19. JANUAR 1999 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

 

 

 

V case od pol druhej do stvrtej popoludni 5. januara 14-rocny M. I. a o rok mladsi V. L. z Valaskej vykradli chatu Za stenou v katastri Hronca. Majitela J. P. z Brezna obrali o rozne pracovne naradie za 2300 korun. Pachatelov vypatrali podbrezovski policajti.

...

Dvadsat minut pred jedenastou hodinou predpoludnim 7. januara sa na ceste smerom z Brezna do Cierneho Balogu stala dopravna nehoda. Felicii, za volantom ktorej sedel H. L. z Brezna, pri pekarni v Mazornikove vbehla do jazdnej drahy chodkyna K. L. z Brezna. Pri zrazke utrpela odreniny hlavy, hrudnika, zlomeninu panvovej kosti, ihlice pravej nohy a natrhnutie vnutorneho bocneho vazu praveho kolena s predpokladanou praceneschopnostou asi dva mesiace. Na aute je skoda asi za 5000 korun.

...

Traktor za 200 000 korun, ktory 27. jula zmizol zo Zadnych Halan v Brezne, nasli 7. januara v Terchovej u J. T. Muz uviedol, ze traktor kupil koncom augusta od dvoch neznamych muzov za 180 000 korun. Traktor mu odnali a vratili majitelovi J. N.

...

V noci na 8. januara z parkoviska za chatou Limba v Bystrej ktosi ukradol z Renaultu 18 ski box s piatimi parmi lyzi Elan a s piatimi lyziarskymi palicami. Skoda sposobena majitelovi B. V. z Chorvatska cini 45 000 korun.

...

O pol deviatej rano 8. januara na ceste medzi Polomkou a Bacuchom pri prechadzani pravotocivou zakrutou vodic Nisanu K. V. z Levic dostal smyk a presiel do protismeru, kde sa celne zrazil s oprotiiducou Skodou 120. Pri nehode vodic skodovky R. S. z Pohorelej utrpel vyklbenie bedroveho klbu, s cim si polezi pat az sest tyzdnov. Na Nisane je skoda asi za 50 000 korun a na Skode 120 asi za 40 000 korun. Vodicovi K. V. zadrzali vodicsky preukaz.

Pod ruskom noci 9. januara mali nezelanu navstevu v potravinach v Sumiaci. Chyba osemnast flias alkoholu a patnast kartonov cigarier. Skodu sposobenu Horehronskemu spotrebnemu druzstvu Brezno odhadli na 16 000 korun.

...

V noci z 8. na 9. januara z parkoviska pred hotelom Biela medvedica v Bystrej zmizol biely Mercedes Benz 200 D, ev. c. SK 962 BB, ktory mal v case kradeze hodnotu asi 500 000 korun. Vo vozidle K. S. z Chorvatska boli botasky Nike, slnecne okuliare a nabijacka k mobilnemu telefonu dovedna asi za 15 000 korun. Po vozidle a po pachatelovi vyhlasili patranie.

...

Medzi tristvrte na devat a pol jedenastou vecer neznamy pachatel otvoril Skodu 100, ktoru vo Stvrti Laca Novomeskeho v Brezne zaparkoval majitel Z. B. Zlodej si z auta odniesol elektricku vrtacku a elektricku nabijacku, cim firme Profi Brezno sposobil skodu asi za 20 000 korun.

...

V sklade na Ulici Osloboditelov v Brezne ktosi sarapatil medzi 23. decembrom a 11. januarom. Zo skladu chyba sest cerpadiel Grundfoss a dva ventilatory Vortice, cim firme Tatra leasing Bratislava vznikla skoda za 86 000 korun.

...

O stvrt na pat popoludni 13. januara po prichode domov nasiel J. S. zo Sihly v chodbe rodinneho domu lezat mrtvolu svojho 17-rocneho brata M. S., ktory mal prestrelenu hlavu. Vedla neho lezala gulovnica kalibru 7,62x63, ktoru ma v legalnej drzbe jeho otec. Privolany lekar kostatoval smrt zastrelenim a bola nariadena pitva. Zbran zaistili a zaslali na expertizne skumanie. Nebohy zanechal dva rozluckove listy pre kamaratov a rodinu.

