6. MAJ 2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

   Zabudovanu krbovu vlozku a halogenove svietidlo odniesol ktosi z rekreacnej chaty na Simunicke v katastri Brezna. Stalo sa tak niekedy medzi 20. a 26. aprilom, cim Lesom mesta Brezno, s. r. o., vznikla skoda asi za 26 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Na zaklade oznamenia obcanov hliadka Obvodneho oddelenia PZ v Pohorelej 23. aprila o 15. hodine v garazi rodinneho domu na Razusovej ulici zadrzala M. V. zo Zavadky nad Hronom, ktory sa tam pokusil odcudzit rozne veci. Garaz si otvoril pravym klucom, ktory predtym ukradol v kuchyni. Okresny urad justicnej policie Policajneho zboru v Brezne voci M. V. vzniesol obvinenie z trestneho cinu porusovania domovej slobody a kradeze.

V ulicke pod kostolom vo Vydrove 28. aprila vecer o deviatej hodine ktosi okradol T. S. Zlodej mu cez hlavu prehodil sveter a zo zadneho vrecka nohavic ukradol puzdro, v ktorom mal obciansky preukaz, kartu poistenca a 600 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V lokalite Stosikovo v Benusi L. M. a L. J., obaja z Benusa, 8. aprila neopravnene vyrubali devat smrekov v mnozstve 12,9 metra kubickeho, cim Lesom SR, s. p., Odstepny zavod Benus sposobili skodu za 13 000 korun. Pachatelov 29. aprila vypatrali pohorelski policajti.

Sudca Okresneho sudu v Brezne 2. maja popoludni vzal do vysetrovacej vazby 23-rocneho B. M. z Nemeckej. Tento slobodny, nezamestnany a dvakrat sudne trestany muz celi obvineniu, ze od 5. januara do 19. aprila sa dopustil trestneho cinu ublizenia na zdravi, vydierania, porusovania domovej slobody a kradeze. Vysetruje OU JP PZ v Brezne.

Rozlicne pracovne naradie z garaze v Podbrezovej na Stiavnicke ukradol v noci z 2. na 3. maja neznamy pachatel. Okrem toho vnikol do nezamknutej Skody Forman, z ktorej chyba radiomagnetofon s CD prehravacom, vsetko dovedna asi za 68 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

O stvrt na jedenast vecer 2. maja sa na Ceste osloboditelov v Brezne stala tragicka dopravna nehoda. Dvadsatjedenrocny vodic z Brezna v prudkom dazdi v rychlosti nad povolenu hranicu vo svojom jazdnom pruhu zrazil 36-rocneho chodca z Brezna, ktory v tom case prechadzal cez cestu. Na nasledky pocetnych poraneni celeho tela muz na mieste nehody zomrel. Vodicovi, ktory nejazdil pod vplyvom alkoholu, zadrzali vodicsky preukaz. Vysetrovatel OU JP PZ v Brezne zacal proti nemu trestne stihanie a vzniesol obvinenie z trestneho cinu ublizenia na zdravi.

Prvykrat v tomto tyzdni vystartovali v sobotu na Certovicu, kde na cestu vytiahli havarovany Volkswagen. Na druhy den v Myte pod Dumbierom odpratali z vozovky spadnuty strom. V stredu v Podbrezovej pomohli zachranarom nalozit do sanitky pacienta v bezvedomi s nadmernou hmotnostou. Prvy maj sa neobisiel bez dopravnej nehody v Ciernom Balogu, kde vodic Opela Astra narazil do zabradlia pri ceste, nastastie k zraneniam nedoslo. Absolvovali aj styri vyjazdy k uhaseniu poziarov, ktore vznikli vypalovanim travnatych porastov. Najrozsiahlejsi bol v Piesku, kde v spolupraci so Zavodnym hasicskym utvarom Podbrezova a Obecnym hasicskym utvarom Valaska na likvidaciu pouzili 4C prudy.

Trening dvoch muzov na terennych motorkach na prveho maja v Jaseni nedopadol zrejme podla ocakavanych predstav. V popoludnajsich hodinach havarovali a lekari ich do breznianskej nemocnice previezli so zlomeninami koncatin. Dovedna vystartovali 19-krat, z toho po 5-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k inym pripadom, po 4-krat k neurologickym prihodam, k urazom a raz k umrtiu este pred prichodom sanitky.

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze pocet dopravnych nehod nestupol, prave naopak zaznamenali len dve, a to v Hronci a v Ciernom Balogu, odkial odviezli havarovanu Skodu 120 a Opel. Odtiahli aj Mitshubishi so zlomenym cepom a Fiat Ducato s poskodenou polosou. Do Myta doviezli naftu, ktora sa minula v Avii, na Mazornikove nastavili zapalovanie vo Wartburgu a v Brezne otvorili Favorit, v ktorom si majitel zabuchol kluce.

Krasy prirody obdivovalo mnoho turistov hlavne cez vikend a pocas Sviatku prace. Zdravie si utuzovali na Dumbieri, kde prevladalo celkom pekne pocasie, i ked slniecko vo vysokohorskom prostredi bolo obcas skupe. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadny uraz a ani mimoriadnu udalost.

Trestneho cinu ublizenia na zdravi sa dopustil 40-rocny J. J. z Pohorelej, ktory 4. maja predpoludnim po predchadzajucej slovnej hadke pichol nozom D. P. Muzovi sposobil zranenie, z ktoreho sa bude liecit dva tyzdne. Vysetrovatel OU JP PZ v Brezne v ten isty den zacal voci utocnikovi trestne stihanie.

Rozlicne pracovne naradie a flasu s plynom v noci na prelome aprila a maja ulupil ktosi z haly firmy na Brezenskej ulici v Brezne. Skodu vycislili na 113 600 korun. Vysetruje OU JP PZ Brezno.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 25. aprila do 2. maja

  Uzreli svetlo sveta image

 

Jakub Zivor z Dubovej, Peter Bagoga z Helpy, Ivan Olah z Brezna, Miriam Talianova z Brezna, Matus Prukner z Michalovej, Tamara Matulova z Cierneho Balogu, Zuzana Belkova z Cierneho Balogu, Alexandra Sardzikova z Polomky.

 

Opustili nas_image

 

Jaroslav Pauliak (44) zo Zavadky nad Hronom, Vladimir Fasko (56) z Valaskej, Milos Imrich (74) z Nemeckej, Paulina Stulrajterova (77) z Cierneho Balogu, Stefan Dudas (74) zo Zavadky nad Hronom, Juraj Laurinc (80) z Telgartu, Jozef Stieranka (67) z Valaskej, Jan Ostrihon (43) z Brezna, Milos Sedivka (39) z Brezna, Maria Stuberova z Helpy, Danka Bacusanova (21) z Bravacova, Jozef Gordulic (63) z Predajnej, Anna Stubnova (85) z Brezna, Anna Bubelinyova (75) z Bacucha, Ema Ucnikova (81) z Valaskej, Bozena Parasinova (90) z Brezna, Maria Tistianova (70) z Jasenia, Matilda Sojakova (76) z Dubovej, Peter Kobida (53) zo Zamostia.

 

Blahozelanie_image

 

Dozila si sa prekrasnej chvile, presla si zivotom predlhe mile. Presla si krajinou bolesti, lasky, dovol nam pohladit postriebrene vlasky. Z tvojej lasky, srdca, dlani, vzdy k nam prudi stastia tok. Nech i dalej po nasom priani Boh ti zehna kazdy krok.

Dna 7. maja sa dozije krasnych sedemdesiatych narodenin

Terezia Potkanyova z Cierneho Balogu – Janosovky.

K vzacnemu zivotnemu jubileu jej zo srdca blahozelaju a do dalsich rokov zivota vsetko najlepsie praju manzel Anton, synovia Lubomir, Ivan, Jaroslav a Pavol s rodinami. Vnuk Ondrik a vsetky vnucky za vsetkych objimaju a bozkavaju. K pozdravu sa pripaja aj cela rodina.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, priatelom, znamym a pribuznym, ze sa spolu s nami vo velkom pocte rozlucili dna 2. aprila s nasim drahym otcom, manzelom, bratom, starym otcom, krstnym a priatelom

Samuelom Dolnanom z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

...

Dakujeme rodine, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 25. aprila odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Stefana Vozara z Brezna.

Smutiaca rodina

 

Spomienky

Odisla si z nasho zivota, ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 4. maja uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, mama

Ruzena Trajtelova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzel, dcera, syn s rodinami a ostatna rodina

Spomienky

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 2. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Vlastimil Krivanek.

Spominaju druzka, svagor s rodinou a ostatni pribuzni.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 7. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Ludovit Kmet z Valaskej.

Vsetci, co ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S laskou a uctou spominaju manzelka a dcery Monika, Katka a Danka s rodinami.

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom, a teraz nam velmi chyba v nom.

Dna 7. maja uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil nas otec a starky

Jan Majchut z Brezna.

Spominaju manzelka, dcery Olga a Vierka, zatovia Miro a Lubo a vnucata Mirko, Lubko a Lenka.

...

Dna 7. maja uplynu tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, stary otec, brat, svagor

Jan Luptak z Bravacova.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S uctou spominaju manzelka, synovia Jan a Igor.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na dobrocskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 9. maja uplynie rok odvtedy, co nas opustila nasa mama a stara mama

Terezia Sitarcikova z Cierneho Balogu – Dobroce.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci stichol hlas, vdaka ti matka za vsetkych nas.

Dna 10. maja uplynie desat rokov odvtedy, co nas vo veku sestdesiatjeden rokov opustila nasa draha manzelka, mamicka, stara a prastara mamicka

Maria Jencova, rodena Hanesova z Brezna.

Z nasej mysle neodisla. V nasich spomienkach stale zije.

S uctou a laskou spomijanu manzel, dcera Marika, syn Jan a nevesta Darina s rodinami. Tichu spomienku jej venuju sestry Helena, Anna, Emilia, Marta, brat Ludovit s rodinami a ostatna rodina.

Baran
Mate zvlastnu schopnost zivo reagovat na vsetko, co jar prinasa, vratane lubostnej aktivity. Rozmyslajte o tom, co by to bol za zivot bez rocnych obdobi.

Byk
Konecne sa moze skoncit obdobie plne neistoty. Vasa podnikatelska cinnost ma stupajucu tendenciu a z toho vyplyvaju aj dobre financne vysledky.

Blizenci
Bolo by nacase, aby ste prestali experimentovat tam, kde sa treba sustredit na podstatne zalezitosti. Ak dokazete vyuzit priaznivu konstelaciu, mozete uskutocnit svoje predstavy.

Rak
Vas dusevny svet je ovladany zvedavostou a ocakavanim niecoho mimoriadneho. Napriek tomu sa v podstate nic take nestane.

Lev
Za nedavne vyroky a napady vas spolupracovnici budu obdivovat. Dokonca aj vy sami budete prekvapeni svojou vykonnostou. Dostanete nove inspiracie pre tvorivu pracu.

Panna
Ak ste si mysleli, ze vase lubostne dobrodruzstvo zostane utajene, to bola naivna predstava. Dalej uz neotalajte, treba konat. Kazdy vas krok a pohyb je ostro sledovany.

Vahy
Vsade, kde sa hovori o uspesnych ludoch, zaznieva opakovane aj vase meno. Mohli by ste sa nazvat stastnym clovekom. Ale vy len pracujte dalej, nech vam zavidia.

Skorpion
Napriek spokojnosti, ktoru v tomto obdobi pocitujete, nezatvarajte oci pred signalmi, ktore vyjadruju, ze nieco v partnerskych vztahoch nie je v poriadku.

Strelec
Pokial ste skutocne presvedceni o svojich kvalitach a najma o svojej pravde, nepristupujte na kompromis. V opacnom pripade vsak hladajte riesenie s dohodou, zmierom.

Kozorozec
Priaznivy vplyv vasej hviezdy sa prejavi aj vo vasom spolocenskom zivote. Sustavne pocitujete vzrastajuci zaujem opacneho pohlavia o svoju osobnost.

Vodnar
Niekto z vasho okolia na pracovisku chce u vas vyvolat pocit neistoty. Chceli by ste sa dozvediet, co vlastne sleduje. Robte si len svoje, casom vsetko vyjde najavo.

Ryby
Stale sa vam vybavuju zazitky z vikendu. Mali by ste preladit na pracu. Nemozete totiz paralelne podavat vykony a pritom snivat. Nasledujuce dni vam ponuknu vhodnu prilezitost na pracu s peniazmi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT