2. DECEMBER 1998 Strana 9

STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

...

. Pre trestny cin nasilia proti skupine obyvatelov a jednotlivcovi a z pokusu trestneho cinu ublizenia na zdravi podla paragrafu 222 ods. 1 Trestneho zakona vysetrovatel Okresneho uradu vysetrovania PZ v Brezne vzniesol obvinenie na J. S. z Cierneho Balogu. Nezamestnany, v minulosti sudne trestany J. S. 19. novembra asi o 10. hodine v rodinnom dome v Brezne na Mazornikove zatal sekerou do hlavy do oblasti laveho ucha svojmu otcovi J. S., ktory spadol na zem, kde ho kopal a poriskom sekery bil po tele. Syn sa mu vyhrazal, ze ho raz uz naozaj zabije. Podla lekarskej spravy otcovi sposobil trzne rany, rozdrvenie lavej usnice, trznu ranu na hlave a rozne ine poranenia s predpokladanou dobou praceneschopnosti asi dva tyzdne. Vysetrovatel predlozil prokuratorovi podnet na podanie navrhu na vzatie do vazby.

...

Breznianski policajti zistili, ze 18-rocny M. G. z Cierneho Balogu sa dopustil trestneho cinu sprenevery podla paragrafu 248 ods. 1 Trestneho zakona tym, ze v dobe od 19. do 23. oktobra si vypozical videokazety vo videopozicovniach Well na Razusovej ulici, Alex na Ulici CSA a na Namesti gen. M. R. Stefanika. Videokazety potom popredal neznamym osobam, za jednu pytal 150 korun, peniaze minul a videopozicovniam sposobil skodu za 6750 korun.

...

V neznamej mrtvole muza, ktoreho nasli 15. novembra v rieke Hron, bol stotozneny 21-rocny O. V. z Brezna.

...

Pri jazde smerom z Brezna do Cierneho Balogu vodic Skody Favorit P.T. z Cierneho Balogu 20. novembra o 10.30 hodine na Ceste osloboditelov v Brezne narazil do zadnej casti vleku, ktory bol zapojeny za nakladnym vozidlom. Nakladne auto viedol S. K. z Cierneho Balogu. Vodicovi P. T. pri dychovej skuske namerali 2,94 promile alkoholu v dychu a zadrzali mu vodicsky preukaz. Skoda na Favorite je asi za 60 tisic korun a na privese asi za 10 tisic korun.

...

Predvianocny nakup - vianocne kolekcie, rozny alkohol, zuvacky, kavu a rozne ine potraviny - nakupil ale bez zaplatenia neznamy navstevnik, ktory sa v noci z 20. na 21. novembra vlamal do predajne Rozlicny tovar v Ciernom Balogu - Medvedove. Jednote Horehronskemu spotrebnemu druzstvu v Brezne sposobil skodu asi za 17 tisic korun.

V Sumiaci na miestnej komunikacii 21. novembra o 15.30 hodine doslo k dopravnej nehode. Vodic P. S. zo Sumiaca s vozidlom Skoda 110 L dostal smyk a narazil do zaparkovaneho osobneho auta Skoda Felicia Combi. Na odparkovanom aute, ktore patri J. R. zo Stareho Mesta, je skoda za 12 tisic korun, na Skode 110 L asi za 2 tisic korun, pri zrazke nebol nik zraneny. Vodic P. S. sa odmietol podrobit dychovej skuske.

...

Naraz do zaparkovaneho auta ma za sebou aj vodic dodavkoveho vozidla Skoda 1203 R. B. z Brezna. Dvadsiateho druheho novembra o 8. hodine na Ulici 9. maja v Brezne narazil do VW Golfu, cim majitelovi M. B. z Brezna vznikla skoda na aute za 2500 korun. Dodavka ma skodu za 500 korun.

...

V case od 10. do 23. novembra v doline Vagnar v katastri Brezna neznamy pachatel "vyraboval" rekreacnu chatu, patriacu L. L. z Brezna. Ukradol 150 kg jablk, dve plynove bomby, pat diek, pat postelnych plachiet, styri uteraky, tri obliecky na postele, dve petrolejove lampy, veci dovedna za 8 tisic korun.

 

Pracovnici kriminalnej policie Okresneho riaditelstva PZ v Brezne zistili pachatelov kradeze vlamanim do rodinnych domov. Su to 38-rocny K. B. z Lucenca, 30-rocny J. R. z Rimavskej Soboty a 26-rocny J. H. z Lucenca. Tento trojlistok sa 20. novembra v case od 4.30 do 8.15 hodiny v Brezne na Budovatelskej ulici vlamal do domu, odkial ukradli retiazku zo zlteho kovu, zimnu bundu, zimny kabat, sponu na kravatu zo zlteho kovu. Majitela F. Z. poskodili o 26 100 korun. Dalej v ten isty den o 9.40 hodine "navstivili" byt A. N. z Brezna na Nalepkovej ulici. So sebou si zobrali panske naramkove hodinky zn. Quartz a 300 korun. Majitelka skodu vycislila na 2500 korun. Okrem toho sa 17. novembra v case medzi 9.45 a 16.50 hodinou vlamali do bytu E. U. v Podbrezovej na Kolkarni, kde odcudzili retiazku zo zlteho kovu s priveskom v tvare krizika, jeden naramok zo zlteho kovu, drobne mince za 300 korun a hotovost 10 tisic korun. Majitelke sposobili skodu za 15 400 korun.

...

Pat elektrickych konvertorov typ EKK, sest konvertorov typ EKV, tri stolove ventilatory, jedenast odsavacov par a jedno zrkadlo - lup za 33 029 korun odniesol neznamy pachatel v case od 29. septembra do 16. novembra zo skladu hotovych vyrobkov v Strojsmalte Pohorelska Masa.

Co sa udialo v tyzdni od  19. do 26. novembra

Vo stvrtok 19. novembra poziarnici pomocou vyskovej techniky cez okno otvarali zabuchnute dvere bytu na Ulici 9. maja. Potom pomohli na Certovici vytiahnut Aviu, ktora na zladovatelej vozovke skoncila v priekope. Nasledujuci den sa dalsia dopravna nehoda stala na Vrchdolinke, kde sa Favorit zrazil s Liazkou. Na Razusovej ulici v Brezne ich volali k zaseknutemu vytahu. V pondelok 23. novembra poskytli predlekarsku prvu pomoc osobam zranenym pri strelbe na Ulici CSA v Brezne.

.Clenovia cestneho zachranneho systemu Slovakia mali tri vyjazdy s vyslobodzovacou technikou. V piatok boli na Vrchdolinke, v pondelok 23. novembra v Jarabej havaroval Favorit a v Polomke Renault Clio. Auta skoncili mimo vozovky. Nehody sposobila poladovica, cesty neboli osetrene. Stale teda plati, aby vodici venovali zvysenu pozornost vedeniu vozidla. Odtahovali 11 vozidiel, technicku pomoc v stredisku poskytli 29-krat.

 V pondelok 23. novembra o 10.35 hodine vystartovala sanitka RZP k 32-rocnej zene, ktora bola postrelena do hrudnika. Napriek snahe lekarov zachranit ju, po hodine resuscitacie zomrela. O dva dni neskor o 15.15 hodine sa na Luckach postrelil do hlavy 16-rocny mladik. Kratko po prevoze do nemocnice zraneniu podlahol. V stredu o 18. hodine v Pohorelej 67-rocna zena pri vystupovani z vlaku podavala veci. Medzitym sa vlak pohol a strhol ju. Nastastie ju ludia vytiahli skor, ako ju vlak presiel. V breznianskej nemocnici skoncila so zlomenou stehennou kostou. Z dvadsiatich vyjazdov sanitka RZP zasahovala pri siestich nahlych prihodach srdca a obehu, jednej mozgovej, dvoch brusnych, styroch urazoch, jednej otrave, styroch inych pripadoch, jedneho pacienta prevazali do Banskej Bystrice a zaznamenali jedno umrtie pred prichodom sanitky.

Ondrej Vajda (21) z Brezna, Anna Stulrajterova (63) z Cierneho Balogu, Ladislav Sojak (63) z Nemeckej, Anna Skorvanekova (57) z Brezna, Jozef Kupec (70) z Cierneho Balogu, Zuzana Medvedova (81) z Cierneho Balogu, Gizela Ambrozova (81) z Brezna, Ing. Jan Tomcik (48) zo Zavadky nad Hronom, Tibor Madar (73) z Hronca, Simona Leitnerova (32) z Brezna, Maria Soucekova (66) z Hronca.

Peter Huska z Podbrezovej, Nikola Fukasova z Valaskej, Marianna Harvanova z Helpy, Lubomir Oravkin z Helpy, Tomas Bartos z Brezna, Martin Suchy z Brezna, Denisa Harvanova z Telgartu.

Spomienky

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Tretieho decembra uplynie rok od smrti draheho a starostliveho manzela, otca a stareho otca

h9848e.jpg (5990 bytes)Jozefa Svihorika
z Brezna.

S uctou a laskou spominaju manzelka a synovia s rodinami.

Spi sladko, mati! Ved tvoje dcery ctia vernu pamiatku tvoju.

Deviateho decembra si s bolestou v srdci pripomenieme 5. vyrocie umrtia nasej drahej mamy, manzelky, svokry, a starkej

h9848f.jpg (5865 bytes)Antonie Bursovej
z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju dcery, manzel, zatovia a vnucky Danka a Lenka.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Deviateho decembra uplynie rok odvtedy, co nas nahle bez rozlucky vo veku dvadsatsest rokov opustil nas drahy syn

h9848g.jpg (5596 bytes)Igor Goral
z Brezna.

Spominaju rodicia, bratia, sestry a ostatna rodina.

BARAN

Vo vasom okoli uz vsade vladne predsviatocna nalada. Najma deti sa tesia na sviatky radosti, lasky a pokoja. Vyjdite im v ustrety, majte ohlad na ich nedockavost. Neberte na vedomie problemy, ktore sa vas tykaju iba okrajovo.

BYK

Nesmiete polavit v pracovnom nasadeni, i ked budete mat pocit, ze nestacite. Vyhnete sa neskor casovej tiesni. V ramci prijemneho stretnutia urobite nieco aj pre svoju karieru. Nedavajte najavo, ze vam na realizacii svojich planov az tak zalezi, dotycni sa dovtipia.

BLIZENCI

Nehrajte sa na sukromneho detektiva, neupodozrievajte vsetko a kazdeho okolo seba. Nedovera, ktoru prejavujete, moze mat skodlivy vplyv na vase priatelstva. Svet sa vobec nemusi tocit okolo vas. Nic sa nestane, ked vo vasom prostredi bude pokoj.

RAK

Pokial nebudete hovorit o svojich nedostatkoch, nikto si ich nevsimne a coskoro mozete pracovat na ich naprave bez cudzej pomoci. Pomoze vam jeden Skorpion. Caka vas mile stretnutie, na ktorom ocarite bezprostrednostou i odbornou pripravenostou.

LEV

Vas vztah k povinnostiam ma spravny smer i tempo. To, co ste zameskali, uspesne dohanate. A kedze s koncentraciou myslienok nemate problemy, mate dobru naladu. Ale pozor - keby ste sa nechali zviest na krive chodniky, dostali by ste sa do peknej kase.

PANNA

Vase kroky vas povedu na miesta, ktore ste uz davno nenavstivili. Oziju spomienky. Nedovolte vsak, aby do vasho zivota vstupila stara laska. Do rodinnej atmosfery vhodne zapadne premia, pomoze preklenut financne problemy.

VAHY

Tajomstvo, ktore nedomyslene zverite nepovolanej osobe, lahko moze byt pouzite proti vasim zaujmom. Dajte si viac zalezat na svojom zovnajsku. Mensie sklamanie prezijete vo vztahu k blizkym, ale pomoze vam pozitivne myslenie.

SKORPION

Domyselne ste si naplanovali dokoncenie zamerov a vsetko vam ide ako po masle. Vasa tvorivost vam umozni prekonat posledne prekazky jednoznacne originalnym sposobom. Davajte si pozor na rady tych, ktori uz maju nieco za sebou.

STRELEC

Mate sice more povinnosti, z toho vas vsak hlava neboli. Ste dost pruzni. Vas pracovny rozmach si okolie vsimne, ved vas ostro sleduju, a preto pocitajte s roznymi reakciami. Stretnete sa aj s neuprimnymi blahozelaniami, no taky je zivot.

KOZOROZEC

V praci sa az privelmi spoliehate na postavenie, ktore momentalne zastavate. Zbytocne stracate cas i energiu, ktore mozete vyuzit ovela efektivnejsie. Vzniknute problemy si musia dotycne osoby vyriesit sami, vas zasah moze z vas urobit zloducha.

VODNAR

Objavia sa problemy v praci a citovo vas zatazia starosti s laskou. Netrapte sa vela nad minulostou, venujte sa najma novym veciam. Zacnu vas pritahovat nevsedne udalosti, z ktorych sa neskor mozu vyvinut vazne problemy. Nepodlahnite im.

RYBY

Vasich blizkych milo prekvapi prejavena rozhodnost a intuicia. Lubostny partner oceni vasu ochotu a pristupnost. Vsetky akcie vam dopadnu dobre. Mudro vyuzivate schopnosti realizovat svoje predsavzatia a zlepsit si postavenie.


STRANA :1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT