Country skupina TUCNA ANCA

z na zaciatku treba povedat, ze kapela pod tymto nazvom nesustreduje nadupanych profesionalov, ale amaterskych muzikantov, odchovanych na rocku, disku a vselijakom moznom type muziky, ktoru produkovali, pocas svojich mladickych rokov na svadbach a zabavach.

Tucna Anca sa vyliahla roku pana 1990 v malej dedinke Horna Lehota. Jej pociatocny repertoar ktory v uvedenej ustanovizni produkovala bol zlozeny vyhradne zo starej ceskoslovenskej country tvorby.

Neskor kapela zacala pozvolna prechadzat na vlastnu tvorbu a v roku 1993 bola pozvana do Slovenskeho rozhlasu. Po nahrati niekolkych skladieb sa rozhodla vydat vlastnu kazetu. Jej nazov je

"TRIEZVEHO MA NEDOSTANU".

Atmosfera kazety svedci o veselom duchu kapely. Producentom a zaroven krstnym otcom sa stal Robo Kazik.

Po vyjdeni kazety zacala Tucna Anca hrat na vlastnych koncertoch po celom Slovensku a popri tom aj v zivych nahravkach v rozhlase. Naposledy to bolo pri prilezitosti 70-vyrocia banskobystrickeho rozhlasu v relacii ' Sobotnik '. Od roku 1994 sa Tucna Anca zucastnuje country balov, festivalov a tiez vybornych akcii poriadanych z prilezitosti jubilejnych vyroci inych country skupin. V roku 1995 oslavila Tucna Anca svoje 5 narodeniny, kde hostom bola resovska skupina 'MLOCI', 'PRAMEN' z Banskej Bystrice a 'VODOPAD' z Brezna.

Tiez sa zucastnuje na vyznamnych kulturnych a sportovych podujatiach na Slovensku. Z velkeho mnozstva vystupeni staci spomenut:

Splav Hrona - BREZNO
Zemplinsky jarmok - Michalovce
Slovenske gagy - Kremnica
Oktoberfest - Btratislava
Vystava piva - Galanta
Svetovy Pohar - Strbske Pleso
Konske rodeo - Muran
MS v Biatlone - Osrblie
Lojzovanie - TV Markiza

V roku 1996 kapela vydava druhu kazetu s nazvom

"MOCNI, SPROSTI, LAKOMI"

Producentom tejto kazety stava firma BARBOT so sidlom v Brezne.
Piesne z obidvoch kaziet vyuziva v terajsom zabavnom programe 'SLOVENSKE SUMO' v trvani 70 minut. Program dalej obsahuje humorne slovo, dve scenky, ktore su parodiou na fitnescentrum a zapas sumo. Cely program sa nesie v duchu svojrazneho horehronskeho humoru. Momentalne Tucna Anca pracuje na dalsej kazete a tesi sa na kazde hudobne vystupenie.
Cela tvorba je po textovej stranke postavena na satire a po stranke hudobnej vytvara zvlastnu zmes country a toho ostatneho co v muzikantoch zostalo a teraz pri tvoreni vlastnych veci je vyplavovane na povrch. Na spestrenie programu sa muzikanti hraju vo svojich scenkach na amaterskych hercov .

Terajsie zlozenie kapely:

Banjo - Milan Tehlar z Valaskej
Gitara - Milos Mravec z Lehoty
Mandolina, husle - Vladimir Busniak z Lehoty

Kontakt :

Milan: +421903374131