19. APRIL 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Prva jarna burka

V sobotu 16. aprila sa breznianski turisti stretli pred “Televizorom” s tym, ze rovno z tury pojdu k 70. narodeninam zablahozelat dlhorocnemu clenovi Stevkovi Pinterovi. Hoci mu v sucasnosti zdravotny stav nedovoluje chodit po horach, stale je priaznivcom breznianskeho turistickeho diania.
Ked odchadzali, bolo idealne pocasie, takze v pohode vysliapali cez Hancakovo na Horne Lazy, kde si oddychli a pokracovali na vyhliadku nad valastianske cvicne horolezecke skaly. Neopakovatelny vyhlad spod rozkvitnutych drienov na Hron, Brezno, cast Slovenskeho rudohoria skratila burka, ktora sa objavila nad Lubietovskym Veprom. Pohli sa skor, ako planovali, aby stihli este vliezt do poslednej funkcnej bane nad Baniskom. Bol to nezabudnutelny zazitok pre dospelych, ale hlavne pre deti. Silne zahrmenie ich vyhnalo z bane a neprijemny dazd s krupobitim sprevadzal na zostupe do Brezna. O 16. hodine, ked sa doma osusili a prezliekli, sli vinsovat kamaratovi: “Mily Stevko, aj ked s nami po horach uz nechodis, stale si sucastou nasho kolektivu, ktory ti praje hlavne vela zdravia.”

Text a foto: Ing. Anton Jursa

h0516h.jpg (17212 bytes) h0516g.jpg (15428 bytes)

Zo stolneho tenisu

II. liga

Hraci ZP Sport Podbrezova v poslednom dvojkole najprv prehrali v Teplicke 13:5 (Plecho 2, Galik 2, Spac 1), no poobede v Bytci zabojovali, ako sa patri a zvitazili. Po dobrom vykone vsetkych styroch 12:6 (Plecho 4, Galik 3, Spac 3, Fodor 1, stvorhra 1), prave Bytca bola priamym superom v boji o zostupove miesto. Vitazstvo je o to cennejsie. Hraci Podbrezovej tak zachranili II. ligu aj pre buduci rocnik.

(ll)

...

III. liga

V zapasoch 29. a 30. kola III. ligy muzstvo MSK STK Brezno vyhralo s Kalinovom-Cinobanou 10:8 a s Rimavskou Sobotou remizovalo 9:9.

(mb)

Slovensky cykloklub Dumbier mesta Brezna pozyva na vylet

Otvaranie studniciek

Nedela 24. aprila 48 km/630m
Zraz: o 9.00 na Chvatimechu – pizzeria
Trasa: Chvatimech – Hronec – Osrblie – Tri vody – Stromp – Endreska – Hroncek – Spady – Havranie skaly-betonka – Velka Prostredna – Tri vody – Osrblie – Hronec – Chvatimech.

 

Gymnasticky stvorboj mladsich skolakov

Siedmeho aprila sa v telocvicni Zakladnej skoly na Pionierskej 2 stretli mali gymnasti z okresu Brezno, aby si zmerali svoje sily v cviceni na hrazde, gymnastickom pase, lavicke, v splhu, clnkovom behu a preskoku cez svedsku debnu ci kozu.
Vysledky: jednotlivci - A-kategoria (1. - 2. rocnik) chlapci: 1. L. Stulajter (Pionierska 4), 2. P. Piliar, 3. M. Salko (obaja Pionierska 2); dievcata: 1. M. Holubova (P4), 2. V. Petkova (P2), 3. M. Duricova (P4); B-kategoria (3. – 4. rocnik) chlapci: 1. M. Kamzik, 2. M. Zelienka (obaja Pohorela), 3. O. Ziak (P2); dievcata: 1. B. Slivkova (P2), 2. S. Cerovska (P4), 3. M. Laurencikova (Pohorela); druzstva - A-kategoria chlapci: 1. Pionierska 2; dievcata: 1. Pionierska 4, 2. Pionierska 2; B-kategoria chlapci: 1. Pionierska 2; dievcata: 1. Mazornikovo, 2. Pohorela, 3. Pionierska 2.
Vitazne druzstva budu okres Brezno reprezentovat v krajskom kole gymnastickeho stvorboja v Detve 25. a 26. aprila.

(az)

Z kolkarskej drahy

V dnoch 16. a 17. aprila sa uskutocnili majstrovstva Slovenska jednotlivcov vo vsetkych kategoriach. Pre ZP Sport ziskali majstrovske tituly v kategorii zien Edita Hiadlovska a v kategorii junioriek Katarina Valigurova. Dalsie medailove umiestnenia: Gabriela Kucharova v kategorii zien a Erik Bauza v kategorii juniorov.
Zeny – Zentiva Hlohovec: 1. Edita Hiadlovska (ZP Sport Podbrezova), 2. Olga Demikatova (Tatran Sucany), 3. Gabriela Kucharova, 4. Iveta Vankova , 5. Katarina Micanova, 6. Eva Babelova (vsetky ZP Sport Podbrezova).
Muzi – Pasienky Bratislava: 1. Jozef Zeman (Spoje Bratislava), 2. Milan Balicky (Slavoj V. Saris), 3. Jaroslav Truska (TKK Trencin), 6. Radoslav Foltin, 15. Pavel Paulecko (obidvaja ZP Sport Podbrezova).
Juniorky – Slavoj Velky Krtis: 1. Katarina Valigurova (ZP Sport Podbrezova), 2. Klaudia Pivkova (Tatran Sucany), 3. Kvetoslava Smalova (Lokomotiva Vrutky), 11. Veronika Laukova (ZP Sport Podbrezova).
Juniory – Slavoj Velky Saris: 1. Tomas Pasiak (MKK Jelsava), 2. Vojtech Vitkovic (Slavoj V. Saris), 3. Erik Bauza (ZP Sport Podbrezova).
Dorastenky – Inter Bratislava: 1. Silvia Maricsova (KK Zlate Klasy), 2. Veronika Bednarova, 3. Lenka Janotikova (obidve SKK Trstena).
Dorastenci – Inter Bratislava: 1. Jan Jasensky (Inter Bratislava), 2. Juraj Pazitny (Zentiva Hlohovec), 3. Jozef Kamien (Lokomotiva Vrutky), 9. Tomas Dilsky, 15. Tomas Herich (obidvaja ZP Sport Podbrezova).

(ks)

Z cyklistickej drahy

Clen cyklistickeho klubu ZP Sport sa zucastnil na cestnych pretekoch jednotlivcov, a to Ceskeho pohara, ktory sa uskutocnil 17. aprila. Medzi 115 startujucimi zo styroch krajin sa v kategorii juniori Marek Canecky umiestnil na 22. priecke po absolvovani trate v dlzke 77 km.

 

Liga v mariasi o majstra Brezna

Premierovy rocnik sutaze o majstra Brezna v mariasi sa rozhodli zorganizovat zastupcovia Ligy mariasu a firma Barbot Slovakia. Vsetci zaujemcovia o tuto sutaz budu mat moznost prihlasit sa na niekolkych miestach a po vypisani prihlasky a zaplateni startovneho (150 korun), budu zaregistrovani. Turnaj je dotovany sumou 10 000 korun, ktore si prvi traja v poradi rozdelia pomerom 5000 korun, 3000 korun a 2000 korun. Samozrejme, ze nebudu chybat pohare pre najlepsich a vecne ceny od sponzorov. Prihlasky mozete podavat na tychto miestach: Dart club Brezno, Hostinec Zapad, Herna Barbot, Pohostinstvo Benus, Hostinec pod Hruskou Bravacovo. Uzavierka do Ligy v mariasi je 30. aprila. Bezprostredne po tomto termine sa uskutocni zrebovanie sutaze, o ktorom budu vsetci prihlaseni informovani.

(pp)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

V piatok a v sobotu pokracovala v Dart clube svojim 15. kolom zmiesana liga, ktora nesie nazov JE Elektro Cup. V piatok sa konal turnaj v elektronickych sipkach, ktory sa zaratuva do tabuliek spolocne s turnajom v stolnom futbale, ktory bol v sobotu.

V sipkarskej casti JE Elektro cupu sa darilo Petrovi Hrebenakovi, ktory si poradil so vsetkymi supermi a bez vacsich problemov zabodoval naplno. Na druhom mieste sa umiestnil Roman Barta z Ceskych Budejovic, ktory prisiel do Brezna na dovolenku a kedze sipky hrava, nemohol si nechat tento turnaj ujst. Treti v poradi skoncil Peter Pocklan, ktoremu v poslednom case zjavne nejde “dablovanie”, aj to bola jedna z pricin, preco sa nepresadil vyraznejsie. V sobotu JE Elektro Cup pokracoval stolno – futbalovym turnajom a v konkurencii sedemnastich dvojic si za vitazstvo body do tabulky pripisu Ondro Hajduch a Matej Krstenik, druhy v poradi skoncil Ondrov brat Matus, ktory si zasutazil spolu s Janom Boselom, prave toto spojenie vynieslo Matusovi a Janovi druhe miesto. Na tretom mieste sa umiestnil Lubo Tazky s Martinom Raffayom. Najblizsie 16. kolo JE Elektro Cupu sa uskutocni 29. a 30. aprila v Dart clube.
V sobotu od obednajsich hodin v Darte prebiehal uz avizovany predposledny Master tejto sezony v elektronickych sipkach. Aj napriek nizsej ucasti hracov sa bolo na co pozerat. Sutaziaci podavali naozaj pekne vykony. Medzi tych najlepsich urcite patril Dusan Stries z Banskej Bystrice, inak druhy z tohtorocnych majstrovstiev Slovenska. Ze to nebolo nahodne umiestnenie, dokazal aj teraz v Brezne, ked si poradil so vsetkymi supermi. Turnaj vyhral a jasne si tak vypytal pozvanku do reprezentacie na bliziace sa majstrovstva Europy. Potesili aj vykony domacich chlapcov, ked az traja sa prebojovali do prvej stvorky. Mato Putnok obsadil druhe miesto, ked vo finale dokazal Dusanovi Striesovi sekundovat len do stavu 1:1 na legy. Od tej chvile uz Dusan Mata nepustil k nicomu vaznejsiemu, a tak sa Matej po prehre 1:3 musel uspokojit aj s druhym miestom. Treti v poradi skoncil Martin Skantar, ktory zviedol o toto umiestnenie nadherny duel s Palom Melicherom, toho od prehry s Martinom nezachranilo ani trinast 133-bodovych hodov v zapase, a tak stvrte miesto v sobotu patrilo prave Palovi. Zhodne na piatom mieste sa umiestnili Vojtech Skrtel z Handlovej a Dusan Rusnak z Revucej. Prave Dusan si v tomto rocniku brusi zuby na postup do 1. ligy, ale na MSR uplne “vybuchol”. Uvidime, ci mu toto umiestnenie bodovo postaci na postup.
Medzi zenami domacich priaznivcov potesila Eva Sitarcikova, ktora sa vo finalovom zapase stretla s Mariannou Marcisovou zo Zvolenskej Slatiny. Rozbehnuta Eva nemala so svojou superkou vela roboty, nedovolila jej uhrat ani jeden leg, a tak si zasluzene vybojovala prve miesto. Na tretom mieste trochu prekvapujuco skoncila Janka Stiskalova z Banskej Bystrice, pre ktoru to bolo, ak sa dobre pamatame, prve podiove vystupenie na takomto turnaji.
Medzi juniormi kraloval Matus Oleriny, ktory je tabulkovo suverenny v tomto rocniku a jednoznacne vedie juniorsky rebricek. Na druhom mieste skoncil Martin Chudic (obaja z Valaskej), treti skoncil Breznan Marian Blazi.
Najblizsie sa sipkari stretnu 23. aprila v Detve, kde sa uskutocni 3. kolo ligy druzstiev a presne o sedem dni mozu svoje umenie ukazat na poslednom Mastri v tejto sezone v Red Pube v Lucenci.

(pp)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT