7. APRIL 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

V rozpati medzi 27. februarom a 27. marcom doslo ku kradezi vlamanim do rekreacnej chalupy vo Valkovni. Majitela J. D. z Brusna obral zlodej o dva elektricke vyhrievacie konvertory a piecku na tuhe palivo. Skodu odhadli na 10 200 korun.

Dva horske bicykle patriace L. S. asi za 12 000 korun zmizli z hospodarskej budovy pri rodinnom dome v Ciernom Balogu. Stalo sa to niekedy medzi 16. hodinou 27. marca a 15. hodinou 29. marca.

V dobe od 26. do 29. marca ktosi vykradol budovu Materskej skoly v Ciernom Balogu. Ukradol potraviny rozneho druhu a kalkulacku. Skoda sposobena odboru skolstva Okresneho uradu v Brezne cini asi 6000 korun.

Od 11.15 do 12.20 hodiny 30. marca neznamy pachatel ukradol z kancelarie, ktora sa nachadza v restauracii Slovenskej kurie v Brezne, mobilny telefon, peniaze v hotovosti a kolky. Majitelovi M. K. z Brezna sposobil skodu dovedna za 81 100 korun.

Asi o pol druhej popoludni 25. marca neznamy pachatel vyuzil nepozornost domacich v kuchyni rodinneho domu v Drabsku a ukradol 47 500 korun v hotovosti a vkladnu knizku. Majitelovi A. R. z Drabska sposobil dovedna skodu za 47 640 korun.

V budove dielni Zakladnej skoly v Pohorelej medzi 16. hodinou 26. marca a poludnim nasledujuceho dna sarapatil zlodej. Odniesol si stolarske a elektrikarske naradie, cim odboru skolstva a kultury Okresneho uradu v Brezne sposobil 20 000-korunovu skodu.

Co sa udialo v tyzdni od 26. marca  do 1. aprila

Aj napriek clankom a vyzvam v novinach, rozhlase, televizii o nebezpecenstve poziarov a vypalovania v jarnom obdobi, ludia su nepoucitelni a situacia sa kazdorocne opakuje. S prichodom teplejsich dni sa akoby roztrhne vrece s "neznamymi podpalacmi". V piatok 26. marca poziarnici startovali ku poziarom sposobenym vypalovanim suchej travy dvakrat do Valaskej a do Brezna ku cintorinu. Hasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami a lasetovym prudom. V sobotu hasili poziar travy vo Vajskovej pri tehelni a v Brezne na Vrchdolinke, kde horela velka plocha a poziar sa rychlo siril. V nedelu im okoloiduci vodici hlasili ohen pri statnej ceste v Lopeji. V Podbrezovej pri Hrone hasili zapalenu travu 29. marca. Pomahal im aj Zavodny poziarny utvar z Podbrezovej. Vsetky poziare nastastie skoncili bez vacsich materialnych skod a zraneni.

h155.jpg (2913 bytes)

Pocas uplynulych dni zvacsa prevladal priaznivy vplyv pocasia na meteosenzitivnych ludi a jarne slnecne luce akoby dodavali chut do zivota. Napriek tomu v sledovany tyzden zachranari neoddychovali. Ich pomoc potrebovali v dvadsiatich troch pripadoch. Sanitka Rychlej zdravotnickej pomoci vystartovala k siedmim nahlym prihodam srdca a obehu, trom mozgovym, jednemu urazu, zaznamenali po jednej nahlej prihode dychacej, brusnej, gynekologickej a sedem inych pripadov, dvoch pacientov prevazali do nemocnice v Banskej Bystrici.

Rebeka Rusnakova z Brezna, Adrian Neubauer zo Zavadky nad Hronom, Andrea Babelova z Brezna, Marek Harvan zo Zavadky nad Hronom, Matej Prosovsky z Brezna, Jenifer Priadkova z Brezna, Jakub Kovacik z Brezna, Martina Gregusova zo Zavadky nad Hronom, Jan Benko z Valaskej, Adam Felner z Bravacova, Jan Svidran z Polomky, Adam Krizian z Brezna, Lukas Vrabec z Telgartu, Juliana Prielozna z Hornej Lehoty, Lubomira Konova z Telgartu.

 

Jozef Medved (67) z Cierneho Balogu - Komova, Anna Naterova (74) z Brezna, Matej Sipula (76) z Telgartu, Anna Böhmerova (85) z Brezna, Juraj Tepper (69) zo Zavadky nad Hronom, Ondrej Zatko (79) z Hornej Lehoty, Katarina Oravkinova (63) z Helpy, Anna Latinakova (82) z Helpy, Paulina Oravkinova (80) z Helpy.

Spomienky

Dna 2. aprila uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Imrich Mattos z Hronca.
Vsetci, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. Smutiaca rodina

S bolestou v srdci, ktoru nit nezahoji, sme si 5. aprila pripomenuli tretie vyrocie umrtia nasej drahej, milovanej dcery

Lucky Butorovej z Hronca,
ktora nas opustil vo veku nedozitych dvanast rokov svojho zivota.
Vsetci, ktori ste ju poznali a mali radi, venujte jej tichu spomienku v modlitbach.
S laskou spominaju rodicia, brat Janko a ostatna rodina.

Zavrel si oci, chcelo sa ti spat, ani si netusil, co to ma znamenat. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby si mohol zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas, otec drahy v nom. Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob a spominat.
Siesteho aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jana Molcana z Brezna.
S uctou a laskou spominaju manzelka, syn, dcery a vnucata.

Nic viac ti uz nemozeme dat, len kyticu kvetov na hrob polozit, zapalit sviecku a s laskou tisko spominat. Uz nikdy nepovies vnucatam: Mam vas vsetky rad...

Dna 7. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil vo veku patdesiatsest rokov nas drahy otec a stary otec

Koloman Sebes z Valaskej.
S laskou spominaju dcera s rodinou, synovia s rodinami, syn Stefan, vnucata a blizka rodina.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Mala som vas vsetkych velmi rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 11. aprila uplynie pat dlhych rokov odvtedy, co nas navzdy opustila draha a laskava nevesta

Pavlinka Kassova z Brezna.

V modlitbach a tichej spomienke spominaju svokrovci Kassovci a ostatna rodina.

Dna 13. aprila si pripomenieme tridsat rokov odvtedy, co nas vo veku nedozitych styridsatdva rokov opustil

Vendelin Michalcik z Predajnej.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku. S laskou spomina manzelka s rodinou.


BARAN

Po velkonocnom vzruchu sa citite opusteni. Domyslate si, ze kdesi sa priatelia zabavaju na vas ucet, ohovaraju vas. Ked sa stanete obetou vtipu, nezlostite sa. Zabavajte sa spolu s kolegami. Vymyslite aj vy nejaku srandu, ale neurazajte.

BYK

Sviatky znamenaju pre vas najkrajsie chvile v rodinnej intimite. Radi pripravujete narocne obedy, pochutky. Aj pocas uplynulych dni ste mali uspech so svojou specialitou. Na tom nic nezmeni ani aprilove pocasie, ked sa strieda zaplava slnka s tazkymi mracnami.

BLIZENCI

V ramci priatelskeho stretnutia dostanete povzbudive informacie. Dozviete sa, ze ste na najlepsej ceste k uspechom vo svojej profesii. Dozrie ovocie vasej prace. Netvarte sa zarazene, ked vam kolegovia predvedu vtipne prekvapenie. Ved je april.

RAK

Ak neuznavate tradicie, aspon ste mali respektovat vynaliezavost muzskej casti rodiny. Teraz si sebe vlastnym sposobom robite vycitky - zbytocne. Ved ste najviac ublizili sami sebe. Zabudnite na mindraky, venujte sa radostiam svojej rodiny.

LEV

Sviatky predstavuju nielen odpocinok, ale aj sviatocnu pohodu a rodinnu intimitu. Prislusnici vasej rodiny od vas ocakavali, aby ste vytvorili sviatocnu naladu a vy ste im to splnili. Cez tyzden vymyslite nieco aj na pobavenie kolegov.

PANNA

Vdaka dobremu jedlu, vhodnemu pocasiu a do tretice harmonie, ktora vladla medzi vami a partnerom, ste prezili krasne velkonocne sviatky. Nezabudli ste na zvyky, ktorymi su sviatky opradene. Teraz si tazko zvykate na obycajne pracovne dni.

VAHY

Vyhnete sa vaznym nedorozumeniam, ak vtipy kolegov nebudete brat prilis vazne.Nic nestratite, ak budete pristupnejsi a povolnejsi vo vsetkom. Cez vikend v kruhu svojich najmilsich prezijete mile a radostne chvile a odpociniete si.

SKORPION

Vas partner ma taky pocit, ze ho vedome zanedbavate a uprednostnujete cudzie osoby. Dajte mu najavo, ze vam na nom zalezi. Urobte si uzol na vreckovke, aby ste nezabudli na bliziaci sa vyznamny sviatok. Kupte pekny darcek a bavte sa.

STRELEC

Je po sviatocnych a odpocinkovych dnoch. Ku vsetkemu, co bolo nadherne, pripojte pobyt v jarnej prirode. Caka vas vesely, trochu aj blaznivy vikend. Mate zmysel pre humor a preto zazijete prijemne a neopakovatelne chvile.

KOZOROZEC

Keby sa vase ocakavanie splnilo, to by znamenalo, ze sa na svoj instinkt mozete spoliehat aj inokedy. Pri tomto cakani vsak nezabudajte na rodinu. Ak budete duchaplni, mozete z niekoho urobit blazna. Ale aj vas moze niekto zosmiesnit.

VODNAR

Tvarite sa ako nedozrety bacovsky syr. V takejto psychickej situacii neviete pochopit ludi, ktori maju fantaziu. Ked vas trapi myslienka ci vedomie opustenosti, zavrite za sebou dvere a vydajte sa na prechadzku. Aj ked budete sami, tento pocit priroda skrasli.

RYBY

Osocuju vas konkurenti? Namiesto opravnenych namietok sa len milo pousmejte. Vas sarm odzbroji vsetkych protivnikov a podari sa vam ziskat pomocnikov. Ale ani pri zabavnych a vtipnych prihodach na pracovisku nezabudajte na ludsku dostojnost.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT