8. FEBRUAR 2000 Strana 11

STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Z hokejovych stadionov

Vcelku spolahlivo orientacnou pomockou pri analyze zostavy muzstva Brezno B v jednotlivych zapasoch je vysledok stretnutia. Pokial je pre Brezno priaznivy, naznacuje spravidla pritomnost posil A-muzstva v zostave. Tato moznost je dana skutocnostou, ze ziadny iny super v sutazi Stredoslovenskej divizie seniorov nema v hokejovom klube prilezitost cerpat z kadra muzstva vyssej sutaze. Ak sa vsak kona zapas oboch muzstiev v rovnakom case, uvedena moznost sa stava iba teoretickou. Podobna situacia nastala v sobotu 5. februara, ked Brezno B nastupilo v Lucenci v "rydzej" zostave, kym A-muzstvo ocakavalo v plnej sile supera z Kezmarku. Super A-muzstva sa vsak nedostavil s nepresvedcivym zdovodnenim, ze mu "nepristavili autobus", a tak pripraveni akteri zapasu zohrali aspon exhibicny zapas Brezno - B. Bystrica 15:8. Muzi Brezna cestuju v sobotu 12. februara do Kezmarku, ich priatelia z B-muzstva v piatok o 17. hodine hostia doma v poslednom zapase sezony Halic, ziacke druzstva odohraju svoj posledny majstrovsky zapas v Turcianskych Tepliciach.

II. liga starsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - SK ZSNP Ziar nad Hronom 4:2 (2:0, 1:1, 1:1), goly domacich: Pancik, Jozefko, Kucera, Sihelsky.

Aj napriek niektorym kiksom v prvej tretine sa podarilo domacim hracom dosiahnut dvojgolovy naskok. Ten vsak sposobil neziaduci utlm v muzstve Brezna, ktory vyvolal turbulenciu nielen v skore, ale aj v zostave a pohotovosti hracov. V zapase vyrovnanych superov nakoniec zvitazili domaci hraci vdaka dodrzaniu naordinovanej taktiky trenera, ktora dodala niekedy zviazanym schopnostiam vlastnych zverencov patricnu razantnost a akcieschopnost.

 

II. liga mladsich ziakov

HK MSK VTJ Brezno - SK ZSNP Ziar nad Hronom 4:3 (2:1, 1:1, 1:1), goly domacich: Mihalovic, Kvadlak, Kysel, Turna.

Presvedcivy naskok mladych srsnov, privlastok, ktory sa ujal a ktory im vymyslel lekar ziackych celkov MUDr. Richter, hlinikari zo Ziaru postupne zlikvidovalu az na remizovany stav 3:3. Tuto situaciu nezmenila ani bieda pri premienani golovych prilezitosti na oboch stranach, kde hlavne lapacka brankara hosti mala pre muzstvo supera neocenitelne zasluhy. Bolo to stastie, ktore pomohlo domacim? Stastie je vzdy na strane pripravenych.

 

Stredoslovenska divizia muzov

HC Naftex Lucenec - HK MSK VTJ Brezno 9:2 (2:0, 1:0, 6:0).

Predposledne sutazne stretnutie na zimnom stadione v Lucenci sa vyvijalo priaznivo pre mladych hracov Brezna len v prvych dvoch tretinach, ked svojou hrou boli pomerne vyrovnanym superom domacemu celku. Nepremienanie sanci ich obralo v tychto fazach hry o lepsi vysledok. Zaverecna cast zapasu vyznela jednoznacne pre domace muzstvo, ked trener Brezna dal prilezitost aj najmladsim hracom kolektivu. Vynara sa otazka pre nasledujucu hokejovu sezonu - hrat aj v buducnosti s tymto vekovym zlozenim druzstva diviziu muzov, alebo po doplneni zostavy (ak sa takato moznost stane realnou) sa prihlasit do juniorskej (dorasteneckej) sutaze, ktoru v tejto sezone tvorili cele dve muzstva Revucej a Ziaru nad Hronom?

 

Telgart majstrom

MHK VTJ Magnezit Revuca - HC SK Sokol Telgart 4:8 (1:0, 1:5, 2:3), goly hosti: Polovka 3, Milan Lunter 2, Peter Lunter, Valigura, Cernak, presilovky 0:2, oslabenie 1:0, vyluceni 7:7 (2 minuty), rozh. Kmet, Klimko, Gubala, 435 div.

V derby zapase si hraci uvedomovali dolezitost predposlednych majstrovstiev hokejoveho zapasu Stredoslovenskej krajskej divizie seniorov. Treneri podla toho urcili taktiku. Domaci sa presadzovali rychlymi protiutokmi, velkym nasadenim a doslednym forcekingom. Navyse im zahral do karat i dobry uvod. To im vsak vychadzalo len v prvej tretine. Hostom sa v druhej tretine viac darilo eliminovat protiutoky uz v strednej tretine, spresnili prihravky, zvysili rychlost, preskupili hracov na dve formacie a skore vyrovnali. V druhej tretine vyhrali 5:1. Za stavu 2:4 niektori domaci "tiez divaci" nevydrzali s nervami, zacali sa spravat nesportovo - vhodili na ladovu plochu sklenenu flasu. V zapase sa pokracovalo az po vycisteni. V tretej tretine domaci vrhli posledne sily do utoku - hrali vabank, znizili stav na 4:5. Skoro sa im podarilo i vyrovnat, avsak zabudli na obranu. Hostia v rozpati jednej minuty strelili dva rozhodujuce goly Valigurom a M. Lunterom. V zavere zapasu cenne vitazstvo hosti poistil Polovka svojim hatrikom. Dobre zahrala obrana a brankar v brane hosti V. Furtuk, ktory v rozhodujucich chvilach muzstvo podrzal. "Potrebovali sme vyhrat a vyslo to", povedal trener hosti po zapase. Rozhodcovia vysledok zapasu neovplyvnili, v burlivom prostredi divakov a domacich hracov zapas zvladli uspesne. Telgart sa tymto prvym kolom pred ukoncenim sutaze stal majstrom Stredoslovenskej krajskej divizie seniorov 1999/2000.

Tabulka po 9. kole

1. Telgart
2. Revuca
3. Lucenec
4. Brezno
5. Ziar n/Hr.
6. Halic
9 7 1 1 83:19 15
9 6 0 3 64:34 12
9 5 1 3 62:24 11
9 4 1 4 32:47 9
9 2 3 4 52:37 7
9 0 0 9 9:141 0

 

Sipkarska liga

utorok 1. februara sa pokracovalo dalsim kolom Split Score, kde si najlepsie pocinal Ivan Tschampa, ktory vo finale porazil Rasima Cupara, na tretom mieste skoncil Zdeno Pampurik st. V stredu sa hralo o zajazd do Chorvatska, kde sa po dlhsom case presadil Mato Hrasny, druhy bol Martin Medved. Na tretom mieste skoncil Peter Pocklan, ktory spolu s Milanom Majerom vo stvrtok zvitazili v turnaji dvojic pred Evou Sitarcikovou - Mirom Muchom a Igorom Vajcikom - Palom Melicherom.

V piatok v lige zien si vo finale poradila Iveta Mozerova s Miriam Fararikovou, tretia skoncila Eva Sitarcikova. Medzi muzmi po dlhsom case zavital na turnaj Peter Martin a s prehladom ho vyhral. Na druhom mieste sa umiestnil Zdeno Pampurik st. a na tretom Mato Hrasny.

V nedelu sa o body popasovali juniori. V kategorii mladsich zvitazil uz tradicne Jarko Pancik, druha bola Katka Lenhardtova a treti skoncil Matus Juhaniak. Medzi starsimi juniormi zvitazil dost prekvapujuco Brano Golian, ktory vo finale porazil Mira Muchu a Pala Melichera.

Tento tyzden je v utorok na programe Split Score, v stredu liga druzstiev, vo stvrtok dvojice a v piatok liga muzov a zien. V sobotu 12. februara sa v Piestanoch uskutocni Cyberdine Dart cup. Zaujemcovia sa mozu prihlasit v Dart clube u obsluhujuceho personalu. Autobus odchadza o 6. hodine spred Dartu. Cena za cestu tam i spat je 250 korun pre dospelych a 150 korun pre juniorov.

Spod vysokej siete

Vo volejbalovej extralige Petrochema Dubova VTJ zvitazila v sobotu po velmi dobrom vykone v Bratislave nad Interom 0:3 (-18, -15, -21). Inter bol vyrovnanym superom len v tretom sete, kde za stavu 1:3 otocil na 7:3 hlavne dobrymi blokmi. Naposledy viedol este 16:14 a od toho stavu Petrochema spresnila kazdu hernu cinnost na ihrisku, vyhrala set a tym aj zapas. Vyborny vykon podali vsetci hraci, a tak je tazke niekoho vyzdvihnut. Tymto vitazstvom sa muzstvo prebojovalo na 3. miesto v tabulke. Zostava: Kardos, Vanik, Vavrek, Valentik, Grün, Kysela, (libero Harvanek, Moiseenko).

Po dlhsom case sa doma predstavi Petrochema v sobotu 12. februara o 16. hodine, kde nastupi proti MSK Presov.

...

Druzstvo ziakov sa od piatka do nedele zucastnilo na medzinarodnom volejbalovom turnaji v Poprade, kde z deviatich druzstiev obsadilo pekne 5. miesto. Chlapci Petrochemy podali kolektivny vykon. V Turnaji zvitazil Poprad. Zostava: Pfeiffer, Lendacky, Kassa, Luptak, Surab, Banik, Ostransky, Duda, Siman, Dobrik,

Pre priaznivcov lyzovania

Pod hlavickou Slovenskeho lyziarskeho zvazu organizuju lyziarsky klub ZP Sport, a.s., Podbrezova a ZP - SKI Tale, a.s., v dnoch 9. - 12. februara FIS preteky o Velku cenu Nizkych Tatier. V areali zimnych sportov na Taloch v stredu a vo stvrtok zacnu sutaze zien a junioriek o 9. hodine, v piatok a v sobotu v tom istom case sutaze muzov a juniorov.


STRANA:1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT