13. APRIL 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Chladnicku s mraznickou, radiomagnetofon, kuchynsky riad, vysavac a rozne zariadenie povynasal zlodej z chaty na Kozlove v Brezne niekedy od poludnia 13. januara do druhej popoludni 1. aprila. Skodu sposobenu E. C. z Levic odhadli dovedna na bezmala 50 000 korun.

Medzi 27. a 31. marcom ktosi sarapatil v rekreacnej oblasti na Taloch. Z chaty E. L. z Banskej Bystrice ukradol jelenie trofeje a nastenne svietidla z parozia, vsetko za 39 500 korun.

V tom istom obdobi vykradli na Taloch aj chatu R. M. z Tajova. V lupe za 82 000 korun bola kuchynska zasuvna skrinka, kuchynsky riad, paplony, vankuse, postelna bielizen, zehlicka, nocne lampy, molitany a ponorne cerpadlo.

Z lesneho traktora v Pohronskej Polhore ktosi ukradol dve kolesa, na ktorych boli retaze a 83 litrov hydraulickeho oleja, cim Lesnemu zavodu v Ciernom Balogu vznikla skoda za 50 000 korun. Stalo sa to niekedy medzi druhou hodinou popoludni 31. marca do rana nasledujuceho dna.

Pat minut pred desiatou hodinou vecer 1. aprila oznamila O. M. z Brezna Obvodnemu oddeleniu PZ v Brezne, ze na prvom poschodi v spalni medzi skrinami jej sused 44-rocny P. T. spachal samovrazdu obesenim. Privolany lekar konstatoval smrt obesenim bez zavinenia inej osoby a nariadil zdravotno-bezpecnostnu pitvu.

V noci z 2. na 3. aprila sa neznamy pachatel vlamal do pivnice pod garazou na Stiavnicke v Podbrezovej. Majitelovi J. S. z Podbrezovej ukradol dva elektricke prietokove ohrievace, dva horske bicykle, palenku a domace klobasy. Skoda cini dovedna 45 000 korun.

Niekedy medzi 2. a 3. aprilom ktosi vycinal v predajni potravin Mix v Predajnej. Kradezou roznych druhov cigariet, liehovych napojov, masovych vyrobkov, kavy, ponoziek a drobnych minci sposobil Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne 33 000-korunovu skodu.

Kradez vlamanim do skladu firmy Blaus na namesti v Brezne spachal neznamy pachatel v noci na 3. aprila. Ukradol vysavace, zehlicky, ponorny mixer, filmy do fotoaparatov a papierove vrecuska do vysavacov. Skoda sposobena majitelovi O. B. z Valaskej predstavuje sumu 35 310 korun.

Od 10. hodiny 3. aprila do 13. hodiny 4. aprila akysi odvazlivec vykradol pivnicu E. H. z Brezna. Obral ju o 45 poharov zavaranin rozneho druhu a o 15 flias ribezloveho sirupu. Skoda cini dovedna 1830 korun.

Pocas velkonocnych sviatkov sa ktosi vlamal do objektu budovy Socialnej poistovne na Ulici B. Nìmcovej v Brezne. Ukradol odtial tri kalkulacky, datumovku, tlakomer, fonendoskop a peciatku. Socialnej poistovni, pobocka Banska Bystrica, sposobil skodu dovedna bezmala za 7800 korun.

Medzi 1. a 6. aprilom kradol neznamy pachatel v objekte motela na Taloch. Z izby c. 116 si odniesol elektricku rucnu rozbrusovacku a zo skladu materialu nachadzajuceho sa v areali motela elektricku pilu, elektricku rucnu hoblovacku a zvaraci agregat. Skoda sposobena firme Izing, spol. s r. o., Prievidza cini dovedna 39 700 korun a firme Euro Trade, a. s., Kosice 2200 korun.

Prenosnu kovovu pokladnicku so sumou 45 000 korun ukradol neznamy pachatel z administrativnej budovy Rolnickeho druzstva v Ciernom Balogu. Okrem toho na zariadeni nechal skodu za 2500 korun. Kradez sa stala niekedy medzi 1. a 6. aprilom.

Co sa udialo v tyzdni od 1. aprila  do 9. aprila

Istotne k rekordnym dnom, co sa tyka poctu vyjazdov, patril 1. april. Poziarnici vystartovali dovedna 10-krat k poziarom sposobenym vypalovanim suchej travy a odpadu. Konkretne do Jasenia, Vajskovej, Lopeja, Pohorelej, Podkorenovej, do Brezna za kasarne, na Mazornikovo ku poste a na Mliekarensku ulicu a dvakrat do Myta pod Dumbierom. Hasili prevazne jednoduchymi hasiacimi prostriedkami, niekedy lasetovym a 1C prudom. Podobne vyzerali aj nasledujuce dni. Dvakrat v Pohorelej, v Brezne na Ulici 9. maja, na Tisovskej ceste a pod Baniskom zasahovali 2. aprila. V sobotu hasili vo Valaskej, Polomke, v Brezne v Suchej doline a Hlbokej doline, kde na lesnom poraste vznikla asi 200 000-korunova skoda. Stiavnicka, lesny porast vo Vagnari, Brezno - Lucky a Telgart su miesta, kde horelo v nedelu. Este aj na Velkonocny pondelok poziarnici hasili vo Valkovni a Zadnych Halnoch. V utorok horelo len v Pohorelej, ale stali sa dve dopravne nehody v Dubovej a v Brezne. Rucnym hasiacim pristrojom 7.aprila hasili transformator v cisticke odpadovych vod pri Valaskej. Potom odsavali vodu zo zatopenej kotolne hotelovej akademie.

h155.jpg (2913 bytes)Siesteho aprila asi o sedemnastej hodine vodic favoritky na Chalupkovej ulici v Brezne nevybral zakrutu, narazil do protiiduceho auta. Sofer, ktory ostal na mieste nehody, vyviazol bez zranenia a podla jeho slov, sofer favoritky aj so spolujazdcom opustili auto, vzajomne sa podopierajuc, pricom javili znamky pozitia alkoholu. O polhodinu na to v Nemeckej spadol z bicykla mlady muz pravdepodobne pod vplyvom alkoholu. Utrpel povrchove poranenie hlavy, otras mozgu a hospitalizovali ho v breznianskej nemocnici. Z celkoveho poctu dvadsatsedem vyjazdov sanitky RZP bolo osem k nahlym prihodam srdca a obehu, styri k mozgovym, tri k dychacim, jeden k urazu, pat k inym pripadom, zaznamenali styri umrtia a dvoch pacientov prevazali do Banskej Bystrice.

Natalia Dancova z Cierneho Balogu, Tatiana Ridzonova z Brezna, Kristina a Eva Krnacove z Brezna, Juraj Zahradnicek z Brezna, Livia Stigelova z Valaskej, Diana Kosturikova z Brezna, Lucia Cellarova z Brezna, Marek Molota zo Zavadky nad Hronom.

Jan Liptak (75) z Cierneho Balogu - Vydrova, Milan Svantner (45) z Cierneho Balogu - Dobroce, Julius Stulajter (81) z Cierneho Balogu - Fajtova, Pavel Turna (44) z Brezna, Vladimir Bova (67) z Hornej Lehoty.

Spomienky

Dna 13. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas vo veku sedemdesiatosem rokov opustila nasa draha mama a stara mama

Jozefina Giertlova z Cierneho Balogu - Dobroce.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte je tichu spomienku.

Spominaju dcery a synovia s rodinami.

Tak s nami tuzil zit, ale srdce take milovane uz nevladalo dalej bit. Najsmutnejsim a najbolestnejsim v nasom zivote navzdy zostane 13. april, ked si pripominame druhe vyrocie smrti nasho draheho a starostliveho manzela, otca, stareho otca, brata, svagra a zata

Vojtecha Svantnera z Brezna.

Cas plynie, ale srdcia neprestavaju krvacat, oci sa zalievaju slzami. S laskou a zialom v srdci spominaju manzelka, synovia s rodinami a ostatna rodina.

Odisiel si tisko drahy moj a v srdciach ostal len velky bol.
Dna 15. aprila uplynie pat rokov odvtedy, co nas bez slova rozlucky nahle opustil nas dobry a starostlivy otec, manzel a stary otec

Jaroslav Husenica z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
S laskou spomina manzelka, dcera, syn, nevesta, vnucata a ostatna rodina.

Sestnasteho aprila uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas necakane opustil nas otec, manzel a stary otec

Jozef Piliar z Brezna.

Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
Smutiaca rodina

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen.
Dna 17. aprila si pripomenieme nedozitych sestdesiat rokov nasho draheho otca stareho otca

Milana Brozmana z Brezna.

S laskou spominaju deti s rodinami, mama, surodenci s rodinami, svokrovci, manzelka s ostatna rodina.


BARAN
Predstavy, snaha, to je vsetko pekne, ale este to neznamena vysledky. Aj ked viete ist dokladne za vytycenym cielom, opierajte sa aj o stastie. Je pravda, ze kto zacne skor pracovat, moze mat lepsie vysledky. Ale moze byt aj unaveny a v praci zlyha.

BYK
Citite jarnu unavu a preto ste sa rozhodli pre ranne behy. Po miernej davke pohybu vzbudite na pracovisku zaujem svojou pracovitostou a vykonom. Pokracujte na plavarni, na ihrisku a zlepsenou zivotospravou, aby ste mali dobru fyzicku kondiciu.

BLIZENCI
Citite, ze sa musi nieco udiat. Za svet by ste nevedeli povedat, co to ma byt. Ktosi niekde vykrocil a blizi sa k vam. Prinesie vam prijemne prekvapenie. Nebudte nestastni z toho, ze sa niekto kriticky vyjadril o vasich vykonoch. Odznie aj opacny nazor.

RAK
Uz dlhsi cas zanedbavate svoje osobne zaluby a z toho vyplyva iste napatie vo vasich pocinoch. Dostali ste doverne informacie o tom, ze niekto hovori a kona bez vas, ale vo vas prospech. Aj ked mate svoje vyhrady, respektujte, ze ide o vas zaujem.

LEV
Vase starostlivo a zodpovedne pripravovane navrhy sa nestretli s ocakavanym ohlasom. Neberte to ako neuspech, skor ide o smolu. Pri druhom pokuse dostanete podporu. Mali by ste vniest do behu udalosti nove prvky, predovsetkym smele napady a iniciativy.

PANNA
Jarne obdobie ma pozitivny vplyv na vasu psychiku. Lahko sa vam dycha, vasa fantazia pracuje na plne obratky. Ponuknite svoje nove navrhy kolegom. Ale predtym pre istotu prelistujte svoj terminovnik, aj tam najdete surne ulohy, ktore treba nacas splnit.

VAHY
Netrapte sa zbytocne, nie je pravda, ze sa nehodite na svoje miesto. Vo svojej profesii ste uznavana jednicka. Nervozity sa chcete zbavit utokmi na kolegov a obvineniami. Radsej by ste si mali zahryznut do jazyka, nez urazat ludi, ktori su nevinni.

SKORPION
Ste netrpezlivi, podrazdeni, za nepatrne preslapy hned vybuchnete. Budete prekvapeni, ked vas kolegovia vynechaju zo spolocnej akcie. Vytycene zamery sa vam nebude darit uskutocnit na obvyklej urovni. Aj vy mozete mat slabsie obdobie.

STRELEC
Narocne ulohy, ktore vam sef prideli zamerne, vyzaduju od vas akusi mozgovu gymnastiku. Vas vsak tato situacia bavi, mate moznost sa plne realizovat. Obchodnici a podnikatelia sa mozu tesit na nove prisluby, volnych Strelcov prekvapia nove tvare.

KOZOROZEC
Sluby mozno vypocut, ale netreba im verit. Dobre si pozrite, kto sa vam chce zaviazat. Sledujte pri rokovani aj prislusnu temu, aj osobu. Vase konanie vo vztahu k novej znamosti nie je najvhodnejsie. Nemali by ste dat otvorene najavo svoje sebavedomie.

VODNAR
Myslite si, ze si viete poradit v akejkolvek situacii. Asi nepoznate prislovie: komu nieto rady, tomu nieto pomoci. Poziadajte niekoho o pomoc, to nie je hanba. Netvarte sa a nehovorte tak, ako keby ste sedeli na trone sebestacnosti. Plati to aj v oblasti lasky.

RYBY
To ste celi vy! Dnes si robite vycitky za vcerajsie vyroky. Mali by ste zmenit poradie. Uz teraz by ste mali vediet, ktore slova a vety nabuduce nikomu nepoviete. Vo vztahu k partnerovi je to trohu inak. Lasku musite vediet aj zahrat.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT