22. JUN 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V presne nezistenom case od marca roku 1996 do 7. juna tohto roka doteraz neznamy pachatel sa vlamal do objektu zrusenej prevadzky na vyrobu umyvadiel a elektroniky firmy Dana Marble Slovakia, spol. s r. o., Zavadka nad Hronom. Ukradol odtial elektroinstalaciu, kompletnu zdravotnicku techniku, dvere, podlahovinu z PVC a rozne zariadenie, vsetko veci v hodnote 348 500 korun. Okrem toho v prevadzke poskodil aj spajkovaci automat, na ktorom nechal skodu za 100 000 korun.

Sijaci, pisaci stroj, fotoaparat, radioprijimac, farebny televizor, rozne elektricke spotrebice a kozmetiku ukradol neznamy pachatel z bytu K. H. v Brezne. Kradez so skodou bezmala za 43 000 korun sa stala niekedy od deviatej hodiny rano 28. maja do siestej podvecer 8. juna.

V noci z 9. na 10. juna vycinal autickar v Brezne, kedy spred rodinneho domu ukradol Daevoo Espero SPZ BBI 52-87 tmavosedej metalizy. Auto za 358 000 korun patri Strednemu odbornemu ucilistu hutnickemu v Podbrezovej. Po ukradnutom vozidle a po pachatelovi vyhlasili patranie. Akekolvek informacie oznamte na znamom telefonnom cisle 158 alebo ktoremukolvek utvaru Policajneho zboru.

Pod ruskom noci 11. juna ktosi kradol v pohostinstve Texas vo Valaskej. Odniesol si alkoholicke napoje a cigarety rozneho druhu a peniaze v hotovosti. Skodu sposobenu majitelovi J. S. z Brezna odhadli na 5500 korun.

Pohorelski policajti vypatrali pachatelov kradeze, a to E. H. a M. G. z Helpy, ktori sa predpdoludnim 10. a 11. juna vlamali do bytu R. B. v Helpe. V lupe za 1100 korun boli alkoholicke napoje, cigarety a peniaze v hotovosti.

Niekedy od 9. do 14. juna v katastri Brezna v lokalite Skalka - Krajcovo neznamy pachatel neopravnene vyrubal a ukradol gulatinu zo smreka. Lesom mesta Brezna, spol. s r. o., vznikla asi 15 000-korunova skoda.

Policajti Obvodneho oddelenia Policajneho zboru v Brezne zistili, ze M. S. z Brezna 12. juna o pol tretej popoludni na Hronskej ulici ukradol zo skladika motorovu pilu Husqvarna. Majitelovi D. C. z Brezna vznikla kradezou skoda dovedna za 11 000 korun.

Niekedy medzi 10. a 12. junom sa ktosi vlamal do zahradnej chaty na Padlickove v katastri Brezna. Majitelke M. P. z Brezna ukradol farebny televizor a radiomagnetofon, cim jej sposobil skodu asi za 21 000 korun.

V noci z 12. na 13. juna v chatarskej oblasti v katastri Myta pod Dumbierom vykradli tri auta. Z Opelu Cadet , ktory patri J. P. z Brezna, chybaju okuliare Polaroid, lekarnicka, magnetofonove kazety, golasada a peniaze v hotovosti, vsetko za asi 8700 korun. Majitelovi Skody 105 L, S. F. z Banskej Bystrice, ukradli golasadu, plastovy kufor s naradim a antenu na autoradio (skoda za 2300 korun). Tasku s naradim od vozidla a lekarnicku ukradli zo Skody Favorit, cim majitelovi J. H. z Lucenca sposobili skodu asi za 5000 korun.

O pol osmej rano 14. juna I. H. zo Sihly oznamil Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Brezne, ze pri obchodzke asi dvesto metrov ponize Sihly smerom na Hroncok nasiel v potoku minometny granat pravdepodobne z druhej svetovej vojny. Na miesto nalezu privolali pyrotechnika z Krajskeho riaditelstva Policajneho zboru v Banskej Bystrici, ktory minometny granat kalibru 55 mm zaistil a zobral na zneskodnenie.

Od jednej hodiny v noci do tristvrte na devat rano 15. juna v rekreacnej oblasti Krpacovo ktosi vykradol Mitchubischi. Majitela B. D. z Bratislavy zlodej obral o mobilny telefon Nokia tmavozelenej farby, cim mu sposobil skodu asi za 23 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. juna

Vo Valkovni, cast Zlatno, horela 11. juna chatka na uskladnenie sena a naradie. Hasili ju 1C prudom. V nedelu sa venovali povodnovym pracam v Podbrezovej. Po upchati kanalov ostala nezjazdna vozovka. Poziarnici odcerpavali kanaly a cestu umyli od blata. V pondelok v Pohorelej na zeleznicnom priecesti drezina zachytila Skodu Favorit a tlacila ju po kolajniciach asi 20 metrov. Vodicovi poskytli predlekarsku prvu pomoc a sprejazdnili trat. Z Pohorelej im hlasili aj poziar, bol to plany poplach. Do tretice otvorili zabuchnute dvere bytu na Svermovej ulici v Brezne. Dalsi byt otvarali pomocou plosiny a specialneho naradia v penzione na Ulici F. Krala 16. juna. Vazna dopravna nehoda sa stala v Podbrezovej. Po stretnuti autobusu SAD a Volswagenu Golf bola jedna osoba zranena a okoloiduca zena utrpela sok. V Cervenej Skale sa 17. juna prevratil Liaz. Vodica museli z kabiny vyprostovat. Z auta unikli ropne produkty, ktore neutralizovali vapexom a okolie vycistili.

h155.jpg (2913 bytes)Vodic auta, ktore sa 14. juna na zeleznicnom prejazde pred Pohorelou zrazilo s drezinou, vyviazol s roznymi poraneniami tela a lezi v oddeleni traumatologie v breznianskej nemocnici. Riskantna jazda troch mladych ludi 16. juna v Podbrezovej skoncila nie prave najstastnejsie. Auto vyslo z vozovky, preslo cez autobusove nastupiste a pristalo na strome tesne pri Hrone, cestou zobralo zabradlie a cast autobusu. Dvaja clenovia posadky maju povrchove zranenia, ale treti spolujazdec je vo vaznom kritickom stave v banskobystrickej nemocnici. Z cesty medzi Zlatnom a Cevenou Skalou nakladne auto spadlo do Hrona, sofera previezli v kritickom stave do breznianskej nemocnice. Statistika vyjazdov sanitky RZP vyzera takto: dvanast k nahlym prihodam srdca a obehu, jedenast k mozgovym, dva k brusnym, pat k urazom, jeden k dychacej, styri k inym pripadom, tri k umrtiam a dvoch pacientov prevazali do Banskej Bystrice, dovedna to bolo styridsat vyjazdov.

Na ziadost mnohych citatelov obnovujeme rubriku Opustili nas. Ako sme vas uz informovali, matriky su viazane mlcanlivostou, preto sme sa snazili ziskat informacie z inych zdrojov. Mena do rubriky Uzreli svetlo sveta budeme od buduceho cisla zverejnovat so suhlasom rodicov.

Opustili nas

Frantisek Kubasky (60) z Polomky, Maria Buvalova (89) z Polomky, Anna Bubelinyova (72) z Cierneho Balogu - Pusteho, Amalia Svantnerova (78) z Cierneho Balogu - Dobroce, Rudolf Zihlavnik (57) z Dolnej Lehoty, Arnold Zvarik (75) z Podbrezovej, Magdalena Bursova (55) z Brezna, Jozef Fasko (69) z Brezna, Jan Belko (69) z Brezna, Frantisek Beloch (86) z Valaskej.

Spomienky

Dna 15. juna uplynulo trinast rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jan Medved z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina

"Najkrajsia hviezdicka z celeho nebicka je tvoja mamicka, co ti Boh dal..."
Dna 17. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustila manzelka, mamicka a babka

Magdalena Jergelova z Brezna.

S laskou spominaju manzel, deti a vnucata.

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
Dna 18. juna uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel a otec

Slavomir Rohac z Brezna.

Spomina manzelka, dcera, svokrovci, ostatna rodina a znami.

Dna 21. juna sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasho manzela, otca, svokra a stareho otca

Imricha Vaclavika z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.Spomina manzelka, syn a dcera s rodinami.

Tam v dialke prestalo mi srdce bit, nestihol som sa s vami rozlucit. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na hornolehotskom cintorine spis svoj vecny sen.
Dna 23. juna si pripomenieme prve vyrocia umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Bohumila Demiana z Podbrezovej, ktory nas opustil vo veku 69 rokov svojho zivota.

S velkou uctou a laskou na teba spominaju manzelka Margita, dcera Darinka, vnuk Janko a ostatna rodina.

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 26. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho manzela, otca, svokra a stareho otca

Jozefa Syca z Cierneho Balogu - Kramu.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.Smutiaca rodina

BARAN
Ako keby ste sa zmenili, stale mate tuzbu niekoho potesit, odmenit. Citite ohromnu solidaritu, chcete sa rozdavat. Pozor, robte to s mierou. V praci prichadza cas, ked zacnete zbierat plody svojho niekolkotyzdnoveho pracovneho snazenia.

BYK
S vedomim uspesneho rozhodnutia mozete konstatovat, ze odvtedy, co ste na svoj jedalny listok zaradili zeleninu a bylinkove caje, ste pruznejsi a vykonnejsi. Zvedavost pribuznych neberte ako zasahovanie do vasho sukromia. Maju o vas uprimny zaujem.

BLIZENCI
Prezivate zlozite obdobie. To vsak nie je dovod pre roztrzitost, lebo si zivot este viac skomplikujete. Este nie je neskoro zacat novy, uvolnenejsi zivot. Postupne sa naucite smiat a bavit sa o roznych malickostiach, ktore prinasa zivot.

RAK
Vsadepritomna nahoda vam posle do cesty cloveka, ktory uputa vasu pozornost. Trpezlivo ho vypocujte a po kratkom zvazovani zmenite nieco pod jeho vplyvom. Cez vikend sa rozhodnite pre kupalisko. Po slneni vam dobre padne pivo.

LEV
Kral zvierat, symbol vasho znamenia, je dietatom Slnka a ovplyva bohatou fantaziou vo vztahu k svojim vysadam, ale ma rad aj pozemske radosti. Zaflirtujete si. Ak vo svojich koncatinach pocitite unavu, naco sa vyhovarat, ste trochu "vystaveni".

PANNA
Nie je vylucene, ze tyzden zacnete s pesimistickym pocitom, ako keby sa vam prestalo darit v praci. Vyznate sa sice vo svojej praci, ale teraz viac ako inokedy rutina a skusenosti mohli by iba prekazat. Pokuste sa najst nove vychodisko a originalny postup.

VAHY
Nie ste lakomec, setrnost nepatri k vasim silnym strankam. To vsak neznamena, ze ste povinni zasobovat peniazmi vsetkych kolegov, ktori vedia len utracat. Keby sa vyskytli nedorozumenia, skumajte ich pricinu bez toho, aby ste niekoho urazili.

SKORPION
Mate pred sebou vela uloh. Ak by ste sa pustili do vsetkych, nevyhnete sa vaznym stratam. Postupujte v duchu rady priatelov a sustredte sa na to najhlavnejsie. Cim viac sa priblizite k cielu, tym skor zabudnete na to, co zostalo vzadu.

STRELEC
Tyzden prinesie zaujimave stretnutie, nove spravy a najma netradicne ponuky. Su to perspektivne zalezitosti, nemusite sa nahlit s konecnym rozhodnutim. Rodinnu naladu by mohli pokazit malicherne spravy. Budte velkorysi, cas vsetko vyriesi.

KOZOROZEC
To, po com uz tak davno tuzite, sa stane skutocnostou. Vychutnate pozornost a zaujem okolia o vas. Zoznamite sa so zaujimavym clovekom. Vase poznatky narastu a subezne s nimi stupne i vasa prestiz. Pridete na to, kde by ste sa mohli vyhodnejsie uplatnit.

VODNAR
Pri vydavani penazi budte opatrni, nemusi kazdy vediet, kolko ich mate. Dokonca by ste ich nemuseli tolko nosit so sebou. Je to velke riziko. Je najvyssi cas, aby ste sa zamysleli, kde chcete prezit tohtorocnu dovolenku. Do uvahy vezmite aj financnu stranku.

RYBY
Cakaju vas neprijemnosti s clovekom v uniforme. Rieste vsetko chladnokrvne, dovtipne, pripadne pouzite aj humor. Budte vsak tolerantni a nestracajte trpezlivost.Premyslite si mozne nepriaznive dosledky. Oplati sa dvakrat merat. 


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT