5. MAJ 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

O tristvrte na sest podvecer 21. aprila J. B. z Cierneho Balogu v drevarni rodinneho domu nasiel mrtvolu 31-rocneho J. B., ktory unho prechodne byval. Hliadka Obvodneho oddelenia PZ z Brezna a kriminalisti po prichode na miesto cinu zistili, ze muz ma medzi nohami vzduchovu pusku prerobenu na malokalibrove naboje, ktora bola opreta o prah drevarne a hlaven smerovala k hornej casti tela. Privolany lekar konstatoval smrt v dosledku strely cez ustnu dutinu bez zavinenia inou osobou. Bola nariadena zdravotno-bezpecnostna pitva a zbran zaslali na expertizne skumanie.

Od marca lanskeho roka do 24. aprila ktosi vykradol rodinny dom vo Valkovni. Odniesol si roztahovaci gauc, koberce, kombinovanu chladnicku s mraznickou, obedovu keramicku supravu, rybarsku udicu s navijakom a z prilahlej drevarne cierne uhlie a palivove drevo. Skoda sposobena majitelke A. C. z Kosic cini 21 000 korun.

V presne nezistenom case od 12. do 24. aprila sa neznamy pachatel vlamal do hospodarskej budovy v Polomke. Majitela S. S. obral o cirkular, dlabacku, kotuc s vidiovymi zubami, rucnu pilku, dva kose, sekeru a rozne druhy naradia. Skodu odhadli na 14 600 korun.

Rozne druhy cigariet zmizli v noci z 27. na 28. aprila z pohostinstva Satel v Brezne. Zlodej sposobil majitelke E. F. dovedna aj s poskodenim zariadenia skodu za 11 554 korun. Asi sa mu malilo a z hracieho automatu ukradol peniaze v hotovosti, cim firme Barbot zanechal skodu za 19 700 korun.

Predajnu potravin v Polomke patriacu majitelke E. F. z Brezna vykradli niekedy medzi 13. hodinou 25. aprila a pol siedmou rano 26. aprila. Z obchodu chybaju cigarety, cukrovinky a liehove napoje, dovedna za vyse 17 000 korun.

Zo Skody 120 zaparkovanej na Ulici CSA v Brezne zmizlo medzi 24. a 26. aprilom autoradio. Kradezou vznikla majitelovi J. K. z Brezna skoda za 7400 korun.

Pod ruskom noci 27. aprila akysi odvazlivec ukradol z privesu, ktory bol zaparkovany na parkovisku pred firmou BAR-tranz Pohorela, pneumatiku aj s diskom. Skoda sposobena tejto firme je 17 000 korun.

Motorovu naftu z garaze OLZ Benus ukradol neznamy pachatel v noci z 26. na 27. aprila . Nasledne na to rozbil okno na nakladaci, z ktoreho ukradol autoradio Pioneer s kazetou a ventilator. Svojim konanim sposobil OLZ Benus skodu za 16 000 korun.

Volne uskladneny startovaci vozik za 75 000 korun uchmatol ktosi z dielne, ktora sa nachadza v objekte SAD Brezne. Zlodejovi na kradez stacil cas od 11. do 14. hodiny 26. aprila.

Predajnu potravin Mix v Bujakove, ktora patri HSD Brezno, vykradli medzi pol piatou popoludni 26. aprila a ranom nasledujuceho dna. V lupe za bezmala 60 000 korun boli rozne druhy alkoholu, cigariet, zuvaciek, ryby, mrazene kurcata a peniaze z pokladne.

Medzi 17. a 22. hodinou 28. aprila doslo vo Valaskej k nahlemu umrtiu 41-rocnej V. G., ktoru v spolocnom byte nasiel jej manzel J. G. Privolany lekar konstatoval, ze nejde o smrt zavinenu inou osobou. Viac ukaze zdravotno-bezpecnostna pitva.

Co sa udialo v tyzdni od 23. aprila  do 30. aprila

V sobotu 24. aprila v Helpe spadla z bicykla zena aj s dietatom, ktore viezla. Bicyklistka ostala v bezvedomi a poziarnici jej poskytli do prichodu santiky RZP zdravotnicku pomoc. O den neskor par minut pred jedenastou vecer zasahovali na Mazornikove pri dopravnej nehode. V Bujakove pri obalovacke 28. aprila popoludni zbehlo z cesty auto zn. Seat Cordoba. Poziarnici vozidlo vytiahli a nalozili na odtahove auto. V tento den este otvarali byt na Ulici CSA v Brezne, pretoze na dverach bol poskodeny zamok.

 

h155.jpg (2913 bytes)

S krajsim pocasim sa na cestach castejsie objavuju bicyklisti a motocyklisti. Umerne ich pohybu vzrasta aj pocet nehod na cestach. Spomenieme dva pripady, pri ktorych zasahovala sanitka RZP. Devatrocny syn, ktoreho v sobotu 24. aprila dopoludnia v Helpe matka viezla na bicykli, pravdepodobne dal nohu do kolesa, a tak obaja spadli. Obisli bez zlomenin, ale utrpeli lahsi otras mozgu a odreniny tvare. V utorok 27. aprila skoncila na Taloch padom a zlomenou nohou jazda 33-rocneho motocyklistu. Sanitka RZP vystartovala dovedna dvadsatdvakrat, z toho patkrat k nahlym prihodam srdca a obehu, po dvakrat k dychacim a mozgovym prihodam, k jednej gynekologickej, trom urazom, siestim inym pripadom, dvakrat prevazali pacientov do Banskej Bystrice a raz ktosi zneuzil ich pomoc.

 

Daniela Ridzonova z Brezna, Radovan Banik z Valaskej, Diana Konova z Telgartu, Lubomira Zajacova z Telgartu, Ivan Lacko z Cierneho Balogu, Oliver Zajak z Michalovej, Nikoleta Libicova z Benusa, Lucia Majchutova z Brezna, Erik Pustaj z Brezna, Martin Kovacik z Brezna, Frantisek Skladany z Helpy, Tomas Hudak z Predajnej.

 

Maria Balova (70) z Valaskej, Jan Tazky (86) z Brezna, Maria Cimermanova (77) z Brezna, Ondrej Bucko (60) z Brezna, Jozef Rusnak (75) z Brezna, Maria Molcanova (75) z Valaskej.

Spomienky

Dna 4. maja uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustila manzelka, mama a stara mama

Juliana Mutisova z Myta pod Dumbierom.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
S laskou spominaju manzel, dcery Olinka a Danka s rodinami a rodina Dualska.

Zhasli oci, utichol hlas, bez rozlucky si nechala nas. Uz nikdy ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Nemozeme ta zobudit ani najkrajsim slovom, preto ti kladieme kyticku na hrob a povieme: Mamka nasa zbohom.
Dna 4. maja uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, mama a stara mama

Ruzena Trajtelova z Brezna.
S laskou spominaju manzel, dcera s rodinou a syn s rodinou.

Stvrteho maja uplynuli dva roky odvtedy, co nas nahle opustil milovany manzel, otec, stary otec

Ladislav Gasperan z Bravacova.

Casto prichadzame k tvojmu hrobu, oci mame plne slz, smutok a zial v srdci mame a na teba s laskou spominame.
Smutiaca rodina

Piateho maja uplynie desat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, stary a prastary otec

Jozef Pribilinec z Brezna.
S laskou a uctou spominaju dcery s rodinami.

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol dalej zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.
Desiateho maja uplynie desat rokov odvtedy, co nas vo veku nedozitych sestdesiatsest rokov navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Stefan Svantner z Brezna.
S laskou spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami.

Uz navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 10. maja uplynie rok odvtedy, co nas nahle, navzdy opustil moj manzel

Stefan Suja-Pumel.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou a uctou spomina manzelka.

BARAN
Mate zvlastnu schopnost zivo reagovat na vsetko, co jar prinasa, vratane lubostnej aktivity. Rozmyslate o tom, co by to bol za zivot bez rocnych obdobi. Pozorne si precitajte odporucania o racionalnej vyzive a rozhodnite sa konecne pre zdravsiu kuchynu.

BYK
Konecne sa moze skoncit obdobie plne neistoty. Vasa podnikatelska cinnost ma stupajucu tendenciu a z toho vyplyvaju aj dobre financne vysledky. Len pokracujte. Nestracajte zamer, svoju koncepciu, sustredte sa na to hlavne.

BLIZENCI
Bolo by nacase, aby ste prestali experimentovat tam, kde sa treba sustredit na podstatne zalezitosti. Ak dokazete vyuzit priaznivu konstelaciu, mozete uskutocnit svoje predstavy. Bude vas sprevadzat tuzba po vitazstve. Prijmite partnerovu pomoc.

RAK
Vas dusevny svet je ovladany zvedavostou a ocakavanim niecoho mimoriadneho. Napriek tomu sa v podstate nic take nestane. Vas partner je citlivy ako seizmograf. Len co sa trochu viac venujete svojim zalezitostiam, hned ukazuje, ze je zle.

LEV
Za nedavne vyroky a napady vas spolupracovnici budu obdivovat. Dokonca aj vy sami budete prekvapeni svojou vykonnostou. Dostanete nove inspiracie pre tvorivu pracu. Aj ked ste netrpezlivi, nevyvolavajte zbytocne hadky.

PANNA
Ak ste si mysleli, ze vase lubostne dobrodruzstvo zostane utajene, to bola naivna predstava. Dalej uz neotalajte, treba konat. Kazdy vas krok a pohyb je ostro sledovany. Nesmiete stratit svoju povest. Urobte diplomaticke kroky pre zmier.

VAHY
Vsade, kde sa hovori o uspesnych ludoch, zaznieva opakovane aj vase meno. Mohli by ste sa nazvat stastnym clovekom. Ale vy len pracujte dalej, nech vam zavidia. Mozete si dovolit aj niekolko drobnych preslapov, neovplyvnia pozitivny priebeh udalosti.

SKORPION
Napriek spokojnosti, ktoru v tomto obdobi pocitujete, nezatvarajte oci pred signalmi, ktore vyjadruju, ze nieco v partnerskych vztahoch nie je v poriadku. Mali by ste viac pocuvat a menej hovorit, najma obmedzit netaktne, urazajuce poznamky.

STRELEC
Pokial ste skutocne presvedceni o svojich kvalitach a najma o svojej pravde, nepristupujte na kompromis. V opacnom pripade vsak hladajte riesenie s dohodou, zmierom. V priebehu tyzdna vas niekolko prijemnych dojmov preladi na optimisticky ton.

KOZOROZEC
Priaznivy vplyv vasej hviezdy sa prejavi aj vo vasom spolocenskom zivote. Sustavne pocitujete vzrastajuci zaujem opacneho pohlavia o svoju osobnost. V mesiaci lasky sa na nedostatok lubostnych dobrodruzstiev nebudete moct stazovat. Len opatrne.

VODNAR
Niekto z vasho okolia na pracovisku chce u vas vyvolat pocit neistoty. Chceli by ste sa dozvediet, co vlastne sleduje. Robte si len svoje, casom vsetko vyjde najavo. Na zaklade postavenia hviezd musite pevne verit, ze vas stastie nenecha sameho.

RYBY
Stale sa vam vybavuju zazitky z vikendu. Mali by ste preladit na pracu. Nemozete totiz paralelne podavat vykony a pritom snivat. Nasledujuce dni vam ponuknu vhodnu prilezitost na pracu s peniazmi. Mozete robit vacsie nakupy, pripadne ucelne investovat.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT