30. MAREC 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Sestnast parov teplakov, dvadsat parov botasiek, sest siltoviek, desat panskych a desat damskych triciek znacky Nike ukradol neznamy pachatel 18. marca od 12.05 do 12.50 hodiny z predajne sportoveho oblecenia a obuvi Nike v Brezne. Firme Fork - distribucion sposobil skodu asi za 145 000 korun a na zariadeni nechal skodu za tisic korun.

Rekreacnu chatu v katastri Brezna, cast Bald, patriacu J. V. z Brezna vykradli niekedy medzi 3. a 19. marcom. Zlodej si odniesol ciernobiely televizor, postelnu bielizen a rozne potraviny asi za 7500 korun.

V predajni Koza-tex na namesti v Brezne sarapatil 19. marca tesne pred pol tretou popoludni zlodej. Vyuzil nepozornost predavaca a z vesiaka v predajni ukradol dva cierne kozene kabaty. Skodu sposobenu firme Koza-tex Brezno odhadli na 16 660 korun.

V presne nezistenom case od 13. do 23. marca neznamy pachatel spachal kradez vlamanim do rekreacnej chaty v Sumiaci. Kradezou karbobrusky, elektrickeho skrutkovaca, zrkadla, sekery a dvoch kobercov z ovcej vlny sposobil majitelovi M. W. zo Serede skodu asi za 19 050 korun a poskodenim zariadenia asi za 18 580 korun.

Styritisic korun v hotovosti, farebny televizor, rozne druhy cigariet a liehovych napojov si odnasal neznamy pachatel pod ruskom noci 23. marca z pohostinstva v Osrbli. Obecnemu uradu v Osrbli vznikla kradezou asi 32 000-korunova skoda.

Cas od osmej hodiny do tristvrte na dvanast predpoludnim 23. marca stacil akemusi odvazlivcovi na to, aby vykradol byt J. Z. na Ulici CSA v Brezne. V lupe za 12 800 korun bol fotoaparat, zimna bunda z rifloviny, cierna bunda a 2000 korun v hotovosti.

Nezelanu navstevu v rekreacnej chalupe v Zavadke nad Hronom mali niekedy od 12. hodiny 16. marca do pol jednej popoludni 24. marca. Majitela S. B. z Kosic obral zlodej o elektricke konvertory, mraznicku, automaticku pracku, kosacku, kavovar, mikrovlnnu ruru a rozne zariadenie chalupy dovedna za 152 100 korun.

Skodu za 18 500 korun neznamy pachatel sposobil majitelovi M. B. z Brezna, ked v case do 19. hodiny 21. marca do 11. hodiny 25. marca vykradol rekreacnu chalupu, nachadzajucu sa v katastralnom uzemi Brezna v casti Zubrik. Odniesol z nej elektricky konvertor, kuchynsky sporak, umyvadlovy drez, bodove svetlo, tri pary kovani na dvere, elektricke vypinace a dvojzasuvky.

Co sa udialo v tyzdni od 19.  do 26. marca

Breznianski poziarnici prvykrat vystartovali 22. marca k poziaru auta Moskvic. Pocas jazdy vznikol skrat z elektrickej instalacie. Potom ich volali otvarat dvere bytu na Ulici 9. maja. Majitelke sa zabuchli ked isla vysypat smeti a v byte ostal pusteny plyn. Specialne dvere sa vsak nedali otvorit a museli volat inu firmu. V utorok vysokym tlakom uhasili poziar kontajnera na zeleznicnej stanici v Brezne. Druhykrat zasahovali v Jaseni, cast Kramliste, kde skrat zariadenia v elektrickej rozvodni sposobil poziar pily. Do tretice medzi Pieskom a Bystrou na useku dlhom asi tri km a auta vytiekol olej alebo nafta. Poziarnici ho posypali vapexom a neutralizovali. Skutocnost, ze je jar a oteplilo sa, pocitili v poslednych dvoch dnoch vyjazdami ku vypalovaniu. V starej Valaskej 24. marca neznamy pachatel palil odpad, ale poziar sa zacal sirit k lesu a hasili ho jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Podobny pripad im hlasili z Cintorinskej ulice z Brezna, ale tu islo o kontrolovane palenie. Vo stvrtok opat neznama osoba vypalovala travu vo Valaskej za kostolom. Hasit pomahali domaci doborovolni poziarnici.

 

Pri dome v zahrade v Hronci 22. marca o 10.50 hodine pribuzni nasli 46-rocneho muza. Bol podchladeny a pravdepodobne pod vplyvom alkoholu. Vo vaznom stave po stabilizacii ho sanitka RZP previezla do B. Bystrice. Pomoc zachranarov 23. marca doobeda zneuzila 36-rocna zena z Vrbovej ulice z Brezna. Telefonovali, ze tu lezi pani v bezvedomi. Ked rychla prisla na urcene miesto, zistila, ze zenu velmi bolia zuby. Pod vplyvom alkoholu spadol zo schodov pred cinziakom v Brezne 25. marca o 13.10 hodine 39-rocny muz. Utrpel trznu ranu na hlave, otras mozgu a lezi v breznianskej nemocnici. Z dvadsiatich siedmich vyjazdov bolo sedem k nahlym prihodam srdca a obehu, tri k mozgovym, jeden k dychacej, tri k brusnym, pat k urazom, jeden k otrave liekmi, styri k inym pripadom, jedneho pacienta prevazali do B. Bystrice a raz zneuzili pomoc zachranarov.

 

Timea Holubcikova z Michalovej, Lukas Sipula z Pohorelej, Petra Liptakova z Polomky, David Conka zo Zavadky nad Hronom, Kristina Auxtova z Cierneho Balogu, Tomas Janoska z Pohorelej, Alena Giertlova z Brezna, Miroslav Kostka z Pohronskej Polhory, Miriam Motykova z Cierneho Balogu, Katarina Biresova z Brezna, Igor Zur z Brezna, Oliver Kurek z Brezna.

 

Rozalia Knapcokova (94) z Benusa, Ladislav Polacek (59) z Brezna, Jan Pustaj (58) z Polomky, Anna Balazova (74) z Pohorelej, Irena Kvackajova (77) z Brezna, Elena Skrovinova (79) z Brezna, Elena Kocprdova (82) z Polomky.

Spomienky

Dna 23. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Pavlina Mojzisova z Valaskej.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Spominaju synovia, nevesty, vnucata a pravnucata.

Dna 28. marca sme si pripomenuli 13. vyrocie umrtia nasho milovaneho otca

Rudolfa Kana

a 31. marca sme si pripomenuli 2. vyrocie nasej drahej mamy

Margity Kanovej z Brezna.

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Osud nam nevrati, co cas nam vzal, zostali nam len spomienky a hlboky zial. Zavreli ste oci, srdce prestalo bit, aj ked sa vam tak velmi, drahi rodicia, chcelo zit.

S laskou spomina najmladsia dcera s rodinou.

Za lasku ti draha mama chceme dakovat, co si svojim blizkym davala za zivota tolkokrat.

Druheho aprila uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama, sestra, svagrina a svatka

Emilia Dobrikova, rod. Gregorova z Valaskej.

Vsetci, ktori ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre seba slnko hriat, ale ti co ta milovalli, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 4. aprila uplynie rok odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Ludovit Suchy z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju dcera, syn s rodinami a ostatna rodina.

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol zit. Velmi nam chybas drahy nas, len modlitba a spomienka na teba, zmierni nas zial.

Dna 5. aprila uplynie rok odvtedy, co nas vo veku sedemdesiatjeden rokov navzdy opustil milovany manzel

Pavel Babic.

S laskou a zialom v srdci spomina manzelka s rodinou a znamy.

BARAN
Zo zrkadla sa na vas pozera neznama tvar. Vybojny Mars intenzivne vplyva na vasu psychiku.Vo vsetkych vasich cinoch sa prejavi bojova nalada. Nadbytok energie uplatnite v praci v zahrade i v laske. Voci partnerovi budte mili a pozorni.

BYK
Nerobte vaznejsie rozhodnutia ani vyznamne kroky v oblasti obchodovania. Sustredte sa na velkonocne pripravy, nezabudnite na pohostenie pre kupacov. Dobre vam padne sviatocny relax. Pobyt v jarnej prirode prinesie osviezenie a nove predsavzatia.

BLIZENCI
Vase telo i myslienky su zaplavene lubostnymi tuzbami. Svoje pocity nedokazete zatajit. Budte vsak opatrni pri volbe partnera, aby ste nemuseli neskor lutovat. Aj ked naladam pocasia nevenujete pozornost, niekedy zvlast zle vplyvaju na vasu psychiku.

RAK
Kedze spolahlivost je sucastou vasej osobnosti, zvladnete vsetky ulohy aj napriek tazkostiam. Neuvazujte vela o tom, komu dakovat za vase sucasne uspechy. Za svoje nadobudnute vlastnosti budte vdacni rodicom, vsetko ostatne je osobne vase.

LEV
Vase zalezitosti su na dobrej ceste, ale pripravte sa aj na moznost vybuchu. Dostanete pozvanie na seriozne stretnutie a budete sa moct zoznamit s doteraz neznamymi strankami zivota. Nove skusenosti a poznatky pozitivne ovplyvnia vasu aktivitu.

PANNA
Nepustajte sa uz do novych uloh. Dokoncite, co stihnete dokoncit. Pred sviatkami uspesne zvladnete nakupy, co nie je iba fyzicka, ale aj financna otazka. Nastastie ste nasli vo svojom tajnom trezore peniaze, ktore umoznia pripravit sviatocny stol.

VAHY
Ste zastancom poriadku a presnosti, no teraz sa nepridrziavajte presne zasad a terminov. Psychicky nie ste v najlepsom stave, ale fyzicky ste na tom este horsie. Vase telo potrebuje regeneraciu, cez vikend chodte do prirody.

SKORPION
Na striebornom podnose vam ponukaju nevsednu moznost, ktoru by kazdy bral aj so styrmi rukami. Spravne urobite, ked sa najprv poradite s partnerom. Dostanete vyznamnu ulohu - sviatocny nakup. Nezabudnite na odmenu pre kupacov

STRELEC
Pocas tyzdna ste boli zaneprazdneni, partnera ste trochu zanedbali. Cez velkonocne sviatky by ste mali najst prilezitost a vhodnu formu, aby ste vsetko zameskane nahradili. Ak bude priat pocasie, urobte si rodinny vylet.

KOZOROZEC
Na pracovisku, respektive v skole vas beru vazne, povazuju vas za spolahliveho clena kolektivu. V suvislosti s jednou pravnou zalezitostou, ktora je uz zrela na konecne riesenie prezivate iste napatie. Cas nemozete ovplyvnit, ste nuteni cakat.

VODNAR
Mate mylne predstavy o rytme prace. To co ste pocas tyzdna neurobili, uz nedokoncite. Aj keby ste ulohy stihli spravit, nebudu stopercentne. Ked ste sami, ste ako strateni. Tento pocit vas trapi hlavne cez vikendove dni, ked sa nemate o koho opriet.

RYBY
Nesnazte sa inym za kazdu cenu vnucovat vlastne plany, radsej ich nechajte, nech si sami organizuju svoj volny cas. Ked sa pripoja, prijmite ich. Vyuzite priazen osudu, ale nezabudajte na priatelstva aj s osobami svojho pohlavia.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT