, Lenka Auxtova z Brezna, Jozefina Stajerova z Polomky.

Jan Racak (78) z Lomu nad Rimavicou, Anna Lukacova (77) zo Zavadky nad Hronom, Zuzana Skubakova (91) zo Zavadky nad Hronom, Anna Suhajdova (78) z Brezna, Jan Belko (72) z Cierneho Balgou, Anna Baliakova (53) z Benusa, Amalia Kupcova (77) z Brezna, Anna Mesiarkinova (56) z Polomky, Helena Nagyova (77) z Pohorelej, Jan Kan (76) z Bacucha.

Spomienky

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 16. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie nasho otca, syna a brata

Igora Pavlovskeho z Predajnej.

S laskou spominaju deti, mama, bratia a sestry s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

 

Dna 21. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil moj manzel

Ondrej Lehocky z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou spomina manzelka.

 

Uz len kyticku kvetov, nas drahy, na hrob ti mozeme dat, pokojny spanok ti dopriat.

Dvadsiateho piateho aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas nahle po tazkej chorobe opustil manzel, otec a stary otec

Ondrej Kocur z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Smutiaca rodina

BARAN
Ak sa poobzerate okolo seba, objavite plno zaujimavych prilezitosti. Ale vazna praca vas nepritahuje. Sustavne vas zamestnavaju otazky osobnych zaujmov a radosti. Patrite sice k uspesnym ludom, ale ved stastia nikdy nie je dost.

BYK
Svojimi pocinmi pripominate slavneho bojovnika, ktoreho kroky sprevadzaju uspechy a vitazstva, ale v pozadi aj slzy a plac. Mali by ste trochu odpocivat. O svojich problemoch mozete uvazovat aj na prechadzke v jarnej prirode.

BLIZENCI
Jednej sympatickej osobe na vas akosi velmi zalezi. Vycitite to na priatelskom stretnuti z roznych gest i slovnych prejavov. Vas citovy svet ziska pramen inspiracie. Z pocasia si nerobte starosti. Cez vikendove popoludnie vas slnko vylaka na prechadzku.

RAK
V tychto dnoch moze padnut pre vas priaznive, ale aj nepriaznive rozhodnutie. Pripravte sa na obidve moznosti bez toho, aby ste prezivali psychicke napatie. Vsetko sa da prezit. Vikend vyuzite na ziskavanie novych sil, nedajte sa nikym provokovat.

LEV
Sustredte svoju pozornost na najlepsie predstavy, plany a realizujte ich s priznacnou doslednostou. Oblast vasich zaujmov je totiz velmi bohata, na vsetko nestacite. Drzte sa zasady, ze zostane vrabec vrabcom a slon nech je slonom. Nic si nedomyslajte.

PANNA
Vasa fyzicka i psychicka kondicia je vynikajuca. Za takychto podmienok je radost pracovat! No mate aj rodinne povinnosti, ktore by ste nemali zanedbavat. Aj ked sebakritickost nepatri k vasim silnym strankam, dajte obcas svojim kritikom za pravdu.

VAHY
Vznikne pre vas citovo priazniva situacia, v ktorej povedat nie by znamenalo velku stratu, unik jedinecnej prilezitosti a scasti aj hlupost. Budte trochu aj egoista. Nedelu stravite v rodinnej intimite. Venujte sa osobnym zalezitostiam svojich najmilsich.

SKORPION
Vo vaznej spolocnosti zoznete nadpriemerny uspech. U niektorych ucastnikov profesionalneho stretnutia uz vasa pritomnost vyvola nadsenie. Vyuzite mudro tuto situaciu. Avsak vo vztahu k istej odbornej zalezitosti majte trpezlivost. Ziskate nove informacie.

STRELEC
Vyhladajte priatelov, ktori vas uz davnejsie pozvali na navstevu. Nemozete stale len slubovat, dane slovo treba splnit. Nebojte sa cestovania, nebude naval. Vikendove volno vas inspiruje. Budete schopni podat v kazdej oblasti nadpriemerny vykon.

KOZOROZEC
Venujte pozornost svojim zalezitostiam. Snazte sa rozrobene prace dokoncit, aby ste mali cisty stol. Ale nechajte si cas aj pre rodinu. Nemali by ste sa snazit netaktne a bezcitne vnikat do zivota inych ludi. Nejde z vasej strany o zly zamer, to vsak musite dat jasne najavo.

VODNAR
Pred rozhodnutim v istej pribuzenskej zalezitosti dobre preskumajte vsetky okolnosti. Sustredte sa na odkaz, ktory moze mat pre vase zalezitosti velky vyznam. Povedzte bez otalania nie, ked znamy so zlou povestou poziada o rychlu financnu vypomoc.

RYBY
Necakane telefonaty vam spestria tyzden. Nastastie nikto vas nebude otravovat neprijemnymi otazkami. Ani vy by ste nemali byt zvedavi. Tesite sa na nedelnu necinnost. Postarajte sa o to, aby popoludnajsi program bol prijatelny.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT