1. JUL 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT

...

Horoskop

BARAN

Obdobie letnych dovoleniek je tu a stale viac si uvedomujete, ze mate tenku penazenku. Ale nic sa nestane, ked tentokrat leto prezijete doma. K minulosti sa neradi vraciate. Napriek tomu si vazte ziskane skusenosti, pri rokovaniach ich budete moct zuzitkovat.

BYK

Mate pred sebou zlozite ulohy. Napriek tomu, ze kozmicke sily vam budu pomahat, budete sa musiet vzopriet, pracovat a vydrzat do sameho konca. Ste nevyrovnani, nieco vam lezi na srdci. Uz dlhsi cas ste sa nestretli s lubostnym partnerom. Chyba vam.

BLIZENCI

Cakaju vas surne, terminovane ulohy. Kedze v takejto psychickej situacii sa zvysuje pravdepodobnost omylov a chyb, budte opatrni. Napriek tomu mate praznive podmienky pre uspesne financne kroky. Venujte sa rozbehnutym zalezitostiam.

RAK

Vo vasom zivote sa objavuje stale viac protikladnych javov, ktore sa neutralizuju. Vyplyva to zo vzajomneho posobenia priaznivych a nepriaznivych suhvezdi. Citite sa ako vo vazeni svojich zalub. Nasadte si optimisticke okuliare a viac sa usmievajte.

LEV

Kazdy hlada svoje stastie - niekto v roznych hrach, niekto v laske. Modre oci, mily usmev a sustredeny pohlad - tento obraz mate stale pred sebou. Je tu vsak vazny problem, vekovy rozdiel! Prekazky su na to, aby sa prekonavali.

PANNA

Dokazete aj svojim nepriatelom a neprajnikom, ze v odbornych otazkach patrite k spicke. To vsak neznamena, ze uz mozete spokojne spat na vavrinoch. Iste signaly vam davaju tusit, ze na pracovisku ktosi robi intrigy. Pokuste sa ziskat doverne informacie.

VAHY

Pozornost zameriavate vylucne profesijnym smerom. Umoznuje vam to rychle a efektivne vyriesit akykolvek zlozity pracovny problem. Ale v osobnom zivote vam cosi unika. Postavte sa proti zastaralym tradiciam, konajte tak, aby ste nestratili doveru milovanej osoby.

SKORPION

Po dlhsi cas pripravovane stretnutie sa konecne podari uskutocnit podla vasho zelania. Ale nezneuzivajte svoje postavenie, respektujte aj zamery partnera. Zabudnete na vyznamnu zalezitost a z toho vzniknu komplikacie. Priznajte si omyl.

STRELEC

Ked vas partner plne respektuje vas i s vasimi negativami, rovnaky postoj by ste mali zaujat aj vy voci nemu. Aj vyhrady sa daju povedat velmi taktnym sposobom. Vy ste sa rozhodli uplatnovat svoje schopnosti v obchodovani. Mate nadej na uspech.

KOZOROZEC

Mali by ste pomocnu ruku, ktoru vam podavaju, brat s primeranou davkou ucty, nech prichadza z lavej ci z pravej strany. Potom bude koniec placu a slzam. Tentoraz vam nepomahaju hviezdy, ale ludia. Aby ste vydrzali dolezitu zivotnu skusku a dobre obstali.

VODNAR

Ste vynikajuci spolocnici, pokial ide o pripravne prace. Mate dobre namety a postrehy. Potom vas vsak tvorivost opusta. Snazte sa pomoct aj v realizacii. Dostali ste sa do rozporu sami so sebou: pripominate zuriveho byka, ktory zamerne vyvolava hadky.

RYBY

Ten, kto chce riesit vsetko naraz, spravidla nic nevyriesi. Prijali ste na seba vela narocnych uloh, teraz ich vsak realizujete postupne v poradi dolezitosti. Este vam nie je celkom jasne, co sa deje na pracovisku. Ale uz je nacase, aby ste sa zorientovali.

Policajny servis

 

Volne odstaveny a zamknuty lesny kolesovy raktor 81 Turbo, zltej farby s hnedou strechou, ktosi ukradol v katastri Cierneho Balogu v lokalite Predsalasova. Stalo sa to pravdepodobne v noci na 18. juna. Majitelovi - Odstepnemu lesnemu zavodu Cierny Balog - vznikla skoda asi za 750 000 korun.

...

O stvrt na pat rano 19. juna na Krculovej ulici v Brezne neznami pachatelia lupezne prepadli P. K. z Banskej Bystrice. Zastavili za nim so zelenou Skodou 120, prisli k nemu a nezistenym predmetom ho od zadu udreli po hlave. Po pade na zem mu ukradli peniaze, obrucku zo zlteho kovu a dve tasky s osobnymi vecami. Sposobili mu skodu dovedna za 9800 korun a zranenie, ktore si vyziadalo priblizne tridsatdnovu praceneschopnost.

...

O stvrt na tri popoludni 19. juna sa na ceste I/66 stala dopravna nehoda. Cyklista P. M. z Brezna siel smerom od Brezna k ceste I/66, pricom pri vchadzani do krizovatky nedal prednost Mercedesu iducemu po hlavnej ceste, za volantom ktoreho sedel J. M. z Bratislavy. Cyklista narazil do vozidla a utrpel vazne zranenie, s ktorym ho hospitalizovali v breznianskej nemocnici.

...

V case medzi pol osmou a desat minut po deviatej sarapatil v Ciernom Balogu, cast Janosovka, neznamy pachatel. Vlamal sa do rekreacneho domu, odkial ukradol tri kilogramy acetonovej farby a flasu riedidla. Riedidlo rozlial po ceste pred domom a zapalil. Ohen poskodil dvere na garazi domu, cim majitelovi J. J. z Cierneho Balogu vznikla pattisickorunova skoda.

...

O 15. hodine 20. juna na miestnej komunikacii v Bravacove J. H. na motocykli Jawa 21 neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a inym okolnostiam, havaroval a skoncil v priekope. Pri nehode utrpel zranenie, s ktorym si polezi tri az styri tyzdne.

...

V Brezne na namesti 12. juna asi o desiatej vecer neznami pachatelia fyzicky napadli P. L. z Brezna. Pastami ho udierali do hlavy, cim mu sposobili zlomeninu nosa. Ich obet sa bude liecit najmenej desat dni.

...

V rekreacnom dome na Budovatelskej ulici vo Valaskej pod ruskom noci 23. juna sarapatil zlodej. Vlamal sa sem a ukradol bicykle, televizory, dialkovy telefon a ine veci. Skodu, sposobenu M. CH. z Bratislavy, odhadli na 163 500 korun.

...

Podvecer 23. juna v Brezne cyklistka P. P. nahle vybehla z vedlajsej cesty na Krculovej ulici na Svermovu, ktora je oznacena ako hlavna cesta, prave v tom case, ked tade isiel M. K. na Fiate Tempra. Nepozornost stala cyklistku sedemdnovu praceneschopnost. Na aute sa rozbilo predne celne sklo, cim majitelovi vznikla skoda asi za 10 000 korun.

...

Kosacka Husqvarna, pansky bicykel a ine veci zmizli v noci z 23. na 24. juna z garaze pri rodinnom dome P. S. z Brezna v Ciernom Balogu. Skoda cini dovedna 9200 korun.

...

Kradeze vlamanim do Skody 105 L, ktora bola zaparkovana na Vrbovej ulici v Brezne, sa v noci na 24. juna dopustil neznamy pachatel. Odniesol si rezervne koleso a polovnicku dyku, cim majitelovi S. K. sposobil skodu za 2200 korun.

(pl)

Co sa udialo v tyzdni od 18. do 25. juna

150

Vo stvrtok 18. juna hlasili obcania dymenie z okna na Malinovskeho ulici. Poziarnici byt otvorili cez okno, na sporaku bola zabudnuta vecera a majitel prisiel neskor. V piatok dvakrat otvarali byty. Na Ulici CSA prievan zabuchol dvere, vo Valaskej maly chlapec zaspal, kluce nechal vo dverach a rodicia sa nemohli dostat domov. Po dopravnej nehode v Hronci 20. juna ich slovakisti poziadali o pomoc - vytiahnutie auta z priekopy. Neskor policia hlasila poziar garaze v Ciernom Balogu - Janosovke. Majitel ho uhasil sam, poziarnici len stav skontrolovali. Vo Valaskej pomahali 22. juna hladat a zniest zo skaly spadnuteho mladika. Na Razusovej ulici 23. juna vapexom cistili vozovku po dopravnej nehode, vecer vysokym tlakom zahasili kontajner na Nalepkovej ulici. Medzi Bacuchom a Polomkou vytiahli po nehode Fiat Tipo. Bolo to 24.juna.

154

K styrom vyjazdom vystartovali v tomto tyzdni slovakisti. V noci 20. juna vytiahli z priekopy auto v Hronci. O tri dni sa v Brezne na Razusovej ulici zrazili dve skodovky - 120 a Felicia. Nik nebol zraneny. Dve nehody sa stali 24. juna. Vodic z Topolcian, ktory isiel smerom do Krpacova, nezvladol vedenie Felicie a skoncil v priekope so zlomeninou. Bez zranenia obisiel vodic pri nehode za Polomkou. Technicku pomoc vo svojom stredisku poskytli zachranari 18-krat a z ciest odtiahli devat vozidiel.

155

Z 35 vyjazdov sanitky RZP bolo az desat k nahlym prihodam srdca a obehu. Problemy sposobovali najma vykyvy teplot. Osem vyjazdov bolo k urazom. Z nich napriklad pri dopravnych nehodach s otrasom mozgu skoncil 19-rocny motocyklista v Bravacove, s narazenym hrudnikom o dva dni neskor rovnako stara vodicka. Hospitalizovany v nemocnici zostal starsi pan, ktory 24. juna pri oberani ceresni spadol zo stromu. Najtazsie skoncila nehoda 18-rocneho mladika, ktory spadol zo skaly vo Valaskej. Utrpel otras mozgu, zlomeninu ruky a nohy, viacpocetne pomliazdeniny. Po stabilizovani stavu ho previezli na traumatologicke oddelenie do Kosic. Lekari RZP zasahovali este 6-krat pri mozgovych prihodach, 2-krat pri brusnych, jedenkrat pri dychacej a otrave, 5-krat pri inych, jeden pacient zomrel pred prichodom sanitky. Opat sa vyskytlo zneuzitie - 24. juna volali, ze v Hornej Lehote odpadol muz, ale lekar po prichode nikoho nenasiel.

Uzreli svetlo sveta

Rastislav Srnka z Brezna, Jakub Mucha z Valaskej, Maros Trnik z Podbrezovej, Michaela Kralikova z Pohorelej, Adam Medved z Valaskej, Branislav Dupak z Polomky, Veronika Olostiakova z Bacucha.

Opustili nas

Vladimir Pecovsky (65) z Cierneho Balogu, Terezia Balazova (75) z Valaskej, Valeria Baranova (63) z Valaskej, Miroslav Grolmus (59) z Podbrezovej, Anna Korytakova (70) zo Zavadky nad Hronom, Bohumil Demian (69) z Podbrezovej, Karel Bartak (73) z Brezna, Paulina Bartosova (92) z Brezna, Miroslav Soliar (60) z Hornej Lehoty, Matilda Ertlova (62) z Hronca, Marta Budajova (69) z Myta pod Dumbierom.

Spomienka

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 1. jula uplynul rok odvtedy, co nas vo veku dvoch rokov opustila nasa milovana dcera, vnucka a pravnucka

Dianka Melicherova

z Cierneho Balogu - Stareho Kramu.

S laskou spominaju rodicia a ostatna rodina

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom a znamym za kvetinove dary a prejavy sustrasti pri poslednej rozlucke s nasou drahou

Magdalenou Jergelovou z Brezna.

Dakujeme tiez pohrebnej sluzbe za dostojnu rozlucku.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme pribuznym, znamym a spolupracovnikom, ktori na poslednej ceste 20. juna odprevadili nasho manzela, otca, stareho otca a brata

Vlastimila Buryho z Hornej Lehoty.

Dakujeme aj za slova sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina

 

 

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. juna

 

 

Uzreli svetlo sveta

 

 

Opustili nas

 

 

Spomienka

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali,

klesli ruky, co pre nas pracovali,

zhasli oci, stichol hlas.

Vdaka ti, otec, za vsetkych nas.

Dna 16. juna uplynulo desat rokov plnych spomienok na nasho draheho otca, manzela a starkeho

Vendelina Knazika

z Cierneho Balogu,

ktory nas navzdy opustil vo veku sestdesiattri rokov.

Kto ste ho poznali, venujte mi tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju manzelka, dcery s rodinami a ostatna rodina

Podakovanie

Druheho juna sme sa rozlucili s nasim manzelom, otcom a starym otcom

Jaroslavom Vanakom z Brezna.

Dakujeme za slova sustrasti a kvetinove dary.

Smutiaca rodina


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   ARCHIV   TIRAZ   KONTAKT