23. FEBRUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

Pod ruskom noci 11. februara sa na Ulici MPCL V Brezne neznamy pachatel vlamal do Skody Favorit. Majitela M. K. z Brezna obral o autioradio Blaupunkt, cim mu sposobil skodu dovedna za 11 000 korun.

...

V dolnej casti Telgartu sest minut po pol dvanastej vecer 10. februara sa ktosi pokusal vylomit pokladnicnu skrinku na verejnom mincovom telefonnom automate. K peniazom sa nedostal, ale na automate Slovenskych telekomunikacii Banska Bystrica zanechal skodu asi za 20 000 korun.

...

Rucnu elektricku priklepovu vrtacku Bosch, rucny elektricky hoblik, rucnu elektricku pilu, dve vodovodne baterie, elektricky prietokovy ohrievac vody a elektricky ohrievac si odnasal kmin v noci z 11. na 12. februara z chaty majitelky M. C. z Brezna v Myte pod Dumbierom. Skodu odhadli na 25 000 korun.

...

Breznianski policajti zistili pachatelov kradezi vlamanim do zahradnych chatiek, ktore sa stali vlani v decembri v osade Kulbova v katastri Brezna. Dopustili sa ich nezamestnani J. N. a J. K., ktori maju na svedomi pat zahradnych chatiek, cim ich majitelom sposobili skodu dovedna za 27 450 korun.

...

Desat minut pred poludnim 13. februara D. S. z Brezna za volantom Avie 15 pri odbocovani zo Sekurisovej na Skolsku ulicu v Brezne na zasnezenej vozovke vynieslo do protismeru, kde zachytil oprotiiducu Skodu 105, ktoru viedol J. C. Obislo sa to bez zraneni, ale pri dychovej skuske J. C. z Brezna namerali 1,06 promile alkoholu. Na Avii je skoda asi za dve tisicky a na Skode asi za 8000 korun.

...

Otvoril si Audi 100 a ukradol CD prehravac Pioneer, fotoaparat Olympus, lovecku dyku a ciernu sustiakovu vetrovku, cim E. K. z Rakuska sposobil skodu za 24 000 korun. Takto si pocinal 14. februara medzi pol jedenastou a pol stvrtou popoludni zlodej v areali Ski centra na Taloch.

...

Zo Skody Octavia, zaparkovanej pred chatou Limba v Bystrej, ukradli kufrikovy nosic lyzi za 10 000 korun. Stalo sa to 15. februara medzi 19. a 21. hodinou a poskodenym je R. R. z Bratislavy. Zlodejovi sa asi malilo, pretoze v tom istom case tu otvoril VW Polo Variant, z ktoreho ukradol autoradio Pioneer a dva pary Lyzi Atomic s viazanim Solomon a Marker. Skoda sposobena F. K. z Bratislavy cini 19 000 korun.

...

Obvodnemu oddeleniu Policajneho zboru v Brezne 16. februara o pol jedenastej predpoludnim oznamili, ze na podlahe kuchyne rodinneho domu v Michalovej nasli 59-rocneho J. D., ktory nejavil znamky zivota. Privolany lekar nezistil priznaky vonkajsieho nasilia a bola nariadena pitva.

...

Ked siel 75-rocny J. S. prikurit do udiarne pri rodinnom dome v Michalovej, po otvoreni dveri spadol hornou castou tela do ohniska a nasledkom padu utrpel zranenie, ktoremu na mieste podlahol. O pol siestej podvecer 17. februara to oznamili Okresnemu riaditelstvu Policajneho zboru v Brezne. Telo mrtveho ohliadol lekar, ktory vylucil zavinenie smrti inou osobou.

...

Retazova havaria sa stala 16. februara podvecer na ceste medzi Breznom a Ciernym Balogom. Vodic H. J. z Cierneho Balogu jazdil so Skodou 105 v smere do Brezna a po prejdeni pravotocivou zakrutou narazil do Dacie, ktoru tam odstavil H.M. zo Starej Halice. Zrazku si odniesli obidve auta so skodou asi po 10 000 korun. Nasledne na to do Dacie narazil aj J. K. z Cierneho Balogu za volantom Felicie. Aj teraz to bolo bez zraneni, na Felici je skoda za 50 000 korun a na Dacii za dve tisicky.

...

Pred tristvrte na jedenast 17. februara J. I. z Brezna na Fiate Punto narazil do Iveca Tranzit, ktore pri zastavke SAD v Piesku zaparkoval M. T. z Bratislavy. K zraneniu osob nedoslo, na autach je skoda dovedna asi za 60 000 korun.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od 12. februara do 19. februara

Zima zatial vobec nemieni ustupit a jej vrtochy zamestnavaju aj poziarnikov. V piatok 12. februara vytiahli clenovia vedlajsej poziarnej stanice z Pohorelej zaviate osobne auto v Pustom Poli, potom v objekte hotela Partizan na Taloch breznianski poziarnici autobus, ktory sa zadnou castou zosmykol do priekopy. V sobotu vytiahli z priekopy auto v Krticnej. Pondelok zacali otvaranim dveri na Razusovej ulici v Brezne, pokracovali v Telgarte, kde bol na ceste skrizeny kamion. Po posypani cesty ho pomocou Tatry 815 vytiahli na vrch Besnika. Volali ich aj k poziaru v suterene na Ulici 9. maja, ale do prichodu ho uhasili obyvatelia. Dalsie dve auta z priekopy vo Valkovni a na Luckach vyprostili 16. februara. Dodavku S 1203 vytiahli v Cervenej Skale a zapadnutu sanitku v Pohorelej 17. februara. Skrizeny kamion znemoznoval prejazd na ceste v Polomke 18. februara, osobne auto Renault zapadlo v Bacuchu a vecer v Polomke ocelovym lanom vytahovali dalsi kamion, ktoreho naves bol mimo vozovky. Tesne po polnoci 19. februara v Brezne im nahlasili poruchu osobneho auta, kde zabezpecili jeho odtiahnutie a pomoc pri nalozeni.

Tohtorocna zima je stedra k lyziarom, a tak cesty mnohych smeruju do lyziarskych stredisk, ktorych je na Horehroni dost. Na Bucniku v Polomke sa v utorok 16. februara lyzoval aj 70-rocny pan z Ciech. Spadol tak nestastne, ze si zlomil nohu a rychla ho previezla do breznianskej nemocnice, kde ho hospitalizovali. Prijmite z ust zachranarov varovanie a davajte si na lyziarskych svahoch pozor, najma teraz pocas prazdnin. Z tridsatjeden vyjazdov sanitka RZP vystartovala strnastkrat k nahlym prihodam srdca a obehu, patkrat k mozgovym, po raze ku dychacej a gynekologickej prihode, styrikrat k urazom, trikrat k otravam a trikrat k inym pripadom.

Miriam Chomicova z Valaskej, Nikola Durcova z Valkovne, Marianna Melicherova z Lomu nad Rimavicou, Jan Vylupok z Brezna, Marianna Pokosova z Brezna, Alzbeta Lepkova z Brezna, Klaudia Buckova z Hronca, Matej Caban z Brezna.

Frantisek Snek (78) zo Sihly, Maria Turonova (82) z Lomu nad Rimavicou, Anna Paliasova (77) zo Zavadky nad Hronom, Jaroslav Kostial (54) z Podbrezovej, Daniel Barboriak (71) z Valaskej, Julia Cunderlikova (75) z Nemeckej, Jan Uradnik (54) z Drabska, Emilia Bursova (78) z Brezna, Pavel Niznik (58) z Brezna, Jan Patras (61) z Polomky, Julius Stulrajter (76) z Cierneho Balogu - Komova.

 

Spomienky

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dvadsiateho februara uplynulo prve vyrocie odvtedy, co tragicky zahynul nas syn a brat

Martin Hlasnik z Dolnej Lehoty

vo veku devatnast rokov.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Mama, sestra s rodinou a ostatna rodina.

...

Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi co je bolest a zial.

Dvadsiateho tretieho februara uplynie pat rokov odvtedy, co nas vo veku sedemdesiatstyri rokov opustil manzel

Jan Longauer z Predajnej.

Venujte mu, prosim, tichu spomienku.

S laskou spomina manzelka.

...

Najsmutnejsim dnom v nasom zivote navzdy zostane 27. februar 1994, ked nas tak nahle bez slova rozlucky opustil nas dobry, starostlivy manzel, otec a starky

Stefan Medved z Brezna.

Vsemohuci Boze, za jeho lasku a obetavost daj mu v nebesiach vecnu radost...

O tichu spomienku v modlitbach prosia manzelka Anka, dcery Lubka a Renka s rodinami, syn Stevko, t.c. vojak a ostatna rodina.


BARAN

Ked planujete, rozmyslate o buducnosti, vychadzajte zo svojich realnych moznosti. Partnersku pomoc mozete sice zakalkulovat, ale vedzte, ze je v tom riziko. Zazijete nieco, co zatrasie vasim sebavedomim. Mali by ste verit, ze ste strojcom svojho stastia.

BYK

Chcete byt vzdy v centre a prebit sa do cela, ale v ostatnych dnoch sa vam to nedari. Zo zimy a sychraveho pocasia ste uz uplne vycerpani. Snivate o slnecnych primorskych krajinach, kde by ste chceli stravit dovolenku. Ale do leta je este daleko.

BLIZENCI

V praci sa nehadajte so svojimi spolupracovnikmi, ale sled udalosti zoberte do svojich ruk. A doma? Ako sa mozete pozerat na to, ze vsetky domace prace robi vas partner? Ved nemate vzdy terminovane ulohy. V rodinnych vztahoch treba diplomaciu.

RAK

Vas radarovy prijimac zachytil signaly o zmenach, ktore mozu mat vplyv na vas zivot. Alebo budete pokracovat na doterajsom mieste za ten isty plat, alebo dostanete vyssiu mzdu, lenze budete musiet prevziat novy usek. Prehodnotte tuto skutocnost.

LEV

Ak sa sustredite na tvorivu pracu, budete mat zo svojho vykonu radost. Mate totiz dobre predpoklady, aby ste uspesne realizovali to, co mate na srdci.Hoci vam nikto neublizil, na nikoho sa nehnevate, predsa ste nespokojni. Nehadajte sa.

PANNA

Priaznive hviezdy z kozmickych dialav vyzaruju pre vas dostatok energie, aby ste zvladli svoje neodkladne ulohy na pracovisku i doma. Nariekate, ze ste opusteni. Nikto neodchadzal od vas svojvolne, ale pri vasej povahe sa kazdy rozhodne pre odchod.

VAHY

Disciplinovanost je velka cnost. Budete ju potrebovat, lebo svoje bujne predstavy by ste chceli aj realizovat. A z toho by mohli nastat problemy. Cez vikend sa vo vasej rodine pripravuje nevsedna udalost. Prispejte aj vy k dobrej nalade.

SKORPION

Zase mate na programe "svetoborne" rozhodnutie: budete setrit. Ide len o to, ci budete mat z coho odkladat. V sobotu si dajte do poriadku svoju osobnu i uradnu korespondenciu. V nedelu vas caka prijemne stretnutie so svojimi znamymi.

STRELEC

Akoby z neznama sa vynori postava a vyvola vo krasne spomienky na studentske casy. Nakoniec vsak so smutkom v ociach skonstatujete, ze cas kraca neuprosne vpred. V praci mate vela objednavok, ale ked mate vela, chcete este viac a ste nespokojni.

KOZOROZEC

Nikto nepochybuje o vasom intelekte a z toho vyplyva aj pravda, ktoru vam prirodzene priznavaju. Niekto z neprajnikov sa uz davnejsie na vas chysta. Na jednom stretnuti sa pokusi uviest do chodu svoju nastrahu. Dajte mu najavo, ze vas neprekvapil.

VODNAR

Nikto nepochybuje o tom, ze ochotne pomahate kazdemu, ked mate moznost. Ale mali by ste robit rozdiel medzi obycajnymi znamymi a dovernymi priatelmi. Nedajte sa vyprovokovat, neprajnici vedome skusaju vasu trpezlivost.

RYBY

Dostali ste dost nevdacnu ulohu, chceli by ste ju mat cim skor za sebou. Lenze tato praca vyzaduje trpezlivost a presnost, ved prave preto vam ju pridelili. Okolo seba vidite este zimnu prirodu, ale vase myslienky su uz nabite jarou, snivate o fialkach,...


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT