10. AUGUST 1999 Strana 5

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Program kin od 11. do 18. augusta

Kino Fabova hola Polomka

14.sobota - ZOZNAMTE SA, JOE BLACK (USA,MP/12,19.30) - Smrt nemusi byt vzdy zenskeho rodu a moze byt, tak isto ako obycajni smrtelnici, na smrt prepracovana. Potom nezostava nic ine, ako si vziat dovolenku a vydat sa za hranice vsednych dni. V pripade zahadneho mladika menom Joe Black priamo do domu multimilionara. V hlavnej ulohe Brad Pitt a Anthony Hopkins.

Kino Trangoska Valaska

17.utorok - ZOZNAMTE SA, JOE BLACK (USA,MP/12,19.00) - Brad Pitt a Anthony Hopkins su hviezdami romantickej komedie o smrti, ktora na seba vezme ludsku podobu, aby spoznala bohateho bizmizmana.

Kino Mostar Brezno

15.nedela o 20.00 - UTOPENEC NA UTEKU (MP/12) - Blazniva komedia spaja thrillerovy pribeh so strelenou groteskou, plnou slovnych a situacnych gagov. Huslovy virtuoz sa stal obetou komplotu zahadnej krasky a jednorukeho, jednonoheho a jednookeho muza a po nespravodlivom obvineni z vrazdy sa dostal do vazenia. Pri uteku ma v patach fanatickeho policajta.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum v Brezne vas pozyva:

- do vystavnych priestorov na Namesti gen. M. R. Stefanika c. 55 (radnica) na vystavu Boh zehnaj poctivemu remeslu!,

- do budovy na Namesti gen. M.R. Stefanika 13 na vystavu Pavla Simana Z tvorby, zaroven si tu mozete pozriet vystavu ideovych navrhov studentov VSVU z Bratislavy Turisticke Pohronie.

...

KAVT sa predstavuje je nazov predajnej vystavy Klubu amaterskej vytvarnej tvorby, ktora je od 9. augusta (11.-16.h) instalovana v synagoge na Sturovej ulici v Brezne. Vstupne 10, 5 Sk.

...

V ramci Breznianskeho kulturneho leta:

- 12. augusta o 17.h. na namesti v Brezne v programe Navraty II ucinkuje folklorny subor Mostar po navrate zo zajazdu vo Svajciarsku a vo Francuzsku

...

Piaty rocnik netradicnych sutazi na Ciernohronskej zeleznici zacina 21. augusta od 8. h.

TURISTICKE POHRONIE - je nazov projektu, ktory si kladie za ciel vybudovat ubytovacie zariadenia a zastavkove miesta od Brezna po Zarnovicu. Tieto by mali sluzit vodakom, cyklistom, pesim turistom a perspektivne aj zimnej turistike. Vystava ponuka ideove navrhy studentov Vysokej skoly vytvarnych umeni v Bratislave, ktore by mali byt podkladom k diskusii obcanov mesta, poslancov a clenov komisii mestskeho zatupitelstva o tom, ako si ubytovacie a zastavkove miesta predstavujeme budovat v okoli nasho mesta. Pri spracuvani navrhov sledovali studenti nasledujuce kriteria: pouzitie prirodnych materialov, cenova dostupnost, architektonicke stvarnenie ocami mladych ludi, potencialnych uzivatelov uvedenych zariadeni. Cielom tejto vystavy je spolu s navrhmi a pripomienkami verejnosti zjednotit informacny tok, podporit podnikatelske aktivity za ucelom vytvorenia jednotneho projektu ako produktu cestovneho ruchu z regionu Pohronia.

  Mestske kulturne stredisko v Brezne

otvara v septembri 1999 tieto kurzy

JAZYKOVE:

jazyk anglicky I. rocnik
jazyk anglicky II. rocnik

jazyk anglicky - konverzacia
jazyk nemecky I. rocnik
jazyk nemecky II. rocnik
jazyk nemecky - konverzacia
jazyk francuzsky I. rocnik
jazyk francuzsky II. rocnik
jazyk francuzsky - konverzacia

Kurzovne 900 Sk

jazyk francuzsky - intenzivny 15.10. - 20.11
Kurzovne 300 Sk

ODBORNE:

technika administrativy - strojopis, kurzovne 800 Sk
kurz relaxacnych cviceni s prvkami kalanetiky, kurzovne 200 Sk

Blizsie informacie ziskate v MsKS v Brezne, Nam, gen. M. R. Stefanika 2, alebo na c. tel: 6112189.
KONKURZY do detskych kolektivov ZUC:

Detsky folklorny subor Stastne detstvo - vo stvrtok 7. oktobra o 15.00 v budove MsKS
Detske divadelne studio - v stredu 15. septembra v budove MskS
Detske spevacky zbor Slniecko - v pondelky 13. a 20. septembra od 16.30 do 17.15 h v Mestskom dome kultury, Svermova 7, Brezno


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT