10. FEBRUAR  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Druheho februara vecer v case od pol deviatej do stvrt na desat v rekreacnej oblasti Krpacovo pri pohostinstve Kukucka sa neznamy pachatel vlamal do zaparkovanej Skody Fabie s trebisovskym evidencnym cislom. Z jej batozinoveho priestoru ukradol vetrovku, dva spacie vaky, cestovnu tasku s osobnymi vecami a oblecenim, sportovy vak s lyziarkami, oblecenim a kozmetikou a sportovy vak s lyziarkami, sportovou obuvou a oblecenim. Trom obetiam kradeze z Trebisova a jednej z Kezmarku sposobil dovedna skodu za 53 420 korun.

Na Ulici CSA v Brezne 2. februara o stvrt na desat vecer vodic VW Passat Variant pri jazde v smere do Banskej Bystrice na rovnom useku neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a presiel do protismeru, kde narazil do prednej casti Skody 120.. Nehoda sa obisla bez zraneni, na VW je skoda za 200 000 korun a na skodovke asi za 10 000 korun. Nepozorny vodic z Brezna sa podrobil dychovej skuske, ktora ukazala 2,40 promile alkoholu v krvi, za co mu zadrzali vodicsky preukaz.

Rozne druhy cigariet, alkoholickych napojov, cukroviniek a drobne mince zmizli v noci z 2. na 3. februara z predajne potravin v Zavadke nad Hronom. Kradezou vznikla majitelovi z Helpy skoda za 17 000 korun a poskodenim zariadenia vo vyske 1000 korun.

Pod ruskom tretej februarovej noci mali nevolanu navstevu v predajni COOP Jednota na Partizanskej ceste v Jaseni. Kradezou cigariet, alkoholickych napojov, kavy, cukroviniek a poskodenim zariadenia vznikla COOP Jednota Brezno skoda asi za 7000 korun.

Pri dopravnej nehode, ktora sa stala vecer 5. februara na Ulici CSA v Brezne, uradoval alkohol. Vodic Skody 120 z Brezna neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam a presiel na lavu stranu vozovky, kde narazil do auta rovnakej znacky. Nehoda si nevyziadala zranenie, vodicovi za 2,32 promile alkoholu v krvi zadrzali vodicsky preukaz, na autach vznikla skoda dovedna za 25 000 korun.

V case od 6. do 8. februara z parkoviska pred predajnou Real Market na Ceste osloboditelov v Brezne ukradli ciernu Skodu 105 S (ev. c. BR-198 AE, c. karoserie B2291510, c. motora 314795/1) za 15 000 korun. Vo vozidle sa nachadzala elektricka vrtacka Devalt a montazny kufrik s roznym naradim dovedna za 17 000 korun.

V noci zo 7. na 8. februara neznamy pachatel poskodil osobne motorove vozidlo Mitsubishi Galant, ktore stalo vedla penzionu Terasa vo Valkovni. Vandal rozbil okna na oboch dverach po pravej strane, prekopol vsetky dvere, poskodil oba zadne blatniky, zlomil zadny naraznik, prednu a zadnu kapotu, pretlacil strechu a rozbil predne smerove a predne lave svetlo. Pokracoval dalej a vo vozidle rozrezal predne a zadne sedadla, veko odkladacieho panela medzi sedadlami a ukradol autoradio. Kradezou vznikla majitelovi z Banskej Bystrice skoda za 10 000 korun a poskodenim auta skoda vo vyske 100 000 korun.

Nemile prekvapenie cakalo 8. februara na J. M. z Hnuste - majitela rekreacnej chalupy v Hornej Lehote. Od 29. oktobra, kedy tu boli naposledy, chalupu navstivil zlodej, ktory si odniesol desat frote uterakov, postelnu bielizen a pansky oblek. Skodu vycislili dovedna na 10 000 korun.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 30. januara do 6. februara

 
Uzreli svetlo sveta image

Lea – Sofia Navarova zo Zavadky nad Hronom, Michael Duris z Brezna, Tomas Biba z Brezna, Dominik Krupa z Michalovej, Drahomira Bartosova z Brezna, Petra Malcekova z Podbrezovej, Marcela Eremiasova z Brezna, Terezia Jagercikova z Polomky, Martin Olah z Brezna, Nina Turnova z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image 

 

Roman Braso (27) z Brezna, Anna Giertlova (81) z Cierneho Balogu – Dobroce, Maria Siladiova (82) z Valaskej, Jan Messerschmidt (78) z Myta pod Dumbierom, Anna Belkova (79) z Cierneho Balogu – Dobroce, Dominik Petrik (68) z Dolnej Lehoty, Elena Kurajdova (80) z Michalovej, Jozef Odelga (89) z Michalovej, Anna Belkova (90) z Cierneho Balogu – Fajtova, Julia Sochorova, rodena Zatrochova (83) zo Spisskej Novej Vsi, Maria Precuchova (90) z Brezna, Alzbeta Cillikova (82) z Predajnej, Maria Duricova (89) z Helpy, Maria Valkova (87) z Helpy.

150

V piatok majitelia rodinneho domu na Mazornikove hasicom oznamili, ze sa u nich dymi. Po prichode na miesto skontrolovali elektroinstalaciu a zistili, ze dym pochadza z plastoveho kvetinaca, v ktorom bola sviecka. V tychto dnoch najviac vyjazdov absolvovali k dopravnym nehodam v Telgarte, Polomke, Pohorelej, Jaseni, Sihle, Lome nad Rimavicou, v Brezne na Ulici CSA a na Banisku. Vodicom poskytli pomoc pri vytiahnuti vozidiel, ktore boli mimo vozovky, alebo po zrazke aut, nastastie vsetky havarie sa obisli bez zraneni. Otvorili dva byty, a to na uliciach Clementistovej a MPCL v Brezne.

155

Lekari RZP nezaevidovali ziadny vazny uraz ani zranenie. V statistike vyjazdov je ich dovedna zapisanych 16, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 1 k mozgovej, plucnej a k brusnej prihode, k urazu, inemu pripadu a k umrtiu este pred prichodom sanitky. Opatrnosti nie je nikdy dost, preto v zimnych mesiacoch by si mali davat pozor hlavne lyziari, aby nedoslo k zbytocnym nehodam.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby upozornuju vodicov na zvysenu pozornost na cestach hlavne v skorych rannych hodinach, kedy je vozovka zladovatela. Absolvovali mnozstvo vyjazdov k dopravnym nehodam, po ktorych odtiahli Opel, Peugeot, skodovky, Fabiu, Feliciu, Fiat. Postarali sa aj o Iveco s poruchou dobijania, Feliciu s poskodenym motorom, Daciu so zlomenym cepom a Audi s pokazenou spojkou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Nielen v nizkych polohach, ale aj vo vysokohorskom prostredi sa oteplilo. Vela snehu sa roztopilo, na hrebeni Nizkych Tatier fukal silny vietor. Clenovia Horskej zachrannej sluzby poskytli prvu pomoc dvom lyziarom, osetrili rozrezanu dlan a poranene koleno.

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 29. januara odprevadit na poslednej ceste nasu mamu

Margitu Schönovu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 12. februara uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil a zaroven sme si 15. januara pripomenuli nedozite 40. narodeniny nasho syna

Jana Kupca z Cierneho Balogu.

S uctou a laskou spominaju rodicia, brat a sestry s rodinami, stara mama.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 28. januara uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara, prastara mama a svokra

Anna Lihanova z Brezna.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

Dna 30. januara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho milovaneho

Jana Luptaka z Bravacova.

S laskou a uctou spomina manzelka Helena, dcery, zatovia a vnuci.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.

Dna 6. februara uplynulo styridsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany otec, stary otec

Jan Prepletany z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju dcery, zatovia, vnucata a pravnucata.

...

Miloval zivot a hory krasne, ale zradne. Osud kruty nevarti, co si vzal. Zostali iba spomienky a v srdci velky zial.

Dna 9. februara uplynuli tri roky od tragickej smrti

Borisa Bohusa zo Zavadky nad Hronom.

S laskou a bolestou v srdci spominaju rodicia, brat, priatelka Zuzka a cela rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 10. februara si pripominame dvadsat rokov od chvile, ked nam zacal plynut cas bez nasho milovaneho otca a stareho otca

Jozefa Stefanika – Guceru z Valaskej.

Dakujeme tym, ktori jeho pamiatke venuju tichu spomienku.

S uctou a laskou spomina dcera Nina s rodinou.

...

Zavrela si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas draha mama v nom.

Dna 11. februara si pripomenieme prve smutne vyrocie umrtia nasej mamky

Jolanky Leitnerovej z Osrblia.

S laskou a uctou spomina manzel, synovia Milosko a Slavko, nevesta Blazenka, vnucata Lucka a Radko s rodinami a sestra Katka.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Ak bolo na svete zasluhou blizkeho cloveka trocha viac lasky a dobroty, trocha viac svetla a pravdy, mal jeho zivot zmysel a zostava navzdy zapisany v nasich srdciach.

Dna 11. februara uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil moj drahy manzel, otec a stary otec

Jaroslav Pita z Predajnej.

Prosim, kto ste ho mali radi, venujte mu tichu spomienku.

Manzelka Marta, synovia Lubko, Jarko, Tonko, Dodko s rodinami a milovana vnucka Jarka a vnuk Tomasko.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 12. februara uplynie rok od nahlej a necakanej vecnej rozlucky s nasim drahym synom, otcom, bratom, svagrom, ujom a priatelom

Jozefom Daxnerom ml. z Brezna.

Mama, sestry a brat s rodinami a priatelka so synom.

Baran
Budete mat dostatok energie, ale aj vedomosti, ako ju vyuzit. Ocakavajte zaujimave pozvania a navrhy. Ked sa dobre zorientujete, mozete ziskane informacie coskoro vyhodne zurocit. Pozitivna zmena nastane v laske. Nesmiete vsak prehnat flirt.

Byk
Pohnite rozumom aj celym telom, neprepaste financne sance, ktore sa vam nukaju. Odozente z tvare chmary a zbytocne starosti odhodte za hlavu. Pekny lubostny vztah mozete nadviazat s Rakom. Pre zdravie urobite vela, ked prestanete byt nocnym vtakom.

Blizenci
V pracovnych zalezitostiach sa riadte heslom: Tam, kde je vola, aj cesta sa najde! No aj v sukromi nastane zlom. Vsetko, do coho sa pustite v tejto oblasti, robte velmi opatrne! Iba tak sa vztahy neroztriestia ako kamen pod mlynskym kolesom.

Rak(
Vasa intuicia zosilnie, dobre sa zorientujete v kazdej situacii. Na pracovisku nenechate v “stichu” ani tych ludi, co k vam vzdy nebyvaju uprimni a ferovi. Planety praju laske aj financiam, no pokial ide o zdravie – nehazardujte s nim!

Lev
Uspech mozete dosiahnut v oblasti financii a pohnut by sa mali aj take zalezitosti, ktore stagnuju. Co sa tyka lasky, neverte ustam, ktore sta rapkac opakuju, ako velmi vas miluju. Nepodrobte vsak “revizii” kamaratske vztahy. Berte ich take, ake su!

Panna
Co stastie neda, to si ani nevezme. Vy vsak, najma v partnerskom vztahu, mozete lahkomyselnostou stratit vela. Z “nahrady” by vas coskoro nebolelo len srdce, ale z vybielenej penazenky aj hlava. Pozitivne sa bude vyvijat vasa kariera.

Vahy
Urobte si jasno vo svojich lubostnych zalezitostiach a bude sa vam lahsie dychat. Chrante tajomstvo vam zverene. Mlcanlivost a dovera musia byt prvorade! Premozte chut hovorit o chorobach, zdravie ohrozene nemate. Opatrnost si vyzaduju investicie.

Skorpion
Nedvihajte tazke predmety, hrozi vam poskodenie svalov. Skor ako nadviazete novy vztah, zistite si, ci je znamost s dotycnym/nou prijemna aj druhym ludom. Pracovne stavte vylucne na svoje vedomosti. Usetrite si tak vela mrzutosti.

Strelec
Zmysly ohrad, zamkni volu pred zloduchom alkoholu! – prizvukoval prostrednictvom svojej basnickej tvorby uz P. O. Hviezdoslav. Nielen ti Strelci, co narabaju s peniazmi, by si mali tuto jeho radu zobrat k srdcu. V sukromi nastane zmena. Urobte vsetko pre to, aby bola pozitivna.

Kozorozec
Vludne slova a usmev su tie paky, ktorymi mozete pohnut dopredu svoje pracovne aj obchodne aktivity. Mate aj zvysenu pravdepodobnost vyhry. Perspektivny lubostny vztah mozete nadviazat s Vahami. Zdravotne pozor na kolena a na nohy!

Vodnar
Neustupujte tam, kde to nie je unosne. Iba tak si prestanete pripadat ako v zlom sne. Zvazte, ci privelmi nedoverujete nespravnej osobe. Dostatkom vitaminov sa vyhnete chorobe. Pekny lubostny vztah mozete nadviazat ako host na svadbe.

Ryby
Vas zivot byva plny vzostupov a padov, ziclivosti aj zavisti. Distancujte sa od tych ludi, ktori vam svojimi nehoraznymi sposobmi pripravili vela smutku a bolesti. Planety praju tym, co si hladaju pracu. Nezanedbavajte oddych, pomoze to srdcu!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT