Spevacky zbor mesta BREZNA

foto[English version]

Spevacky zbor mesta Brezna posobi pri Mestskom kulturnom stredisku Brezno

Spevacky zbor mesta BREZNA

V Brezne spev a hudba maju dlhu tradiciu v spolupraci dvoch kulturnych institucii Vzdelavacie mestske stredisko a Mestska hudobna skola jej ucitel J. Sousek, a zensky spevacky zbor bol zalozeny v roku 1977 a zacal pripravovat jeho program. Uz v roku 1984 spevacky zbor uskutocnil uspesny zajazd na Festival spevackych zborov v Bekescabe /Madarsko/. V tomto roku novy dirigent Dr.Milan Pazurik zacal svoju cinnost so zborom.

V roku castych vyroci svojej cinnosti /1988/, zbor dostal svoje sucastne meno Spevacky zbor mesta Brezna. Dolezite zmeny boli realizovane v roku 1990 - zalozenie muzskej sekcie a zbor zacal studovat kompoziciu pre zmiesane chory.

Dnes je zbor jednym z najlepsich v stredoslovenskom regione. Jeho vystupenia boli s uznanim prijimane v mnohych mestach a kupeloch Slovenska a Ciech, na festivaloch v Madarsku, Rumunsku, Polsku, a v Taliansku. Slovensky rozhlas ma nahrate niekolke komopozicie jeho predstaveni.

Dr. Milan Pazurik CSc., profesor Univerzity Mateja Belu v Banskej Bystrici, vedie Brezniansky spevacky zbor od roku 1984.


KONTAKT  - manager zboru:
Daniel  RAKYTA,  Malinovskeho  9,
977 01 Brezno, SLOVAKIA
tel.:+421- 48- 6115681
fax.:+421- 48- 6115684

[top] [index]