...

Podvecer 13. januara na miestnej komunikacii v Chvatimechu v smere z Hronca do Podbrezovej vodic Renaultu Megane na mokrej vozovke dostal smyk a narazil do zelezneho stlpa elektrickeho vedenia. Vodic S. P. z Brezna sa odmietol podrobit dychovej skuske. Vyviazol bez zranenia, ale so zadrzanim vodicskeho preukazu. Skoda na aute je asi za 40 000 korun.

(mv)

Co sa udialo v tyzdni od  8.  do 14.januara

 


Prvy vyjazd poziarnikov smeroval k dopravnej nehode pred Polomkou. Havarovane auta vytahovali z priekopy. V pondelok 11. januara mali dva vyjazdy. Podvecer na hlavnej ceste v Telgarte tahacu Liaz sa skrizil naves. Pomocou Tatry 815 ho vyrovnali a vytiahli na kopec. V Hronci v objekte Zlievarni poskodenim obalu taviacej pece sa vyliala tavba a zacali horiet kable. Poziarnici tu hasili pomocou piesku. Na Ulici Frana Krala 14. januara otvarali byt s poskodenym zamkom.

 

 


Zachranny system Slovakia oznamuje vsetkym motoristom, ze od 1. januara je kazde stredisko samostatne. Nadalej pokracuje v poskytovanych sluzbach: zachrana pri havariach, odtahy vozidiel, technicka pomoc na cestach, odstranovanie opruch v stredisku, informacie o zjazdnosti ciest, vydavanie zelenych kariet pri vyjazde do cudziny, pripoistenie osob pri zahranicnej turistike, NON-STOP sluzba. Pri poruchach a havariach volajte c.t. 154, 0123, *55. V tomto tyzdni absolvovali jeden vyjazd s vyslobodzovacou technikou, 5 odtahov, 15-krat poskytli pomoc v stredisku a 2-krat Zlty anjel.

 


Z trinastich vyjazdov, ktore absolvola sanitka RZP v tomto tyzdni, bol jeden k urazu, styri k nahlym mozgovym prihodam, dva k nahlym prihodam srdca a obehu, jeden ku gynekologickej prihode, jedneho pacienta previezli do Banskej Bystrice, zaznamenali dve umrtia pred prichodom sanitky a dva vyjazdy k inym pripadom. V piatok 8. januara rano sa v Pohorelej stala havaria, pri ktorej 48-rocny muz utrpel zranenia, s ktorymi ho hospitalizovali v oddeleni urazovej chirurgie v breznianskej nemocnici.

 

 

Tatiana Tapajcikova z Brezna, Pavol Strba z Podbrezovej, Sebastian Bobis z brezna, Patrik Balco z Podbrezovej, Daniel Pauco z Jasenia, Dominik Bohal z Helpy, Rene Kirdaj z Brezna, Terezia Petrova z Pohorelej, Denis Vejacik zo Zavadky nad Hronom, Vladimira Zatkova z Brezna, Michaela Plavcova z Cierneho Balogu.

 

 

Peter Zluky (23) z Cierneho Balogu - Fajtova, Jan Makusa (74) z Cierneho Balogu - Fajtova, Margita Benackova (79) z Myta pod Dumbierom, Etela Faskova (86) z Brezna, Anna Benova (64) z Brezna, Michal Karoly (77) zo Sumiaca, Anton Turna (82) z Brezna, Alzbeta Cernakova (76) z Telgartu, Jozef Svantner (71) z Brezna.

 

Spomienky

h9903h.jpg (2438 bytes)Patnasteho januara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec, starky, brat, svagor a pribuzny Ing. Michal Miklovic.

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som do vecnosti ist. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Smutiaca rodina

 

h9903i.jpg (2532 bytes)Sestnasteho januara uplynul rok odvtedy, co nas vo veku 32 rokov navzdy opustila nasa milovana dcera, sestra Ing. Anna Kupcokova.

Zavrela si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas dcerka v nom. Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial.

Smutiaca rodina

h9903j.jpg (2325 bytes)Osemnasteho januara uplynulo pat rokov plnych zarmutku a spomienok na nasho draheho syna

Miroslava Kupca z Brezna, ktory nas navzdy bez slova rozlucky opustil po tragickej nehode.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

 

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Osemnasteho januara uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy upustili

dcera Ivetka a zat Miroslav Kupcovci z Brezna.

Ti, ktori ste ich poznali a mali radi, venujte im tichu spomienku.

Mama, otec a dcerka

BARAN

Nemali by ste robit problemy z toho, ze sa na isty cas musite prisposobit narokom navstevy. Ved v ramci rodinnej slavnosti podari sa vam uputat pozornost a upozornit na svoje hostitelske schopnosti. Velky uspech budu mat vase vtipy, osobitne u jednej milej osoby.

BYK

Vyuzite vsetko, co zimna priroda ponuka, kazdu moznost zalyzovat si, zasportovat. Mozete zazit aj nemale prekvapenie. Lubostny partner, ktory slubil vernost na vecne veky, moze toto "vyznamenanie" ponukmut inemu. Pomozte mu vydrzat.

BLIZENCI

Zaciatok roka bol pre vas dost narocny. Dobre vam padne odpocinok. Cez vikend sa dajte prehovorit priatelmi, prezite ho s nimi na chate v horskom prostredi. Budete mat az detinsku radost zo vsetkeho, co zimna, zasnezena priroda ponuka.

RAK

Momentalne, hoci ste sami, je pre vas vsetko pekne, dobre a prijatelne. Aj ked neradi chodite na zabavy, urobte vynimku a prijmite pozvanie od jedneho mileho znameho na ples. Skvele sa pobavite, nebudete lutovat, ze ste s nim isli.

LEV

Ponizujuca ziarlivost nesvedci vasej kralovskej vysosti. A este k tomu v takej podobe! Ved vy nedohovarate partnerovi, ale doslova revete ako lev na savane. Mozno k vasej podrazdenosti prispievaju aj vrtochy a rozmary pocasia.

PANNA

Naco je vam krasa, pritazlivost, perfektne vystupovanie, ked sa vlastne nechcete nikomu zapacit. Vsetko robite bez hlbsieho zaujmu. Co tak skusit sport? Kedy ste sa naposledy korculovali? Ak sa neviete, je najvyssi cas, aby ste sa to naucili.

VAHY

Ked sa budete zaoberat iba svojou profesiou a nebudete chodit von, stratite svoju pruznost. Vyuzite krasy zimnej prirody. Zdravotna prechadzka v prijemnej zime vam nemoze a ani nebude skodit. Oblecte sa primerane, aby ste odolali chripke.

SKORPION

Mali by ste trochu rozhybat vianocnym obdobim spohodlnene koncatiny. Nie je podstatne, ci sa to stane na plavarni alebo na turistickom vylete kdesi v horach. Ani pocasie nie je na prekazku. Zbalte svoju rodinku, zavolajte priatelov a hybajte!

STRELEC

Tento tyzden moze byt pre vas vyznamny, zalezi na tom, na akom useku budete aktivni. Na vikend sa vam nahromadilo vela osobnych problemov. Vybavujte ich bez nervozity, neprenasajte napatie na clenov rodiny. Venujte cas aj im.

KOZOROZEC

Prezivate komplikovane psychicke stavy, ktore zatienuju aj fyzicku kondiciu. Po dlhom beznadejnom vzdychani si mozete vydychnut. Tesi vas, ze ste zvladli vsetky domace i ine prace. Konecne mozete oddychovat a venovat sa len a len sebe.

VODNAR

Ked ide o lasku, ste nedockavi, ba niekedy zabudate aj na pravidla hry. Svojou otvorenostou sa prezradite a zboznovatel vam urobi hanbu a neprijemnost. Mate opatovat jednu davnejsiu navstevu. Bude pre vas pripravene pohostenie na jednotku.

RYBY

Zavalilo vas more necakanej prace. Z vasej strany bolo mudre rozhodnutie, ze ste pred vikendom nepovedali svojim oponentom konecne slovo. Budete si moct vsetko vydiskutovat, zvazovat a potom zvolit ten najspravnejsi sposob.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT